Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Časopis Čtyřlístek.

Bukanýři na Blaťáku - Ljuba Štíplová, Jaroslav Němeček
Alenka a Vašek v perníkové chaloupce - Svatopluk Hrnčíř, Adolf Born
Příhody čtveráka Kacifírka - Jak v Hloupětíně uvítali návštěvu - Helena Sýkorová, Radek Pilař
Rendlík & Hopík - Duch prérie - Petr Karmín, Jordan Popov
Dobrodružství Hupa a Hopa - Jak zvítězili nad piráty - Jiří Kafka, Václav Junek

Koš plný hádanek

Scénář
Svatopluk Hrnčíř, Jiří Kafka, Petr Karmín, Ljuba Štíplová, Helena Sýkorová
Art
Adolf Born, Václav Junek, Jaroslav Němeček, Radek Pilař, Jordan Popov
Obálka
Jaroslav Němeček
Redakce
Věra Korečková Běťáková, Josef Paukert
Žánry
dětský, magazín
ISBN/ISSN
Orbis
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
163 x 233 mm
Tisk
barevný
Stran
36
Náklad
100000ks
Cena
7 Kčs
  • Kapis
    Kapis mecenáš21.2.2013 10:48Čtyřlístek #029: Bukanýři na Blaťáku
    Lenny: ty vole, to jsou u nás i čtyřlístkologové? Dobré! Díky! Chudák Piňďa! :)
  • Lenny
    Lenny mecenáš21.2.2013 10:32Čtyřlístek #029: Bukanýři na Blaťáku
    Kapis: K té škole http://chrz.wz.cz/?stranka=629
  • Kapis
    Kapis mecenáš21.2.2013 10:17Čtyřlístek #029: Bukanýři na Blaťáku
    Další z minikonvolutku 4lístků, co jsem si pořídil na aukru. Tento příběh samozřejmě znám, byl to pilotní díl v Haló, tady čtyřlístek a je pro mne téměř legendární, četl jsem ho snad stokrát, ale vždy jen ve sborníku, takhle samostatně ho mám v ruce (a sbírce poprvé). Kresba už se blíží tomu zlatému věku a úvodní mapu si pamatuju z dětských let jako by to bylo včera. Bláto, Blata, Blatnice a nakonec velká pařba s kajtrou u ohně, na břehu Blaťáku, s podprahovým poselstvím, že je třeba se pořádně učit! Fifinka se ptá Bobíka, "ty nechodíš do školy?" (asi necituju zcela přesně), při jeho fópá s delfÝnem a já se ptám stejně - chodil kdy vůbec někdo z této povedené čtveřice do školy??

    Alenka s Vaškem od Borna svoji agitkou a product placementem opět nezklamali, i když "předseda JZD" Děda a "brigádníci" co mu pomáhali tahat řepu mi už zaváněli velmi vtipnou skrytou ironií - aspoň v to doufám, nasmál jsem se každopádně dobře.

    U Kacafírka mi v hlavě text naprosto samovolně četl ten hlas, co četl večerníčky kreslené Pilařem, nevím, co to bylo za herce, ale ten jeho pohádkový hlas znějící z hlubin hlavy, zarytý tam v dětství, jsem se nijak nesnažil zahlušit, bylo to příjemné.

    Rendlík a ti dva opičáci slabota, já jsem ovšem velmi potěšen tímto kouskem, starším než já, který opatrně vkládám do bedny s ostatními čtyřlístky.
  • Kabukiman
    Klasický příběh s ukradenou loďkou, který si musí asi prožít každá pořádná předrevoluční parta. Jestli se nepletu, tak se to stalo i Rychlím šípům a Strážcům…:) Na konci hrábne Bobík opět do strun a zapěje…:) Vašek a Alenka- svérázné pojetí Jeníčka a Mařenky. Super! Kacafírka nečtu, Rendlík a Hopík kupodivu nezávodí. Nicméně jsou nudní. Hup a Hop celkem dobrý.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš17.8.2012 15:36Čtyřlístek #029: Bukanýři na Blaťáku
    Klasická záležitost ze sborníku Haló, tady 4. Čtveřici ukradnou bukanýři DELFÝNA a pak jim zle zatápějí, ale nakonec všichni skončí svorně u ohně, kde Bobo svírá opět kejtru a řve na lesy: "Bylo nás tam roku onohóóó johohóóó." Alena a Vašek jsou tentokrát super nejen kvůli tradičně dobrému Bornovi, ale i scénář totálně rozkládající pohádku o perníkové chaloupce stojí za to. Kacafírek je ucházející obdoba mazaných hrdinů navazující na tradici Žita a jiných moudrých bláznů od kreslíře Rumcajse. Hup a Hop jsou celkem vkusně akční historka dvou opic plavících se jako plavčíci na cestě kolem světa, kresba připomíná mého oblíbence Kociána. Rednlík a Hopík jsou jako vždy úděsní, ale radost z tohoto jinak skvělého čísla si jimi zkazit nenechám.