Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Rok jedna sleduje příchod Bruce Waynea do Gothamu, kde si pomalu začíná uvědomovat, že stát se postrachem zločinců nebude zase tak snadné. Zároveň s ním přijíždí i čerstvě ženatý poručík Gordon, který vstupuje do policejního sboru a zjišťuje, že poctivý polda to v něm nebude mít snadné.

Temný a syrový příběh patří spíš do kategorie „detektivka drsné školy“ než superhrdinský komiks. I v podání malíře Davida Mazzucchelliho je Gotham spíše „do špíny zamilované velkoměsto“ než gotický lunapark známý z filmů.

U knihy je množství bonusů, včetně původních náčrtků, scénářů a minikomiksů!

Obsahuje sešity série Batman (Vol. 1) #404-407 (únor 1987 - březen 1987)

Identický dotisk v srpnu 2013 a v říjnu 2015


Scénář
Frank Miller
Art
David Mazzucchelli
Ink
David Mazzucchelli
Barvy
Richmond Lewis
Obálka
David Mazzucchelli
Překlad
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-87083-19-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
434 g
Stran
136
Cena
349 Kč
Originál
Batman: Year One (DC Comics, 1987)
  • RichardWest
    RichardWest3.2. 16:01Batman: Rok jedna
    Já tady prakticky nemám co vytknout. Naprosto zaslouženě to má pověst legendy a kultovního díla. Sedlo mi to snad ve všech ohledech, je to skvělé výpravné, žádná akce, akce, akce ale opravdu děj na prvním místě, což já mám rád. To, že se to více sleduje Jima Gordona se mi líbilo a délka příběhu mi přišla tak akorát. Kresba je krásná a k Batmanovi se skvěle hodí. Úžasná záležitost.
  • martin28
    martin286.7.2022 17:16Batman: Rok jedna
    Ve své době to musel být přelomový komiks. Dnes už mi přijde, že zub času udělal své...
    Hlavní otěže příběhu táhne překvapivě linka s komisařem Gordonem, která je opravdu výborná. Řekl bych, že se ctí drží tuhle knihu pohromadě. Dějová linie se Selinou v knize ani nemusela být. Na origin Batmana je příběh málo detailní. Zamrzí absence výroby výstroje, výcvik, nebo takové detaily, že by alespoň autor stručně vyzobrazil útroby nejslavnější jeskyně všech dob. Dobrá kniha.
  • hroubek
    hroubek28.4.2022 16:15Batman: Rok jedna
    Velmi dobrý komiks. Rok jedna byl ve své době přelomový komiks. Pro dnešního čtenáře bohužel dost zestárl. Komiks má celkem originálně pojaté vyprávění, které se zbytečně nezdržuje detaily a pádí kupředu. Miller prostě počítá, že tak nějak víme, kdo je Batman a kdo je Jim Gordon, a snaží se nám převyprávět jejich začátky. A ono je to dobré a zábavné čtení. Nicméně mnohdy jsem si říkal, že je to až moc prosté, a mohlo se jí více do hloubky. Některé věci se vyřeší jen, tak mimochodem, aby se neřeklo, objeví se důležité postavy (Dent, Catwomant) atd. Chápu, že to byl účel, to samé platí i v tom, že má komiks dva hlavní hrdiny - Gordona a Waynea. Z mé strany se jedná o dobrý a zajímavý komiks, který by si každý fanda Batmana měl přečíst.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš18.3.2022 18:28Batman: Rok jedna
    Koukám, že tady je brutální hromada komentářů, samozřejmě spojených s diskuzí. :) Ke komiksu jsem se dostal až teď a doplnil rest komiksáka. :) z komentů jsem si asi před dvěma dny udělal sadu hesel, které zde vypíšu do odrážek a asi něco doplním:

    Začátky u sboru - Gordon, zrzek = sledujeme paralelně návrat Bruce Wayne a právě Gordona a jeho začátky, kdy do Gothamu oba přijedou, každý jiným dopravním prostředkem...
