Donžon je bez draka...a Donžon bez draka...to nejde. Ukol na následující dny je tedy jasný. Je třeba koupit nového draka. Velká výprava složená s Herberta, Marvina, Alkibiada a princezny Igiss vyráží na nákupy...

Scénář
Joann Sfar, Lewis Trondheim
Art
Lewis Trondheim
Barvy
Brigitte Findakly, Lewis Trondheim
Obálka
Lewis Trondheim
Lettering
Jakub Němeček
Překlad
Tereza Horváthová
Žánry
fantasy, humorný
ISBN/ISSN
80-86661-15-6 (Mot (Mot komiks, s.r.o.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
225 x 300 mm
Tisk
barevný
Váha
421 g
Stran
48
Cena
250 Kč
Originál
Donjon Zénith #04: Sortilège et avatar (Delcourt, 2002)
  • J.Connor
    Měl jsem dlouho jen jedničku, dokoupil zpětně a zhltnul všechny za jedno odpoledne. Je tedy znát jistý maličký ústup z neúprosné kadence prvních dílů, ale i kvůli výše uvedenému vnímám Donžon jako monolit, skvělý monolit.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš24.11.2011 08:58Donžon - Zenit #04: Dračí čáry, kouzel spáry
    Ačkoliv kresba na první pohled může budit dojem dětského komiksu, není tomu tak. Donžon je prostě příjemný čtení. Slintám když si představím, že v cizině jich vyšlo skoro čtyřicet (možná víc, jsem línej hledat) a nakonec jich má být několikset .o) Bohužel to u nás těžko vyjde, ale i třeba když všichni nakoupí staré díly...o))) TONG DEUM na vás a kupujte!
  • massilia
    Scéna s nešťastně propíchnutým okem obra mě pobavila jako už dlouho nic, ostatně celá série příhod při návštěvě Prasinek je obzvlášť povedená. Donžon stále zůstává mou oblíbenou sérií, která si dokáže držet vysokou úroveň i ve čtvrtém pokračování.
  • flipflop
    Příjemná záležitost s dětskou kresbou a někdy s dost krutými událostmi. Celkově spokojenost. Donžon mám raději drsnější než rádoby vtipný.
  • kosmik
    příběh slábne, ale i tak...
  • krvinka56
    Tak tomuto dílu musím dát nejvyšší hodnocení sou tu mé oblíbené fantasy potvory-Draci ty mám fakt rád.Příběh je fat povedenej a začalo mne to fakt brát.Doufám že to bude vydávat někdo jiný.Je to opravdu kvalitní sérije s poněkud zvláštníma postavama.
  • vasek
    Začíná se nám v Donžonu motat trochu víc postav. Děj je maličko zmatený, jak se na sérii nabalují další figury. Rozdělují se a zase se scházejí... takže nám v příběhu sem tam vznikne slabší chvilka. Každopádně se těším na další díly. A docela by mě zajímalo, jak si kočanda vydělala ten váček plný peněz :)
  • arnecht
  • Kapis
    Donžon má problémy, Herbert je už tak na 12 levelu, příběh pěkně osciluje, nevinná, příjemá, inteligentní zábava. 4 body navíc a koruna zatím vyšlému za scénku s trpaslíčím kouzelníkem, zakončenou zavlasatěním jeho jazyka a hláškou "Zacpu ti řiť a močovod...budeš si muset naučit vytírat hubu"...a pak ten výraz.....no tenhle díl mi už tak vícegenerační nepřipadá, rozjeli to kluci trochu v drsnějším stylu. Tak jen houšť. A teď se přidávám do zástupu zoufalců čekající na další pokračování.
    !!!!!!!DONŽON RULEZZZZ!!!!!!!
  • Benji
    Naprosto uzasna serie, dofam ze bude vychazet nadale.
  • Wiruss
    Nevím proč, ale při čtení tohoto dílu se mi zdálo, že vtipy byli trochu jiné než v předešlích dílech, alemě zaujali možná i více...
  • DEmnoG
    Tak na prvni dva dily ani ctvrty dil nema, ale pro mne stale nejvtipnejsi serie, ktera na ceskem trhu je. Pocet vtipku na strance se podstatne snizil, ale jejich kvalita rozhodne ne. Donzon je proste kvalitni ctivo, bylo by fajn, kdyby se tak i prodaval a ja si mohl kazdy rok koupit jeden dil:).
