Herbert William Trimpe (26.5.1939 - 13.4.2015) pocházel z města Peekskill ze státu New York. Tři roky dojížděl do New Yorku, kde studoval univerzitu School of Visual Arts. Zde započala jeho kariéra komiksového kreslíře. Jeho učitelem byl kreslíř Tom Gill a ten potřeboval asistenta na kreslení pozadí ve svých komiksech.
Později Herb narukoval k armádě do letectva. Po odchodu z armády se dozvěděl od svého bývalého spolužáka Johna Verpoortena o nakladatelství Marvel Comics. Trimpe zde začal pracovat od června roku 1967 nejdříve jako inker a pak i jako kreslíř.
V šedesátých letech začal pracovat jako kreslíř na komiksu The Incredible Hulk, na kterém (s kratičkou přestávkou) pracoval přes sedm let. Trimpe pro tento komiks spolu se scénáristou Royem Thomasem vytvořil postavy Jima Wilsona (číslo 131) a Leonarda Samsona (číslo 141). Je také kreslířem čísla 180, ve kterém se poprvé objevil Wolverine (James Howlett). Kromě Hulka pracoval Trimpe i na komiksech Nick Fury, Fantastic Four a dalších.
Osmdesátá léta strávil kreslením licencovaných komiksů, jakými byly například Godzilla a G.I. Joe.
Marvel opustil v roce 1996, když byla zrušena série Fantastic Four, jenž kreslil. Trimpe se vrátil zpátky na školu, aby dokončil svůj bakalářský titul. Pak se stal učitelem na Eldred Central School, kde dva roky učil výtvarnou výchovu.
Po událostech Jedenáctého září strávil Trimpe 8 měsíců na Ground Zero jako kaplan. Jeho zážitky pak posloužily jako základ pro knihu The Power of Angels vydané v roce 2006.

Ocenění:
Je držitelem ceny The Bob Clampett Humanitarian Award za rok 2002. Ocenění získal zasvoji práci kaplana na Ground Zero.
Inkpot Award Za rok 2002