Posádka jedné z Caesarových galér se na moři vzbouří. Galejníci velmi dobře vědí, že Caesar je bude pronásledovat všude, a tak se rozhodnou přistát u břehů Armoriky nedaleko vesnice nenapravitelných, která ještě stále odolává římské moci.

Scénář
Alberto Uderzo
Art
Alberto Uderzo
Obálka
Alberto Uderzo
Překlad
Michal Lázňovský
Redakce
Stanislav Kadlec
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
80-252-0644-7 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
215 x 285 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
99 Kč
Originál
Astérix #30: La galère d'obélix (Albert René, 1996)
  • Fry
    "Asterixova dobrodružství #30: Obelix a Caesarova galéra" - Tak po pěti letech jsem si konečně doplnil tento třicátý díl a je pravda, že už to není takový ten Asterix, jakého mám rád... sice vtip tady někdy i je, například na moři jak si galéry změní pořadí, nebo jak už je to na Caesara moc... ale věci jako Antlantida, navíc není to tak pěkně dějově propracované... snad to zachraňuje jen fakt, že Obelix vypije kompletní hrnec s nápojem. Za mě 4*!
  • The Genius
    Atlantida, fantasmagorie, Uderzo nám začíná senilnět a neví kudy kam. Nic moc.
  • DEmnoG
    Z meho pohledu Astrix, jak ma byt... a konecne jsem se dozvedel, co se stane, kdyz se Obelix nabumba kouzelneho napojde, ani jsem nedoufal, ze se to doziju:)
  • Davey
    Dávám stovku za příběh..ten se mi líbil...ale božee co to bylo za lettering.resp editaci (bubliny) ? Vždyť to jelo mimo bubliny,šecko uplně nějak divně..totálně mi to zkazilo čtení...za ten lettering bych dal tak 10 procent...:(((
  • royan
    Mně se to líbilo. Tenhle díl se Uderzovi povedl.
  • Neutrino
    Byl jsem dost zklamaný. Je to celé strašně přeplácané, ale přitom příběh je o ničem. Asi nejhorší Asterix co jsem čet (a to jsem čet všechny). Ale co Nebe mu padá na hlavu? řeknete si. To je sice taky dost nepovedené, ale aspoň to přichází s něčím novým (ufoni), narozdíl od tohoto dílu, který se vlastně skládá z útržků předchozích dílů. Všechno už tu nějakým způsobem bylo. Uderzo si asi musel dát pauzu :) Doufám, že příštím dílem se to zase zlepší, protože jinak mě můj oblíbený hrdina Asterix opravdu zklame.
  • andre
    Poměrně zábavný, příjemně čtivý, ale lehce jednošší příběh. Chybělo mi trošku víc vtípků, ale jinak jsem spokojen.