    Kresba špína a temnota - takový má kresba styl + podle mě ten styl bude ok i za dalších 10+ let
    Zkratkovitost - kde Batman vzal výbavu? = hodně dění prostě nevidíme a jen se jakože stane v pozadí...
    Proč je vůbec Batman? = mám dojem, že tohle tam nikde není, nebo jo? a kde? prostě se vrátí a jde do boje s bezprávím, proč jako? ... tady ještě doplním, že přímo přeměna na Batmana s tím, že najednou vletí netopejr do vokna :D to je taky úsměvný...
    Cat - lesba? = to tady asi někdo zmínil... to, že chrání jinou kurvu a bydlí s ní notně neznamená, že je teplá, ne? :)
    Barvy temný styl - koukal jsem na konci v bonusech na srovnání, i ty starší barvy mají něco do sebe, možná jsou starší lepší...
    Batman gay pride kostým, strach? - opichani = tohle zní dost divně takhle v heslu, ale týká se to prvního zjevení Batmana, kdy vzbuzoval strach, já se jen usmál, že vypadá jak gay v nějakým batman kostýmku a maximálně bych se bál, že mě někde za rohem (v)ojede... bohužel ten šedej kostým a kresba jsou spíš úsměvný, než strachbudící...
    Superbatman - rozbije cihly, kolem zlomí strom = jj, na začátku mladej Brucík doma před barákem cvičí a je hodně drsnej, to jsem jen kroutil hlavou... jo a ted jsem si vzpomněl, že když ho postřelili, tak to dostal do tepny a to, co dá bez krve s prostřelenou tepnou, to by asi nedal ani superman :D
    Žádný záporák = v knize žádný vyloženě není, jen odkaz na pokračování, kde by jeden měl objevit...
    Paralelně 2 příběhy = viz výše, asi jsem chtěl zmínit, že se kniha věnuje víc Gordonovi a jeho počátku než Batmanovi, co je kupodivu jak vedlejší postava, Gordnova linka je zabávnější, lepší, drsnej nástup detektiva do sboru plnýho korupce a kriplů, nemám pravdu? mám pravdu... :)
    "originem jeho New Earth verze zas tolik prostoru" - tahle linka by mě zajímala, protože tohle je samozřejmě jiné než zarytý počátek batmana, nebo si jen myslím, že Gordon měl být starší a mít dceru?
    "Ulice nočného Gothamu majú správnu pochmúrnu, špinavú a nebezpečnú atmosféru" - odkaz na kresbu, souhlas...
    Font Batmana a Z=3 ---- Font batmana je dle originálu, dá se číst, ale je to o něco těžší, no a chvíli mi trvalo, než jsem poznal, že ta trojka je "Z" :)

    No... doplním něco málo a je hotovo... Černá kronika na úvod komiksu je fajn, předmluva o vzniku a jde se na příběh, obálky hnus, stejně jako ta hlavní u knihy, mám druhý vydání a to drží, nerozpadá se...jak teď něco doplňuju zpětně výše, tak to dopíšu sem. Ke kostýmu ještě dohodím, že ten je extrémně průstřelnej, ale když už Brůs dokáže běhat s prostřelnou tepnou, tak mu to asi nevadí :D záhadně má pak neprůstřelnou motorkářkou bundu, zajímavý paradox ... ke Gordonově lince ještě dopíšu, že linka s Essenovou je zajímavý zpestření, dává to smysl, já bych jí přeložit nenechal :D jak píše Ivan Kučerů, něco v komiksu už je zastarlýho, což je škoda, napsaný a nakreslený je výborně a ta přílišná zkratkovist kurví děj, např. jak se Bruce najednou objeví zdravej na lyžovačce... po posledním sešitu jsem chtěl pokračování, na tenhle origin by se jich hodilo aspoň 6, aby se rozjel víc batman a něco se doplnilo, za mě výborný. Na konci je tuna bonusů, čímž se kniha jeví příběhově větší. Doslov Millera je trapnej a k ničemu.

