Galská vesnice je na nohou: svou návštěvou je poctil Twynsdalec, fialový človíček z vesmíru, který přiletěl v obrovské kouli plné zázraků mimozemské techniky. Vzápětí se objeví další kosmická loď s mimozemšťany. Tentokrát jsou to však pokrytečtí Nagmové, kteří touží po Panoramixově lektvaru…

Scénář
Alberto Uderzo
Art
Alberto Uderzo
Ink
Frédéric Mébarki
Barvy
Thierry Mébarki
Obálka
Alberto Uderzo
Překlad
Michal Lázňovský
Redakce
Stanislav Kadlec
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
80-252-0285-2 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
215 x 285 mm
Tisk
barevný
Váha
152 g
Stran
48
Cena
99 Kč
Originál
Astérix #33: Le ciel lui tombe sur la tête (Dargaud, 2005)
Varianty
Asterixova dobrodružství #33: Nebe mu padá na hlavu (2. vydání) (2008)
Asterixova dobrodružství #33: Nebe mu padá na hlavu (2005)
  • Venomslav12stars
    Hrozný díl!! Tohle je můj první asterix minulý díly měli skvělé ohlasy ale Teď?
  • Fry
    Jeden z mála slabších dílů!
  • Mamut12
    podle mě zcela nejhorší Asterix
  • matrosh
    tohle je opravdu špatné a připomíná to tu toho nejlevnějšího pifa do kapsy. dokonce bych tedy radši toho pifa
  • The Genius
    Senilita, Walt Disney, Arnold Schwarzenegger jako variace Supermana, děj v podstatě žádný. Tak aspoň ta kresba.
  • yogi
    Tohle je opravdu podivnost.Připadá mi to jako Čtyřlístek ve scénáristově slabší chvilce. Věřím,že za totáče by nás to jako kluky bralo z důvodu nedostatku sci-fi a superhhrdinů.Po pravdě jediný opravdový superhero byl Ladík Uljanov, a toho my moc nemuseli.SLABOTA.Procenta za kresbu.
  • Neutrino
    Nejhorší Asterix. Celkový příběh naprosto nudný, použito mnoho prvků ze starších dílů. Celé je to kostrbaté, nesrozumitelné, nudné. Kresba se také znatelně zhoršila, dokonale prokreslené obrázky i postavičky na nich, na které jsme ze starších dílů zvyklí, jsou fuč. Tento díl je ostudou celé série, ale nic nemůže být dokonalé.
  • chuy
    Věděl jsem, že toto album nesklidilo příznivé recenze, přesto jsem si ho koupil, abych si udělal vlastní názor. Musím však říct, že tento díl je pro mě suverénně nejslabší. Nezachrání to ani pár zdařilých vtipů. Dialogy jsou velice kostrbaté, děj je zmatený. Doufal jsem, že postavy ufonů, které jsou nápadně podobné supermanovi a Mickey Mousovi budou zdařile parodovat tyto klasické komiksové postavy, ale nikoliv. Musím se zcela ztotožnit s názorem Saiffera. Toto album doporučuji pouze těm skalním fandům, kteří chtějí mít doma kompletně celou serii Aterixe.
  • Saiffer
    Priemer. Čo pri sérii akou Asterix je, je vlastne podpriemer. Postavám chýba ich osobnosť. To, že Obelix má rád divočáky a Asterix je bystrý, je len jeden dielik skladačky. Ich vety sú akosi nehodiace sa k ich povahám. Asterix je ešte aj nejaký agresívny. Celkovo tomu chýba tá milá Asterixovská atmosféra "z dôb minulých". Pár vtípkov a (samoúčelných) narážok na predošlé diely tam je. Ale to tento book nezachráni. Ešte navrch zasadiť do Asterixa ufóncov? Tí Uderzovia sú blázni...
  • DEmnoG
    Sci-fi Asterixovy neslusi, pro me jednoznacne nejslabsi Asterix, ktereho jsem cetl...
  • daMuslim
    Kupuju asterixe od prvního čísla, resp. to mi ho koupila ještě máma, ale tohle je ten nejstupidnější díl...vlastně jediný, který mi přijde stupidní. Dialogy... nuda, trapnost... jen ta kresba je klasicky vynikající.
  • KdG
    Je to sice Asterix ale ty "sci-fi" prvky mi tam moc neseděly.
  • andre
    Pro milovníky "klasického asterixe" bude možná s podivem "tak vysoké hodnocení", protože je pravda, že oproti předchozím vydáním, je tento počin slabší a "podivný". Naštěstí jsem o podivnosti věděl dopředu, tak jsem nebyl šokován. A musím uznat, že na autorův věk, tam je sposta příjemných narážek, z kresby je cítit elán a radost z práce, ikdyž děj( a dialogy) pokulhává. Nejvíce mě pobavil "klonovaný Arnold":))) ...........(ps: papír na obálce se oproti "belgům" také zlepšil)
3987