Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Pokračování prvního grafického románu pro dospělé Dobrodružství Luthera Arkwrighta.

Vrcholí bitva o Londýn, uprostřed bitevního pole se královně Anně narodí dvojčata – princ Jindřich a princezna Viktorie. Jejich otec, hrdina Mnohovesmíru, spasitel světa, vyvolený, Luther Arkwright mizí beze stop, aniž by své potomky spatřil.
Uplynulo 23 let. Královna Anna je císařovnou obrovského impéria, nad kterým opravdu slunce nezapadá. Jejího syna Jindřicha zabili puritánští teroristé a princezna Viktorie vyrostla do krásy a moudrosti. Za sedm dní bude slavit své dvacáté třetí narozeniny a celé Britské impérium se chystá na velkolepé oslavy Dne vítězství. Naprostá idylka, nebýt té neuvěřitelné bolesti hlavy, která Viktorii sužuje. A navíc se vynořuje neuvěřitelná spousta nezodpovězených otázek. Kdo je tajemný Gabriel Shelly, který prý Viktorii jako z oka vypadl? Opravdu se ztrácejí lidé z ulic? Jak si VOTAN vytvořil vlastní inteligenci? Co je zvláštního na Kapli svatého Jiří? A hlavně kam se ztratil hrdina minulé revoluce a Viktoriin otec Luther Arkwright?

Scénář
Bryan Talbot
Art
Bryan Talbot
Barvy
Angus McKie
Obálka
Bryan Talbot
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Dana Krejčová
Redakce
Miroslav Adamec, Václav Dort
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, sci-fi
ISBN/ISSN
80-86839-11-7 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
850 g
Stran
304
Cena
999 Kč
Originál
Heart of Empire (Dark Horse, 1999)
  • mearez
    Asi budu jedinej, ale tenhle komiks stojí za starou Fantastic Four. Začnu pozitivy. Linka novináře a agentky CIA je slušná, bavila mě dost, taky to byly jediný postavy, který mě v celý knize zajímaly. Příběh je v jádru super. Líbí se mi, jak Talbot dokázal svést všechny linky úplně rozdílnejch postav k sobě. Kniha se čte poměrně svižně, Talbot umí psát dialogy, to je rozhodně velký plus. Komiks by ode mě dostal pět hvězd. Jenže!
    Kresba neni tak přelomová, ani geniální jak všichni říkaj. Vesměs je to nadprůměr, jestli si s timhle někdo dával práci, tak nevim, jak by vypadala kresba, kdyby jí kreslíř odflák. Nechápu autorovu zálibu v ženských bradavkách, který musejí být na každém záběru na dav lidí. S tím souvisí další věc, co mi vadila.
    Rozhodně nejsem prosti sexkomiksu, ale co je moc, to je moc. Autor musel nacpat (jak už jsem výše psal) bradavky všude, nahotu do každé části knihy. Což by nebylo tak špatný, kdyby uměl kreslit. A nazí lidé, kteří vypadají, jak kdyby je nakreslil puberťák, kterej má zálibu v bradavkách, a kterej dostal z výtvarky čtyřku na vysvědčení díky prezentaci na konci školního roku. Talbot prostě neumí kreslit nahé lidské tělo, to je fakt. Kdyby to kreslil Manara, to by byla podívaná, ale ten by minimálně napsal inteligentnější příběh.
    Další problém už nesouvisí s kresbou. Je to kniha plná pojmů, které se nikdy nevysvětlí, který si čtenář nemůže odvodit, který nedávaj smysl. Nejhorší na tom je, že ve chvíli, kdy pro mě ani jedno z těch rádoby chytrejch slov nic neznamená, tak si neuvědomím váhu situace, a to je, prosím pěkně, velká chyba.
    Naprosto jsem nepochopil význam linky s Wotanem. Ani jakej měla ta linka význam.
    Další můj problém je příběh. Celou knihu Talbot zásobuje čtenáře rádoby sci-fi/fantasy slátaninama, takže jsem ke konci knihy už ani jeden zvrat nebral vážně. Nejhorší je, že by zvraty fungovaly, jenže po dvouset stránkový dávce pitomostí už nelze brát konec vážně.
    Taky moc neberu, proč tam Talbot musel cpát tolik sprostejch slov a zvracejícich lidí.
    Beru to, že se to někomu může líbit, ale podle mě je tenhle kousek naprosto nepotřebnej pro lidi, co nečtou Dark Horse. Nic přelomovýho, jen si autor hraje na tvrďáka, když na každej panel plácne buď nahou ženskou, sprostý slovo nebo zvracejícího člověka. A potom po mě chce, abych jeho dílo bral vážně. Promiňte, tenhle komiks pro mě nemá žádnou hodnotu.
