Milé člobrdinky a člobrdíci! Chcete-li se dozvědět, proč můj drahý otecko stále vykřikuje "Šmankote!", zatímco já se cítím nepochopen, Mánička sem tam v leknutí pípne "Nebesíčka!" a paní Kateřina od nás stále častěji odjíždí do lázní a na kurzy - listujte směle dál! Ještě, že ten Žery mi rozumí. Váš Hurvínek.

Scénář
Denisa Kirschnerová
Art
Tomáš Chlud
Obálka
Tomáš Chlud
Žánry
dětský
ISBN/ISSN
978-80-87044-09-4 (Netopejr)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 210 mm
Tisk
barevný
Stran
84
Cena
149 Kč
Originál
- (-)
  • andre
    andre mecenáš22.11.2013 09:20Šmankote
    Chaaaa, jako vždy čtu komentáře ostatních (pokud vůbec) až po napsání mého (abych nebyl ovlivněn). No takovou schodu jsem ani nečekal:)
  • andre
    andre mecenáš22.11.2013 09:15Šmankote
    Bohužel, bohužel, bohužel...... je zde strašně patrné, že scénář je základní stavební prvek komiksu. Neboť s kresbou jsem spokojen, dokonce na papíře, který je použit, má nádech grafických listů. Ba i myšlenka či dokonce pointa některých příběhů vypadá zajímavě, ale jako celek to nefunguje. Některá okénka jsou tam zcela zbytečně, nebo spíš kontraproduktivní. Jindy je v příběhu takový skok, že člověk zkoumá zda nepřoskočil stránku. ..... Chápu, že není jednoché vměstnat příběh do určitého počtu stránek, ale holt dobří (či dokonce průměrní) scénáristé to umějí. ..... Hodnotím přísněji, neboť bych od dvou profesionálů očekával lepší výsledek (Chlud si mohl víc dupnout). ..... takže tak.
  • Lenny
    Lenny mecenáš31.5.2011 14:46Šmankote
    Hurvínka mám rád, Chluda mám rád a přesto to nějak nefunguje. Nakresleno je to parádně, zvlášť Spejbl ,a jeho leckdy dementní grimasy, je skvělý! Co knize podráží nohy je scénář - spousta krítkých příběhů, které často postrádají něco jako děj + někdy je návaznost panelů chaotická. Vinil bych rozsah, ale třeba u Káji & Filipa to fungovalo... (takže kdyby to celé dělal Chlud, mohlo to asi dopadnout lépe). Abych to jen nehanil, pár věcí se opravdu povedlo (sekání dobroty či Spejblovo samoudání), žel je víc sraček. Za tu cenu je to však velmi slušné a capartům by se to mohlo líbit.
  • krvinka56
    krvinka568.12.2007 18:14Šmankote
    Tak tohle sem koupil zdůvodu tho že tyhle postavičky mám fakt rád.Kdybych to vybíral podle kresby tak se tomu obloukem vyhnu.Je vydět že unás je málo kvalitních kreslířů kteří by se dali do komiksu uvrtat.Ale co je to príma oddechovka ukteré se člověk vcelku dobře pobaví sice příběhy sou dost nevyvážené alee vzhledem k jejich krátkosti je to fajn být delší stálo by to zaprd.Zvolený papír je taky kapitola sama o sobe alespoń to chvýli vydrží a pro děcka jak dělaný.Cena je taky přijatelná.No a teď to trochu zhodnotím po povídkách.O DŘEVÁČKU :asi jediný příběh co má nějaké ponaučení a je taky jeden z nejlepších.O JKUŘÁTKU :totální blbost ale dětem se bude líbit.DEN OTCŮ:Naprosto perfektní příběh dobře pobavyl.MIKULÁŠSKÉ NADĚLENÍ.OK.PAN SPEJBL DETEKTIVEM:Tak utohho sem se fakt pobavil opravdu parádně.KAREL MÁ NAROZENINY:totální K.O.PROMĚNA:Pobaví a neurazí .NEDĚLNÍ OBĚD:SUPROVÁ záležitost která je prokaždého.NAROZENINOVÉ PŘEKVAPENÍ:ucházející záležitost s naprosto trapnou pintou.PAN SPEJBL PLAVČÍKEM:vyvedená záležitost s trochou poučení.VÝLET :dobře odvedená zábava.BALÍČEK:není to můj šálek čaje.BABIČIN NÁVRAT:krom super konce nic moc.PAN SPEJBL INSPEKTOREM:dobrá záležitost k pobavení.Pokud máte tyto dva rádi a odrostli ste na jejich večerníčkách tak je tohle pro Vás jasná koupě.
  • Neutrino
    Neutrino26.11.2007 21:07Šmankote
    Spejbla a Hurvínka mám strašně rád a proto to pro mě byla jasná koupě. Bohužel je vidět, že paní Kirschnerová nemá příliš velké zkušenosti s psaním komiksového scénáře. Příběhy jsou podivně zmatené, přeskakují z jednoho do druhého, nejsou nijak moc nápadité a ke všemu je to děláno pro ty nejmenší děti (na což nejsem u klasických S+H Josefa Skupy a Miloše Kirschnera zvyklý). Obávám se ale, že ani ty děti nemají moc velkou šanci se u toho pobavit, protože i já jsem se kolikrát musel vrátit o pár okýnek zpátky abych pochopil, o co jde. Naštěstí to trochu vytahuje skvělá kresba Tomáše Chluda, která je lehká, vtipná a poetická. Taky papír by mohl být kvalitnější, ale stejně je to původní český počin (navíc od téměř neznámých autorů) a to je u mě vždycky plus!
213