Desky zadní
Scan obálky
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Koupit
Dívka Bea je na útěku z domova, když potká automechaničku Lou. Náhodné setkání se ukáže jako osudové. Obě ženy nasedají do auta a pokouší se ujet před komplikovanými vztahy i traumaty. Bez ohledu na věkový rozdíl obě sdílejí podobné důvody k úniku. Bea je ještě dítě, Lou se pro ni stává průvodkyní, od které nehrozí odsuzování nebo nedůvěra. S tajemným kočičím společníkem putují krajinou, jež se s každým ujetým kilometrem čím dál víc mění v kouzelný prostor, ovšem i zde číhá nebezpečí v podobě podivných pronásledovatelů. Dojemná road movie se prolíná s prvky magického realismu a autorka skládá poctu svým vzorům v čele s Hajaem Mijazakim. Kdo se na tuto cestu do fantazie vydá, tomu zůstane v paměti ještě dlouho po otočení poslední nádherně nakreslené stránky.

Vydáno s laskavou podporou Ministerstva kultury České republiky.

Scénář
Tillie Walden
Art
Tillie Walden
Obálka
Tillie Walden
Lettering
Kristýna Šlajchrtová
Překlad
Lenka Bukovská
Redakce
Lukáš Růžička, Vojta Sedláček, Radka Svobodová
Žánry
drama
ISBN/ISSN
978-80-7637-229-0 (Paseka)
Vazba
šitá v tvrdých deskách (bez přebalu s ražbou)
Formát
155 x 220 x 28 mm
Tisk
barevný
Váha
740 g
Stran
320
Cena
399 Kč
Originál
Are You Listening? (First Second, 2019)
  • faster86
    faster8629.9.2023 11:47Kam jsi zmizela?
    Tillie mi po Piruetách potvrdila, že má dar vyprávět příběh s minimem slov a jednoduchou kresbou a zvládne to poutavě. Váhal jsem nad NA PAPRSKU, ale 2 knihy od autorky byly moc fajn, takže tomu dám šanci. I když tady musím uznat že kolem strany 250 jdeme do jakési symboliky kterou jste úplně nepobral, ale vůbec mi to nevadilo.
  • Gmork
    Gmork13.5.2023 17:45Kam jsi zmizela?
    Komiks jsem si přečetl cestou vlakem ze Světa knihy a musím říct, že mi cesta s Lou a Beatricí příjemně utekla. Nedávno jsem si od Tillie Waldenové přečetl zombie horor Clementine a oba komiksy mají podobný styl vyprávění, byť jde o zcela rozdílné žánry. Taky jsem ocenil, že i když jsou obě hrdinky lesby, v komiksu to zazní jen jednou a dál se to neřeší, celý komiks je o něčem jiném. Jak osvěžující. Celá kniha se nese v jakémsi úsporném režimu, takže děj rychle odsýpá a nemá čas začít nudit. Rozhodně to není komiks pro každého, ale já coby fanoušek komiksu Le bleu une couleur chaude od Julie Mahonové jsem si tuhle road movie užil.
155