Konec lidctva - obálka pod přebalem
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Koupit
KONEC NADEŠEL!

Šest set milionů lidí. Tolik se jich stalo obětí záhadného techno-organického viru, který se rozšířil na naší planetě. Šest set milionů nakažených. Šest set milionů proměněných v nemyslící vrahy prahnoucí po smrti a ničení.

A to je jen začátek.

Města. Národy. Podmořská království i rajské ostrovy. Jeden po druhém podléhají hordám monster. Mezi Zemí a naprostým vyhubením lidstva už nyní stojí pouze Superman, Batman, Wonder Woman a také ostatní členové Ligy spravedlnosti...

Ale jak dlouho vydrží?

Nic z toho, čemu dosud museli čelit, je nemohlo připravit na masakr takových rozměrů. Nic z toho, co kdy spatřili, se nevyrovná míře tragédií a hrůz, které se rozpoutaly na Zemi. A tak zatímco jsou hrdinové i zločinci, bohové i monstra vyhlazováni, jedna otázka zůstává:
Co se stane s nejmocnějšími hrdiny světa, pokud svět skončí?

Obsahuje sešity série DCeased #1-6 (květen 2019 - říjen 2019) a DCeased: A Good Day To Die #1 (září 2019)

Scénář
Tom Taylor
Art
Laura Braga, Neil Edwards, Trevor Hairsine, James Harren, Darick Robertson
Ink
Richard Friend, Stefano Gaudiano, James Harren, Darick Robertson, Trevor Scott
Barvy
Rainier Beredo (Rain)
Obálka
Francesco Mattina
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Jan Kukrál
Redakce
Filip Gotfrid, Jolana Tichá
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-350-7 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 x 18 mm
Tisk
barevný
Váha
850 g
Stran
232
Cena
799 Kč
Originál
DCeased (DC Comics, 2019)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.9.2023 21:49Konec liDCtva
    Solidní lehce nadprůměrný DC příběh. Pro mě dost srovnatelné s Marvel Zombies a cliffhanger na konci taky pobavil. Fakt slušná jízda. Bavilo, i když na jedno přečtení.
  • faster86
    faster865.9.2023 12:13Konec liDCtva
    Strašně dlouho jsem laboroval jestli dát 4 nebo 5, a těch 5 hvězd si asi nechávám na nějaké ty srdcovky. To ale nic nemění na faktu, že jde o naprosto výborný komiks na poli superhrdinského žánru a může za to opět Taylor (hellblazer). V DC mu něco potřebovali strčit tak dostal Injustice (hele tome máme hru tak udělej nějaký komiks ať to máte pokryté) a minimálně v první sérii je to naprosstý odpal, DC není blbé a řeklo si že když mu to šlo mimo kánon tak mu dají zase svoje postavy na hraní ale ať si s nima děla co chce a vytvořil perfektní věc, člověk by to chtěl srovnat se Zombie marvelem, ale tohle je o 2 třídy vepředu. Takže je otázka, jestli se i crew chytne za prdel a vydá Injustice....
  • tom173
    tom17317.5.2023 23:33Konec liDCtva
    Tady se Crew trefila rozhodnutím vydat tu tento nekompromisní elseworld do černého. Český čtenář si to náležitě užije, protože ke čtení nemusí nic znát. V sedmi sešitech tu Tom Taylor rozehrává zběsilou snahu o přežití, jenže hrdinové padají jako hrušky. Celá zápletka je pěkně vypointovaná a co je hlavní, postavy jsou skvěle napsané a tak emoce když k nim dojde, mají na čtenáře dopad (aspoň na mě měly). Pár momentů je tu opravdu skvělých a vlastně mě nenapadá nějaká slabší část. Velice potěšila přítomnost Constantinea, který si s problémem opět snaží poradit po svém. Kresba top, akční scény radost pohledět - a je jich tu dost, tempo komiksu je fakt rychlý. Bonusové obálky na konci parádní. Díky moc za české vydání!
  • Good Games
    Good Games mecenáš8.5.2023 21:01Konec liDCtva
    Aké by to bolo keby sa zmiešali zombíci a superhrdinovia? Láka vás predstava zombie Batmana, Jokera či Supermana? Konec liDCtva má podľa mňa skvelú tematiku zombie vírusu, proti ktorej budú bojovať známi superhrdinovia a podľa očakávania ma to bavilo. Bolo rozhodne zaujímavé sledovať interakciu známych DC hrdinov s infikovanými, ich premeny a prekvapili aj krvavé súboje. Sú tu síce aj nudnejšie pasáže, ale inak atraktívna téma a kvalitné vizuálne spracovanie. =►Celá recenzia◄=
  • Spacecore
    Spacecore30.4.2023 11:05Konec liDCtva
    -Spoilers-