    Nemůžu se rozhodnout. Komiks mě nenudil, ale vesměs je to slušná prkotina. Dialogy mě bavily, Talbot umí psát, ale neumí vymyslet nic smysluplnýho. Snažim se ale hledět co nejvíc to jde na pozitiva, takže v knize spíš vidim úžasnej příběh o novináři, než nějákou slátaninu o konci světa. Za mě 2*.
  • louza
    Počátek Talbotovy moderní tvorby se datuje od přelomu milénia. Nezaměnitelná linka, které jako jedné z mála sluší charakteristický počítačový coloring. Z Lutherů je to právě tento druhý díl, který dává čtenáři více smyslu a zábavy. Autor je od první knihy na hony lepší scénárista i malíř a své dlouholeté zkušenosti maximálně úročí. Přesto se nemohu zbavit dojmu, že pozdější Grandville je zejména díky ještě propracovanějším pokračováním tím pravým opusem magnum a druhý Luther tak ve zpětném zrcátku vypadá z hlediska scénáře trošku demáčově. Je ale taky pravda, že jde o uzavřený příběh s velkou komplexností, jehož atributy Grandville byť na větší ploše v podstatě už jen recykluje. Tak či tak, jde o politický thriller z alternativní historie, který určitě stojí za přečtení.
  • Černá Krysa
    Tenhle díl jsem četla z oněch dvou jako první a ze začátku se trochu ztrácela, ale pak postupně všechno zapadlo na svoje místo jak skládačka a se zaklapnutím knihy moje nadšení neznalo mezí. Není to jednoduchej komiks, ale je čitelnej i pro normální lidi, jako jsem já, na rozdíl od prvního dílu.
    Přiznám se, že kresba úplně můj šálek kakaa není, ty tlustý obyrsy (jak už tady někdo psal) stejně jako v Zlobivý kryse mi připadá, že dělají obrázky sice přehlednější, ale taky jaksi naivnější. Ale dá se na to zvyknout. Těší mě mít tohleto v poličce.
  • Walome
    Walome mecenáš9.11.2013 23:28Srdce Impéria aneb Odkaz Luthera Arkwrighta
    Něco neskutečnýho. První díl jsem nečetl a Grandvill byl fajn, ale tohle je geniální. TOLIK věcí, tolik odkazů, tolik nápadů, tolik světů a všechno to do sebe zapadá a nic tu není navíc. Každá linka funguje, je to čtivý, je to chytrý, je to sexy. Pecka.
  • Kapis
    Kapis mecenáš30.10.2013 08:26Srdce Impéria aneb Odkaz Luthera Arkwrighta
    Úžasné pokračování skvělého prvního dílu. Už to není tolik hipisácko-metafyzické, jak se správně trochu níže ptá milý kolega andre, podle všeho se už asi tolik nefetovalo a čte se to samo, děj je mnohem přímočařejší, napětí však drží snad ještě lépe než “Dobrodružství LA“. Talbotova kresba se vyvinula, ta hrubá linka mě nejdřív odrazovala, ale rychle mi sedla a zalíbila se. Když k tomu připočtu jemné detaily – a to především Londýna - v pozadí a výrazné barvy, brzy jsem si nad kresbou jen pomlaskával. Mnohem radši bych měl knihu ve velkém formátu, to by teprve byly orgie – a těm dvěma knihám by to vedle sebe tolik slušelo, i když mi je jasné kolik by to asi stálo a když i v tomhle formátu to skončilo v LK..... Pax Britanica, drancující svět, psiožíznivá nymfomanská královna matka a celý ten alternativní mnohosvět se Talbotovi opět moc vyvedl a - určitě jen blázen by hledal souvislosti se skutečným světem. Odpustím mu i ten kýčovitý happy-end. Horší trochu překlad, kdy každý druhý, vyjma královské rodiny, mluvil tou strašnou obecnou češtinou – v hospodě v chudinské čtvrti to sedí, ale u šéfů královských služeb?

    Obrovská spokojenost 98 %
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš20.11.2011 16:29Srdce Impéria aneb Odkaz Luthera Arkwrighta
    Oproti jedničce méně hutné, více přehledné a podle mě méně promakané. Talbot mi často připoměl Moora. Četlo se to sice dobře, ale už to není tak hutné čtení a už sem z toho neměl ten pocit "megalomanie". A taky je to hooodně doleva (což pro někoho může být obrovské plus) .o) Každopádně dobrý čtení, ale oproti jedničce jen nadprůměr...
