Koupit
Silvestr 1999.
Dobrá zpráva: Muriel se rozhodla vrátit k Larrymu.
Špatná zpráva: Larry právě spolykal plnou tubu prášků.
Což jí nemůže říct, protože by ho zase opustila.
A tak se Larry s žaludkem plným pomalu se rozpouštějícího jedu řítí Manhattanem na schůzku s jedinou osobou, která mu může zachránit život - ale tak, aby se nikdo nic nedozvěděl. Jenže nejdřív se musí dostat přes miliónový dav, který na Times Square slaví Silvestra - a přes Murielina expřítele, který ho chce zabít.
O půlnoci zemřu je příběh člověka, který hledá pravou lásku a důvod k životu.

V New Yorku? Bude mít štěstí, když najde volný taxík.

Scénář
Kyle Baker
Art
Kyle Baker
Barvy
Kyle Baker
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský, Alena Tejnická (Sarah)
Žánry
akční, humorný
ISBN/ISSN
80-903802-3-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
178 g
Stran
64
Cena
249 Kč
Originál
I Die At Midnight (DC Comics, 2000)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.5.2022 12:03O půlnoci zemřu
    Ulítlé, milé a příjemně nakreslené. Klasická dobovka. Pro mě to bylo jen krátké, komiksové zpestření. Dějově to je prostě blbina, která balancuje na životních prioritách, jež je rozvíjena do absurdních rovin. Než si stihnete vytvořit k příběhu a postavám nějaký vztah, je po všem a moc z toho nemáte. Prostě jeden velký silvestrovský večírek a druhej den jako by nic.
  • sedw
    sedw13.12.2021 23:15O půlnoci zemřu
    Tak toto šlo mimo mě. V podstatě jsem, i na to, jak je to krátké, dočetl z donucení, protože nerad nechávám něco nedokončené. Vtipné mi to nepřišlo, způsob zpracování mě taky nebavil, takže 1 hvězda navíc za kresbu, která byla zajímavá.
  • Kapis
    Kapis mecenáš18.4.2019 09:32O půlnoci zemřu
    Divoká groteska ve zběsilém tempu, která za dva týdny pravděpodobně sejde z mysli.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin18.12.2017 19:32O půlnoci zemřu
    To je tak blbý, že se ani nedivím, že to furt ještě není po jedenácti letech vyprodaný... Proč Crew vydala takovou cypovinu bez bublin? Celý příběh je úplně zahozená šance na zajimavou jednohubku. Příběh nula, postavy placatější než ploštěnky, motivace na úrovni Bizárů...
  • Flash
    Flash mecenáš18.3.2015 20:27O půlnoci zemřu
    Ze začátku sem silně uvažoval o 4 hvězdách. Komiks není špatný. Problémy do kterých se dostane hlavní hrdina jsou ze začátku hodně zajimavé až komické. Na druhou stranu to nemá skoro žádnou příběhovou hodnotu. Je to book spíš na takové oddechnutí do čekárny. Velice netadičné podáno. Kresba mi nijak nevadila, ba naopak ta jednoduchost když se umí dělat, tak je v tom síla. Konec knihy šel hodně dolů. viz. nelogické skákání mezi budovami apod.
  • Bubsy
    Bubsy12.9.2014 17:03O půlnoci zemřu
    Výborná oddechovka. Po skvělým úvodu maličko zvolní, ale od scény v metru zas skvělá jízda u které jsem se parádně bavil. Je to takový šílený animák ve formě komiksu. Nastavením příběhu je daný i způsob vyprávění, tj. boje o čas. Změnou pozice textu z bublin pod obrázky komiks nijak netrpí a vyprávění tak má svoje specifický kouzlo.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš9.11.2013 13:00O půlnoci zemřu
    Přes hroznou nepravděpodobnost základní zápletky mě přenesl až výborně dynamický závěr.
