Ukázka č.1
Krásné hlavní město Francie zaplavila obrovská přílivová vlna, takže je vše pod vodou. Nejprve se zdá, že k tomuto činu někdo zneužil nový vynález neúnavného vědce Pacoma de Champignac, tzv. mrakozitor vyrábějící oblaka plná vody. Jelikož však nad Paříží nespadla ani kapka, katastrofa musí mít jiný důvod. Přátelé Spirou a Fantasio se věci snaží přijít na kloub, zachránit Paříž a dokonce i samotného de Champignac, kterého unesli obří roboti. Záhadu se jim podaří nakonec vyřešit, svého přítele vědce najít, ale ke svému velkému překvapení zjistí, že věci vůbec nejsou takové, jaké se zdají...

Scénář
Jean-David Morvan
Art
José-Luis Munuera
Obálka
José-Luis Munuera
Překlad
Lucie Šavlíková
Žánry
dobrodružný
ISBN/ISSN
80-204-1603-2 (Mladá fronta)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
199 Kč
Originál
Spirou et Fantasio #47: Paris sous-Seine (Dupuis, 2004)
  • adevr
    Obrázky jsou moc hezké, už jen kvůli nim jsem si komiks pořídil...a příběh také neurazí.
  • kaylin
    Příběh je trochu komplikovanější a není to až tak jednoduché, jak by se na první pohled mohlo zdát. Pro českého čtenáře ale bude celkem náročné se dostat do dění v sešitu, který nese již číslo 47. Jasně se ukazuje, že Spirou a Fantasio mají dlouhou tradici, což my ne až tak moc doceníme. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/03/546-spirou-fantasio-pariz-pod-vodou-60.html
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.9.2011 15:22Spirou a Fantasio: Paříž pod vodou
    Ja nevím kolegové, není to zdaleka poprvé, co tu na to narážím. Skutečnost, že komiks nemá co nabídnout dospělému nebo, že je určen primárně pro děti přece nemůže vypovídat o jeho (ne)kvalitě. Nebudu se tady holedbat, že dokážu být v tomto ohledu bůhvíjak objektivní, ale tohle se snažím brát v potaz. Vyjít to v roce 1990, tak to má 50 hodnocení a takovejch 80 %. Postavu Spiroua si pouze matně pamatuju z videoher http://www.segaretro.org/Spirou , komiks mi přišel solidně provedený, dynamický a zejména ne úplně dementní, samozřejmě v mantinelu skutečnosti, že je dětský.
  • Kapis
    Kapis mecenáš28.12.2010 08:41Spirou a Fantasio: Paříž pod vodou
    No tak já jsem těmito dvěma "investigativci" byl předem nezasažen a přečetl jsem to, když jsme čekal před vánocema u pivka na odvoz z práce. Kresba poměrně precizní, celkem pěkně si p. Manuera vyhrál se slavnými pařížskými stavbami. Celé poměrně naivní, opravdu spíše pro mladší čtenáře a se spoustou narážek na staré díly a děj, který neznáme. Koupeno ve slevněnkách, takže další díly ani nečekám, což mi tepny nerve, celkem potěšilo a neurazilo, jaxe říká :-)
  • andre
    andre mecenáš19.3.2008 07:52Spirou a Fantasio: Paříž pod vodou
    Popravdě, moc se mi do toho nechtělo. Do tohoto přečtení jsem znal pouze Franquinova Spiroua (který mě velice baví) a novodobý animovaný seriál (který upřímně nebavil a rozčiloval). U Franquinova Spiroua mám rád ten nádech toho "minulého, starého" a takovou lehkou naivitu (teda pokud nemluvím o kresbě, vtípcích atd. ...) . U animovaného mi vadí 1) nalomení do manga stylu, 2) moderní pojetí, 3) vyloženě hloupé a ploché příběhy. Zkrátka nic co by pohladilo na duši. ..... No a po prvním nahlédnutí do této knihy na mě zapůsobila spíš jako ten animovaný seriál (otevřel jsem stránky kde byli samí roboti - a to já nemusim). No nic naplat, při jednom deštivém víkendovém ránu jsem zasedl se skřípajícíma zubama - a ejhle, ono to jde!!! Sice to nejni ten nelepší díl co tato série nabízí, ale rozhodně mě pobavil. A ačkoliv se odehrává v prvních letech nového tisíciletí, tak na mě lehce dýchnul i Ten nostalgický duch co mám tak rád. ..... Tudíž já jsem novou sérií velice potěšen a natěšeně hledím v lepší zítřky, které (doufám) přinesou další (i starší) díly. Takže tak.
  • Final
    Final mecenáš12.1.2008 09:27Spirou a Fantasio: Paříž pod vodou
    Vyzkoušel jsem, protože si ještě dobře pamatuji francouzské série Trollové, Meteor, Gipsy, Thorgal, XIII. Tak tohle do stejné ligy nepatří, souhlas s Royanem, pro děti dobrý (tak do 14 let max), dospělému čtenáři nemá co nabídnout.
  • royan
    Tak koupil jsem si Spiroua , protože to patří mezi francouzskou klasiku a jsem rád za každý francouzský komiks co u nás vyjde . Jelikož jsem Spiroua nikdy nečetl, nemohu porovnávat s ohledem na starší díly. Ale co se tyče tohoto dílu, vyznělo to pro mě jako vyložěně dětský komiks s takovými novodobými prvky, něco na způsob Asterix- Nebe mi padá na hlavu . Čili pro děti to může být dobrá věc, ale pro odrostlejší čtenáře to už moc není.
583