Vysoký římský hodnostář Pompeius, Caesarův tajný nepřítel, se chce zmocnit slavných vojenských trofejí, které jsou v držení Asterixe a Obelixe. A tak Pompeiův nohsled Bonusmalus najímá slavnou tragédku Latraviatu, aby se přestrojila za krásnou Galku Halabalu a s pomocí svého hereckého talentu trofeje od našich dvou přátel vylákala.

Scénář
Alberto Uderzo
Art
Alberto Uderzo
Ink
Frédéric Mébarki
Barvy
Thierry Mébarki
Obálka
Alberto Uderzo
Překlad
Michal Lázňovský
Redakce
Stanislav Kadlec
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
80-252-0685-0 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
215 x 285 mm
Tisk
barevný
Váha
152 g
Stran
48
Cena
99 Kč
Originál
Astérix #31: Astérix et Latraviata (Albert René, 2001)
  • J.Connor
    Přiznám se, že ke zcela odpovědnému hodnocení nemám dostatečné podklady a už ani znalosti, protože jsem Asterixe nečetl mnoho let a předtím až na jedinou výjimku jen ty klasické staré díly od G&U. Po tomhle sešitu jsem sáhl z rozmaru někde před časem v nějakém výprodeji a teď se k němu konečně dostal. A náramně se pobavil. Takže s ohledem na výše uvedené přiznávám, že je celé mé pozitivní hodnocení možná způsobené dlouhým odloučením od oblíbeného hrdiny, ale já žádný zásadní deficit oproti těm starým dílům a všemu, čeho jsme si na nich vždy cenili, necítím.
  • Fry
    Asterix je moje srdcovka!
  • The Genius
    Tak tohle je hrozná slátanina. Uderzo už neví kudy kam a tak do hry zasahují rodiče hrdinů, spousta dříve viděných postav a spousta dříve viděných klišé.
  • Neutrino
    Naštěstí se máme ještě na co těšit, jelikož příští díl je povídkový a některé příběhy napsal sám velký Goscinny...
  • Neutrino
    Uderzo začal od předchozího dílu hodně upadat v příběhu a tady to sice trochu zlepšil, ale ne nijak výrazně. Jedná se o dost slabého Asterixe, který těží hlavně z nápadu, ze kterého šlo vytáhnout víc. A taky se mi moc nelíbí, že Uderzo vykrádá staré dobré Asterixe od Goscinnyho a tak nějak podivně na ně navazuje (Dárek od caesara, legionářem...)
  • royan
    Souhlasím, povedený Asterix.
  • andre
    Zase jeden z Uderzoových povedenějších kousků. ... Informace pro podivíny: v nedalekém zahraničí vyšlo toto dílo v krásné skicované verzi, ve formátu cca.A3, kde je na každé stránce půlka konečné stránky. (vlastně je to jakoby to kreslil Uderzo v reálu - ach,ty moje větné stavby)
Četl/a (35)
2scha, adevr, Alikkk, Bronn, Darth Raelchi, DEmnoG, Doppelganger, DracoAn, emanek, Filios dVekerec, Flowtek, Fox01, Fry, Goldfinch, Hanussen, holubdema, James, jankie, Jestrab2, jiskra, Mamut12, NecRoman, Nyxxie, Pepé13, picaccino, Poseidon1978, robertsedmik, S313, seneke, tacmud, tomaseek, trudoš, TZcomics, vranakx, Zdendy
(125)
007, 2scha, adam.ra, adevr, Alfi, Alikkk, Arabam, Azbest, AZTeck, bboorreekk, blackJag, Blair, bobo666_2005, Braindead, burzum, CSE_AC/DC, Dali, Daw8ID, DEmnoG, Dinik, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, eagle.newz, emanek, fel68, Filios dVekerec, Flowtek, Fox01, fredy.nj, Fréza, Fry, gongon44, goodspeed, Greyman, grinder, habatom, Hanule_bambule, Hanussen, herrman, holubdema, Houbař, hypermlok, imro, invape, James, Jane, jankie, Jay-jay, jerry67, Jestrab2, jett, jiskra, jjjirik, Kabukiman, Kačer Donald, karel, Kazumaki, KdG, KejMart, Krakenus, Lenny, listr, Lízátko, Lobok257, maara, Mamut12, Maxidejf, Maxman2000, Meesha, merhyx, mikado, MIKER65, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, monty.cl, NecRoman, Netorack, Neutrino, Nightmare, nx, Nyxxie, pavel, pavouk, pechna, Pepé13, picaccino, Poseidon1978, Radkos, RainDamage, Ricarderon, robertsedmik, Ronik, Ruw, S313, s3ntry, Saiffer, saja, Samurai-Jack, Skot, sleepless, Symbi, tacmud, Tarka Daal, The Genius, the.kasztan, Tialster, tomaseek, Tombal, tomned, tomntp, trudoš, tuwanakha, TZcomics, Viking, vranakx, willis, Woffce, xai, xintax, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, Zíďas
Chce (4)
arnecht, Badgu.y1902, Blacklarch, Maty48
Shání (1)
Blacklarch
Nabízí (1)
nx