  • Josh
    Josh23.3.2013 16:48O půlnoci zemřu
    Dodatek: Není dobré psát komentáře po návratu z kalby, tak abych jen upřesnil, jak to myslim s tou duší:)) Zhruba do poloviny knížky je to jako první Smrtonosná past - máme smolaře, kterej se dostal do mizerný situace, nic se mu nedaří. No a druhá půlka je jako Smrtonosná past IV, kde se tomu našemu smolaři pořád nedaří, ale on do toho zvládá surfovat na stíhačce a podobně:)) Sice pořád zábavný... ale taky až nějak moc "hustý":))
  • Josh
    Josh23.3.2013 03:28O půlnoci zemřu
    Hm, tak nakonec lehounký zklamání a ne předpokládaná pýcha sbírky:)) Úvod je hodně vtipnej, groteskní kresba povedená (to platí po celou dobu). Bavila mě každá Larryho grimasa a on sám mi připomínal Stanleyho Ipkisse z Masky.

    Jenže finále probíhá dost podivně a i humoru postupně ubývá. Čekal jsem to všechno mnohem realističtější. Přitom popis děje zní tak skvěle, tak jasně, jako takovej malej looserovskej příběh. Tam se o žádnejch skocích mezi mrakodrapy nepíše:)) Ale to je asi moje chyba, že jsem k tomu nepřistupoval jako k animáku.

    Přišlo mi, že druhý polovině schází duše, ta hybná síla z úvodu, že už je to všechno jen hra na efekt. Jsou to až moc bláznivý eskapády. Přesto jsem si jistej, že se k "O půlnoci zemřu" za čas vrátím a vlastně se na to i těším:)
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš2.7.2010 13:43O půlnoci zemřu
    Je to taková příjemná kokotinka. Ale raději bych kovboje Wallyho.
  • flipflop
    flipflop12.5.2010 18:03O půlnoci zemřu
    Parádní jízda od začátku do konce
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.12.2009 10:25O půlnoci zemřu
    Ze začátku jsem se téměř řezal smíchy, ke konci už jsem zíval nudou...
  • andywart
    andywart12.9.2009 22:26O půlnoci zemřu
    Je to vlastne niečo medzi komiksom a poviedkou s ilustráciami. Páči sa mi Bakerova gestická kresba, aj keď som od toho očakával viac. Vplyv Disneyho je znateľný a to nielen vďaka rovnakému písmu autorovho podpisu. Na môj vkus je tam chvíľami príliš cítiť počítač a ani coloring mi celkom nesedel. Na druhú stranu dej púta pozornosť diváka od začiatku až do konca
  • Mononoke
    Mononoke15.7.2008 07:33O půlnoci zemřu
    Na přečtení před usnutím - a pak na několik let odložit - to nebylo špatné. Příběh hodnotím nad kresbu a kolorit, což nebyl můj šálek čaje.
  • choze
    choze4.2.2008 12:00O půlnoci zemřu
    Úsměvná nátlaková groteska o jednom pekelném silvestru se sympatickou, nápadně čistě rozstoryboardovanou kresbou hrající barvičkami. Líbilo se mi snové finále plné skoků a pádů z obrovských výšek s filmovými plakáty na pozadí. Příjemná věc, na mě trochu moc light, rozhodně se z toho dalo vytlačit víc. Ty prachy bych za to nedal.
  • Woffce
    Woffce2.11.2007 08:57O půlnoci zemřu
    Není moc co vytknout - mě to zkrátka pobavilo, a myslím, že tím bezezbytku splnilo zadaný úkol.

  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš23.4.2007 15:59O půlnoci zemřu
    Rozjezd je perfektní a konec takový opravdu předvídatelný. Ale líbilo se mi to. Kresba super... A to že není písmo v bublinách - bylo to udělaný tak dobře a přehledně, že mi to vůbec nevadilo.
  • Netorack
    Netorack6.3.2007 13:55O půlnoci zemřu
    Po kovboji Wallym (to se mi líbilo hodně) a nadšených očekáváních jsem asi čekal něco víc... Tohle jsem teda přečetl, ale nevím, proč bych to měl někdy číst znova nebo někomu doporučit... Některé obrázky jsou jako fakt dobrý kreslený vtip (třeba ten s policisty/motorkáři pod oknem), ale druhá půlka už ve mě nezanechala dojem vůbec žádný.
