Inkognito - Obálka pod přebalem
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Pořád jsem musel myslet na to, jaké to je, když jste někým, kdo v podstatě existuje na úplně jiné úrovni, někde, kde neplatí vůbec žádná pravidla, kde máte všechnu tu úžasnou moc a sílu… a pak se z vás náhle stane obyčejný člověk. Kancelářský poslíček. S ohledem na to, kým jste býval, by to možná bylo horší než vězení. A ten příběh mě začal opravdu přitahovat, protože jsem si říkal, že když zvolím podobný přístup jako v CRIMINALU, mohu ho zpracovat způsobem, který by v Marvelu nebo DC nebyl možný. Může to být daleko zábavnější.

A tak jsem ho začal psát a zároveň jsem si začal v poznámkovém bloku stavět celý svět. A když jsem dospěl ke konci, měl jsem v bloku tolik nápadů, abych věděl, že jednou budu muset napsat další příběh, a možná ne jeden.

První kniha s názvem INKOGNITO bylo především představení Zacka Overkilla a uvedení do světa kolem něj prostřednictvím jeho příhod v rámci Ochrany svědků. Ale druhá kniha, ŠPATNÝ VLIV, se vypravila na temnější území, tam, kde se dělí dobro a zlo, a odhalila další vrstvy onoho světa.

Obsahuje sešity série Incognito #1-6 (leden 2009 - září 2009) a Incognito: Bad Influences #1-5 (říjen 2010 - březen 2011)
Původně vycházelo u vydavatelství Marvel Comics (pod labelem Icon Comics), který vydal i původní souborné vydání "The Classified Edition" v roce 2012. Aktuální Deluxe verze je již vydána přes Image Comics (v právech Basement Gang - produkční firma Eda Brubakera)


Scénář
Ed Brubaker
Art
Sean Phillips
Barvy
Val Staples
Obálka
Sean Phillips
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, detektivka, noir, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-634-7 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
178 x 265 x 29 mm
Tisk
barevný
Váha
1300 g
Stran
368
Cena
990 Kč
Originál
Incognito: The Classified Edition (Deluxe) (Basement Gang (Image Comics), 2017)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš22.1. 16:30Inkognito - Tajné vydání
    Prozatím nejlepší Brubaker - až na ty ženské postavy, bože, to byl děs. Zbytek byla ale tak skvělá pulpová jízda, že se mi to těsně na těch pět hvězd vytáhlo.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.9.2023 18:30Inkognito - Tajné vydání
    Trochu chaos a zmatek ve vyprávění, ale přesto jsem se tím nějak prokousal a docela mě první chytla a ta scif-fi linka mi k Brubakerovi docela sedla a občas jsem viděl i paralelu s KoBK. Bohužel mě naprosto odrovnala druhá kniha, která byla víc než chaotická, také nezáživná a série příběhů z universa to nezachrání. Takže střed.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin1.9.2023 08:53Inkognito - Tajné vydání
    Chvíli to trvá, než si to čtenářsky sedne, Brubaker si prostě libuje v chronologickém míchání vyprávění. Zde stvořil opět zcela nové superhrdinské mikrouniverzum a musím dát za pravdu kolegovi Walomemu, že hlavní hrdina je tak trochu idiot. Nicméně za to asi nemůže, má takové predispozice a za sebou těžké dětství, které ho determinovalo. Jinak moje oblíbené tvůrčí duo umí lepší příběhy, ale i tak kniha patří mezi to nejlepší, co zde letos zatím vyšlo.

    Celkový dojem: 70%
  • Norri
    Norri mecenáš13.8.2023 22:28Inkognito - Tajné vydání
    Tohle je úplně nový svět. Svět, který tak trošku paroduje svět Marvelu, se všemi jejich létajícími pevnostmi S.H.I.E.L.D.u a zločineckými organizacemi Hydra a A.I.M. Nový svět s brutálnější akcí. Tohle by v Marvelu neprošlo, říkal jsem si. To jsem se ale pletl, protože to u Marvelu původně vyšlo. Na rozdíl od klasického Marvelu tady ale nejsou superhrdinové. Jsou zde jen superpadouši a agenti S.O.S.
    Je to také svět, který vzdává hold starým pulpovým příběhům se všemi jejich šílenými vědci, karnevalovými škraboškami a kosmickými plazmovými pistolemi. Je to velmi zvláštní kombinace, která mě bila do očí svou přepáleností a neuvěřitelností. Něco takového jsem po ‘Criminalech’ a ‘Zabij, nebo budeš zabit’ nečekal.

    Co se týká příběhu, tak ten je parádní. Stejně jako nápad dát superpadoucha, zbaveného superschopností, do programu na ochranu svědků. Je zábavné sledovat, jak se ve světě běžných smrtelníků trápí. Je zábavné sledovat všechny jenom nemorální myšlenkové pochody a činy. Jenomže tato zápletka nevydrží dlouho. Hlavní hrdina nezůstane bez superschopností napořád a příběh se překlopí někam jinam. Ono to asi není překvapivé. Kdyby se to celé nezvrhlo, tak ta kniha nemá přes 360 stran. Důležité je, že to zůstává zábavné.