    Dávám 4*
  • Sagikkun
    Sagikkun25.4.2021 23:16Batman: Rok jedna
    Tak nejdřív negativa:
    Opravdu si nejsem jistý, zda-li tohle funguje jako Batmanův origin. Gordonova linka mě rozhodně bavila, ale v mnohých aspektech je pak Bruce upozaděn a moc se o něm nedozvíme - což je zvláštní, když má tato kniha být o něm (nebo se alespoň tak prezentuje). Tohle je jen můj osobní vkus, ale taky se mi nelíbil font, co Batman schytal pro své vnitřní monology - rozhodně se mi to četlo pomaleji, než texty s Gordonem.
    No a pak je tu závěr, který je opravdu ukvapený a osobně mě dost zaskočilo, že kniha najednou zničehonic končí.

    Když ale přijmu fakt, že je to prostě Batman/Gordon story a nějak překousnu ten prapodivný font (na který se dá, dejme tomu, zvyknout), tak je jediná chyba této knihy skutečně jen ten konec. Jinak je to luxusní krimi (byť se někde více či méně podepsal zub času) vykreslující Gotham v tom nejrealističtějším a nejprohnilejším světle - špína, korupce, spoléhání se sám na sebe. Gordon ani Bruce to tady nemají jednoduché, přičemž ani jeden z nich není dokonalý - chovají se jako lidé, jsou zranitelní jako lidé a oba dva si své zázemí musí teprve vydobýt. Kecací pasáže na míru střídají akční a vše je doprovázeno kresbou, na které se zub času poněkud podepsal také, avšak velký problém jsem s ní neměl a naopak dokáže často podtrhnout ponurou atmosféru ještě víc.
    Co se bonusů týče - až takovou hromadu jsem nepotřeboval, ale když už tam jsou, tak proč ne.

    Co ve finále s tím? Mám silně rozporuplné pocity. Je to skutečně skvělé krimi z gothamského prostředí s dobře napsaným Gordonem, nebo retro, které časem už moc neobstojí a ani nedokáže pořádně odvyprávět to, co bylo nejhlavnější, a to Batmanův origin?
    Batmanův Rok jedna se mi líbí a zároveň štve. A v situacích jako jsou tyhle mi tady vážně chybí procenta, protože čtyři hvězdy jsem dal i skutečně parádnímu počinu jako je Gotham Central (kde mi sice u prvního dílu k dokonalosti něco scházelo, ale čtyřmi hvězdami jsem si byl jistý naprosto), ale na tři hvězdy to taky není, protože jako 'průměr' to zkrátka nevidím.
    Čtyři hvězdy s velkým otazníkem.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš20.12.2020 19:06Batman: Rok jedna
    Frank Miller (300, Sin City) urobil Batmanovi z historického hľadiska dve obrovské služby: daroval mu koniec (Návrat Temného rytíře) a daroval mu začiatok. Paradoxne, začiatok (Rok jedna) stvoril až po konci (Návrat Temného rytíře). Kým v ňom nielen napísal scenár, ale ho aj ilustroval, v Roku jednak "iba" písal scenár. Evidentne sa jeho tvorbou inšpiroval Nolan vo svojej filmovej trilógii. Rok jedna zostarol. Batman na rogale je niečo tak naivné, čo som ochotný akceptovať v rámci retro zábavy, ale nie ako niečo, z čoho mám byť reálne uveličený. Pre doplnenie základného komiksového vzdelania komiks nesmie chýbať v knižnici žiadneho fanúšika. Ja som si ho prečítal rád, no scenár mi pripadal priemerný a kresba zastaraná. Ulice nočného Gothamu majú správnu pochmúrnu, špinavú a nebezpečnú atmosféru, ale predsa len je tam poznať zub času. A to radšej ani nehovorím o vzhľade postáv, ktoré vyzerajú podľa mňa hrozne (Wayne - model s IQ 70, Alfréd - komická figúrka z nemej grotesky). Bohužiaľ, nielen kresba, ale ani príbeh nie je ktovieako zaujímavý. V 80. rokoch, kedy komiks vznikol, museli byť fanúšikovia šokovaní. Skrz naskrz skorumpovaný Gotham, vražda rodičov (toto bolo samozrejme v Batmanovom kánone prítomné dávno predtým, tu je to ale spracované ponurejšie, tiesnivejšie) , Gordonove myšlienky na neveru. Ale v roku 2014 (kedy sa mi komiks prvý raz dostal do rúk) je to proste nemoderné, až úsmevné. Hoci sa mal príbeh venovať začiatkom strážcu Gothamu, v skutočnosti má Temný rytier malý priestor a jeho zrod je skratkovitý (raz mu do izby vletí netopier a tak si mimo záber ušije netopierí kostým a Batman sa zrodil, bravo). Zďaleka najlepšou postavou je Gordon. Rok jedna je paradoxne skôr jeho zrod, než Batmanov. Samotný koniec je narýchlo uzatvorený (kam sa podela Catwoman?). A pozor, komiks, ktorý vydala Crew má síce slušných cca 136 strán, ale posledných cca 40 tvoria bonusové materiály (náčrtky, pôvodné návrhy...)!
