Komiks dvou předních českých komiksových tvůrců je pokusem o další tečku za Rukopisy královédvorským a zelenohorským. Děj komiksu je napínavým příběhem bratrstva střežícího pravé Rukopisy před nepovolanýma rukama bulvárních novinářů, komunistů, nacistů a policistů mocnářství.

Scénář
Tomáš Matějíček (Hibi)
Art
Karel Jerie
Obálka
Karel Jerie
Žánry
dobrodružný, historický
ISBN/ISSN
80-86955-88-9 (Garamond (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
215 x 300 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
249 Kč
Originál
- (-)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš9.9.2011 09:20Šifra mistra Hanky
    Pro mě celkem příjemné překvapení, které by mu uniklo nebýt LK. Baví mě ta akčně fantastická fabule kolem epizody z českých dějin, byť ze scénáře a kresby ve finále zas tak neteku (vizuálně se hlavně líbila ta historická část). Zpracování je solidní (zvláště za oněch 79,-, checht), chválím fotky z děje ve znamení Vlase a Brady. Jen ten obal je příšerný. Obrázek Jaroslava jasně, ale co ty barvy kolem, ty žluté proužky, font... děs, připomíná to nějakou brožurku EU.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin24.9.2010 19:32Šifra mistra Hanky
    Tohle je tak trochu pseudointelektuální rádobyakční výblitek. Chaotičnost, nuda, příšerné až hrůzostrašné dialogy. Jen ta kresba, zvláště v historických částech, stojí za něco.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin23.11.2009 21:14Šifra mistra Hanky
    T. G. Masaryk se obrací v hrobě. Příběh nestojí na pevných základech a myslím, že máme zajímavější teorie spiknutí, které mohly vyústit v zábavnější příběh. Autor vařil z vody a budu krutá, ale ještě že už žádný scénář nenapíše(pokračování si totiž napíše Jerie sám, tak se můžeme jen modlit, protože prý už to má vcelku zpracované...).
    Jerieho kresba je sice dobře zvládnutá, ale oproti třeba Masu mi přijde vyloženě odfláknutá. Není to to nejlepší, co mohl předvést. Ani barvy mi úplně nesedí. Buď jim chybí realismus nebo větší nadsázka. Je to cosi podivně mezi.
    Zpracování publikace je docela pěkné, vypadá to jako pohledná kniha pro čtenáře ve věku 7-12 let.
    Jediné, co se musí skutečně ocenit, je dokonalé zpracování podkladů pro kresbu exteriérů, okolo Goethe institutu chodím prakticky denně, škoda jen, že Osvěžovnu letos zrušili :(
  • denny
    denny8.9.2009 21:43Šifra mistra Hanky
    Dobrý pokus. Děj trošku zvláštní a sem tam mi prostě přišel nesrozumitelný. Kresba se mi moc nelíbila. Podruhé bych už asi nečetl.
  • yogi
    yogi19.8.2008 19:16Šifra mistra Hanky
    Klasičtí cimrmanovští pionýři slepých uliček. Komiksoví publicisté by asi neměli psát scenáře , stejně jako hudební publicisté zakládat rockové kapely ,výsledek je ve většině případů podobný. Nevím jestli se chtěli autoři svést na vlně Brownových slátanin ,či snad probudit zájem o naši historii .Pro jakou věkovou kategorii je příběh určen ? Přijde mi to jako něco ze slabších kousků z Ábíčka .
  • willis
    willis30.7.2008 15:18Šifra mistra Hanky
    Celkem u mě převažuje kladný pocit. Základní nápad je dobrý, oceňuji i pár celkem podařených vtípků. Limitující byl asi počet stran kam se měli vejít, protože konec je nějaký moc rychlý. Akční části a některé "překvapivé"zvraty ale komiks sráží dolů. Možná kdyby to Hibi pojal víc historicky a fakticky, tak jsme mohli mít české Spiknutí (viz Eisner). :) Kresba JK není to na čem bych ujížděl, spíš jsem si na ni časem zvyknul.
  • Mononoke
    Mononoke13.7.2008 18:07Šifra mistra Hanky
    Tohle byl pro mě totální přešlap vedle.
    Jerie absolutně postrádá cit pro klasické vnímání barev o anatomii nemluvně, možná měl na akdemii dávat větší pozor.
    Z příběhu jsem tak trochu rozpačitá, má docela dobré momenty ale jako celek prostě nefunguje. Co takhle vlít trochu mystiky a atmosféry do obrozenecké Prahy a odpustit si odstřelovače a akční nádech příběhu?
  • Wiruss
    Wiruss27.2.2008 08:40Šifra mistra Hanky
    ASi jsem četl zcela něco jiného než ty dvae předemnou, jinak to není možné celé my to přišlo jakoby Hibi to po sobě ani nečetl jelikož něco takto rozkouskovaného a nelogického by nemohl vypustit na světlo světa... Kresebně je to zajímavé sice moc nemusím Jerieho koloring, (zde zvláště v mýtickém vyprávění, ale ten mě proste neseděl ani o Oidipa). Celkově vzato sem k tomu s nadšením sedl a dočítal velmi zklamán...
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade24.1.2008 14:48Šifra mistra Hanky
    Tak tohle mě dostalo, příběh opravdu zajímavý a kresba lepší než v Oidipovi. MdS
  • Neutrino
    Neutrino26.11.2007 20:56Šifra mistra Hanky
    Šifra si mě získala už jen díky té odvaze se vůbec do něčeho takového pustit. Zpracovat do komiksu nějaký úsek českých dějin, to zatím napadlo málokoho (téměř nikoho). Celkový scénář zase nic tak převratného není, ale bavilo mě to číst už jen díky tomu, že jsem vlastenec a mnoho míst, kde se komiks odehrává, důvěrně znám z vlastní zkušenosti. Kresba je jako tradičně u Jerieho výborná a navíc v barvách. Co víc si přát? Považuji to za jeden z nejlepších českých komiksů vůbec.
231052