  • Tuxedo
    Tuxedo23.2.2007 11:05O půlnoci zemřu
    Brilantní nápad, bohužel ne v tak skvělém provedení jak jsem čekal. Kresba je skvělá, ale nápad je nedotažený a celé je to vyřešeno až moc snadno.
  • Rorschach
    Rorschach7.2.2007 19:29O půlnoci zemřu
    Obálka je asi to jediné zaújímavé. Kresba priemerná, príbeh podpriemerný - miestami až trápny, proste sa mi vôbec nepáči, nemôžem si pomôcť. Škoda.
  • Ogre
    Ogre26.1.2007 20:31O půlnoci zemřu
    stacilo raz
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade25.1.2007 22:02O půlnoci zemřu
    Já nechci být za hnidopicha, ale všiml si někdo z Vás, že to NENÍ COMICS??? Základní pravidlo comicsu je přeci text v bublinkách. Tady je pod obrázky. Jsem v šoku!!! Kdokoliv bude protestovat, tak za comics musí označit i knihy "Max a Mořic" a "Život Ježíše". Kresba není špatná, ale děj mi nesedí. Nemám prostě Bakera rád a hlavně dle mého názoru to NENÍ comics!!! MdS
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš19.1.2007 23:43O půlnoci zemřu
    Jeste bych dodal, ze pri cetbe jsem si nostalgicky vzpomenul na stary adventurky od Lucas Arts... obdobne hrava a zabavna kresba.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš19.1.2007 22:53O půlnoci zemřu
    Divim se, stejne jako Zack... protoze tohle by byl dobry animak, grimasy s nadechem prehravani umi Baker dokonale, stejne jako vymyslet jednoduchy, funkcni scenar. Jako comics, no tezko rici, je to oddychovka. Mozna jsem se parkat usmal, ale rozpohybovany na obrazovce by u mne O pulnoci zemru zabodovalo vic. Co si neodpustim k redakci je obalka, ktera je vskutku odporna.
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš26.12.2006 00:41O půlnoci zemřu
    Humor mi absolútne sadol. Kresba je groteskne dynamická a tá gradácia si zaslúži cenu. Takýchto vecí keby bolo viac... 2% dávam dole len za malé sklamanie ohľadom obálky, ktorá je vcelku pekná, ale na originál nemá (aj keď bolo vysvetlené, že počeštenie bolo v podstate technicky nemožné) a zároveň sa mi nepáčila ani úprava vnútorných strán obálky. Ale komiks samotný je 100ka jak bejk. Buď to, že je text mimo bublín (pod obrázkami), alebo Baker-ovská vymazlená mimika dáva komiksu oveľa lepší "zvuk" a oveľa presnejšie som vďaka ním vnímal aké zvuky v pozadí hrajú a akým tónom sa postavy rozprávajú. Pre mňa je toto skvost, n1 a pecka... snaď chápete, čo chcem povedať :)
  • vifi
    vifi19.12.2006 13:02O půlnoci zemřu
    Rval jsem smichy!
  • willis
    willis13.12.2006 10:39O půlnoci zemřu
    Vše už je tady napsáno, takže netradičně udělaný, česky velmi pěkně zpracovaný a z lehkostí nakreslený groteskní komiks.
  • Zack
    Zack admin8.12.2006 18:46O půlnoci zemřu
    Ja nikdy moc nechapal, proc Baker nedela raci animovany filmy, kdyz kazdy jeho comics vypada jako hodne vymazleny storyboard :) Tenhle sesit je hodne dobra jednohubka, doufam, ze se chytne a vyjde tady toho vic, na vetsim prostoru Baker fakt caruje.
