Koupit
Konečně jsou tady! Ohromný, kolosální a hlavně nenakrmitelný Homer vyrostlý po nezdařeném experimentu, Bart, který se dostane do moci svého úhlavního nepřítele Leváka Boba, Šáša coby zvláštní agent i speciální hororový příběh o sběrateli komiksů - a mnohem víc. Ředitel Skinner, odporně bohatý Berns a jeho pato-a-kdo-ví-co-ještě-lízal Smithers, Marge, Líza i Maggie, ti všichni se jen třesou na to, aby vás mohli pobavit.

Obsahuje příběhy:
Ohromný kolosální Homer (The Amazing Colossal Homer)
Sběratel (The Collector)
Bob se vrací! (Cool Hand Bart)
Prokleté romance (Patty & Selma's Ill-Fated Romance: My Sister, My Homewrecker!)
Záhada zmizení Springfieldské Pumy (The Perplexing Puzzle of the Springfield Puma)
Šáša, agent útvaru K.L.A.U.N. (Krusty, Agent of K.L.O.W.N.)
Je to v kartách (It's in the Cards)
Dobrodružství drsňáka jménem Busman (The Gnarly Adventures of Busman)

V pořadí 1. sebraná kniha
Obsahuje sešity série Simpsons Comics #1-4 (listopad 1993 - květen 1994)

Identický dotisk v květnu 2013


Scénář
Dan Castellaneta, Deb Lacusta, Bill Morrison, Steve Vance, Cindy Vance
Art
Tim Bavington, Bill Morrison, Phil Ortiz, Sondra Roy, Steve Vance
Ink
Tim Bavington, Bill Morrison
Barvy
Cindy Vance
Obálka
Matt Groening, Bill Morrison, Steve Vance
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Petr Putna
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
humorný
ISBN/ISSN
978-80-87083-12-3 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
270 g
Stran
128
Cena
299 Kč
Originál
Simpsons Comics Extravaganza (Bongo Entertainment, 1994)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 08:05Simpsonovi: Komiksové extrabuřty
    Kupodivu i v komiksu Simpsonovi funguji, a proc ne. Vazne me to bavilo.
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 11:59Simpsonovi: Komiksové extrabuřty
    Donesl jsem komiks dceři. Moc jí to nebavilo a ani to nedočetla. Přitom má seriál ráda. S pocitem, že nevděk světem vládne, jsem si to s vypětím všech sil přečetl já. Musím konstatovat, že to sice není špatné, ale nejspíš jsem už po těch letech přesimpsonovanej, protože mě to docela nudilo...
  • J.T.honza
    J.T.honza12.3.2015 18:06Simpsonovi: Komiksové extrabuřty
    Moje zkušenost se Simpsny v komiksu je zatím krátká - zkoušel jsem jen prvních pár dílů sešitovky Barta Simpsona, za nimiž stojí Bongo. Nezaujaly mě, nebylo to vůbec vtipné a za ty peníze to opravdu nestálo. Byl jsem tedy zvědavý, jestli se to u knížek změní.

    Komiksové extrabuřty jsem koupil v akci na zkoušku, abych věděl, jestli to má smysl sbírat. A bohužel musím konstatovat, že v mých 26 letech už mi to opravdu nemá co říct. I za tímhle totiž stojí Bongo a problémy jsou tudíž totožné - poměrně zajímavě rozvíjející se zápletky několika nesouvislých příběhů v knize zabijí drastický nedostatek humoru. A kupovat Simpsonovi, u kterých se během celé knížky ani jednou nezasměju? To fakt ne. Tak bohatý zase nejsem.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1031.10.2013 20:25Simpsonovi: Komiksové extrabuřty
    Čekal jsem od toho víc. Více srandy.. ale na zabavení to postačilo dobře.
  • sadoman
    sadoman mecenáš13.12.2012 20:42Simpsonovi: Komiksové extrabuřty
    Na seriál to samozřejmě nemá, ale je to čitelný a občas se nečemu i uchechtnete.
