Carlo Barberi se narodil v Monterrey, v Mexiku v roce 1972, a nadání pro kresbu se u něj projevilo již v raném věku. Záliba postupně přerůstala ve vášeň a solitérní kresba zase v tu sekvenční.

První kariérní průlom nastal v roce 1996 kdy se Barberi po návštěvě ComiConu v San Diegu dostává do kontaktu s vydavatelstvím Dark Horse, které mu dává první šanci hned na prostoru své vlajkové lodi, antologické série Dark Horse Presents (jde o příběh Saint Slayer).

Po dvou letech nastupuje svou štaci u DC, kde je jako kreslíř účasten na sériích jako je JLA Jr., různé řady Supermana, Impulse, Batman: Orphans, Justice League Unlimited, Outsiders, Blue Bettle, Flash nebo Batman: Brave a Bold.

Po letech práce u DC se Barberi podílí na kresbě několik titulů vydavatelství Marvel - jde např. o New Mutants, mini-série Ororo: Before the Storm, X-Force annual, Age of X, Scarlet Spider, Thunderbolts, Amazing X-Men a různé řady Spider-Mana. Na oblibě potom naroste především díky své práci na sériích věnovaných Deadpooli.

Od roku 2017 je prostřednictvím své práce na sérii Green Lantern zapojen také do události DC Universe Rebirth.

[zdroj: Comic Vine & Fanboy Media and Art © 2018]