Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Na konci 16. století zuřila v Japonsku občanská válka. Vládcové jednotlivých provincií mezi sebou bojovali o území a moc. Miyamoto Usagi, který prokázal svou odvahu v mnoha bitvách a vyvázl z nespočtu krvavých potyček, přišel v jednom z bojů o svého pána a po vyhlášení nového šoguna si zvolil cestu toulavého samuraje. Zatímco se z jeho druhů stali bandité a žoldáci, Usagi se vydal na pouť válečníka. Putuje zemí, bojuje proti nespravedlnosti a tříbí si své duchovní a bojové schopnosti.
V tomto díle Usagi, spolu se svým přítelem nosorožcem Genem a čtveřicí želvích bojovníků, brání stárnoucího mistra před útokem klanu ninjů. Cesta ho také zavede do vesnice, na kterou z neznámých důvodů útočí nebezpeční zabijáci. Usagi Yojimbo se bude muset bránit před mečem, magií... i ještěrkami.

Předmluva: William Stout

Obsahuje příběhy:
Zelené stíny
Jizo
Shi
Ještěrčí příběh
Usagiho zahrada
Podzim
Bojiště


Obsahuje sešity série Usagi Yojimbo (Vol. 2) #1-6 (březen 1993 - leden 1994) původně vydané nakladatelstvím: Mirage Studios.
Identický dotisk v říjnu 2011.


Scénář
Stan Sakai
Art
Stan Sakai
Obálka
Stan Sakai
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Jakub D. Kočí
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
80-87024-04-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 205 mm
Tisk
černobílý
Váha
314 g
Stran
200
Cena
249 Kč
Originál
Usagi Yojimbo #08: Shades of Death (Dark Horse Comics, 1997)
Varianty
Usagi Yojimbo #08: Stíny smrti (1. dotisk) (2011)
Usagi Yojimbo #08: Stíny smrti (2006)
  • Delphín
    Delphín6.9.2020 22:40Usagi Yojimbo #08: Stíny smrti
    Výskyt želváku mě na začátku dost zaskočil, k mému údivu se z toho vyklubalo dost kvalitní dílo. A to se obecně dá říct o celém tomto komiksu!
  • karl173
    karl173 mecenáš22.4.2019 12:27Usagi Yojimbo #08: Stíny smrti (1. dotisk)
    Další díl Usagiho ve své obvyklé kvalitě a s několika kratšími i delšími povídkami. U Usagiho už jsem si zvykl, že se děj příliš moc neposouvá a tak jde vyloženě jen o různá dobrodružství, které se svojí kvalitou příliš neliší a mnohdy se dosti opakují. V tomto ohledu tedy dostanete pokaždé fajn počtení, ale většina děje se dá velmi snadno předvídat. Dost často pak záleží na momentální náladě, když zrovna Usagiho čtete. Usagiho tedy můžete hodnotit víceméně pořád stejně, a nebo dávat čistě na pocit, jelikož se jeho kvalita zkrátka moc nemění. Já osobně jsem si už Usagiho zaškatulkoval jako fajn čtení, které baví, ale jisté opakování už místy může občas trochu nudit, ale přesto rád dál obracím jeden list za druhým, protože jenom čekám, kdy mě to opět pohltí. V této knize mě nejvíce zaujali povídky Shi a Bojiště. Nicméně s Usagim dost zvolním tempo, jelikož samotná série nikam nespěchá a taky se dá Usagim velmi snadno přejíst.
  • perak
    Úvodní příběh s Ninja želvami byl spíše průměrný (v Usagiho měřítku), naopak skvělý byl Shi se 4 nájemnými zabijáky a ziskuchtivým starostou. Nezklamali ani krátké příběhy s tradičně výbornými pointami.
  • VanTom
    VanTom23.11.2016 14:08Usagi Yojimbo #08: Stíny smrti
    První příběh s želváky představuje jen mírně nadprůměrnou hříčku, naštěstí další povídky jej lehce překonávají a ve výsledku tvoří velmi povedenou a originální sbírku. Především "Shi", kde Usagi nastaví svou tvrdou, nesmlouvavou, krví a zabíjením zašpiněnou tvář, dokáže silně zapůsobit.