  • flipflop
    flipflop12.10.2010 20:23Simpsonovi: Komiksové extrabuřty
    oproti seriálu je to slabota.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.10.2010 13:58Simpsonovi: Komiksové extrabuřty
    Vyloženě oddechová záležitost. O tom, že 1000x lepší je seriál, se snad nemusím ani zmiňovat.
  • Ruw
    Za plnou cenu po tom ani neštěknu, ale když je možnost koupit je za 100 Kč, tak bych musel být ignorant, abych je nevzal dom. Příjemná oddechovka, fórky se na papíře občas ztrácí a až na povídsku se Šášou není žádná vylože špatná.
  • adinqo96
    adinqo9620.5.2009 17:58Simpsonovi: Komiksové extrabuřty
    Pribeh fajn ale ten colouring bol dost zly....:D:D:D
  • Wiruss
    Juj já tohle nehodnotil, no tak jen v rychlosti. Nevtipné (ono oni Simpsníci jsou nevtipní někdy od 12 série, ale tohle je dost staré takže by mohlo), barvy jsou podané v jiných odstínech, špatná vazba.
  • The Genius
    The Genius20.1.2009 22:42Simpsonovi: Komiksové extrabuřty
    Simpsoni mě taky zklamali. Pobavil mě snad jenom Bob a Sběratel, s úrovní seriálu (především prvních sérií) se to nedá vůbec srovnávat.
  • FrAnK
    Mně se docela líbili, na to ,že to je první kniha dobrý..
  • Velkej šéf
    Velkej šéf11.7.2008 21:38Simpsonovi: Komiksové extrabuřty
    Mě teda dost zklamaly, od něčeho, na co sem četl tolik dobrých ohlasů sem čekal víc. Chabota...
  • willis
    To, že mně lez do hlavy při čtení tv dabing tak tomu jsem se vůbec nebránil. Umím si představit i převedení některých nápadů z komiksu do animované formy a určitě by z toho nebyly nejhorší díly. Teď jsem např. viděl nějaký díl z 18. série a to byl docela úpadek. Nevím jestli to byla náhoda seriál mám celkem nastudovanej :), ale jenom do 15 -tý řady, pak už jsem to nějak vypustil.
    Myslím, že tenhle book většinu příznivců Simpsonů neodradí od dalších komiksových knížek. Byl jsem k tomuhle docela skeptický, ale po přečtení uznávám, že je to celkem povedený doplněk k seriálu.
  • BlackStar
    BlackStar19.4.2008 17:34Simpsonovi: Komiksové extrabuřty
    Konečně se knám dostali! A to ve velkém stylu, téměř všechny povídky jsou super, i když se pár slabších najde, jinou kresbu si snad u nich ani nelze představit, skrátka splnili moje očekávání... a těm co se zdály barvy lehce "vybledlé" si již nemohou ztěžovat, jelikož 2. dotisk je o něco výraznější.
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš7.4.2008 12:41Simpsonovi: Komiksové extrabuřty
    Keď tento komiks niekde niekto zhodnotil "proste Simpsonovci", povedal som si v duchu, že taký opis si teda môže niekam strčiť, kedže mi nič o tom komikse nepovie. Lenže po dočítaní mám chuť tiež napísať "proste Simpsonovci". Nie je to "must have" titul. Takisto ani brak. Je to proste len dobré.
  • Woffce
    Přišlo mi trochu zpozdilý srovnávat "Extrabuřty" s TV seriálem, a tak když se mi nakonec povedlo zapomínat na "žluťáky" rozpohybovaný (i když Lábus s Dejdarem mi tam porád lezli), musel jsem zkonstatovat, že tenhle KOMIKS je prostě dobrej: Kresba povedená, pár uchichtnutí taky proběhlo (stejně jako se nemlátím smíchy u každýho TV dílu), celkový zpracování - i díky vtipným reklamám - zdařilý (a tak nějak nechápu debaty na "Crwi" o (ne)kvalitě papíru). Snad až na opravdu podivnej slang Williho (snad ciká..., totiž rómskej ?) jsem s tímhle počinem Crwe spokojenej, a těším se na další.
  • Tauren
    Lepší je seriál ale ani comics není k zahození.