  • krvinka56
    krvinka568.12.2006 08:44O půlnoci zemřu
    Tak tohle se opravdu vyvedlo.Fakt supr kresba mne osobně sedla.Vypadáto prakticky jako film,s přidaným scénářem.Příběh je rychlý a místy zábavný.Delší bych si to ani nedovedl představit ,konec bych klidně bral jinej ale co.Barvy sou taky super.Je to dobrá kniha do sbírky.Vřele doporučuji.Po dlouhé době zas dost originální a dost zábavný komiks.
  • Slaine
    Slaine admin1.12.2006 19:15O půlnoci zemřu
    Vcelku nic jsem nečekal a s výsledkem jsem spokojen. Milá, zběsile pádící zábava nakreslená téměř disneyovskou kresbou. Přehršel klišé byl nejspíš záměr. No nic moc to ve mně nezanechalo, ale v pohodě.
  • HEX
    HEX30.11.2006 20:10O půlnoci zemřu
    Ano kresba splňuje co bylo slibováno, takže tak živé obrázky se v komiksu jen tak nevidí.Bohužel jí lehce nestíhá příběh, který ze zápletky mohl vytáhnou o něco víc zábavy.
  • erik
    erik30.11.2006 13:17O půlnoci zemřu
    Prijemne prekvapenie. Veleakcny dynamicky pribeh, ktory sa rychlo cita a celkom bavi. Kresba je na prvy pohlad zvlastna, ale pomaha podtrhnut celkovu hyperbolizaciu pribehu. Zaujimavym spestrenim je oddelenie textu od obrazkov.
  • andre
    andre mecenáš29.11.2006 10:55O půlnoci zemřu
    Je to typ příběhu, který by byl ideální do crwe. VELICE rychle se žene kupředu, aby dopadl tak, jak se očekává. Pobaví, neurazí. Ideální četba z "centra černý most" do "metroplole zličín" (pro mimopražské - cca.30min metrem) stím, že máte dost času si v klidu prohlédnou příjemnou kresbu. ................. Jipí, můj 100 příspěvek!!!!!!
9181992
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade30.1.2007 14:10O půlnoci zemřu
    Sakra to je najednou živo. :)
    MdS
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš29.1.2007 13:48O půlnoci zemřu
    mno jo, se Stingem nema ta publikace nic spolecenho... understanding, rozumim.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš29.1.2007 09:50O půlnoci zemřu
    to Andre: vida jak to jde, placnu a mam piwo... jen tech 14dnu, to je pro me sibenicni termiin, ale dalo by se to zvladnout:). A ty se Andre k Understing Comcis dostanes tak nejdriv za 30-40 let v cekarne urologie... no co, budu sedet vedle tebe a koukat ti pres rameno, pokud si teda nebudu cist Witchky:).
  • andre
    andre mecenáš29.1.2007 07:32O půlnoci zemřu
    DEmnoG: nu dobrá, máš u mě piwo, ale tak maximálně 2 týdny, pak to propadá státu. Vždyť víš, že si publicistiku nechávám na chvíli kdy nad mým primitivním JÁ, zvítězí mé intelektuální JÁ. ...... Ale že jste to vy chlapci, tak já si to přečtu, aby byla vidět snaha se vzdělávat. A možná se konečně pustím i do "Understanding Comicsu" ...... chaa, no uvidíme:)
  • Slaine
    Slaine admin26.1.2007 19:35O půlnoci zemřu
    Dle mého lidského názoru je komiks médium vyprávějící probíhající děj především obrázky. Kde jsou dialogy, monology a citoslovce je zcela šumafuk náš úzkoprsý Markýzi :)
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš26.1.2007 16:06O půlnoci zemřu
    ti Andre: ad juxtapozice, v Crwi na druhou numero 18 (cili aktualne posledni z Lobakem a tucnaky) je obsahly clanek o juxtapozici... a vsadim se o piivo, ze posledni Crew mas:)
  • Scarface
    Scarface26.1.2007 14:18O půlnoci zemřu
    Zbylo mi tam navíc slovo "zkusím". A samozřejmě "sekvencích". Jinak, ten rozbor je v staré CRWi číslo 21.
