Nový klenot němého černého humoru, který milovníci Maxe Anderssona a Lewise Trondheima určitě ocení.

Scénář
Jason
Art
Jason
Obálka
Jason
Žánry
humorný
ISBN/ISSN
80-86661-19-9 (Mot (Mot komiks, s.r.o.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 240 mm
Tisk
černobílý
Váha
388 g
Stran
128
Cena
179 Kč
  • Norri
    Norri mecenáš17.7.2019 22:49Pšššt!
    Krátké skeče ze života kosáka - některé smutné a jiné smutnější. Skoro se chce napsat, že mi to kromě pocitu marnosti nic nedalo, ale má to i pár vtipných momentů a najde se i závan naděje. Nemůžu říct, že tu knihu přímo doporučuji, ale za tu cenu, za jakou se prodává, se ji vyplatí koupit i kdyby jenom na zkoušku.
  • M4rsellino
    M4rsellino7.1.2018 21:42Pšššt!
    Líbilo se mi, atmosférou a jakousi bezcílností světa a postav.
    Soubor povídek bez jediného slova (až na čísla). Některé pesimistické, některé k zamyšlení anebo jako prostý absurdní humor. Nic hlubokomyslného řekl bych, ale přesto zábavné.
  • kaylin
    kaylin5.3.2014 15:43Pšššt!
    Jason prokazuje, že styl, který si zvolil, ovládl dokonale a není mu možné moc vyčíst z hlediska kresby. Poznáte mladého, poznáte starého, poznáte tvora, který se usmívá, který je naštvaný, který je nijaký. Tohle je mimochodem i celkem dobré označení pro chování většiny postav. Procházejí příběhy jako takové mrtvoly, které jako kdyby nikam nesměřovaly, anebo minimálně nevědí, kam vlastně směřují. Takže ano, dostanete dobré řemeslo, ano, dostanete příběhy, které mají smysl, ano, dostanete dávku emocí, ale přesto ne, nemusí vás to vůbec zaujmout a sem tam vás to bude nudit. Mně se bohužel ta poslední varianta stala. S tím prostě nic nenaděláte. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/03/524-pssst-60.html
  • Kapis
    Kapis mecenáš18.6.2012 10:02Pšššt!
    Je s podivem, jak úderné tohle dílko je, i když to tak zkraje nevypadá. Melancholická dramata, kde není třeba slov, se surrealistickými přechody a nečekanými vyvrcholeními, která občas vlastně žádnými vyvrcholeními nejsou. Minimalistická kresba a nerušící úsporné pozadí člověka neodtahují od zásadních detailů, v jejichž jednoduchosti a přirozenosti je ta opravdová krása. Kdo aspoň některé zde ztvárněné životní útrapy a radosti nezažil už na vlastní kůži a necítil podobné pocity, které se této knížce povedlo výtečně zprostředkovat, tak toho v životě zatím moc nezažil.
  • flipflop
    flipflop12.5.2010 15:03Pšššt!
    Moc pěkný, přesně pro mě
  • iantomasik
    iantomasik18.8.2009 19:20Pšššt!
    vizuálně velmi milé, obsahově pravdivé, jímavé, surreálné i smutné. bez jediného slova autor rozproudí celý karneval mezilidských vztahů, citů a bolesti. bohužel nelze říci, že by nabízel něco zcela neviděného, či unikátního. přesto se jedná o titul, který by měl vzít do ruky asi každý, moc času to nezabere a snad ho to donutí pozastavit se na chvíl nad tím, co považuje za život.
  • The Genius
    The Genius20.1.2009 22:39Pšššt!
    Naprostý souhlas se Zackem. Až na to, že se nebojím přihodit i více procent.
  • willis
    willis26.8.2008 13:55Pšššt!
    Tohle je velice nenápadný, až skromný komiks. Dokonce tak nenápadný, že jsem se k němu dostal víceméně náhodně. Příběhy a kresba jsou spíš úsporný, ale všechno dohromady to sedí dokonale.
  • Woffce
    Woffce5.7.2008 01:21Pšššt!
    To je hezký.... - a přesný.
  • Zack
    Zack admin4.7.2008 17:58Pšššt!
    Je neuveritelny, jak silne dokaze pusobit neco tak prosteho a banalniho, jako jsou pribehy v Pssst. Clovek si tim tak listuje, rikaji si jak primitivni to cely je, jak Jason opakuje naprosto jasna a zrejma fakt o zivote, pokracuje vcelku nevzrujene v listovani a najednou si zacne uvedomovat, jaka sila je v te jednoduche forme, jakou naloz s sebou nese mistama az pateticky sladkobolna atmosfera a ve vysledku to zavira jako by precetl detailni filosoficky rozbor o nasem opravdu trapne promrhanem zivote.

    Jako ja rikam Ano, tohle jsem si prolistoval rad.
  • vasek
    vasek25.4.2008 19:00Pšššt!
    Úplně beze slov.
    Kresba je velmi milá.
    Atmosféra příběhů veskrze negativní.
    Nadhled, humor, zábava.
    Četba vyžaduje čtenářovo soustředění.
    Podtrženo, sečteno: 85%
    Zatvrzelí negativisti k těm 85 procentům přičtou ještě deset navrch :-)
  • Woffce
    Woffce25.3.2008 15:24Pšššt!
    Já jsem nadšenej: Jasonova minimalistická kresba v ponurých, převážně "unhappyendových" příbězích s příměsí sarkasmu a krapet nahořklýho humoru vypráví o samotě, o hledání, o naději a o zklamání - až na pár citoslovcí beze slov - tak sugestivně, že víc o všech možných variacích stavu duše nevypoví ani armáda slov v kartotéce toho nejvytíženějšího psychoterapeuta.

  • Namrepus
    Namrepus30.12.2007 13:44Pšššt!
    Nechápu ... nerozumím ... není můj styl :-(
  • andre
    andre mecenáš26.11.2007 09:22Pšššt!
    Řekl bych, že je to sbírka několika povídek, jejichž pointou jsou "životní moudra, zkušenosti, pocity" (nevím jak to správně nazvat). Kresba hezká a poměrně slušně srozumitelná. Možná bych hodnotil výš po několikaterém přečtení. Při tomto prvním čtení jsem měl z počátku obavy, že vůbec nepochopim o co jde. Což se nakonec ukázalo jako zbytečná obava, alespoň tedy doufám, že jsem více méně pochopil autorovo snažení. .... Ovšem pozor, nedoporučuji číst někomu z důvodu zlepšení nálady:)
91510