Oskar Ed - obálka souborného polského vydání
Koupit
Třetí díl trilogie.

V roce 2009 vyšly všechny tři díly souborně v polštině pod stejným názvem s obálkou třetího dílu viz. alternativní obálka.

Scénář
Branko Jelinek
Art
Branko Jelinek
Obálka
Branko Jelinek
Překlad
Ivan Dorčiak
Redakce
Gaba Válová
Žánry
drama, sci-fi, ze života
ISBN/ISSN
80-8661-13-X (Mot (Mot komiks, s.r.o.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 228 x 9 mm
Tisk
černobílý
Váha
200 g
Stran
100
Cena
179 Kč
  • zd
    zd5.2.2018 11:10Oskar Ed #03
    Celá trilogie je skvělá! Parádní kresba a pořádně hustej děj. Už se těším na "Můj největší sen".
  • Kapis
    Kapis mecenáš3.8.2017 17:58Oskar Ed #03
    Je jasné, že Brankův fotr to dost posral a člověk se s tím holt potřebuje nějak srovnávat (bo náraz to nejde). Rozumím mu absolutně. Třeba s trochu jinou zkušeností, ale já bych to takhle hezky nikdy neuměl vymyslet a nakreslit. A kresba je oproti předchozím dílům hodně preciznější a čistší. Všechny roviny, odbočky, vzpomínky, oživlé vzpomínky, halucinace, přechody mezi realitami a časy jsem asi nepobral, ale co naplat, nebyla to jízda mou fantazií. Gadžopádně ta jízda byla parádní a divoká, peřejemi zoufalství, při sesuvech půdy smutku a rachotící bouřkou nejasných výčitek a vzpomínek kolvůkol, kde se ale našlo místo i na hořký vtípek. Klobouk dolů, musím se ale přiznat, že napodruhé bych asi neměl odvahu, nicméně tu novou bichli, co vyšla s Edem loni, na té si s chutí smlsnu s pevnou vírou, že na mě nezačne mluvit sama - ale až ji otevřu a začtu se.

    Jo a až v tomto díle jsem si uvědomil, že on na hlavě žádnou masku nemá.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin14.12.2016 14:44Oskar Ed #03
    kristovanoho, už sedm let tu píšu takový kydy... Sakra, tenhle příběh vystřeluje až na Mars!
  • Absinther
    Absinther7.5.2012 20:05Oskar Ed #03
    Vyvrcholení série ve které Jelínek tak moc kombinoval, hrál si s abstrakcí, psychologií a symboly, že se do toho sám tak něják zamotal. Je ale moc sympatické, že se někdo u nás(nebo vedle nás-no)pustil do tak undergroundové a možná až osobní zápletky, která nemá šanci oslovit masy.Je taky moc sympatické, že má někdo takto nekomerční projekt odvahu a chuť vydat(tleskám).
  • flipflop
    flipflop29.1.2011 18:58Oskar Ed #03
    Kresba je fajn a musí říct, že jsem se při čtení dobře bavil a celou dobu se těšil, co z toho vyleze. Ve třetím dílu jsem se dozvěděl, že šlo vlastně o psychologické drama. Hlavní zápletka byla vysvětlena, ale po rozuzlení předchozích událostí jsem pátral marně. Nějak mi to do sebe nezapadlo a vlastně nevím, co se teda vůbec dělo, co z toho byly představy, co jinotaje a co sci-fi realita. Chápal bych to, kdyby se v posledním okénku hlavní hrdina probudil se slovy: "To byla ale jízda!" Dal jsem si všechny tři díly naráz a hodnotím teda celou sérii. Rozhodně zajímavej komiks.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin16.9.2009 23:05Oskar Ed #03
    Jednoznačně nejlepší díl série, má překvapivé rozuzlení a skutečně vysvětluje životní úděly hlavního hrdiny i všechny jeho zvláštnosti... Jinak nakonec ne zas až tak překvapivá pointa a psychologický rozbor postavy... Rozhodně stojí za koupi celá série, je to zajímavé, v našich krajích lehce neobvyklé čtení, takovýto scénaristický styl je bližší francouzům, ale ti postupují více didakticky a popisně... V tomhle je ona širá slovanská duše. Ne brilantní, ale skoro.
  • iantomasik
    iantomasik14.8.2009 12:28Oskar Ed #03
    nutno říci, že třetí díl katapultoval významově celou sérii do úplně jiných výšin. i tak se ale jedná o dílo, které v paměti na příliš dlouho neutkví.
  • Woffce
    Woffce2.11.2007 09:23Oskar Ed #03
    Chytrá, hravá, až dojímavá trilogie. Za podobné počiny ti, Mote, dík.
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade20.11.2006 20:41Oskar Ed #03
    Závěr jsem lehce předpokládal, nemohlo to skončit jinak, ale bezesporu skvělé finále a můj nejoblíbenější česko-slovenský titul na trhu. MdS
  • andre
    andre mecenáš6.6.2006 09:09Oskar Ed #03
    Sice si nejsem jist, zda jsem vše dobře pochopil, ale to nejni podstatné, to je můj osobní problém. Na Oscar Edovi mě nejvíce zaujalo 1)možnost soucít a cítit s hrdinou a 2) kresba, ta mi připadá na hodně vysoké úrovni. Připadá mi, že Brankova ruka kreslí přesně to co chce jeho mozek. To nejní samozřejmost, myslím, že i velká část profesionálů má pouze představu a ta pak buď vypadá dobře, nebo ne. Zde mi ale připadá, že je na papíře přesně to co si autor představoval. Těším se, až si jednou celou trilogii přečtu najednou, né s ročními pauzami, pak mi snad všechny střípky zapadnou tak, jak mají.
91221