  • Delphín
    Delphín8.11.2020 11:29Batman: Rok jedna
    Jako vstup do světa Batmana je komiks ,,Batman: Rok jedna" značka ideál! Spíš než příběh Batmana tu ale sledujeme příběh Jamese Gordona, který poznává svou novou práci, Gotham a postupně si k Batmanovi jakožto k začínajícímu suprákovi hledá cestu.
  • Palebras
    Palebras14.7.2020 16:45Batman: Rok jedna
    Perfektní odrazový můstek pro začínající čtenáře Batmana, avšak perfektní počteníčko i pro ostřílené matadory. Kresba z osmdesátek k tomu skvěle sedne. Hraje se zde na noirovou notu, která ke Gothamu samotnému a všemožné špíně všude kolem sedne jako zadek na hrnec. Toto dílo ukazuje Gotham v tom nejhorším světle a čtenáři přináší samou korupci, drogy, prostitutky a padouchy. Perfektní hřiště pro začínajícího a nezkušeného Temného rytíře, který se po dlouhých letech vrací zpět do Gothamu, aby zasel strach do srdcí svých nepřátel a navázal spojenectví s nezkorumpovatelným Jimem Gordonem. Perfektní komiks i když přiznávám, že sešit navíc by vůbec neškodil. Každopádně se však jedná o zásadní dílo, které musí přečíst každý kdo to s Batmanem myslí skutečně vážně. Zasloužený plný počet!
  • libormatejka
    libormatejka14.6.2020 17:18Batman: Rok jedna
    Dobrý komiks, bavilo mě to.
  • ZeznikoslavCZ
    ZeznikoslavCZ11.11.2018 18:08Batman: Rok jedna
    Kromě kvality paperbacku jde o skvělý komiks, s hezkou kresbou a dobrým scénářem.
  • ArmadOon
    ArmadOon mecenáš9.10.2018 11:22Batman: Rok jedna
    Skvělý komiks, zranitelný batman , Gordon pěkně zblízka, Kresba má super atmosféru. Za mě boží. Jediné za co bych ubral půl hvězdičky jsou bonusy na zadní stránce. Je jich tam až přespříliš.
  • JohnyG
    JohnyG10.8.2018 13:36Batman: Rok jedna
    Na tolik vyzdvihovaný komiks jsem se těšil. Jenže kresba z minulého století a nedotažený příběh tomu v mém soukromém hodnocení strhly dvě hvězdičky. Drží to příběh a hlavně poručík Jim. Gordonova linka je dobrá, skutečně má pár silných momentů a jeho charakter není plochý. Horší je to s Batmanem, v jeho vývoji byly skoky a mezery. Bruceovy pochybnosti a ostýchavé první pokusy byly fajn, ale chyběla tomu plynulost a gradace. Konec to vlastně ani nemá, respektive velice otevřený. Listoval jsem a hledal další sešit, protože mi přišlo, že to musí pokračovat. V knize navíc zbývalo ještě asi 30 stran. Bohužel to byly jen bonusy.
  • karl173
    karl173 mecenáš3.7.2018 13:06Batman: Rok jedna
    Naprosto skvělý komiks. Zadní strana nelže, vše co tam je o této knize napsané je pravda. Zkrátka každý fanoušek Batmana ale i komiksu jako takového by si tohle měl přečíst. Skvěle zvládnutá práce s tímto médiem. Jediné co této knize chybí je možná ještě 5. sešit, ale to je jen můj skromný názor, který na hodnocení nic nemění.
