Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
Komiksové zpracování slavného bestselleru. Percy Jackson dosud vídal mytologické příšery a olympské bohy jen na stránkách učebnic, teď mu však bez varování vstoupili do života. A co hůř, některé z nich se Percymu povedlo pořádně naštvat. Navíc se stal hlavním podezřelým z krádeže blesku vládce bohů Dia. Nyní má pouhých deset dnů na to, aby jeho ukradený majetek našel, vrátil zpět a při tom – jen tak mimochodem – nastolil mír na válčícím Olympu. Dokáže Percy s pomocí svých přátel tento nadlidský úkol zvládnout?

Scénář
Robert Venditti
Předloha
Rick Riordan
Art
Attila Futaki
Barvy
José Villarrubia
Lettering
Grafické a DTP (GDTP) studio Albatros Media, Jan Skružný
Překlad
Dana Chodilová
Redakce
Lucie Mikešová, Kateřina Voborská, Vojtěch Záleský
Žánry
adaptace, dětský, dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-253-6342-3 (Fragment (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
160 x 230 x 13 mm
Tisk
barevný
Váha
430 g
Stran
128
Cena
349 Kč
Originál
The Lightning Thief: The Graphic Novel (Disney Hyperion, 2010)
  • trudoš
    Adaptace románu Ricka Riordana nedopadla vůbec špatně, a kdyby v sérii pánové Robert Venditti a Attila Futaki pokračovali, možná bych se časem i dozvěděl, jak to celé s Percy Jacksonem vlastně dopadlo. Knihu jsem totiž před lety vzdal právě po prvním díle. Komiksové zpracování v tomhle ohledu zafungovalo lépe, to ale bohužel neznamená, že nemá chyby.
    Kvůli rozsahu dělají tvůrci kompromisy mezi tím, co je třeba zobrazit a co ne, vinou čehož občas některé dialogy působí jak z inscenace Mrazíka v provedení amazonských domorodců. S tím souvisí i mizerná práce s pozadím celého vyprávění, včetně alespoň základního načrtnutí charakterů ústředních postav. Jasně, po nějaké době je nám vysvětleno, kdo jsou polokrevní a jak se to má s řeckými bohy v Americe, ale vztahy mezi postavami působí natolik uměle, že když dojde na finální zvraty, berete je jako záležitost předlohy, než jako logický vývoj událostí. To všechno je přitom důsledek nuceného krácení, aby se příběh vešel do určitého počtu stran.
1