Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Nové, opravené vydání známého příběhu o dvou malých kamarádech a jejich velkém putování.

Identický dotisk v roce 2017

Scénář
František Skála jr.
Art
František Skála jr.
Žánry
dětský, dobrodružný
ISBN/ISSN
80-86300-88-9 (Arbor Vitae)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
235 x 215 mm
Tisk
barevný
Váha
171 g
Stran
36
Cena
169 Kč
Varianty
Velká kniha Vlase a Brady (2021)
Velké putování Vlase a Brady (3. vydání) (2007)
Velké putování Vlase a Brady (2. limitované vydání ) (1998)
Velké putování Vlase a Brady (2. vydání) (1997)
Velké putování Vlase a Brady (1989)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš16.2. 14:25Velká kniha Vlase a Brady
    Tohle se přiznám mi až tak nesedlo, než jak jsem původně čekal. Na svou dobu asi přelomové, ale mně to vážně nemá co říct. Prostě divno dobrodružství se slušnou kresbou. U mě pořád vede Malý Nemo. Bonusy jsou fajn a Prokůpek opět fenomenální.
  • trudoš
    trudoš editor5.5.2021 07:58Velká kniha Vlase a Brady
    Komiks mého dětství, který se dočkal důstojného kabátu. Přiznám se, že i po těch třiceti letech mě stále fascinuje, jak kultovní pozici si vyprávění Františka Skály na trhu vydobylo. Protože po řemeslné stránce by se na koncepci dalo najít množství scenáristických chyb, včetně občas zmateného řazení bublin, kdy není vždy úplně jasná správná posloupnost. Na druhou stranu, je to tak neuvěřitelně nabité fantazií, že si ani s odstupem nevybavím jediné tuzemské dílo, které by mohlo Velkému putování Vlase a Brady kvalitativně konkurovat. Tohle je čistokrevný gejzír nápadů, kdy se tvůrce nechává unést snovou imaginací, kterou pak dodatečně roubuje na jednoduchou dějovou osu. Některé momenty jsou nezapomenutelné pro dospělého i dítě, přičemž to nejlepší na nich je, že ve čtenáři podporují jeho vlastní představivost. Vydání z roku 2021 pak obsahuje bonusové materiály a informace o nerealizovaném filmu (a naopak úspěšně odehraném divadelním představení), které zabírají více jak polovinu knihy.
  • Kapis
    Kapis mecenáš14.7.2014 09:00Velké putování Vlase a Brady (3. vydání)
    Až moc zkratkovité, ale úplně to vidím, že jako dítě bych si ty mezery domýšlel do posledních detailů a perfektně si to užíval, nakreslené je to moc pěkně a nápadů má autor taky požehnaně. Když jsem to viděl v perfektním stavu v antiku, tak jsem neváhal. No a dívám se, že jsem koupil až třetí vydání - a zrovna u tohohle komiksu by mělo sloučení "komentpole" opravdu význam, nemusel bych projíždět tři karty, myslím, že mezi jednotlivými vydáními není žádných rozdílů než odstínů barvy....
  • Černá Krysa
    Jó, to je taková drobná srdcovčička...líbí se mi kresba a zajímavý figurky, jako velkej Datel a Radka a Les Bles a zkamenělej baťoh a tlusťoši v hnízdech a motýl a vůbec všechno. Je to hrozně poetický.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.3.2011 11:01Velké putování Vlase a Brady (2. vydání)
    Hehe, roztomilá pohádka, plná krásných obrazů a až surrealistických nápadů. Ale skutečně je to určeno pro děcka... víceméně souhlas s komentářem Draco N. u novějšího vydání...
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš1.12.2010 00:14Velké putování Vlase a Brady
    Ad gormie.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin2.9.2009 12:26Velké putování Vlase a Brady (3. vydání)
    Klady: Zajímavé pojetí,přístupné postavy,atraktivní lokace,zápletka.
    Zápory: Určeno pro skutečně malé děti, síla autora není v dialozích. Zmatečný lettering, leckde se spojují písmena různých slov.
    Celkový dojem: Rozhodně stojí za koupi i přečtení, pohladí na duši, ale kelpové hlavy Cílka a Lídy mi říkají víc...
  • Woffce
    Líbila se mi naivní kresba pana Skály, okouzlil mě fantaskní svět pana Skály (totiž pánů Vlase a Brady - převeliký pardón !), pobavil mě laskavý "subtilní" humor pana Skály ("Měli jsme, měli, a už nemáme, blbli jsme, blbli, a teď pykáme...") a po dočtení překvapilo slovo POKORA, jež jsem spontánně panu Skálovi přisoudil.
  • blackJag
    blackJag admin26.3.2008 16:01Velké putování Vlase a Brady
    Zajímavá nevšední kresba a milý pěkně rozvinutý fantaskní příběh. Docela mne bavilo netradiční fázování panelů a pár zajímavých nápadů. Relativní blízkost atmosféry tohoto dílka se světem Tolkiena mohu ze svého hlediska potvrdit.
  • gormie
    gormie10.1.2008 15:06Velké putování Vlase a Brady
    Možná nejlepší český komiks vůbec.
  • willis
    já měl tenhle komiks (vydání z roku 1997) půjčený z knihovny a docela se mi to líbilo, tak když vyšlo třetí vydání tak jsem si ho koupil . Třetí vydání se od druhého nijak neliší, hlavní je příběh, který je takový, jak to říct, milý. Je to taková putovací oddychovka zdánlivě určená dětem, ale i starší ocení několik dobrých nápadů. Inspiraci hobitem jsem cítil spíš celkovým vyzněním a atmosférou komiksu než že by to byla nějaká kopie děje.
  • willis
    Příjemná kresba i příběh. Oddychovka zdánlivě určená dětem, ale i starší ocení několik dobrých nápadů.
  • Slaine
    Tohle dílko má zvláštní poetiku... Snad je to tím, že mi to připomnělo svět, kterej jsem si sám vymýšlel, když jsem byl malej. Výtvárná stránka je příjemná.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš30.10.2004 15:24Velké putování Vlase a Brady (2. vydání)
    Doporuceno clovekem, ktery comics necte a tohle dostal k narozeninam jako vtipek. A pozitivne ocenil, tak jsem taktez zakoupil a je to dobree.
  • Kocour
    Tohle sem dostal jako vtip ale je to bezva!:o) Je to taková cesta tam a zase spátky a prečet sem to asi za dvacet minut po které sem se dobře bavil..
  • saja
    Mám pouze tu první verzi z roku 1989. Klasika. S odstupem času celkem horzná kresba, ale líbilo se mi to. Inspirováno nejspíš Tolkienem..
2718321