  • Sharick
    Sharick27.5.2018 09:49Batman: Rok jedna
    Není to ten neporazitelný super detektiv s technologickými vychytávkami a dokonalými bojovými pohyby, ale o to víc mě bavila jeho lidskost a zranitelnost. Je to Nolanův Batman Begins na papíře.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.12.2017 13:58Batman: Rok jedna
    Hmm, tak tohle byla slabota. Jestli tento příběh měl něco nastartovat v batmanovském světě, tak jako na tyto účely je to dobré. Kresba není špatná, ale tito autoři mi v Marvelu sedli víc. DareDevil se mi od nich líbí více. 4 sešity a vlastně se tam nic neděje a pak konec. Když už jde do nejlepšího tak bum a nic. Velké plus: ukázka dekadence je úchvatná, jak scénáristicky, tak i kresebně. Jednotlivé až skoro noirové detaily Gothamu je to jediné co se mi na tom líbí a do tohoto světa se začíná rodit Batman. Možná kdyby to vyšlo v nějakém celku - s pokračováním, tak by to na mě asi udělalo větší dojem. Za mě průměr.
  • Tyfus
    Tyfus2.10.2017 12:50Batman: Rok jedna
    Jsem naprosto nadšený! Spíše se jedná o noir detektivku, než o superhrdinský komiks, ale tyhle příběhy s Batmanem jsou nejlepší! Scénář i kresba skvělá! Pro mě se tenhle příběh řadí hned vedle Návratu Temného Rytíře a Temný Halloween.
  • TonyT
    TonyT5.9.2017 06:37Batman: Rok jedna
    „Pro mě osobně rozporuplné a velmi nadhodnocené dílko Franka Millera. K málokterému komiksu sedne víc poznámka čím menší očekávání, tím menší zklamání. Alan Moore a Ed Brubaker v Kamenáku, dle mého názoru vykreslily Batmana mnohem zajímavěji a to ještě na menším prostoru. V komiksu od Franka Millera je jednoznačně nejzajímavější příběhová linka Jimma Gordona, zatímco o Batmana alias Bruce Waynea jsem se skoro vůbec nezajímal, když k tomu všemu navíc připočtu uspěchaný konec, zbyde nám tak svazek s výbornou atmosférou a dobrou kresbou, ale jaksi s pachutí promarněné šance a s pocitem, že to vše skončilo někde v půli. Potenciál na nevšední dílo tu opravdu byl, ale bohužel zůstalo jen u něj. Odmítám dát komiksu vyšší hodnocení jen za to že platí za klasiku, bylo by to nefér vůči ostatním a zajímavějším kouskům.“
  • Gustik5
    Gustik56.8.2016 23:32Batman: Rok jedna
    Frank Miller se svými spolupracovníky vytvořil drsný, uvěřitelný příběh s řadou zapamatovatelných momentů, jenž se po právu stal kultem a podstatně rozšířil počátek jedné z nejlepších komiksových postav, jež byly kdy vytvořeny. Zároveň také v době kdy vznikl svým pojetím předznamenal směr, jímž se následně superhrdinský komiks ubíral. Tento komiks je zkrátka matným, obhroublým klenotem, jenž zkrátka ve sbírce žádného komiksového nadšence nesmí chybět… Více zde: http://nafilmu.cz/2016/08/komiks-batman-rok-jedna-2015-prvni-netopyri-rok-v-gothamu/
  • jh666
    jh6661.4.2016 13:36Batman: Rok jedna
    Z roku jedna mám rozporuplné pocity. Asi největším plusem knihy je atmosféra, která je prostě parádní. Se zbytkem si nejsem úplně jistý. Zaměření na Gordona mi nevadí, možná právě naopak. Jeho zápolení se zkorumpovanou Gothamskou policií je hodně fajn. Na druhou stranu pak ale Batman nemá v knize, která je originem jeho New Earth verze zas tolik prostoru. Ten by ale mohl dostat, kdyby se vypustila linka s Catwoman, která mi přišla v téhle knize zbytečná. Kresba je podle mě dost nevyrovnaná. Atmosféra z ní sice přímo čiší a některé panely jsou výborné. Jenže některé jsou dost nepřehledné a problém je občas s kresbou lidí. Nejlépe je na tom Gordon, pak ještě Bruce (ne Batman), Essenová, Falcon a ještě Alfred. Zbytek je na tom o dost hůř, hlavně občas Batman. 75 %
  • choze
    choze17.2.2016 16:27Batman: Rok jedna
    Skvělej scénář, skvělá kresba, skvělá atmosféra, vedle Návratu Temného rytíře nejlepší Batman vůbec. Jen škoda, že to není delší. Mnohem delší.
