Desky
Přebal zadní
Ukázka

+ 1 další ukázka

Kdesi na území Ameriky se nachází opuštěné hornické městečko jménem Silent Hill. Do něj se vypravila mladá studentka fimové školy Lynn DeAngelisová, aby tu natočila dokument o městečku s atmosférou. Netušila, že Silent Hill má i něco navíc. O rok a půl později se nachází na psychyatrii a přes veškeré pokusy nereaguje na léčbu. Jediná naděje kterou má, je odjet se svým ošetřujícím lékařem, DR. Troyem Abernathym na místo, kde její trauma začalo. Do Silent Hillu.

Komiks vznikl na námět slavné série počítačových her.

Obsahuje sešity série Silent Hill: Dying Inside #1-5 (únor 2004 - červen 2004)

Scénář
Scott Ciencin
Art
Aadi Salman, Ben Templesmith
Obálka
Ashley Wood
Překlad
Dana Krejčová
Redakce
Miroslav Adamec, Václav Dort
Žánry
horor
ISBN/ISSN
80-86839-09-5 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
155 x 240 x 16 mm
Tisk
barevný
Váha
471 g
Stran
144
Cena
599 Kč
Originál
Silent Hill: Dying Inside (IDW Publishing, 2005)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš31.10.2019 21:34Silent Hill: V nitru hynoucí
    Černá krysa:
    "Kresba toho druhýho výtvarníka je skvělá a to že občas není poznat co je na obrázku mi ani moc nevadilo, mám dost silnou představivost, takže nebyl problém si vymyslet, co tam je." :D tohle mě rozesmalo... můžeš si vymyslet celej komiks a necist tenhle :)))

    Souhlasím s nize uvedenými. Ve stručnosti: Sešit 1-2 příběh celkem ok, nečekal jsem, že mě to i zaujme, výtvarné takovej ujetej hnus, hnusny až je to hezký :D
    3-5, to je prostě psycho, jak příběh, tak kresba (ale souhlasím s tvrzením, že dělat tento umělec obrazy na nějakou depka tematiku, tak by to mohlo být super, napadlo mě to několikrát během četby ;)) , prostě jsem fakt mockrát zkoumal co kde kdo je nebo řekl a smysl mi uniká, ať si to kdo chce jak chce obhajuje - řekněme, že jsem to pochopil po svém (SPOILER! - holka se asi vrátila domů a jedině tam může být spokojená a psychicky fpoho, asi)

    1-2: 3*
    3-5: 2*
    Průměr je 2,5*, ale jako celkem to shodim na 2*
    Yuichiro:
    "Na závěr bych to ještě nepatrně shrnul: milujete-li moderní horory, jste fanoušky Silent Hillu nebo přinejmenším jeho specifické armosféry a nepotřebujete, aby Vás autoři vedli za ručičku jasně definovaným dějem, je tohle komiks přesně pro Vás." - mám rád SH i styl, i atmosféru, horory obecně, ale tenhle komiks není pro mě, leda bych jel na fetu... :) (Sešit 1-2 ano)
  • Skot
    Skot mecenáš5.5.2019 17:06Silent Hill: V nitru hynoucí
    Těžké hodnocení neznám ani hru ani film. Trochu chaotický scénář který nám nezasvěceným nevysvětlí realie a základ příběhu . Dva příběhy v závěru se spojující , časné skoky v ději. z kresby dle mého bohužel čiší snaha o ozvláštnění příběhu jakýsi experiment pro experiment , který mě nechal chladným. Navíc se tím zhoršuje přehlednost . Pro mě osobně zklamání.