    U kresby Seana Phillipse se často nechám zaskočit tím, jak na mě na prvních stránkách působí, když se k ní po delší době dostanu. Jako bych očekával něco lepšího. Je to tím, jak si jeho komiksy pamatuji. Ale výsledný dojem nezanechává jen kresba samotná, ale to, jak funguje společně s příběhem. A to si pište, že vždy funguje naprosto perfektně. Po dvaceti stránkách už vždycky nemůžu přijít na to, co se mi vlastně nezdálo. Ta kresba je perfektní. O Phillipsových obálkách nejde říct nic jiného, než že jsou geniální a dokonalé. Ještě že jich je plná bonusová část knihy.
  • louza
    louza13.7.2023 10:40Inkognito - Tajné vydání
    Naprosto typický Brubaker, který si ale neodpustil pár originálních nápadů. Prvním je kombinování superhrdinského žánru s detektivkou, protože hrdina v nucené výslužbě tu v podstatě pátrá po tom kým je. Druhým pak vkusným zasazením příběhu do reálií prvních pulových superhrdinů, což v jeho podání působí sexy. Hrůza však jímá znalé, že by se někdo někdy pokusil blíže vrátit do tohoto pekla všech pekel. I Buscemou v sedmdesátkách kříšený Doc Savage byl vedle podobně uchopeného Conanova divokého meče rozčarování. Oživit důstojně tenhle subžánr není vůbec snadné. Edovi se to přesto docela dobře podařilo. Asi to není jeho kniha k níž bych se nejvíc vracel, ale neupřu mu, že se s ní popasoval se ctí. Jen má na kontě i lepší kousky a tohle sympatické snažené působí stejně jako Sleeper v jeho autorské tvorbě spíš jako úchylka. Obecně jsem rád, že se normálně věnuje spíše civilnějším věcem. Protože superhrdinů je i tak dost.
  • Walome
    Walome mecenáš3.7.2023 10:24Inkognito - Tajné vydání
    Ač nerad, musím dát 2 hvězdy. Do knihy jsem se pustil s tím, že nic nečekám. Ale během čtení jsem si uvědomil, že jsem čekal přecijen víc. Tohle je prostě klasický superhrdinský příběh, jen hlavní hrdina je totální idiot, kterému jsem nefandil a ani mě nezajímal. Plácá se mezi šílenými vědci, tajnými spolky, teroristy a vlastním egem. Do toho sem tam někoho jen tak zabije, potkává možná až zbytečně mnoho vedlejších postav, jejichž počínání vyjde doztracena a nakonec se dočkáme něčeho co má asi být vývoj charakteru.

    Brubaker tvrdí, že si chtěl napsat něco vlastního poté, co ho zprudili v Marvelu (nepíše to přímo takto, ale všichni asi tušíme jak to myslel). Čekal jsem, že se tedy víc rozjede. Ale omyl je pravdou, nedočkáme se ničeho nápaditého a bohužel ani příliš zábavného. O archetypálních ženských postavách asi ani netřeba mluvit.