    T3ss: Ono s tím infikováním nešlo nic moc dělat, protože to vychází přímo z celkového konceptu Rovnice anti-života (kterou původně přinesl do hry už kdysi Jack Kirby) a stejným způsobem to bylo použito např. ve Final Crisis, akorát to z lidí nedělalo zombies. Tady je naopak super, že byla propojená rovnice se zombíkama.

    Po přečtení jsem si okamžitě musel vygooglit jaké komiksy s Batmanem píše Tom Taylor, protože zde je Batman největší badass i když umřel hned na začátku. Takže si musím dát nějaké komiksy s Batmanem právě od něj. Jinak rovnice anti-života coby původce viru byl super, ačkoliv už jsme to viděli ve Final Crisis a celkově kniha nešetřila drobnými nápady a detaily. Jinak celkový rámec příběhu byl podobný jako Marvel Zombies a další příběhy, nicméně zde to mělo suprový postapo temný háv, který tomu DCčku sluší.
  • T3ss
    T3ss27.4.2023 08:48Konec liDCtva
    - SPOILER INSIDE -

    Chtěla jsem dát 3 hvězdy, ale po krátké úvaze mi došlo, že bych křivdila. Faktem je, že jsem se jen nedokázala přenést přes způsob, jakým se "nákaza" rozšířila. Asi bych daleko lépe zkousla, kdyby kyber prostorem plaval magický skřítek a každému, kdo zrovna zapne telefon plivl do oka. Fakt. Nápad matematické rovnice, která se rozšíří přes internet a stačí jen pohled na obrazovku, aby se člověk za vteřinu stal krvelačnou nemyslící bestií mi prostě nějak nestačil. Přišlo mi to nedotažené. Ale abych odůvodnila konečné hodnocení, tak musím uznat, že jsem čekala klasickou zombie apokalypsu, ale takové to nebylo. Takže cením snahu udělat to jinak. Kresba je příjemná. Objevilo se tam pár scén, kdy jsem si řekla "Hah.. Tohle je fakt chytrý." a dost chvilek, kdy to bylo vtipné. Přečetla jsem to jedním dechem a bylo to dynamické a zábavné, jen mě zkrátka trochu pálil ten začátek.
  • Sagikkun
    Sagikkun19.4.2023 14:24Konec liDCtva
    Po dlouhé době jsem měl na něco extrémní hype, zde konkrétně od chvíle kdy jsem to uviděl na stránkách Crwe a následně si četl všechny nadšené zahraniční ohlasy na internetu. S velkou spokojeností mohu napsat, že mě to ani v nejmenším nezklamalo, protože tohle je prostě perfektní.

    Konec liDCtva (velký palec nahoru za chytré vypořádání se s názvem) je odpověď DC na Marvel Zombies. Ty mě bavily, avšak šlo spíše o „pouhou“ zombie jednohubku. DC jejich vlastní variaci na zombie apokalypsu však posouvá o něco dál. A smekám před Tomem Taylorem, kterému to prostě pálí. Nejenom že pojmul celé téma celkem jinak a přinesl tak do žánru zombie něco nového a svěžího… ale především, a to hlavně, to funguje pro svět DC. Všechno tu dává tak krásný smysl, zapadá do sebe, má to logické posloupnosti a děj plyne hladce. Prostě čtete něco, u čeho víte, že si nad tím autor sedl a zamyslel se, jak by to a ono dávalo v daném fiktivním světě co největší smysl. Není to však pouze otrocká kompilace a podřízení se pravidel fiktivního světa, Tom přichází i s vlastními nápady, které mi nepřipadaly nijak lámané přes koleno a opět sem krásně zapadly.