  • PKD
    Pro mě,jakožto milovníka série Silent Hill,jasná volba. Díky tomuto booku,jsem objevil šíleného Bena Templesmithe. :-)
  • Yuichiro
    Yuichiro11.11.2016 15:04Silent Hill: V nitru hynoucí
    Tak já nevím... Před nedávnem jsem si tenhle komiks půjčil z knihovny, protože podle recenzí za koupi rozhodně nestál, navíc dnes skoro výhradně za přemrštěnou cenu. Po dočtení jsem byl překvapen, o jak dobrý komiks se ve skutečnosti jedná a ihned si ho koupil. V první řadě je třeba si uvědomit, že tohle je 100% žánrovka, kterou neocení široká komiksová komunita, tohle fakt není mainstreamový Marvel pro každého. Pokud vás nebavily hry ani filmy ze světa Silent Hillu, určitě vás nebude bavit ani tehle komiks. O tom to totiž je - naprosto perfektně zvládnutá atmosféra a kulisy světa, který zasvěcení znají z výše zmíněných adaptací a to se vším, co k tomu patří. Netvrdím, že filmy byly dokonalé (obzvlášť dvojka nebezpečně hraničila s odpadem), ale i ty měly onu typickou atmosféru a kulisy. Jsem velký fanoušek SH (což se samozřejmě odráží i na mém hodnocení, to uznávám) a jako takový jsem si při čtení tohoto komiksu div nechrochtal. Samozřejmě i zde jsou slabší části, já si například dovedu představit, že komiks má 2x až 3x větší rozsah, kde by se dostal prostor pro několik nevysvětlených, ale přitom podstatných událostí v knize. Tohle samotné mě docela mrzí, protože to opravdu vytvářilo tuším dvě hluchá místa, co by nutně potřebovala vyplnit.
    Co se týče kresby, určitě by bylo lepší, kdyby celou knihu ilustroval jeden autor, nicméně tvůrci to nakonec zvládli náramně - Templesmitha se Salman nesnaží napodobovat, naopak rozjíždí svojí vlastní vizuální show, která je možná podle některých místy nepřehledá (osobně znám minimálně tucet nepřehledněji nakreslených komiksů, které ale nikomu nevadí), což úplně nechápu, protože možná až na jeden panel jsem vždycky poznal, o co se jedná, ale rozhodně není v žádném případě špatná, nebo horší, než ta v první části. Navíc si myslím, že do daného příběhu a světa je prvek nejednoznačnosti a mírné chaotičnosti v kresbě naopak přínosným.
    Stejně jako u Solomona Kanea jsem smutný, že CC už ve vydávání série nepokračuje, na druhou stranu, tady to chápu, jelikož tenhle komiks si u nás nutný počet čtenářů prostě nenašel.
    Na závěr bych to ještě nepatrně shrnul: milujete-li moderní horory, jste fanoušky Silent Hillu nebo přinejmenším jeho specifické armosféry a nepotřebujete, aby Vás autoři vedli za ručičku jasně definovaným dějem, je tohle komiks přesně pro Vás. Pokud jste ovšem aspoň jednou jedinkrát zavrtěli nesouhlasně hlavou, už bych si tím tak jistý nebyl, tohle je prostě hodně specifická záležitost, která sedne spíš užšímu okruhu čtenářů.
  • Kapis
    Kapis mecenáš29.3.2016 10:52Silent Hill: V nitru hynoucí
    Ben Templesmith nemá chybu a taky jen kvůli jeho výtvarným orgiím dvě hvězdy, jinak jsem tomu ale vůbec, ale ani co by se kapka za nehet vlezla, nerozumněl. Ono asi číst komiksy podle her, které jsem nikdy nehrál, je pěkná kokotina. A asi i vydávat. 99 z LK tuším to pak tolik nebolí (čtenáře, ne vydavatele). Už vím proč obskurní debilita Vampirella i s tímhle tak dlouho ležely nezdolány a instinktivně nepovšimnuty.
  • Černá Krysa
    Černá Krysa17.8.2015 22:19Silent Hill: V nitru hynoucí
    Horory moc nečtu, protože se pak vždycky ještě hrozně dlouho bojim, ale u tohodle jsem se zasekla v půlce, jelikož je to vážně nuda. Kresba má dost silnou atmosféru, což bylo ku prospěchu první kapitole, i když jsem si na ni musela trochu zvyknout, páč ve mě budí dojem dokreslený fotky (něco jako když přikreslíte politikovi na plakátu na zastávce MHD knírek a nudli u nosu...). Kresba toho druhýho výtvarníka je skvělá a to že občas není poznat co je na obrázku mi ani moc nevadilo, mám dost silnou představivost, takže nebyl problém si vymyslet, co tam je. S hodnocením počkám až jestli se rozhoupu to dočíst, ale zatím je to celkem slabota. A vypláznout za to 600, tak mě vomejou.
