Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Časopis Čtyřlístek.

Strašidla táhnou - Ljuba Štíplová, Jaroslav Němeček
Brýle pana Semtamťuka - Svatopluk Hrnčíř, Adolf Born
Strašidelný pradědeček - Ježci se nedají - Vojtěch Steklač, Věra Faltová
Voják Sakumprásk a klokan Poupátko - Jak vyhnali ze sýpky myši - Jiří Kafka, František Foltýn
Honza Filuta - Václav Šafránek, Ivo Šedivý

Koš plný hádanek

Scénář
Svatopluk Hrnčíř, Jiří Kafka, Václav Šafránek, Vojtěch Steklač, Ljuba Štíplová
Art
Adolf Born, Věra Faltová, František Foltýn, Jaroslav Němeček, Ivo Šedivý
Obálka
Jaroslav Němeček
Redakce
Věra Korečková Běťáková, Josef Paukert
Žánry
dětský, magazín
ISBN/ISSN
Orbis
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
163 x 233 mm
Tisk
barevný
Váha
75 g
Stran
36
Náklad
102000ks
Cena
7 Kčs
  • tresida99
    Pro mě srdcovka , krásný a vlastně do dneška skvělí děj občas ale váznou dodatky
  • Kapis
    Kapis mecenáš26.2.2013 09:34Čtyřlístek #037: Strašidla táhnou
    Kresebně už na výši, přesně ja tu píše J.Connor, v Zlaté éře, ale příběh samotný nic moc, holt žádné cestování časem, žádné vynálezy, dětské až příliš moc. Semtamťuk je už v pohodě, Bornova kresba je standard, jinak je to hluboce podrůměrné, takže toto číslo celkově takových 45%. 5% navíc a dosažení tří hvězd pak za to, že se mi ty staré čtyřlístky líbí a stačí mi si i jen prohlížet obálky - a sbírka utěšeně roste, jsem zvědav, kolik do toho ještě vrazím peněz než to budu mít komplet (a to sbírám jen do cca čísla 180, výše mě to už nazajímá).
  • Kabukiman
    Sakumprásk je válečnej veterán- za kvalitní masakrování nepřátel asi dostal to jméno "Sakumprásk". Před vojnou to byl ale nejspíš totální ichtyl a mimoň,což naznačuje jeho předválečné jménou Poupátko. Rozhodně je vidět,že vojna skutečně dělá z chlapců muže :D Proč si začal klokan říkat dětstkým jménem svého nového kámoše a kde se v čechách vyloupl,to už zůstane asi navždy nezodpovězeno a to je asi dobře,protože mám pocit,že bych to stejně nepochopil :D
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš20.5.2012 20:28Čtyřlístek #037: Strašidla táhnou
    :D sice už tedy vím jak se to stalo, ale má touha po č. 33 se tím ještě více prohloubila
  • Kabukiman
    Zase super obálka. Na téhle utíká Pinďa před Bobíkem a na obálce dalšího čtyřlístku Fifinka před myšákem. V dalším pak na Pinďu ze zadu útočí kozel. Námětově jsou si obálky dost podobné,ale jsou prostě neodolatelné. Obálku tady řeším jen proto,že všechno ostatní už bylo trefně řečeno Connorem.

    To: J.Connor: Co se týče seznámení Sakumpráska a Poupátka,tak i to je bizarní :D Sakumprásk si jde a má žízeň, vytáhne čutoru a chce se napít. Najednou vidí před sebou na zemi rybu a aby jí zachránil bez vody,tak jí chce narvat do tý čutory. Jenže se to neukáže jako uplně chytrej nápad (kupodivu:D) a kde se vzal tu se vzal stojí před nim klokan a že jako tu rybu i vodu může Sakumprásk dát do vaku a tak rybu zachránit. Zachráněj rybu a hoděj řeč. Sakumprásk se představí jako Sakumprásk a ještě k tomu dodá,že maminka mu říkala Poupátko a klokan mu na to řekne že mu má říkat taky Poupátko...
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš23.4.2012 23:57Čtyřlístek #037: Strašidla táhnou
    Graficky je to už prakticky ve "zlaté éře", tam není co vytknout, nicméně přeci jen tahle parta pamatuje (v této epoše) zdařilejší dobrodružství. Problém je hlavně to, že je dopředu úplně jasné, o co v příběhu půjde. Velmi zvláštní je velký panel na str. 9, který tam jakoby nepasuje (stylem). Hodně dobrý je první díl pana Semtamťuka, groteska s neskutečnou dynamikou. Ač fanda Věry Faltové, Strašidelný pradědeček k jejím highlightům určitě nepatřil... Bizarní jsou příhody vojáka Sakumpráska, který přechcává různé nemilé vesnické figurky v Terezínské době. Nejde ani to o jeho parťáky bubáky, ale co tam dělá ten klokan? Budu si muset sehnat Čtyřlístek č. 33, abych se dozvěděl "Jak se spřátelili", každopádně graficky zdařilé. Číslo uzavírá můj oblíbený ilustrátor Ivo Šedivý, nicméně Honza Filuta je příběh podivný a plný děr, který končí do ztracena. Ani se nedivím, že další už nebyly.
232