  • Dr_Bilo
    Úžasná záležitost. Už to tady někdo zmiňoval, ale při čtení jsem si též vzpomněl na Moora. Budu si muset sehnat Luthera.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš30.3.2011 17:41Srdce Impéria aneb Odkaz Luthera Arkwrighta
    Srdce impéria, stejně jako jiný Talbotův počin - Pohádka o zlobivé kryse, disponuje velice přehlednou kresbou. Bohužel. Tlustá obrysová linka Arkwrightovi nesvědčí, jednotlivé panely jsou od sebe odděleny až příliš násilně a celek pak působí chladně, až odměřeně. Děj je oproti původnímu dílu trošku slabší, možná více roztříštěný, ale ne tak hutný a něž se ikona předchozího dobrodružství zjeví na scéně, uběhne hodně vody. Ale přesto, a nejen díky skvěle vygradovanému závěru, se stále jedná o jeden z nejlepších komiksů ve svém žánru. A kvůli přístupnějšímu ztvárnění je tak otevřen masám komiksem nepolíbených. Takže jděte do toho, jako pokračování skvělého Dobrodružství Luthera Arkwrighta to rozhodně obstojí. A docela rád bych si přečetl další, takže pane Talbote, k prknu a ať to lítá.
  • cybern
    Jak už uvedlo několik lidí přede mnou, druhý díl je srozumitelnější, děj drží více při sobě a čte se lépe. Proto jsem z něj měl větší zážitek a v konečném důsledku se mi líbil víc, i když mě donutil přečíst si kvůli souvislostem první díl znovu ;) Nemůžu se rozhodnou, jestli je lepší barva nebo čb, možná je díky ní občas dost šílený Talbotův styl přehlednější, ale v čb je to zase víc monumentální. Děj je strhující, knihu jsem přečetl jedním dechem. Každopádně doporučuju, je to nevšední zážitek. Knižní úprava je tajky fajn.
  • brkowycz
    Pro mě slabší část, už není tak propletená, víc přímočará, už ne tolik mystická. Pořád ale skvělé, o kresbě ani nemluvím, tohle je prostě přesně můj džbánek piva!
    Plus mi přijde opravdu zajímé, jak na těchto dvou dílech o Lutherovi člověk vidí jednu věc: je jedno, kdo bude u moci, vždy to stojí za pendrek :-)
  • BlackDragon
    ešte lepšie ako predošlý diel, farba tomu sekne - je to síce na úkor kresby, príbeh nie je tak zmatený, niektore detaily logiky niektorych postav mi ale vadili
  • flipflop
    Opravdu parádní dílo. Vymakaná kresba a zajímavej příběh. Na paraelní světy mě sice moc neužije, tady to ale naštěstí není nijak násilný. Jedničku jsem nečetl a ani mi to nevadí.
  • andre
    andre mecenáš15.10.2009 10:55Srdce Impéria aneb Odkaz Luthera Arkwrighta
    Jsem velice rád, že se tato knihá dá číst a pochopit i bez užití návykových a halucinogeních látek, narozdíl od její předchůdkyně:)... Zajímalo by mě, zda to měl autor podobně. ... Kresba je mnohem jasnější a srozumitelnější a některé stránky v kombinaci s velice vyvedeným coloringem, vypadájí opravdu impozantně. Příběh je dobře stavěný a pointa mě pobavila (NEčti "rozchechtala"). Naštěstí jsou zde pouze dvě paralely (více méně...), takže děj nejni překombinovaný a člověk se neztrácí(i ve smyslu postav). A i vysvětlení "mnohovesmíru" mě uspokojilo (jak z pohledu pochopitelnosti vysvětlení, tak dejme tomu logiky), zde by mě také zajímalo, zda to tak autor myslel už při "první" knize. ..... Ano, musím stále srovnát s "Dobrodružství Luthera Arkwrighta" a zde mi tato kniha, z pohledu obyčejného konzumenta, připadá jako jasně lepší. Samozřejmě, někdo kdo hledá těžší stravu pro svůj mozek by zásadně nesouhlasil, ale toto je MÉ hodnocení. ........ Kvůli již zmiňovaným impozantním stránkám (a vzhledu knihovny) bych si přál také velký formát, ale to by pak cena byla asi už nestravitelná, což chápu. .... Takže tak.
  • Mononoke
    Výborné dílo z alternativní budoucnosti/minulosti. Přestože jsem první díl zatím nečetla, připadaly mi zpočátku některé příbuzenské vztahy trochu komplikované, naštěstí, ještě před koncem se pro mě vše vyjasnilo. Konec byl trochu moc uspěchaný, jakoby Talbotovi docházel dech a kdyby byla kniha delší vůbec bych se nezlobila.