  • Doctorow
    Doctorow20.12.2014 17:07Silent Hill: V nitru hynoucí
    Začalo to dobre. Templesmithovu atmosférickú kresbu môžem vždy a aj scenár sa rozbehol až prekvapujúco fajn. Dokonca príbeh miestami obsahuje aj humor (i keď samozrejme veľmi čierny) . No proste príjemné prekvapenie. Potom sa však dostávame k druhej kapitole, scenár opúšťa postavu psychiatra a miesto neho sa sústredí na nesympatickú bandu nezaujímavých deciek a, aby tých zlých správ nebolo málo, tak sa mení aj výtvarník a ceruzku preberá Salman. Nechápte ma zle, chalan je vcelku dobrý, atmosféra mu ide, niektoré jeho maľby by som si kľudne zavesil aj na stenu a viem si predstaviť, že ak by namaľoval veľké plátno tak inťoši by pred ním v galérii dokázali presedieť hodiny a riešiť, čo tým chcel autor povedať. Avšak keď čítam komiks tak by som aj rád vedieť na čo sa to práve pozerám a nie čumieť na 3 rôznofarebné machule na čiernom pozadí a riešiť čo, kurník, sa to tam práve asi tak deje. Ale aj bez ohľadu na kresbu je scenár po prvej kapitole už nezaujímavý a človek je nakoniec vlastne len tak nejak rád, že to má za sebou. Vydanie samozrejme pekné.
  • mrkirby
    mrkirby11.8.2014 10:22Silent Hill: V nitru hynoucí
    Tohle je takové zklamání. Zvlášť pro mě, oddaného milovníka Silent Hillu. Chvílemi to vypadá, že tajemná atmosféra předlohy funguje, ale hned je zničena naprosto debilní malou rádoby vtipnou holčičkou. Dočíst druhý příběh jsem se musel vysloveně přemlouvat. Škoda.
  • kaylin
    kaylin23.4.2013 08:24Silent Hill: V nitru hynoucí
    První dvě kapitoly vážně nejsou špatné, jsou zde dvě postavy, které jsou zajímavé, hlavně psychiatr je dobrý, a to včetně komentářů, které sám pronáší. Pak ovšem přijde pokračování, které je prostě zprasené. Všechno je dělané na efekt, ale hloubka příběhu žádná. Ve chvíli, kdy se čtenář dozví, jaké je propojení s malou dívkou a punkačkou, přijde mu, že sleduje něco, co už někde jinde viděl. Prostě nepříliš inovativní. Osobně si myslím, že ty první dvě kapitoly jsou mnohem, mnohem lepší a že by jako uzavřený příběh stačily a nemuselo se na ně vůbec navazovat. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/04/17-silent-hill-v-nitru-hynouci-40.html
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš13.3.2013 14:46Silent Hill: V nitru hynoucí
    Člověk si u tohodle musí fakt hodně domýšlet a být dost pozorný (a ani tak prostě vždycky nevíte), ale atmosféru to má slušnou a kresba se mi moc líbila. Akorát by se u toho občas hodil popisek co se děje .o) je to takovej průměr. Nicméně až někdy dostanu chuť na horůrek a nebudu chtít něco hutnýho, ale spíš jen abych unavil oči a mohl usnout, tak po tom třeba šáhnu...Za 600,- bych byl zklamanej, ale za 150,- ve frcu je to ok...
  • pajo1919
    pajo191915.2.2011 21:20Silent Hill: V nitru hynoucí
    mozno len nejsom na diela ako je toto este pripraveny ... ale davam 20% za pribeh a 20% za kresbu, vdaka ktorej si uvedomujem, ze drogy su velmi zla vec ...
