Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Sir Edward Grey je vyslán do malého průmyslového města, kde za záhadných okolností zahynul královský úředník. Pátrání se však brzy začne ubírat neobvyklým směrem: k legendami opředenému močálu za městem a též k neuvěřitelným tvorům, kteří v něm údajně žijí.

Obsahuje sešity série Sir Edward Grey, Witchfinder: The Mysteries of Unland #1-5 (červen 2014 - říjen 2014) a 'Beware the Ape' z Dark Horse Presents #36 (květen 2014)

Scénář
Maura McHugh, Mike Mignola, Kim Newman
Art
Tyler Crook, Ben Stenbeck
Ink
Tyler Crook, Ben Stenbeck
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Mike Mignola, Dave Stewart
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Veronika Černá, Radek Chaloupka, Václav Dort, Eliška Hanzlíčková (Eli), Tomáš Náprstek, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
detektivka, fantasy, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7652-118-6 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 18 mm
Tisk
barevný
Váha
510 g
Stran
144
Cena
599 Kč
Originál
Witchfinder #03: The Mysteries of Unland (Dark Horse Comics, 2015)
  • Moon
    Návrat do Anglie rozhodně prospěl atmosféře, oproti minulému, neslanému, nemastnému divokému západu.
    Co se týče samotné zápletky, tak i zde jde o poznání zajímavější zážitek.
    Kresba do stylu alá lovecraft patří k tomu nejlepšímu z této série.
    Rozhodně doporučuji.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.7.2023 14:43Lovec čarodějnic #03: Záhada ve Vodozemí
    Čistě lovecraftovsky atmosférický díl, ve kterém Tyler Crook ukazuje, jak se jeho kresba umí šikovně přizpůsobovat široké paletě barev (samozřejmě za pomocí D. Stewarta), ať už v letně-podzimních barvách amerického jihu v Harrow County, v apokalyptických odstínech Ú.P.V.O., nebo právě zde, v zelené šedi propršené úhoří Anglie. Po slabší dvojce návrat k poctivému hororu, který jsem si užil. I když věřím, že potenciál nebyl v pouhých pěti kapitolách plně využit, což je trochu škoda.

    Celkový dojem: 90%
  • Norri
    Norri mecenáš21.6.2023 22:55Lovec čarodějnic #03: Záhada ve Vodozemí
    Byl jsem rozhodnutý v sérii Lovce čarodějnic nepokračovat. První dva díly mě příliš nebavily. Pan Dort mě ale přesvědčil, ať zkusím ještě tuto knihu. A co myslíte? Pecka! Nazvat to nejpovedenějším dílem série by bylo zbytečné. Tohle řadím k nejlepším knihám v Hellboyversu. Maura McHugh a Kim Newman si zde vystřihli parádní lovecraftovský příběh. Sir Edward Grey přijíždí do městečka Hallam, aby vyšetřil záhadnou vraždu. A jak už to tak bývá, nakonec je překvapen, co se z takového podřadného vyšetřování vyklube, ale nikoliv zaskočen. Více nemá cenu prozrazovat, protože tohle je opravdu příběh o vyšetřování a je zábavné postupně odhalovat co se tam ve skutečnosti děje. Nejednou jsem se v knize vracel, abych si ujasnil, co někteří lidé přesně řekli a já si mohl udělat svou teorii a vlastní závěry. Ta atmosféra příběhu je úžasná a příjemně mrazivá.

    Hodně dělá kresba Tylera Crooka a také barvy. Tady je to, na co jsem od něj zvyklý, co mám od něj rád a co v sérii Ú. P. V. O. postrádám. Byl jsem hodně překvapený, že je pod barvami podepsaný Dave Stewart. Což o to, Dave to s barvami umí, ale takto jsem ho ještě vybarvovat neviděl. Dave Stewart a akvarel? Skutečnost je ale jiná a je to popsané v bonusech. Tyler Crook dělá ve své kresbě černobílé skvrny akvarelem, které potom Dave Stewart vybarvuje. Funguje to a vypadá to parádně!

    P.S. Věděli jste, že když v jeskyni zakřičíte Hallam, tak vám ozvěna odpoví Innsmouth?
  • het2
    Třetí příběh sira Edwarda Graye a moje definitivní rozloučení s ním. Už dvojka ("Ztracen navěky") nebyla žádný zázrak, ale "Záhada ve Vodozemi" je s těží průměrný příběh s nevěrohodnými postavami a jejich motivy. Takový easy money grab, který těží z popularity Hellboy univerza, ale nemá s nim vlastně nic společného a bez té značky by po něm ani pes nevzedchnul. Jo jasně, ta poslední dvoustránka je cool, ale to je tak všechno.

    Kraťoučká povídka "Na opa opatrně", která doplňuje hlavní příběh, je vtipná a výrazně lepší (taky za ní namísto Kima Newmana, autora Vodozemě, stojí Mike Mingola).

    2,5*
  • faster86
    To je tak když Lovecraft zabloudí do pochmurného kraje napíše tam povídku, kterou pak nakde Mignola, uzpůsobí to svojí představě a dá scénáristům kteří se drží not.
912411
Četl/a (40)
123peta, 2scha, 81splinter, BadBoy, Balů103, calvin10, Cinema Ranger, Darker, Dezodoo, faster86, Fida, Fry, fuerto_gepa, George Walker Bush, het2, house192, invape, James, jh666, Khagrael, kinak, kubosos, lantan1, Mercurio, mineralk, Moon, NecRoman, Nekrokok, Norri, oleav, Poniczech, Poseidon1978, Sir_Pete, Spike, taidana, the.kasztan, Ukko, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(111)
123peta, 2scha, 81splinter, Alfi, BadBoy, Balů103, bboorreekk, Benji, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, burzum, calvin10, Caylen-Tor, CSE_AC/DC, D.K.Logic, Dali, Darker, Deckard, Dezodoo, DKoscik, farnhajt, faster86, Fida, filemon, FilipNejdl , Fox01, Fry, fuerto_gepa, herbert, HevyEli, house192, hugosnowden, hyba1991, IndyP, Infarkt, invape, Jak, James, jeanbaklajean, jh666, jindroush, Joshua_T, karl173, KdG, kendor007, kinak, Knuckless, Kouzelnik7, kubosos, lantan1, Light, maara, Mamut12, Mariohurbanek, mcleek, Mercurio, merhyx, MIKER65, mineralk, Mitak, moiqpiom, Moon, MP, Mr.Plysh, mstefl, Mysak92, NecRoman, Nekrokok, Noci, Norri, o2t2, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, perper, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, RicHard. , RudyRod, Saran, schefik, seezeethree, Skot, SpiderJerusalem, Spike, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, terrordemon, Tialster, Tomasino79, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Valdaufinka, vishnar, Wasps, willis, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (11)
Const.ex, deadpool, delsemela, gumidekmedvidek, jjjirik, Lojza, Maty48, Miriyak, monty.cl, Nightmare, sleepless
Shání (3)
charvos, Nightmare, Šedo