  • Scarface
    Scarface26.1.2007 14:16O půlnoci zemřu
    Markýz de Sade: Sorry, ale co je to za nemysl, že povinností komiksu je text v bublinkách? Což znamená, že třeba Exit není komiks, protože tam vůbec žádný text není. Kupříkladu tuším Sam and Twitch taky nepoužívá bubliny - texty jsou sice napsané v obrázku, ale s tím, kdo mluví, je spojuje jenom čárka. To taky není komiks, nebo je to polokomiks? U tebe mě takováhle nesmyslná bigotnost docela překvapuje a pokud jsi tomu dal 35 procent jen z důvodu, že to nesplnilo tvé komiksové směrnice...

    Jinak, zkusím ve jedné ze starších CRWí vyšel úryvek z Understanding Comicsu, kde je komiks definovaný jako: Juxtapoziční kresba a jiná zobrazení v záměrných sekveních. Čili, za sebou jdoucí obrázky, pomocí kterých sdělujete informace nebo vytváříte čistě estetický pocit u čtenáře.
  • andre
    andre mecenáš26.1.2007 13:15O půlnoci zemřu
    Turlogh: Porsímtě, mohl bys to vysvětlit i méně gramotným. Neb Sl.cizích slov říká: "juxtapozice-je postavení dvou rovin reality vedle sebe za účelem objektivního srovnání, posouzení a vyhodnocení ". Tomudle já v kontextu s komiksem nerozumim. Neměl bys lidské vysvětlení, prosím. Dík.
  • Turlogh
    Turlogh26.1.2007 08:28O půlnoci zemřu
    to MdS: Zakladni pravidlo comicsu je juxtapozice, ty sokovany hnidopichu.
Četl/a (50)
2scha, ben_bella, bierce, calvin10, cyboy, Darth Raelchi, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, erik, figis, filosh, flipflop, Fox01, hypermlok, IndyP, J.Connor, Jabba, jankie, jd., jiskra, John Wick, Kaluž, Kapis, kaylin, Le Porello, Lobok257, Lojza, Mitak, Mr.Plysh, NecRoman, oleav, Olesh, Paldini, Petr, RadimNemec, raimi, sedw, SHORTY, Slaine, strougy, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, tukak, vita, vrazdinek, Zbysek2410, zgrywus
(145)
2scha, adam.ra, afri, Alfi, amazing_k, barthez, bboorreekk, BeeSee, Benji, ben_bella, bierce, binnmode, blackJag, Bob, Braindead, Bubsy, budkin, calvin10, calviti, Cassidy, Černá Krysa, Corvus, CP, CSE_AC/DC, cyboy, DanQ, DEmnoG, Dezodoo, disclose, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, erik, fel68, felis, figis, filipes, filosh, Flash, flipflop, Fox01, Frizer, Fugas, goodspeed, grinder, Hamichal, hedgehog, holubdema, hypermlok, imro, IndyP, invape, J.Connor, Jabba, jankie, jd., jiskra, joehot, John Wick, Josh, Joshua_T, Kaluž, Kapis, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, KLAUN_DOMINANT, koniklec, krvinka56, Le Porello, Lenny, Lobok257, Lojza, maara, mainman, Majkl, markic, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, MB, mcleek, merhyx, mgeralt, mikado, Mitak, moiqpiom, monty.cl, Mr.Plysh, NecRoman, Netorack, Nightmare, Ninjer, noMster, OldaB, Olesh, padre_negro, Paldini, pavel, pechna, Petr, POLAKST, Poseidon1978, PP, pršiplášť, RadimNemec, raimi, Ricarderon, Rorschach, Saiffer, Samurai-Jack, Saran, sedw, SHORTY, Sidi Santini, Skot, Slaine, sleepless, songoku, strougy, tacmud, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, tukak, tulipstros, Velkej šéf, Viking, vita, vrazdinek, willis, Wiruss, Woffce, xai, xintax, yama, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, zgrywus, Zíďas
Chce (3)
Duff.man, fusnix, Lobodlak
Nabízí (5)
budkin, MB, Samurai-Jack, tukak, www.foxbazar.cz