  • cyboy
    cyboy mecenáš15.4.2016 04:09Usagi Yojimbo #08: Stíny smrti
    Muj boze, je to plne hvezd. :)
  • kaylin
    kaylin28.2.2014 15:26Usagi Yojimbo #08: Stíny smrti
    Stan Sakai opět ukazuje, že dokáže využít klasické hororové prvky (mrtvoly, mlhu, tmu) k tomu, aby opravdu vzbudil tu správně děsivou atmosféru a prezentoval příběh zase v trochu jiném duchu než ty předcházející. Jednoduše řečeno, i tohle je kniha, která rozhodně stojí za přečtení, konečně jako i všechny, které Stan napsal a nakreslil a které u nás zatím vyšly. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/02/520-usagi-yojimbo-8-stiny-smrti-90.html
  • Fry
    Fry admin22.11.2013 18:14Usagi Yojimbo #08: Stíny smrti
    "Usagi Yojimbo 08 - Stíny smrti" - Po více jak roční pauze je čas se vrátit k Usagimu! A co v tomto soboru nalezneme? "Zelené stíny" - Trojkapitolkový příběh s "Želvami ninja", ve kterém pomůže Usagi i želvy jednomu starému mágovi, kterého otravují "Neko ninjové" (viz. kniha 5). Také se zde po delší pauze setkáváme s Chizu (sestra Schingena - a pokud i tak vám to nic neříká, tak doporučuji knihu 5), která se svým způsobem dostává do nemilé situace. "Jizo" - Krátký a milý příběh o náhrobní sošce. "Shi" - Nejlepší příběh celé knihy! Starosta jedné vesnice chce vyhnat místní obyvatele a zbavit se Usagiho díky čtyřem zabijákům "Shi" (Jsou 4 a každý používá jinou zbraň). "Ještěrčí příběh" - Opět kraťounký příběh, ale tentokrát s ještěrkami (jak sám název praví). "Usagiho zahrada", "Podzim" a "Bojiště" - Tři kraťounké příběhy z Usagiho mládí, které nám opět poodhalí základ ninjovského učení. Není co vytknout - 5* za mě!
  • sedw
    Asi budu v menšině, ale pro mě želvy ninja jeden z nejhoších příběhů Usagiho. Jinak sbírka parádní, hlavně Usagiho zahrada, Podzim a Bojiště, jedny z nej příběhů.
  • Oompa Loompa
    Oompa Loompa13.1.2013 22:59Usagi Yojimbo #08: Stíny smrti
    želvy ninja...prostě pecka :)
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš6.2.2011 19:47Usagi Yojimbo #08: Stíny smrti
    Usagi mě baví víc a víc. Přiznávám se dobrovolně. Hlavně mě potěšil příběh s želvama ninja .o) Asi je ve mě ještě hodně z chlapce.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.11.2010 23:04Usagi Yojimbo #08: Stíny smrti
    Já už fakt nevím, co psát, prostě krásná série. A želvy ninja opět v akci:-)
  • doophy
    doophy25.10.2010 19:11Usagi Yojimbo #08: Stíny smrti
    Usagi, naprostá klasika, která nenudí, ale naopak velmi povzbudí. Ale pokud člověk podlehne jejímu kouzlu, nedokáže se od série Usagi Yojimbo odtrhnout...
  • erik
    Viď Ronin.
  • Wiruss
    Wiruss27.2.2008 21:32Usagi Yojimbo #08: Stíny smrti
    Koukám, že jsem nehodnotil no nic napravíme... Z usagiho se stala moje srdcovka mám rád středověké Japonsko a tohle se na něj koukám lehce z jiného úhlu než třeba Kurosawa a možná zábavněji... Sice želvy vyli takové divné, ale z výsledného dojmu to moc nebere...
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš2.8.2007 12:46Usagi Yojimbo #08: Stíny smrti
    Usagi je tvrďas!!! (keď ho idú zabiť nájomní zabijáci). Usagi je tááák milýýý (keď ho nasledujú jašteričky). Usagi má dobrých spojencov (Teeeenage Mu-tant Nin-ja tuuurtles na na na na ... na na naaa na :)). A Usagi mal dobrého učitela. Usagi rulez.
  • Jokerka
    Jokerka18.5.2007 08:23Usagi Yojimbo #08: Stíny smrti
    Tohle jsem fakt necekala...Zelvy Ninja :-D no to me podrzte! Usagi stale stoupa v mych ocich a stava se z nej jeden z mych nejoblibenejsich hrdinu. Usagi je vazne prima...a jesterky taky :-D
  • Tuxedo
    Tuxedo23.2.2007 11:00Usagi Yojimbo #08: Stíny smrti
    Další nářez s ušatým hrdinou. Želváci jsou super!!!
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš19.1.2007 20:56Usagi Yojimbo #08: Stíny smrti
    Dalsi porce zabavy ze samurajskeho Japonska s kralickem v hlavni roli. Jo, velmi dobre se mi Usagi cte v dopravnich prostredcich.
  • willis
    willis20.7.2006 09:47Usagi Yojimbo #08: Stíny smrti
    Jsem rád, že vydavatelé dali na mé výtky z minulých komentářů tady a konečně zvětšili obrázky na celou stránku ;). Takže jsem zase o kousek spokojenější :). Želvy mně nevadí, naopak se z příběhu dozvíme, že Usagiho svět je zřejmě paralelní k našemu. Tedy k vlastně želvímu.
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš11.7.2006 18:50Usagi Yojimbo #08: Stíny smrti
    Můj první Usagi a rozhodně nebude poslední.
  • andre
    andre mecenáš3.7.2006 09:13Usagi Yojimbo #08: Stíny smrti
    S touto knihou nemám žádný problém. Ani s "želvama". Prostě příjemná četba na "dobrou noc".