    Pojetí a využití postav bylo na jedničku, a autor se nebojí odsunout silnější hráče, aby prostor dostali i druzí (přičemž to není postavami přehlcené - u DC neobvyklé). Dokážete se o ně bát (opět pro DC ne tak obvyklé), protože si od začátku do konce nemůžete být jistí, kdo to schytá jako další. Tomovi často stačí i jenom několik málo panelů, aby dokázal zasadit údernou pointu. Emoce tak fungují jak mají, má to dostatečný prostor, a zároveň je to neskutečně svižné a plynulé (žádná stránka tu není navíc), až s filmovým nádechem. Nenásilně se tu kloubí osobní ztráty a bolesti s velkolepými scénami většího měřítka.

    Je to syrové a brutální, ale nijak přehnaně, netlačí to na pilu s cílem za každou cenu pouze nonstop šokovat. Všechno směřuje až do skvěle zvládnutého finále, které mi opět dávalo pro celý příběh perfektní smysl. Kresba je parádní a filmové obálky na konci potěšily. Jediným lehkým zaškobrnutním byl jeden extra sešit Den jako stvořený pro smrt, který byl poněkud slabší, na druhou stranu se tak díky tomu na celou věc nezaměřujeme z pohledu jenom těch nejznámějších hrdinů. V komiksu se také počítá s alespoň minimální znalostí DC světa, avšak není to vůbec nic drastického a jsem si jistý, že si tohle užijí jak nováčci tak i znalci.

    Jsem nadšený. Fakt hodně nadšený. Mohl bych se o tom rozepisovat hodiny, za mě to funguje po všech stránkách a spolu s WW Mrtvá země je to rozhodně jedno z nejlepších DC, co jsem četl za dlouhou dobu. Snad se tu někdy dočkáme i Injustice od téhož autora.
151531
Četl/a (53)
123peta, 353638, adevr, AlmightyMates , BadBoy, Benny, Const.ex, Darth Raelchi, Denis, faster86, fifas, FilipNejdl , Garp, Good Games, hellblazer, house192, instageek_cz, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jiskra, Josh, Kiko, Klamorrr, Lachvos, listr, Mamut12, me, Mercurio, Miss Amphipolis , MP, oleav, opytz, Palebras, pearlxjam, Poniczech, Poseidon1978, RaptoR, Sagikkun, Schimi85cz, seneke, Sick666, Sir_Pete, Spacecore, Spike, T3ss, taidana, terrordemon, tom173, utresyby, xflori01, Zbysek2410, zlejzmrd
(87)
123peta, 2scha, 353638, adevr, Alfi, AlmightyMates , BadBoy, Beng.D, Benny, blackJag, bmc75, calvin10, Const.ex, Deckard, deefha, Denis, farnhajt, faster86, fifas, FilipNejdl , Fox01, Glumal, hellblazer, herbert, house192, hyba1991, instageek_cz, invape, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jjjirik, kapicka, KarlosJB, Kiko, koudak89, Lachvos, listr, Lojza, maara, mAGiic, Mamut12, Marvin, mcleek, me, Mercurio, mikado, Mitak, MP, MP81, Mr.Plysh, OldaB, opytz, Paja78, Paldini, Palebras, pearlxjam, pechna, PH79, Poseidon1978, RaptoR, RicHard. , Sagikkun, Saran, Schimi85cz, seneke, Sick666, Sir_Pete, Skot, sleepless, Spike, suricattaontheway, T3ss, tacmud, taidana, terrordemon, Tialster, tom173, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, xflori01, xintax, yogi, Zbysek2410, zdoog, zlejzmrd
Chce (24)
Badgu.y1902, burzum, Dali, deadpool, delsemela, Draco nobilis, Erich, filosh, gezic, illy, jajsemviktor, James, Kouzelnik7, Madao, Maty48, MonsterGyre, monty.cl, Murphy722, Olesh, Sikk, Thorug, Tomasino79, Tommar, tukak
Shání (3)
D.K.Logic, gezic, Šedo