    Jinak vydání je samozřejmě nádherný jako vždy.
  • Good Games
    Good Games mecenáš13.6.2023 18:53Inkognito - Tajné vydání
    Ed Brubaker tentokrát vytvoril svoju drsnú a brutálnu variáciu na Marvel a DC superhrdinské komiksy. Nechýba sex alebo vystrelené mozgy. Nečakajte však nejaký zásadný komiks v štýle Moorových Watchmenov, Brubaker sa chcel totiž baviť a na komikse je to vidieť. Príbeh ma síce až tak nestrhol ako v jeho predošlých kultových komiksoch, no aj tak je to kvalita. Mimochodom ďalšia krásna spracovaná kniha od BB/artu, je to úplný komplet príbehu s poriadnou dávkou pekných bonusov. =►Celá recenzia◄=
  • P.G.
    P.G. mecenáš11.6.2023 16:12Inkognito - Tajné vydání
    Paradní akční jízda. Jen ten konec druhého příběhu je takový... otevřený :D Libí se mi zjevné i ne příliš zjevné narážky na různé prvky ať už z DC nebo Marvelu. Scénář skoro nikde neskřípe; pravda, ve Špatném vlivu je pár míst, které jsou trochu meh a konec je až příliš rychlý - vypadá to, jako by náhle došly přidělené stránky (a příběh byl ještě na pár dalších sešitů), ale nijak zásadně to nevadí. Kresba parádní. Vydání taky na jedničku - pevná vazba, bonusový materiál (zejména obálky, ty jsou fakt povedené).
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš6.6.2023 05:44Inkognito - Tajné vydání
    Za mňa najslabší Brubaker, aký sa objavil na našom trhu (a to som čítal temer všetko), jedným dychom však treba dodať, že i slabší Brubaker je stále ľahký nadpriemer. Kým v jeho doterajších komiksoch ma bavilo, ako inovatívne pristúpil k téme, zápletke a postavám, ako sa hral, experimentoval a vzdával hold, či už ich štýlom, žánrom alebo histórii, tentokrát akoby zlenivel a uspokojil sa s najľahším možným riešením. Inkognito vinou toho pôsobí ako jednoduchá parafráza ma marvelovky (Shield nahradila S.O.S, Hydru iná organizácia, nechýbajú dokonca „Nick Fury“ a „Black Widow“). Po druhom čítaní sa situácia našťastie zlepšila a pochopil som pár vecí, ktoré mi na prvý raz unikli (a zabránili mi v kvalitnejšom zážitku). Po výtvarnej stránke je to samozrejme špička, keďže to kreslil Brubakerov dvorný Sean Phillips. No a keďže to vychádza ako omnibus od BB/art, môžete sa spoľahnúť na kvalitné prevedenie: 368 strán, 1300 gramov, desiatky strán bonusov, esej, tvrdá väzba, prebal, lacetka a okrem bonusov a samotného komiksu Inkognito vydanie obsahuje aj sequel Tajní vliv. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-inkognito-tajne-vydani-komiks
  • mcleek
    mcleek30.5.2023 21:13Inkognito - Tajné vydání
    Opět skvělý tandem a opět pecka. Včera jsem kvůli tomu téměř nešel spát, jak mě to chytlo a nepustilo. První příběh mi přišel vynikající, druhý už byl o fousek slabší. 95%
  • faster86
    faster8624.5.2023 15:20Inkognito - Tajné vydání
    Prostě standard co se od tvůrců čeká. Tentokrát ze super-hrdinského/padoušského prostředí. Pomrkávání na marvel (látající auto, helicarrier, bílá ženská verze Furyho). Jakože všechno tu funguje tak jak má, jenom jsem se do příběhu nějak nemohl ponořit tak jako u předešlých věcí co od Brubakera a Phillipse vyšlo v čr. Na Velvet jsem pjel oslavné chorály, tady to bohužel udělat nemůžu, ale to neznamená, že nejde pořád o velmi kvalitní komiks.
171852
  • Trip
    Trip mecenáš17.7.2023 20:24Inkognito - Tajné vydání
    mcleek: ak toto nevieš, tak by si ten komiks mal vrátiť ;)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin31.5.2023 10:52Inkognito - Tajné vydání
    mcleek: Jsem chvíli myslel, že mluvíš o našem Zackovi:))
  • mcleek
    mcleek30.5.2023 21:09Inkognito - Tajné vydání
    Můžete mi prosím někdo vyjasnit, co Zackovi Ava prozradila ve spodní části strany 127? Nějak mi to nedává smysl... Stačí odkaz do děje, ať tu není nějaký spoiler... Díky!
Četl/a (50)
123peta, 2scha, BadBoy, ben_bella, Bonpar, Cabal, calvin10, charvos, Darth Raelchi, Davispear , Django, faster86, fifas, filemon, flipflop, Garp, George Walker Bush, Good Games, house192, hypermlok, IndyP, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, jh666, jiskra, Kil-Khal, Killingjoke, kinak, lantan1, majer, MP, NecRoman, Nexis, Nezbi, Norri, Palebras, Poniczech, Poseidon1978, Saint of Killers, sercial, spagr, Spike, start05, taidana, Walome, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(106)
123peta, 2scha, Alfi, Artigas, Ash Pointak, BadBoy, bboorreekk, ben_bella, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, calvin10, charvos, cobe, conan114, D.K.Logic, davidek, Davispear , delsemela, Denis, Dezodoo, Django, DKoscik, dre, farnhajt, faster86, fel68, fifas, filosh, flipflop, Fox01, Fry, hellblazer, herbert, house192, hugosnowden, hypermlok, IndyP, invape, Izmir Čupr, jeanbaklajean, jh666, jiskra, Kadin, KarlosJB, Killingjoke, kinak, krupan, lantan1, Light, maara, majer, Mamut12, Mariohurbanek, Marvin, mcleek, merhyx, Mikei, Mitak, MP, MP81, mstefl, NecRoman, Nexis, Norri, Onkel 1928, opytz, Paldini, Palebras, pearlxjam, pechna, porculan, Poseidon1978, raimi, RicHard. , Saint of Killers, Saran, sercial, Sir_Pete, Skot, sleepless, spagr, Spike, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, t0mas, tacmud, taidana, the.kasztan, Tialster, Tomasino79, trudoš, Valdaufinka, VanTom, Velkej šéf, Vrenn, Wasps, willis, xintax, yogi, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (30)
Berry669, Blacklarch, burzum, CSE_AC/DC, Darker, Draco nobilis, Fida, filemon, Glumal, gumidekmedvidek, illy, Infarkt, jajsemviktor, James, Kiwi1902, Lojza, Matthew, Maty48, Meier, monty.cl, Murphy722, Nightmare, OldaB, Olesh, royan, RudyRod, Sikk, Suši, Thorug, vranakx
Shání (3)
CSE_AC/DC, Nightmare, Šedo