Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Prok křesťan z Velké Moravy, se vydává do Říma aby zde splnil úkol, který mu zadal jeho učitel Gorazd - přednést papeži slova, jež napsal o Metodějovi a jeho učení. Cestu se mu však snaží překazit Malach sluha proradného franckého arcibiskupa Wichinga.

Originál vyšel ve slovenštině.

Scénář
Jozef Repko
Art
František Mráz (Fero Mráz)
Překlad
Jiří Lukšín
Žánry
dobrodružný, historický
ISBN/ISSN
80-7034-090-8 (Profil)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
205 x 293 mm
Tisk
barevný
Váha
50 g
Stran
16
Náklad
30000ks
Cena
12 Kčs
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš8.12.2020 06:54Gorazdův posel
    Mám rád kresbu Fera Mráza (Tarzan, Stopár, Storm z Bubliniek atď.), ale toto ma fakt nezaujalo. Mimo kresby by som ozaj veľmi dlho hľadal nejaké ďalšie pozitíva. A to som ešte značne diplomatický. Celý komiksový zošit pôsobí dojmom, ako keby niekto z Ministerstva školstva zaplatil komiksovému machrovi, aby nakreslil slávnu historickú kapitolu ohľadom Veľkomoravskej ríše s vierou, že decká bude komiks baviť viac, ako učebnica. Nie som si však istý, či by to splnilo účel, nakoľko scenár mi pripadal hrozne skratkovitý, rýchly, ba až bleskový. Ale som rád, že to mám v zbierke.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš30.11.2010 19:18Gorazdův posel
    Akční, edukativní, celkem syrové a slušně zpracované.
  • willis
    willis19.12.2008 09:55Gorazdův posel
    Příběh z 9. století. Kresba docela pěkná i obličeje se daří :), nevím ale proč autor použil asi jenom 4 barvy, celkeově je to dost studený (tak jako obálka vypadá celý komiks). Příběh je trochu rozháraný, na 16 stranách (součástí komiksu je jak titulní tak i poslední strana sešitu) se toho moc rozehrát nedá. Solidní, ale podobných věcí tady vyšlo v té době víc.
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade5.2.2006 23:14Gorazdův posel
    Teď jsem ho sehnal na ComiCZconu a celkem se mi líbí příběh i kresba. MdS
  • Kapis
    Kapis mecenáš9.1.2006 13:06Gorazdův posel
    JEj, kua to někde mám snad ještě
262
  • Toe
    Toe admin15.6.2022 06:52Gorazdův posel
    Mrknu někdy doma, jak budu přidávat slovenské věci, což bude kdo ví kdy - zatím klidně zkus Dark Towera, ten digitalizoval plno Mrázových věcí a chystá se ten nový komiks a nebo vlastně klidně přímo Fera Mráza, dřív to býval hodně milý a komunikativní autor, alespoň co jsem ho naposled (tak 15 let zpátky) viděl :)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš15.6.2022 05:57Gorazdův posel
    Naštudoval som si následne tiráž a podľa tej to vyzerá, že to vyšlo najskôr v SR v martinskom vydavateľstve Osveta a následne v českom preklade v Profile. Lebo inak prečo by sa tam spomínalo Sk vydavateľstvo, ak by to v slovenčine nikdy nevyšlo...?
  • Toe
    Toe admin14.6.2022 09:38Gorazdův posel
    Myslím že ne, Fero byl alfou a omegou Bublinek a v době ČSR vycházelo plno věcí v češtině i když se jednalo o slovenské (nebo třeba i maďarské) autory a to nejen v komiksu, ale i v knihách, časopisech... Můžeš se zkusit poptat u Dark Towera na webu, to je velký fanoušek, třeba bude vědět více :)
    https://komiksarchiv.blogspot.com nebo https://www.facebook.com/Bublinky.komiks
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš14.6.2022 08:59Gorazdův posel
    Ahojte, neviete o tomto niekto nejaké podrobnosti? Fero Mráz je SK komiksová legenda, ale v češtine mu nevyšlo skoro nič. Preto som prekvapený, že mu vyšiel práve tento komiks. Mierne som po tom pátral, ale nejak sa zdá, že to v slovenčine vôbec nevyšlo...?