  • vasek
    vasek16.11.2010 01:13Silent Hill: V nitru hynoucí
    Cákryš,
    jak hodnotit komiks, kreslenej dvěma rozdílnými autory, dvěma zcela rozdílnými způsoby. Komiks, kterej je v obou podáních velmi atmosférickej, ale na druhou stranu skoro není poznat "kdo je kdo". Komiks, který je výtvarně zcela mimořádný, ovšem oba autoři mají přes všechnu tu sympaticky rozevlátou expresivitu celkem velký mouchy. Templesmithova nemístná cartoonová nadsázka mě v určitých pasážích hodně zprudila, zatímco Salman sice maluje jako bůh, ale nedokáže rozlišovat postavy a jeho podání je místy tak chaotické, že v podstatě nerozeznáme majitele bublin, případně ani "co se zrovna děje". Knížka celkově vypadá dost experimentálně (což je tedy u hororu nóvum) a zpočátku jsem panu Salmanovi strašně fandil - díky rozmáchlému našvihanému stylu celé čtení působí jakoby nasnímané rozkomíhanou kamerou. Panečku, vůbec mi nevadilo, že si půlku musím domýšlet a že spíš jen tak matně tuším, co se v tmavých koutech zrovna šustlo. Dokonce bych řekl, že tahle taktika funguje skoro na výtečnou. Jenže to tak ňák nevydrželo. Jakákoli akce v tomto stylu zdá se mi poněkud nešťastná a zhruba ve čtyřech pětinách celý příběh totálně vykolejí na naprostou nerozpoznatelnost děje. Kdyby to nasekal nějakej student jako konceptuální komiksový horor, skákal bych radostí metr do vzduchu a ještě bych ve výskoku klapal podpatkama o sebe. Jenže, milí zlatí, ... tohle je k-o-m-e-r-c-e. A tak se nutně nemůžu vyhnout pocitu, že je celej příběh díky kresbě strašlivě "zbastlenej". Na některý informelový panely jsem doslova civěl jak tele na vraha, ale ani po dlouhý době nevykoukal lautr nic jinýho než pěknej abstraktní obrázek okořeněný nějakým tím AAGHIIIIAAARGGGHHH! , HAAARRRGHHH!...V horším případě obsahující bublinou s replikou, kterou pronáší bůhvíkdo a na níž odpovídá nejspíš někdo jinej. Čili atmosféra šílenství navozená správně, jen se obávám, že tohle nejspíš nebyl záměr. I když kdo ví...?
  • brkowycz
    brkowycz13.11.2010 13:51Silent Hill: V nitru hynoucí
    Kdysi jsem párkrát přemýšlel, že bych to koupil za plnou palbu, ale jsem rád že jsem to neudělal.
    Pro mě osobně comics atmosféru hororovou měl - hlavně z obrázků na mě šla skutečná ponurost a to u obou výtvarníků. Ovšem pan Salman má skutečně občas obrázky naprosto nerozluštitelné. Chvilkama sem prostě nechápal co se tam děje a dialogy mi moc nepomáhali.
    Co se týče scénáře absolutní katastrofa. První dva díly docela jdou, ale jak se do toho vloží nové postavy, jde to od desíti k pěti a postupně dál až k nule. Nevím jestli jsem byl už znuděnej a nedával pozor, každopádně konec mě naprosto zklamal. Nic se nijak nevyřešilo, hlavní postava těsně před koncem najednou otočí. Pozor, nejedná se o dějový zvrat, ale o naprosto nepochopitelné zazdění děje. Jakoby Frodo v Mordoru nad Horou najednou Prsten zahodil a stal se skřetem. S tím, že prsten by se ztratil a vůbec by dál pro příběh nebyl důležitý. Vůbec sem ho nepochopil, všechno se to nakonec tak nějak utopilo v hutných nepochopitelných obrázcích a mizerným scénáři. Skutečná bída, otázkou pro ty kteří to nemají je: "Stojí mi dát dvě kila za Teplesmitha ve dvou sešitech?"
