Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Časopis Čtyřlístek.

Modrý přízrak - Ljuba Štíplová, Jaroslav Němeček
Voják Sakumprásk a klokan Poupátko - Jak byl vysvobozen z temnice - Jiří Kafka, František Foltýn
Polda a Olda na klouzačce - Petr Chvojka, Jaroslav Malák
Medvídek Sněhůlek - Kytička mamince - Marie Kšajtová, Zdeňka Krejčová
Martínek a Brok - Oldřich Dudek

Koš plný hádanek

Scénář
Petr Chvojka, Oldřich Dudek, Jiří Kafka, Marie Kšajtová, Ljuba Štíplová
Art
Oldřich Dudek, František Foltýn, Zdeňka Krejčová, Jaroslav Malák, Jaroslav Němeček
Obálka
Jaroslav Němeček
Redakce
Jan Endrýs, Josef Paukert
Žánry
dětský, magazín
ISBN/ISSN
Orbis
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
163 x 233 mm
Tisk
barevný
Váha
70 g
Stran
36
Náklad
109000ks
Cena
7 Kčs
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš17.8.2012 18:19Čtyřlístek #042: Modrý přízrak
    Kolegové to už pěkně shrnuli, já bych jen nebyl k 1 ze 4 čtyřlístkových "přízraků" tak skoupý. Asi je to náklonností k Bobíkovi, který je v hlavní roli "to koukáš buřtíku, běž si k mamince pro koloběžku". Sakumprásk je fakt bizár, Polda a Olda pamatují lepší storky, ani neudělají nikde pořádný bugr. Medvídek Sněhůlek je odpornost a obskurnost jménem Martínek a Brok (žijící nafukovací pes, který se živí vzduchem na benzínce) skončila hned po prvním dílu.
  • Kabukiman
    Kabukiman19.5.2012 11:16Čtyřlístek #042: Modrý přízrak
    Další parádní díl. Bobík má svátek a touží po motokáře. Myšpulín mu ji udělá a do nádrže mu nalije speciální Myšpulínův benzín Atomik. Konkurence se tedy s naturálem v nádrži musí zcela logicky uchýlit k podvodům. Jenže Myšpulín myslí na všechno,takže se Bobíkova motokára po pár úpravách směle vyrovná autům Jamese Bonda. Následuje Sakumprásk a Klokan. Když vidím Sakumpráska,tak si vždycky vzpomenu na herce Beka v pohádce S čerty nejsou žerty. Kreslené to je hezky,ale jinak takové nemastné neslané. Olda s poldou si užívají zimních radovánek a kloužou se u řeky. Jaké je to ale klouzání na ledě když to nevezmete s rozeběhem!? Olda končí svoji jízdu v řece na ledové kře a pomalu odjíždí po proudu pryč. Než ho Polda zachrání,tak dostane od partičky malejch hajzlíků pěknou koulovačku,ale nakonec všechno dobře dopadne a Polda se spokojeně natáhne doma u topení:) Následují slaboty Medvídek sněhůlek a Martínek a Brok.
  • choze
    První a podle mě nejslabší ze svaté trojice závodních dílů (dále Mistři volantu a Bezpečná cesta), který definuje jejich tradiční schéma, kdy se Čtyřlístek přihlásí do závodu, od začátku je vysmíván hrubiánskými soupeři (tady má soupeř dokonce poprvé a naposledy na svědomí i překážky na trati) a následně v něm překonává nástrahy pomocí nadstandartní výbavy svého vozu (je otázka, nakolik je to fér). Nejslabší je proto, že samotný závod začíná až na šesté stránce a zabírá tedy jen něco přes dvě stránky, přičemž kulometně sázené a zdolávané překážky jsou nejlehčí. Naštěstí díl od dílu se prostor věnovaný přípravě na závod zmenšoval ve prospěch samotného závodu - v Mistrech Volantu už nebylo třeba vůz stavět, pouze zrenovovat a tak závod začínal hned na třetí stránce a v Bezpečné cestě se se startovalo rovnou na stránce první - a závody se samozřejmě stávaly čím dál náročnějšími. Jinak za zmínku stojí myš v druhém plánu.
311