  • Norri
    Norri mecenáš2.1.2016 12:50Batman: Rok jedna
    Oproti "Návratu temného rytíře" se mi "Rok jedna" líbil mnohem více. Plynulé vyprávění z pohledu Batmana a Jimmyho Gordona bylo pro mě to pravé. Kresba k tomu sedla naprosto skvěle.
  • TheWrecker
    TheWrecker10.7.2015 17:51Batman: Rok jedna
    Dostal jsem se k tomuto všemi opěvovanému dílu až po X letech, ale musím říct, že to čekání za to stálo. Je sice pravda, že přesně to samé co jsem četl tady, jsem viděl i v animáku, ale vůbec mi to nevadilo. Když jsem viděl první panel, na rozdíl od většiny jsem byl nadšený a postupem času jsem si tento příběh s jinou kresbou neuměl představit. Prostě symbolika. Celková spokojenost, možná jediné co mi trochu vadilo bylo odbyté finále a k tomu ještě fakt, že tady Batman, dá se říct, skoro hraje na druhé housle (což by mi nevadilo tolik, kdybych od příběhu neočekával, že budu celou dobu nahlížet do soukromí Waynea). Jinak se jedná o kvalitní dílo, které si svoji chválu rozhodně zaslouží.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.5.2015 18:17Batman: Rok jedna
    Jsem rád, že je dotisk, takže jsem se k tomu mohl dostat. Je to Miller, takže sice ne přímo intelektuálština, ale rozhodně je to poněkud sofistikovanější a přemýšlivější dílko... k tomu ty skvělý vybledlý osmdesátky jakoby přejetý instagramem, zkrátka příjemné počtení.

    Celkový dojem: 80%
  • louza
    louza29.4.2015 16:06Batman: Rok jedna
    Kniha, která je tak trochu ve stínu zlomového Návratu temného rytíře. Přesto jde o neméně zásadní milník jak pro Batmana, tak pro komix samotný. Právě toto dílko by se dalo brát jak po scénáristické, tak i po výtvarné stránce jako předobraz soudobých pecek typu Criminal, Fatale, nebo Fade Out. Batmanův začátek je překvapivě civilní, méně super hrdinský a scénáristicky ještě o stupeň dospělejší než tomu bylo v případě temného rytíře (zhruba řečeno - autor je stejný ale přece jen jde o srovnání jablka a hrušky). Na dnešní dobu stále výtečný, ve své době zcela revoluční počin.
  • mAGiic
    mAGiic editor26.10.2014 11:02Batman: Rok jedna
    Kvalitní příběh z pera Frank Millera, který nám nabízí pohled na Batmanovy začátky. Sledujeme vznik jednoho velkého přátelství mezi Batmanem a Gordonem. 5/5
  • Fry
    Fry admin30.8.2014 17:14Batman: Rok jedna
    "Batman: Rok jedna" - Není co vytknout... je to jeden z nejlevnějších Batmanů na trhu, je to jeden z nejlépe nakreslených Batmanů na trhu a je to jeden z nejlépe napsaných Batmanů na trhu! A ne, není to další "trapný origin", kterých popravdě mám už docela dost a kterých se na našem trhu nalézá až proklatě moc, toto je Batman, kterého prostě musíte mít a musíte ho mít přečteného... já jsem to dosud netušil, ale teď lituji, že jsem se k němu nedostal mnohem dřív. Jediné, co v příběhu nečekejte je to, že se objeví nějaký známý záporák, protože někdy se tím největším nepřítelem může stát i obyčejná policie v čele s policejním komisařem. Za mě 5*!