  • yojimbo
    yojimbo11.11.2010 19:56Silent Hill: V nitru hynoucí
    Koupit si to za plnou cenu, tak si rvu vlasy, ale vzhledem k prodeji tohoto komiksu v Levných knihách nemusím teď nákupu litovat. Faktem ovšem je, že se jedná o mizerné dílko, které postrádá atmosféru (což je zrovna u hororu fakt průšvih) a dobrý scénář. Templesmith je fajn, ale ani on nedokázal vytvořit hororovou atmosféru, jeho styl mi mnohem více sedí k sérii Fell. Druhý výtvarník je naprosto nečitelný, byť po delším zírání obrázky dávají nějaký smysl, což ovšem vůbec neprospívá dynamice. Třešničkou na dortu je spousta překlepů v textu (vzhledem k jeho rozsahu je to skutečně smutné). Pro mě osobně veliký průser.
  • The Genius
    The Genius24.9.2008 13:40Silent Hill: V nitru hynoucí
    Jsem fandou téhle videoherní série už od doby, co vyšel první díl, film se mi taky docela libíl. A líbil se mi i tenhle komiks. Teda alespoň tam, kde byla kresba Bena Templesmithe. S druhým kreslířem se pro mě veškerá atmosféra vytratila a přišel jenom zmatek, kdy jsem přemýšlel, co se to tam sakra vlastně děje. Věřím, že rozuzlení příběhu může být pro čtenáře neznalého světa Silent Hillu hodně zmatený, ale svoji logiku má :) Každopádně ve mně tenhle komiks vyvolal smíšené pocity. Průměr.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš27.6.2007 08:33Silent Hill: V nitru hynoucí
    Tezko rict, co si od toho vydavatel, mimo znacky diky ktere si comics koupi fanousci hry, potazmo filmu, sliboval. Kresba Templesmitha je standardni, presne tak, jak se uz predvedl uz v 30 dni dlouha noc no a Salman je nekdy az skoro surealisticky. Kupodivu me Salmanova cast zaujala vic, nez Templesmithova, pac ma mimo jine fakt zajimavy barevny citeni. Co je ale u tohodle booku fatk pruser je scenar. Tim chci rict, ze nejakych zapletek se nedockame, pekne jedeme z rozdanyma kartama a o nejakym tom svindlu na ctenare si muzeme nechat zdat. Abych nezapomel, zpracovani od CC je opet na vytecne urovni.
  • willis
    willis21.6.2007 11:10Silent Hill: V nitru hynoucí
    Čistě hororových komiksů u nás moc nevychází a proto má SH u mě jedno malé plus. Jinak zázrak to není, průšvih taky ne. Zpracování pěkné, i když u takového komiksu se mi zpracování i cena zdají být zbytečně luxusní, viděl bych to tak do tří stovek. Rozdíl v kresbě Templesmith/ Salman je patrný samozřejmě na první pohled, i když se Salman snaží dodržet nějakou kontinuitu v kresbě, tak se mu to místy trochu vymyká z rukou. Nemyslím si , že je Salman vyloženě špatný, ale spoustu políček zbytečně zapatlal, takže jsou dost nečitelný. Chtěl tím zřejmě dosáhnout pocitu, že největší strach má člověk z toho co není vidět, ale docílil tím spíš nepřehlednosti. Ke scénáři nějaké výhrady nemám, nic vyloženě překvapivého jsem tam ale nenašel.
  • Dark Scavenger
    Dark Scavenger12.8.2006 23:40Silent Hill: V nitru hynoucí
    Na tuhle knížku jsem byl opravdu hodně zvědavý, dalo by se dokonce říci, že jsem se těšil... a proč se tím příliš dlouho tajit, byl jsem zklamán. Příběh nevybočuje z průměru a připadá mi docela chaotický, navíc jsem tam nenašel, možná až na jednu výjimku (a ne, není to hlavní hrdinka), žádnou sympatickou nebo aspoň trochu plastičtější postavu. Dialogy taky skoro nestojí za zmínku, jde spíš o několik strohých prohlášení a nadávek než o smysluplný text, který by nějak dokázal posunout příběh. Navíc se mi to celé zdalo takové nějaké naivní. Jako by autor považoval princip deus ex machina za svůj vynález a pořád si to nějak usnadňoval, havně ke konci.