  • erik
    Osobne sa mi tento diel páči viac ako prvý. Prehľadnejšia kresba a príbeh silne mi pripomínajúci Alana Moora. Parádna alternatívnosvetová záležitosť. A aj ten koniec beriem.
  • satupeka
    Ze série jsem první četl tento druhý díl. Díky tomu byl pro mě snad ještě zajímavější a tajemnější, než kdybych znal souvislosti z jedničky. Příběh je solidně vystavěný, má spád, i když ke rozuzlení pro mě bylo trochu neuspokojivé. Zajímavý, originální alternativní svět, dobré nápady, celkem sympatické a dostatečně prokreslené charaktery. Kresba se mi zdála někdy snad až příliš "kompjůtrová", ale na druhé straně je přehledná a líbivá (pravý opak prvního dílu).
  • willis
    Návrat do multivesmíru a alternativních světů se povedl. Spousta narážek, reálných postav v překroucených(tedy alternativních) životech. Bohužel nejsem zase tak zběhlý v historii Albionu, abych pochytil (podobně jako v komiksech od Moora) všechny narážky, které tam zapracoval. Mrzí mě, že knížka nemá o něco větší formát, protože Talbotova kresba by lépe vynikla, ale o tom že umí asi nikdo nepochybuje. Děj je na rozdíl od jedničky jednodušší (není tady tolik metafyziky, což ale neškodí, spíš naopak) a přehlednější. Jinak zpracování a tisk jsou opět na úrovni, aby ne za litr, že.
  • Ogre
    podla mna lepsi nadpriemer, priznam sa, trochu som sa pri tom nudil :-)
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš19.1.2007 23:08Srdce Impéria aneb Odkaz Luthera Arkwrighta
    Druhy dil Luthera ma pro me vsechny atributy comicsoveho arcidila. Jak propracovany, zajimavy, gradujici scenar, tak velmi dobrou kresbu a coloring. Tohle uz neni jen "comics", tohle je dokonale spojeni scenare s kresbou a znovu si rikam, ze autorske comicsy maji neco do sebe:). Po dlouhe dobe jsem opet bez dechu celt, prohlizel kazdou stranku a tesil se, co bude na dalsi... a to se mi uz dlouho nestalo. Pro me jednoznacne nejlepsi comics, ktery tady v minulem roce vysel. A priznam se, ze druhy dil Luthera me zpetne privedl k prvnimu dilu, ktery jsem si precetl konecne poradne a v kuse. Takze pokud se tyce me, necht si pripadny ctenar precte druhy dil a pote si zakoupi prvni. A abych nezapomel, kniha ma standardni CC vypravu, tedy mimoradne skvele odvedena prace.
  • chru
    U mě pruměrná kníha ale už rozhodně lepší než jednička.
  • vifi
    Zacnu tim, ze budu oponovat Slainovi: Urcite doporucuju cist nejdrive Dobrodruzstvi LA. Tohle je pokracovani a znalost prvniho dilu se hodi. A ted hodnoceni: Po dejove strance o neco horsi nez prvni dil, ktery je famozni. Kresba jina a hlavne v barve. Celko hodnoceni: silny nadprumer.
  • Slaine
    Výborná věc... styl příběhu a počet dějových linií lehce připomíná Moora - složitostí Watchmeny a hravostí Ligu výjimečných. Určitě musím pochválit skvělý překrucování historie a originální postavy (Harry Fairfax :)). Kresba je přehledná, pěkně barevná, zkrátka se na to kouká jedna radost.<br>
    A pro ty co se nemůžou odhodlat přečíst první díl - já ho taky nečetl a vůbec to nevadí... Na doporučení jsem se nejdřív pustil do tohoto a dost možná mě to nakopne na ten první :)
  • krvinka56
    Sice se jedná o pokračování a tak člověk čeká že to bude horší než jednička ale opak je zde pravdou.Je dle mého názoru na stejné úrovni a možná lepší.U prvního dílu byla kresba perfektní ikdyž někdy až moc přeplácaná.Zde je provedena perfektně a přehledně s detajlama.Příběh je ještě lepší než u jedničky a je opět plný zvratů skrytejch forků a odkazů na historiji nebo chování lidí.Nejvíce se mi zamlouvá obálka ,protože je zde erb.Což je u komiksu značná vijímka,obvykl se cobjevují na přední straně vždy ozbrojení chlapi nebo bojovníci a polonahé ženy.Zde je vydět odvaha vydavaele a jeho originalita.Tenhe komiks s velkou radostí doporučuji jak mile se začtete tak se ho těžko vzdáte.Zde si každý čtenář najde něco co ho zaujme.niha je kvalitně s pracovaná.Prostě super zážitek.Nemněla by nikomu ujít.