  • AxusNalim
    AxusNalim21.2.2008 19:49Simpsonovi: Komiksové extrabuřty
    Extrabuřty zdaleka nesplnily moje očekávání, nicméně dalo se to číst.
  • blackJag
    blackJag admin7.2.2008 11:15Simpsonovi: Komiksové extrabuřty
    Simpsonovi jako komiks výrazně trpí syndromem vyluhovaného čajového sáčku. Simpsonovi jako kreslený seriál jsou výborní, ale formáty jako komiks nebo celovečerní film jim nesedí. Kreslené je to dobře, simpsonovsky, ale to co na obrazovce působí jako břitký humor, v komiksu vyzní jako roztahaná nuda. Mírně jsem se pousmál jednou! U nápisu vědro Duff. Jo, a ta Williho mluva? Fakt jak cigoš a fakt hrozná. Procentuelně mírně nadprůměr čistě za zásluhy.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš5.2.2008 22:05Simpsonovi: Komiksové extrabuřty
    Ale jo, stejne jako serial, nektere dily jsou dobre, nektere jsou prumerne, i tak maji vsechny Simpsonovskou atmosferu. Asi nejvic mi u me bodoval "Bob se vraci" a z tech mensich je to jednoznacne "Sberatel".
  • Maxman2000
    Maxman20003.2.2008 10:30Simpsonovi: Komiksové extrabuřty
    MdS mi mluví z duše.Seriálu se to humorem moc nepřiblížilo
  • Kapis
    Kapis mecenáš8.1.2008 21:37Simpsonovi: Komiksové extrabuřty
    Jaxem to četl, taxem si v hlavě dodával hlas českého dabingu k tomu. Holt jsem zvyklý na rozpohybovaný seroš, asi je to jen o zvyku - neříkám ale, že se mi Simpsns v komiksu nelíbí. Nejlepší příběh nepřekonatelně - předposlední "je to v kartách". Z dílu s Šášou jsem byl zas trochu rozpačitý. Sběratel asociuje Poa. Ale vysoce cením to, že to jsou krutě bonusové díly, které nebyly zfilmované (aspoň myslím) a že příběhy jsou origo;-) Jo, dobré osvěžení...a vánoční dárek...thnx Arčo;-)
  • Davey
    Edit : Zapomněl jsem dodat, že Sběratel byl hodně dobrej :) a Šášu Krustyho jsem moc nepochytil.
  • Davey
    Mě tato oddychovka potěšila.Ubírám procenta za pěkně naprd Willyho mluvu.Mluví jak nějakej cigán :/.Měli jste mu nechat normální češtinu.A taky jsem našel nezamazané zbytky citoslovce ...jinak v pohodě, těším se na další.
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade4.1.2008 13:18Simpsonovi: Komiksové extrabuřty
    Čekal jsem to lepší, kresba mě dost zklamala a zasmál jsem se jenom u "Sběratele". MdS
  • Spider-man
    Spider-man27.12.2007 13:29Simpsonovi: Komiksové extrabuřty
    Čekal jsem větší zklamání, ale celkem příjemná oddychovka. Postrádám však tu grácii, tak typickou pro seriál. A přiznejte se, kdo jste se poznal ve Sběrateli?
  • BezTak
    po pravdě... nic jsem si od toho to komiksu nesliboval a kdyby mi ho nepřinesl Ježíšek tak bych si ho asi ani nekoupil...ale co už...byla to slušná oddychovka i přes to že humorem se seriálu nemůže rovnat (s čímž museli všichni počítat)
  • Dinik
    Povedený comics, dobře zpracovaný, slušně nakreslený. Smíchy se asi nikdo trhat nebude, ale jako oddychové čtení je to dobré.
  • Big G
    Seriál je někde úplně jinde. A i ta kresba, když není v pohybu, je taková "divná"...