    Co se kresby (malby?) týče (protože samotný příběh by podle mého názoru tuhle knihu neutáhl), ani ta to nezachraňuje. První dvě části jsou malovány velmi zajímavě (záměrně se vyhýbám slovu hezky) a z výtvarné stránky zde jasně sálá atmosféra. Dokonce bych se odvážil říci, že i samotný příběh je zde trochu vyspělejší. Templesmith zkrátka zabodoval. Zbylé tři části se však mění v postmoderní galerii se skrytou hrou "najdi smysl červeno-hnědé skvrny". Neříkám, že tu nebyly i pěkné panely, ale zcela převládá znechucení. Šimpanz s pastelkami by dost možná předvedl explicitnější popis děje než to v tomto případě zvládl Aadi Salman. Pokud však preferujete knihy, které chvilku "vydrží", jednotlivé skvrny můžete studovat celé hodiny, aniž byste pochopili jejich smysl. Celkově tedy dílko zajímavé, ale (pro mě) nikoli dobré.
  • Andreew
    Andreew1.8.2006 17:55Silent Hill: V nitru hynoucí
    Mno..o kresbě soudím v podstatě to samé co pánové Andre a MdS. Templesmith je výborný malíř a ten druhý chlápek se moc nepředvedl, i když v poslední části se tu a tam nějaký pěkný panel objeví. Scénář mi přijde dost zmatený a uspěchaný. Jediné co trošku zvedá hodnocení je atmosféra, občas mě zamrazilo:-) a samozřejmě Templesmith. Cz provedení je vynikající, jak už je u CC zvykem, o tom žádná, ale ten obsah....celkově je to pro mě zklamání.
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade31.7.2006 21:45Silent Hill: V nitru hynoucí
    Souhlasím zhruba s andrem. Kresba Templesmithe je fakt skvělá, mám od něj víc věcí v originále a zatím jsem jím nebyl zklamán. Kresba Aadiho Salmana, ale těžce vázne a Templesmithově kresbě nesahá ani po špínu na podrážkách jeho "Aadihasek". Nevím zda se ho snažil napodobit, páč jsem od něj zatím nic jiného neviděl, ale pokud takhle kreslí normálně, tak potěš prdel. Od příběhu jsem čekal trošku víc, ale to je asi pokaždé, když se na něco těšíte. Celkově shrnuto, CC opět vydalo skvěle a kvalitně zpracovanou knihu, která se vyjímá v mé knihovně. Doporučuji ke koupi, ale ne každému to sedne. MdS
  • andre
    andre mecenáš26.7.2006 09:17Silent Hill: V nitru hynoucí
    První část od Templesmithe se mi opravdu líbila. Je vidět, že již má dlouholetou zkušenost. Ačkoliv na první pohled "rozevlátá" až trošičku abstraktní kresba je naprosto přehledná. Člověk bez nejmenšího zkoumání jasně vidí co se odehrává a cítí dokonale atmosféru. Bohužel to samé nemohu říct o kresbě pana Salmana. Ano, atmosféru jeho kresba také navozuje parádní, ale bohužel jsem musel až příliš často dlouze zkoumat "co je na obrázku" a poměrně často jsem se musel smířit stím, že "???". Co se scénáře týká, tak jsem na vážkách, protože nevím do jaké míry ho ovlivnili kreslíři. První část byla jasná, ale bohužel v druhé části, kdy jsem občas tápal kresbou, tak mám pocit, jako bych tápal i obsahem. Myslim, že kdyby se celé knize věnoval pouze Temlesmith, tak je celá kniha jasná a závěr bombastický, takhle mám konec takový pokažený:( ....... CC odvedlo slušnou práci, nemám výhrad, pouze chválu. Takže tak.