  • krvinka56
    krvinka5623.6.2006 08:54Usagi Yojimbo #08: Stíny smrti
    Tak konečně sem se dostal k ušákavy a musím říct že je to fakt dobrej díl.Za nejlepší považuji povídky z jeho děctví hlavně tu poslední .Kresbě není co vytknout je to skrátka super komiks.A člověk se aspoň dový něco o jejich kultuře a pověrách a zvycích.
  • HEX
    Třetí kniha, takže už jsem si na Usagiho zvyknul, vím co od něj čekat a jsem s tím spokojený.Nejlepší jsou kratší příběhy, jen ty Želvy Ninja tam moc nesedly.
  • listr
    Chápu proč se váhalo kvůli želvám, ale zas taková chyba to není. Měl jsem možnost vidět hostováni Usagiho v Ninja želvách- myšleno v kresleném televizním serialu, kterým každý kdysi dávno žil- a to byl průser. Usagi tam byl jako šišlající teplej králík a ne pořádnej samuraj- jako to dokazuje v téhle knize, nejsem si jist jestli tenhle book je nejlepší, ale rozhodně stojí za přečtení a za koupi :) Super jsou ty dva krátke příběhy o ještěrkách a o mrtvém synovi.
622221
Četl/a (81)
81splinter, anka, aza, BadBoy, bananzluty, binnmode, Bonpar, Bronn, calvin10, Černá Krysa, charvos, cobe, Const.ex, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, Delphín, DEmnoG, Django, Doppelganger, erik, fel68, figis, Final, flipflop, Fox01, Fry, Georgíno J., Grrr, Hanussen, hhannie, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, James, jankie, japes, jiskra, kaylin, Keno, Killingjoke, Kocour, Kraken, lantan1, Light, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, Masinfira, mgeralt, mostlysilly, Moyek, mstefl, namdnas, NecRoman, Nexis, oleav, Oompa Loompa, p3tris, Paldini, pbabinec, perak, petrSF, plaštěnkář, raenius, raimi, RaptoR, saja, SHORTY, SNUFKIN, start05, tacmud, the.kasztan, trudoš, Tyfus, Ukko, VanTom, VXP, zgrywus
(225)
2scha, 81splinter, adam.ra, AdamOLIVe, afri, Ajit, Alfi, anka, arnecht, arsan, Askalon, Avian, Awakener, aza, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, bananzluty, barthez, bboorreekk, BeeSee, binnmode, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, Blaine, Bob, bobo666_2005, bourgeois, Braindead, burzum, Calvin Klein, calvin10, calviti, Cassidy, Černá Krysa, charvos, cobe, Const.ex, Corvus, Cr4sh, Crics, Dali, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, Delphín, DEmnoG, disclose, Django, doophy, Doppelganger, dracula, Durvi, Einstain666 , eliera, erik, faster86, fel68, figis, Final, flaire, Fox01, Fréza, Fry, Georgíno J., goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, Grrr, Hamichal, Hanussen, hawkzn, haxxor, hedgehog, herbert, Holmwood, holubdema, Houbař, hromotlk, Hulik, hypermlok, inosuke, invape, Jak, James, jankie, japes, jerry67, JindrasT, jiskra, Johnny Sasaki, Jokerka, Joshua_T, Kabukiman, Kapis, karel, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, KejMart, Keno, keplik, Klatic, Kocour, KOko, konous, Kraken, krvinka56, Landauer, lantan1, Leland, Lenny, Light, listr, Lobodlak, Lobok257, Lojza, lopik, Luse, Luxor, Lysandra, maara, Mankin, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, Matej-29, mgeralt, mikolas, mindstormjak, Miriyak, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, Mononoke, monty.cl, moris.cz, Mortisson, mostlysilly, Moyek, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Netorack, Nexis, Nightmare, noMster, o2t2, Odrikani, OldaB, oleav, Oompa Loompa, p3tris, Paldini, pavel, paveln, pbabinec, Pekario, pennywise, petrSF, petrsimcik, pk123x, planika, plaštěnkář, POLAKST, pršiplášť, RadimNemec, raenius, Raijin, raimi, RainDamage, RaptoR, Ricarderon, Rich, Ruw, Saiffer, Samurai-Jack, san, Saran, Scaleo1, sedw, seeker666, SHORTY, Skot, skřetman29, Slaine, sleepless, SNUFKIN, start05, strougy, tacmud, TBB, The Genius, the.kasztan, Thorar, Tombal, Tomek, trener83, Trevelyan, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, VanTom, VictorMancini, Viking, VXP, willis, Wiruss, xai, Xeelee, xintax, yama, yogi, yojimbo, Zajo original, ZD3H, zebedee, zgrywus, Zíďas
Chce (12)
DracoAn, Drbo Jebo, fusnix, Glutexo, isildur heir, jakouback, Maty48, punisher, Santa666, Tiba, Tillion, wayhui
Shání (2)
Al0f0k, Tillion