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade25.10.2006 20:30Srdce Impéria aneb Odkaz Luthera Arkwrighta
    Pokračování Luthera jsem začal číst zhruba hodinu po přečtení prvního dílu a myslím si, že je to velmi zdařilé pokračování. Příběh je skvělý a barevná kresba je příjemnou změnou. Zpracovní již není tak luxusní jako u prvního dílu, ale i tak si drží CC laťku. MdS
472351
Četl/a (75)
2scha, 81splinter, Alfred, ben_bella, bierce, binnmode, buscheer, calvin10, Černá Krysa, charvos, cobe, cyboy, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Doctorow, Draco nobilis, emanek, erik, farnhajt, flipflop, Grrr, guseppe, house192, Infarkt, invape, Jabba, James, Jestrab2, jiskra, kallenved, Kaluž, Kapis, Keenkeen, kinak, Kocour, Kokuun, Lachvos, Librarian, Light, mart.in, mclusky, mearez, mozzu, mywiel, namdnas, NecRoman, Noci, oleav, pechna, Philologus, Poseidon1978, RaptoR, robertsedmik, rockyt, RudyRod, seneke, SHORTY, Slaine, songoku, Spike, start05, terrordemon, the.kasztan, Thurin, trudoš, Ukko, Velkej šéf, VXP, Walome, wolfgang, yogi, zgrywus
(229)
2scha, 81splinter, adam.ra, afri, Alfi, Alikkk, andik007, arnecht, Azalin, Azbest, AZTeck, bananzluty, bboorreekk, Benji, ben_bella, bierce, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blair, bmc75, Bob, bobo666_2005, bourgeois, Braindead, brkowycz, burzum, buscheer, calvin10, calviti, Cassidy, Černá Krysa, charvos, cobe, Corvus, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, DAN478, daniel.cermak, DanQ, davidek, Davidos402, DAxik, Deckard, DEmnoG, disclose, Doctorow, domo9321, doophy, Draco nobilis, dracula, dre, emanek, Erich, erik, farnhajt, fel68, felis, filosh, flipflop, FrAnK, Fréza, Galupus, goldschmidchen, gongon44, goodspeed, Grebenda, grellenort, grinder, Grrr, Grynca, guseppe, Hamichal, hawkzn, Henry108, herbert, holubdema, horaczhlinska, house192, Hrnecc, Hulik, husakpetr93, hypermlok, ikshorm, Infarkt, invape, isildur heir, Jabba, James, james dixon, jankie, Jestrab2, jett, jiskra, jjjirik, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kamil, Kapis, Kareru, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kerb, Kocour, Kokuun, Komediant1842, komik.sx, koniklec, kronoss, krvinka56, kucik, Leland, Lenny, Librarian, Lobok257, lostkokots, maara, mainman, Majkl, Mankin, Markyz de Sade, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, Matej-29, mathej, matrosh, MB, mcleek, merhyx, mgeralt, mikado, MIKER65, mikki.maser, Miriyak, mirror, Mistak, Mitthrawnuruodo, Mleako, monte walsh, monty.cl, morbn, Moyek, mozzu, MP, Mr.Plysh, mttra, namdnas, NecRoman, Netorack, Niaz, Nightmare, Noci, noMster, nx, o2t2, Odal , oleav, Olesh, Papa Wu, pavel, pechna, pennywise, Philologus, Poseidon1978, q, Qee, RadimNemec, rajot, razielus, Redlum, renhoek, Ricarderon, Rich, robertsedmik, rockyt, RudyRod, Ruw, Saiffer, Samurai-Jack, Saran, SASAN_KING, sawtooth, Schramm, schwita, Šedo, seeker666, seneke, SHORTY, Skot, Slaine, sleepless, songoku, Spike, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, tacmud, Thurin, Tombal, Tomek, Trimbuon, trudoš, tulipstros, Ukko, vasek, Velkej šéf, Viking, VXP, willis, Wiruss, Woffce, wolfgang, xai, Xeelee, xintax, yama, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, zgrywus, Zíďas
Chce (7)
barthez, Bubsy, fusnix, Keno, Lamahe, Maty48, Mononoke
Shání (1)
Lamahe
Nabízí (6)
buscheer, Erich, Fox01, MB, mearez, Slaine