  • Dinik
    Comics Centrum bohužel nevydává comicsy v cenové kategorii pro normální lidi a i když jsem nadšenec a za comicsy vyhodím vždy majlant, tak jejich booky už delší dobu bojkotuju.
  • Ogre
    Dalsia vec ktoru som si v cestine nekupil a ani nekupim, mal som to v rukach original od IDW, nenadchlo ma to.
  • krvinka56
    krvinka561.7.2006 08:49Silent Hill: V nitru hynoucí
    Tohle je fakt suprovje vypadající hororový komiks.Bezvadná kresba navozující bezvadnou atmosféru.Poněkud zvlláštní příběh s malým parchantem jako záporákem.A velmy podivným koncem.Horory osobně fakt mám rád a jejich tu málo tak tomu dávám99 jinak pro ty co tento druh komiksu neradi a příběh jim bude připadat divnej ať odepíší tak20%.Ale je to opravdu super atmosférickej komiks se zajimavým koncem u mne jasná volba.
51023134
Četl/a (53)
2scha, 81splinter, BadBoy, bob-premky, dajik, Darker, davidek, DEmnoG, Dezodoo, Doctorow, emanek, fel68, filosh, foudy, Fox01, Glumal, gumidekmedvidek, guseppe, hypermlok, invape, J.Connor, Jabba, Jestrab2, kallenved, Kapis, kaylin, Librarian, Lobok257, LookAss, Macek78, Mr.Plysh, NecRoman, oleav, opytz, pearlxjam, PH79, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, raimi, RaptoR, Raul, seezeethree, SHORTY, Sir_Pete, Skot, terrordemon, the.kasztan, trudoš, Velkej šéf, VXP, Zbysek2410, zlejzmrd
(156)
00sedm, 2scha, 81splinter, adam.ra, afri, Azbest, BadBoy, bboorreekk, beanek, Benji, blackJag, Blair, bob-premky, bobo666_2005, Braindead, bronxik, burzum, calviti, Cassidy, Černá Krysa, chobotnička, Corvus, CSE_AC/DC, DAN478, davidek, DEmnoG, DevCageR, Dezodoo, disclose, Doctorow, doophy, emanek, Famozní, faster86, fel68, filemon, filosh, fusnix, Glumal, goldschmidchen, gongon44, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, gumidekmedvidek, guseppe, Hamichal, hartmi, Hebled, hellblazer, herbert, holubdema, Hulik, hypermlok, invape, J.Connor, Jabba, Jestrab2, jindroush, Johnny Sasaki, Jonathan Arbuckle, Joshua_T, Kabukiman, KadetJaina, kallenved, Kapis, Kazumaki, KdG, Kjon, krvinka56, kubanec13, Lenny, Librarian, Lisien, Lobodlak, Lobok257, LookAss, lostkokots, m.abrams, maara, Macek78, macomix, Majkl, Marcus Fenix, Masinfira, Mauzr, merhyx, mgeralt, mikado, Mikei, mikina, mimo_provoz, mirec, Mistak, Mišulka, monty.cl, morbn, MP, Mr.Plysh, mrkirby, Mrlah, NecRoman, noMster, Odal , OldaB, Olesh, opytz, Papa Wu, pavel, pearlxjam, pechna, PH79, Poseidon1978, q, Qee, raenius, Raikou, raimi, RaptoR, Rowan, Salien, Samurai-Jack, Saran, SHORTY, Sir_Pete, Skot, sleepless, tacmud, TBB, The Genius, tomastrejbal, Tombal, Tomket.Tom, trudoš, tulipstros, vasek, Velkej šéf, Viking, vishnar, vteco, VXP, willis, Wiruss, xai, Xeelee, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zebedee, Zíďas, zlejzmrd, Zod
Chce (6)
delsemela, jakouback, Mamut12, Maty48, yama, zdenur
Nabízí (4)
Lobok257, MindReader, willis, www.foxbazar.cz