  • krvinka56
    krvinka5620.12.2007 08:37Simpsonovi: Komiksové extrabuřty
    Tak je tu konečně máme nejznámnější žlutou rodinku nasvětě.První kniha je takový zajímavý průřez všema povídkama i těma co se hlavně objevují v hororovém seriálu. Vyskytují se tam dvě a řekl bych že ta první je fakt odost lepší než ta o Busmanovi(ač ta mi z nějakého důvodu připomíná jakési filmové Scifi ale asi se pletu) Nejvíce mne pobavil příběh kde figuruje Levák Bob.A za nejhorší považuji tu s Šášou.Jako celek působí kniha perfektním dojmem.Kresba je natom stejně jako první televizní sérije,ale řekl bych že místy i lepší.Obálka je dost dobrá.Co taky stojí zato sou Simpsní reklamy.Barvy se vyvedly a s papírem sem spokojen k tomuto typu komksu se dobře hodí.Vazba ač lepená je tentokrát v pohodě.Takže nakonec pro Simpsní nadšence jasná koupě.
4222863
Četl/a (47)
adevr, Balů103, blackJag, Bonpar, Bubákolog, calvin10, Carnage, Covenant, cyboy, Darth Raelchi, deefha, DEmnoG, Doppelganger, Duracell, Ejdý, Ejdý1, flipflop, georg, gezic, gwen666, henrycruel, James, Joshua_T, Kapis, Kouzelnik7, Librarian, Lobok257, Mates17, misa, NecRoman, Noci, Ozymandias, PatrikTheMighty, Pepé13, Piros0013, PlayQuant, Poniczech, Poseidon1978, punisher, RaptoR, robertsedmik, Sick666, the.kasztan, trudoš, TZcomics, Velkej šéf, yardaformi
(192)
10milda, adam.ra, adinqo96, afri, Alex Bishop, Alfi, Alfonzo, arnecht, asgardpepa, Avian, Azbest, AZTeck, Babany, Balů103, barthez, bboorreekk, BeeSee, Benji, Black Bro, yo, blackJag, BlackStar, Blaine, Blair, Bob, bobo666_2005, Bozhi, Braindead, bronxik, Bubákolog, calvin10, calviti, camper, Carnage, Cassidy, chalmovsky, Corvus, Cr4sh, CSE_AC/DC, cyboy, DAN478, DANCO, Davey, deefha, DEmnoG, doophy, Doppelganger, dracula, Duff.man, Duracell, dvory, Dzoglik, Ejdam, Ejdý, Ejdý1, eliera, Famozní, fel68, felis, filemon, filmagor, FrAnK, fredy.nj, georg, gezic, Ghostt, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, hahahoho, Hamichal, Hebled, hedgehog, henrycruel, hiro666, hugosnowden, Hulik, hypermlok, invape, J.T.honza, jakouback, James, jeannette, jendavondra, jerry67, Jestrab2, Josh, Joshua_T, kadas97, kamil, Kapis, Kareru, Kazumaki, KdG, kerb, KOko, koniklec, konous, Kouzelnik7, Krvavý Patejl, krvinka56, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Luigi, Luxor, m.abrams, M4rsellino, Martin Buchal, Marv8, Marvin, Masinfira, Mates17, Maxman2000, MB, merhyx, mikado, Mikei, MIKER65, MikeZ, mimo_provoz, misa, Mitthrawnuruodo, miuanek, moiqpiom, monty.cl, Mr.Plysh, NecRoman, Netorack, Nightmare, Noci, noMster, Odal , OldaB, OwerLord, padre_negro, Pandos11, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, Pepé13, peposek, perper, Piros0013, PlayQuant, Poseidon1978, punisher, Radkos, raimi, RainDamage, RaptoR, restepik, Ricarderon, Robb, robertsedmik, Ruw, Saiffer, saja, SantinoV, Sick666, Skot, sleepless, snuk, Spider-man, StressCZ, tacmud, TBB, tertr556, tkorvas, tomasko33, Tombal, Tominos, tomned, tondaa, Toren, trudoš, tulipstros, Velkej šéf, willis, Wiruss, Woffce, worf, xai, xintax, yogi, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zíďas, Zod
Chce (10)
Badgu.y1902, burzum, ho.mof, komiksák13, Maty48, Slaine, slatkac94, syr11, Vcelka_Maja, xxaannddeerr
Shání (1)
slatkac94
Nabízí (5)
arnecht, Corvus, Fox01, Netorack, Orbeek