Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Bláznivá gagová groteska pro čtenáře od 10 - 100 let o které autor říká: "Při výrobě tohoto díla, se mi na straně 5, narodil syn David. Prochlastaný čas se potom odrazil v kvalitě dalších stránek, páč vydavatel trval na termínu předání díla."

Scénář
Jan Tatarka
Art
Jan Tatarka
Obálka
Jan Tatarka
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
Trnky-brnky
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
225 x 232 mm
Tisk
barevný
Váha
65 g
Stran
32
Cena
18 Kč
  • baatcha
    baatcha5.4.2022 13:44Čolák & Doláč: Na stopě
    Po nemastném neslaném prvním dílu se scénáře chopil výtvarník série Jan Tatarka a výsledkem je humorem a absurdními running gagy nacpaná bomba, která mě spolehlivě odpálila i teď, když jsem ji poprvé od základky znovu četl. Tatarka opustil zbytečný koncept planety Lokáturum a záporáka Varaky, z vynálezců Čoláka a Doláče udělal detektivy a i výtvarně se posunul blíž svému vzoru, španělskému Mortadelovi a Filemónovi (viz. ta špagátem svázaná značka na obálce, typický Ibaňézův vtip). Navíc zvolil velice sympatický čtvercový formát. Řádově je to úplně jinde než celý zbytek téhle série.
  • Fananek
    Fananek9.1.2022 19:59Čolák & Doláč: Na stopě
    Perla v mojí sbírce.
  • Netorack
    Netorack19.5.2020 16:24Čolák & Doláč: Na stopě
    Neskutečný kult, miloval jsem to když to vyšlo, směju se tomu i dnes. Paráda.
    Zde celé k přečtení na facebooku autora.

  • Černá Krysa
    Černá Krysa31.3.2014 08:48Čolák & Doláč: Na stopě
    Usmálo se na mě štěstí a kde se vzala tu se vzala zázračná osoba a věnovala mi tenhle komiks.
    Musím přiznat, že zpracování není tak pěkný, jako u KRÁLE PODZEMÍ, kvalitou papíru a celkovým časopisovým provedením působí poněkud lacině. Jak už bylo řečeno, je nabušenej absurdníma vtípkama, občas až docela přestřelenejma. Je to celkem sranda, trochu dětinská a primitivní, ale v kom se tady neskrejvá děcko, že jo...
  • mcr
    Nevíte náhodou někdo, kde tento skvělý komiks ještě dnes sehnat? Jednou jsem ho půjčil a už se mi nevrátil... Chtěl bych si ho trochu připomenout.

    Na ceně nezáleží. Díky.
  • Landauer
    Landauer8.3.2011 23:23Čolák & Doláč: Na stopě
    Naprostá klasika, která by se měla dočkat nějaký tý renesance, když teď situace českýmu komiksu tak nějak přeje. Na tomhle jsem vyrůstal a dodneška mám oba Čoláky v knihovně. A ještě donedávna jedna trafika v Ústí n. L. tenhle díl prodávala stále za starou cenu 18,- Kč (a možná ještě prodává)! Tak jsem tam samozřejmě pro jistotu ještě dva kousky koupil, ať se můžou radovat i vnoučata. Jinak tenhle díl je fórama nabušenější než první a co se týče zjevný inspirace Cleverem a Smartem, do vtipnosti Čolákovi a Doláčovi nesahají ani po kotníky.
  • jimmy
    jimmy9.1.2009 22:50Čolák & Doláč: Na stopě
    Jeden z nejlepších českých komixů, ke kterým mám téměř citový vztah. Bohužel se mi ani jeden z obou dílů nedochoval, ale strašně rád bych ho znova viděl. Ty hlášky jsou prostě parádní!
  • willis
    willis5.11.2008 13:33Čolák & Doláč: Na stopě
    Kult, který v době svého vznikl prošel mimo mě. Kresba i gagy jsou dotažený až do absurdna. Vtípky různé kvality, ale žádné vyložené trapárny, občas si objeví i trefa do černého. Nic při čem bych se za břicho popadal, ale slušný. Před těmi x lety bych se na to asi taky díval jinak.
  • choze
    choze15.12.2007 19:31Čolák & Doláč: Na stopě
    "NEMUSEL JSI HO HNED HÁZET DO TĚCH KAKTUSů!" "KOHO BY NAPADLO, ŽE NOSÍ PO KAPSÁCH GRANÁTY..."Ibanězem zjevně inspirovaná, ale překonávající ho a pro mě osobně těžce kultovní comicsová groteska ze srandokapsové první poloviny 90. let v produkci "moravského měsíčníku humoru a srandy". Nečetl jsem první díl vydaný tři roky před tím vydavatelstvím Talent s podtitulem KRÁL PODZEMÍ, ale NA STOPĚ je lavina nádherně absurdních a důsledně ždímaných pubertálních gagů a vtipných hlášek (z nichž mnohé používám dodnes) s kouzlem kresbiček z pod školní lavice. Spolu s ARNALEM můj nejoblíbenější český comics. Kromě hlavního příběhu tu najdete ještě dva věnované jen Ufinovi, dva stripy s Obludkem, dvoustranu křížovek, stolní hru a reklamy na jiné produkty Trnek-Brnek. "HEJ! SLYŠEL JSEM, ŽE TU BYDLÍ NĚJAKEJ ZLODĚJ A ..." "COS TO ŘEK? TADY BYDLÍM JÁ! A NEMÁM RÁD, KDYŽ O MNĚ NĚKDO ROZNÁŠÍ PRAVDU!"
  • Kapis
    Kapis mecenáš3.12.2007 07:04Čolák & Doláč: Na stopě
    No tak z toho jsem si jako děcko uchcával, všichni kámoši si to ode mně půjčovali, což je trochu zázrak, že to furt mám v celkem dobrém stavu. Hlášku "ten to ještě neviděl" mám před očima ještě teď;-) Asi bych se u toho v tomto věku už nudil, ale je to klasika a na základce, kde jsem si podávali německé Clevery a Smarty pod lavicí total nářez dělo. Škoda, že jich nevyšlo více. Tatrka rulezz;-)
14311