Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Obtloustlý pan Sakamoto je na pohled pouhopouhým vedoucím skromné samoobsluhy na předměstí Tokia, ale ve skutečnosti býval legendárním zabijákem, před kterým se třáslo celé podsvětí! Co si však počne, když se jeho minulost začne ozývat – ochrání Sakamoto svou rodinu a bezstarostný každodenní život před přicházejícím nebezpečím? Začíná nová manga plna humoru a akce!

Scénář
Júto Suzuki
Art
Júto Suzuki
Obálka
Júto Suzuki
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Tereza Micková, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7679-380-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 x 13 mm
Tisk
černobílý
Váha
250 g
Stran
196
Cena
249 Kč
Originál
Sakamoto Days #01: Densetsu no Koroshiya (Shueisha Inc., 2021)
  • Fort
    Čekal jsem vtipnou mangu se špetkou akce. Dostal jsem telepata a chlápka který skoro nemluví. Velice povrchní příběh o dvou bývalých zabijácích, připomínající Gunsmith Cats a Spy x Family, jestli vás tyto dvě mangy nebaví, nebude ani tohle.
  • instageek_cz
    V poslední době jsem přečetl víc mangy, než kdykoliv předtím. Ale i kdybych jí byl dosud nedotčený, 1. díl Sakamoto Days by mě zaujal natolik, že bych do něj musel jít:)) Už samotná obálka mi připadá neskutečně vtipná. Na pana Sakamota se nemůžu vynadívat, autor Júto Suzuki nám na první pohled předvádí svůj komediální talent.

    Čili tuhle mangu bych chtěl zkusit, i kdyby měl pan Sakamoto být třeba jen obyčejný zahradník. Jenže on je ve skutečnosti bývalým legendárním zabijákem kalibru Johna Wicka! Je tudíž jasné, že o akční scény nebude nouze. A taky, že jo – Suzuki je kreslí s úžasnou dynamikou, je to nadupaná smršť, z níž pan Sakamoto vždy vychází jako naprosto nedotknutelný badass! A jelikož u toho díky svému stoickému výrazu a obézní postavě vypadá i super vtipně, budete se, věřím, skvěle bavit.

    Hodně oceňuji celkovou přehlednost. U některých mang se mi pletly postavy, byly si mnohdy strašně podobné. Tady máte všechny jasně odlišené a snadno zapamatovatelné. Trochu jsem se obával, jestli mě nebude štvát druhý hrdina z obálky, ten mladý blonďák, ale kdepak – telepat Šin, rovněž zabiják, je taky výborný a s jeho idolem panem Sakamotem zažívá různé komické situace.

    Většinu času je Sakamoto Days akční komedií, ale ke konci tón vyprávění zvážní. Poznáváme několik nových postav, přičemž některých nám bude líto, a jiné budou působit dost děsivě. Zároveň dochází po celou dobu k odhalování dalších netušených skutečností, schopností a pravidel tohoto světa, takže jsem velmi zvědavý, co bude dál a proč se děje to, co se děje:))

    Zas jednou nemám, co vytknout. Baví mě příběh, postavy, kresba a chválím i překlad, u něhož se mi zdá, že z vtipnosti originálu nic neubírá.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.6.2023 10:28Sakamoto Days #01: Legendární zabiják
    Je to teda taková ptákovinka, která se ve své prapodivné šílenosti propadá stále hlouběji, ale oceňuju ten odlehčený styl a humor.

    Celkový dojem: 50%
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš22.5.2023 22:04Sakamoto Days #01: Legendární zabiják
    Zadní strana slibovala komedii a akci, takže jsem čekal převážně komedii s nějakou tou přestřelkou. Hodně mě proto překvapilo, jak dobře je veškerá akce zachycena, postavy mají váhu, vyobrazené panely mají hlavu a patu a třeba v porovnání se Zabijákem démonů, kterého aktuálně čtu, mi ty akční momenty přijdou mnohem lepší.
    Mám tenhle "overpowered podivín" trope rád a tahle manga ho imho zvládá lépe, než One Punch Man v pozdějších sériích.

    (Jo a možná jsem to jen já, ale "hubený/mladý Sakamoto" mi na některých panelech strašně připomíná Sinistera, i když to asi nebyl záměr)