Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Příhody pravěkých kamarádu Seka a Zuly

Příběhy:
Sek a Zula
Sek a Zula získávají Drápka
Výzdoba jeskyně
Jak si upravit hřiště
Potíže s klokany
Opilý krokodýl
Poštovní pterodaktyl
I tygra bolí zuby
Sek a Zula uzdravují Punťu
Punťu bolí zuby
Lov na mlsného pterodaktyla
Ve velikém nebezpečí
S orly není legrace
Sek toreadorem
Jak se ztratila Zula
Hledání Zuly
Zachráněna
Jak zahynul drzý papoušek
Pomsta brontosaurů
Zlomyslná želva
Bonifác zasahuje
Zrada je potrestána
Punťa se učí násobilku
Podivné zemětřesení

Scénář
Miloslav Švandrlík
Art
Jiří Winter Neprakta
Obálka
Jiří Winter Neprakta
Redakce
Jiří Binek
Žánry
dětský, humorný
ISBN/ISSN
Mladá fronta
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
240 x 165 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Náklad
65000ks
Cena
8.5 Kčs
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš23.4.2012 23:34Knihovnička Ohníčku #5: Sek a Zula
    Sek a Zula mě lízli v dětství jen velmi okrajově, chytil jsem v Ohníčku nějakou jejich pozdní inkarnaci a tuším, že to byly už příběhy, kde nevystupovali přímo oni (shrnuto ve sborníku Přátelé z pravěku, 2010). Každopádně mně jejich příběhy v tomto almanachu velmi pobavili, bavil mě i formát (typický ohníčkovský obdélník) a kouzelná grafická stránka. Až mě to překvapuje, na Nepraktu jsem bůhvíjaký fanoušek nikdy nebyl a humor zde obsažený je v podstatě přesně ten typ, co mi normálně vůbec nesedí, ale všechno dohromady vyzařuje určitým neodolatelným kouzlem. O příjemném retro feelingu nemluvě.
  • krvinka56
    Tak tohle sem kopil nedávno na Aukru jen na základě tvůrců.Kresba je povedená koneckonců od mého oblíbence Neprakty.S příběhama je to už horší.Ač je to dětské a z ohníčku čekal jsem aspoň nějaké forky či nějakou zábavu.Všechny teda ale nejsou špatné někdy je tam něco i zajímavého.
  • Woffce

    Brontosaurus Puňta byl dlouho mým idolem - přinejmešním do příchodu Mirka Dušína. Začínají 70.léta a já, dítko sotva školou povinné, se celé rozhořčené pohoršeně ušklíbám nad - jen zdánlivě - pravdivými prognózami zjevně vzdělanějšího akademika Ňau - Ňau. A my už dnes víme, že celé to moje pohoršeně rozhořčené ušklíbání bylo oprávněné: Ňau - Ňau zvolna v mé paměti vyhynul, ale PUŇTA JE VĚČNÝ. Zkrátka: Chytrá a vtipná, v nejlepším smyslu slova dětská literatura, jejíž pravěcí protagonisté patří bezesporu k pratátům a pramámám českého komiksu.

341