  • Ogre
    Trosku slabsi donzon, ale stale lepsi priemer. Kto ma predchadzajuce kusy, sklamany nebude aj ked tych ftipkov tam tolko nie je.
  • Saiffer
    Vtípkov možno nie je už toľko, a už to ani tak príjemne neprekvapí ako prvý diel keď všetko bolo nové. Zato to Donžon dobieha na vtípkoch odvolávajúcich sa na predošlé diely a vytvára príjemný svet so svojími pravidlami. Pri čítaní sa cítim fakt skvelo a každý Donžon ako aj tento má vždy aspoň jeden vtip, ktorý ma dostane do festovného smiechu. Kresba sa hodí presne k suchému humoru. Toto je komiks, ktorý budem kupovať bez rozmyslenia aj naďalej. Pre mňa je to najkvalitnejšia komiksová séria vôbec.
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš21.7.2006 22:27Donžon - Zenit #04: Dračí čáry, kouzel spáry
    4. Donžon mě překvapil - není tak vtipný jako předchozí díly, má trochu kostrbatý děj, ale udržuje si svojí nezaměnitelnou poetiku. Kresba je trochu "odfláknutější", ale nějak to nevadí - monstra se kterými Trondheim přišel jsou hezká i tak :o) Každopádně se mi to líbí. Moc a moc a moc!
  • willis
    Já jsem už nevěřil, že bude Donžon pokračovat, ale po 3 letech jsme se dočkali. No, je to furt supr, ale když srovnávám s prvními dvěma díly, tak to trochu vázne. Už tam nenacházím tolik vtípků, který mě rozesmějou, spíš jen tak lehce pobaví. Ale i to je víc než většina "humoristických" komiksů. Tím taky nechci nikoho odradit, naopak. Pokud bude tahle série vycházet, (což si hodně přeju) tak ji budu stoprocentně kupovat. Mot slibuje Donžona 2x do roka, tak uvidíme. A uvidíme, jestli zkusí i nějakou jinou řadu než Zenith.
321021
Četl/a (34)
aza, Blacksad, Cabal, calvin10, Covenant, DanQ, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, farnhajt, filemon, flipflop, flyboj, gongon44, Hanussen, Houbař, J.Connor, James, jankie, jiskra, Kapis, kaylin, kubosos, Light, Mariohurbanek, NecRoman, Noci, Paldini, robertsedmik, SickNail, tacmud, the.kasztan, trudoš, VXP
(129)
adam.ra, ardath, arnecht, arsan, Avian, Awakener, aza, Azalin, Azbest, AZTeck, Benji, Black Bro, yo, blackJag, Blacksad, bourgeois, Braindead, burzum, buscheer, calvin10, calviti, Cassidy, Černá Krysa, chcita, Covenant, CSE_AC/DC, DanQ, DAxik, DEmnoG, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, farnhajt, filemon, flipflop, flyboj, freestyletricker, Fréza, gongon44, goodspeed, grinder, Hamichal, Hanussen, hawkzn, hedgehog, herbert, holubdema, Houbař, Hulik, invape, J.Connor, James, jankie, jiskra, Johnny Sasaki, Kapis, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Klatic, komik.sx, kosmik, krvinka56, kubosos, Lenny, Light, listr, Lobok257, Lysandra, M4rsellino, macomix, mainman, Mankin, Mariohurbanek, markic, Marvin, Masinfira, mcleek, melmoth, merhyx, metalmaus, mgeralt, Michal Opitz, mikado, mikina, Mr.Plysh, namathur, naut77, NecRoman, nepěkná perspektiva, Neutrino, Noci, Paldini, pavel, pechna, phob, POLAKST, Poseidon1978, RadimNemec, RainDamage, robertsedmik, Ruw, Saiffer, Samurai-Jack, Saran, sercial, Skot, Slaine, sleepless, songoku, Stara.kryta, tacmud, the.kasztan, Tialster, Tombal, trudoš, tulipstros, vasek, vishnar, VXP, willis, Wiruss, Woffce, xai, xintax, yama, Yaromil, yogi, Zajo original
Chce (9)
Ajit, fusnix, hypermlok, Jezbo, MazeCZ, muflon, Netorack, vranakx, Xeelee
Shání (2)
gobers, Viking