  • rooty
    rooty26.4.2014 13:18Batman: Rok jedna
    Vojtěch 393 - problém byl u prvního vydání, ty máš nejspíše dotisk, tam už je to ok.
  • Vojtěch 393
    Vojtěch 39313.4.2014 00:46Batman: Rok jedna
    Stejně jako Rooty jsem se nejprve trochu bál jednoduché kresby, ale koupil jsem to, týden nechal uležet, pak jsem to zběžně prolistoval a prohlédl si bonusy a kreslený doslov no a.. pak jsem to na jeden zátah během odpoledne přečetl. Je to výtečně napsané a kresba má vskutku tu správnou temnou patinu, která k tomu dokonale sedí. Výběr barev je opravdu hodně specifický a zároveň jednotvárný, jenže právě ta jednotvárnost barev dává tomuto komiksu tu správnou chuť. Chuť tak dobrou, že je fajn u komiksu usrkávat vychlazenej gin s tonicem a pokuřovat červená marlborka - cigára co hulí Gordon. No a po dočtení se budete olizovat až za ušima, zapálíte si ještě jedno a ještě minimálně jednou si celou knihu prolistujete a pokocháte se stránkami, které vás nejvíce zaujaly. Ano, číst Batmanův rok jedna je požitek a zaryje se vám to do paměti. A k té vazbě, já jsem zatím žádný problém nezaznamenal, takže to bude holt asi rozdílné kus od kusu... to ale není u paperbacků žádná novinka. Holt pevná vazba je pevná vazba a tahle kniha by si ji bývala zasloužila...
  • sedw
    sedw1.12.2013 19:39Batman: Rok jedna
    Mám hodně rád originy postav a tento byl udělaný opravdu excelentně. Správná atmosféra, napínavý příběh, nemám co vytknout. Vřele doporučuji.
  • luky.kuky10
    luky.kuky106.10.2013 20:06Batman: Rok jedna
    Dřív než knihu jsem viděl animovaný film, který byl příběhem jedno z nejlepších děl co jsem o Batmanovi ve filmovém světě viděl. Děj knihy pro mě tedy nebyl žádným překvapením a přesto mě to dokázalo překvapit. Takže teď pro mě platí že pokud chci to nejlepší z Batmana ( ať už film nebo comics ) "rok jedna" je jasná volba!
  • kaylin
    kaylin1.10.2013 09:25Batman: Rok jedna
    Frank Miller dokonale rozpracoval motivy všech postav a ve čtyřech kapitolách, které jsou poměrně krátké – bohužel –, dokázal zachytit vývoj hlavních hrdinů, což se mnohým jiným autorům nepovede na mnohem širším prostoru. Vše je navíc doplněno naprosto úchvatnou kresbou Davida Mazzucchelliho, který dal Gothamu tu správnou temnotu a špínu. V jejich podání není Batman komickým hrdinou, ani náhodou. Tohle je dramatický příběh, který rozhodně stojí za pozornost. Tohle jsou batmanovské základy a z příběhu pochopíte, kde bral Christopher Nolan inspiraci pro film "Batman začíná". Více: http://www.comics-blog.cz/2013/10/306-batman-rok-jedna-85.html
  • p3tris
    p3tris29.6.2012 09:57Batman: Rok jedna
    Komiks, který popírá tvrzení, že hlavní hrdina je jen tak dobrý, jak dobrý je padouch. Tady žádnou vyjímečnou zápornou postavu nehledejte, "jen" celé zkorumpované město. A v něm zatím své místo hledající Bruce Wayne, Jim Gordon nebo lesbická prostitutka Selina Kyle. Civilní postavy v uvěřitelném světě. Batman dokonce ještě ani nemá většinu ze svých pozdějších "udělátek" (ani batmobil) a tak to, co tady používá, mohl klidně vyrobit i sám bez Luciuse Foxe. Miller napsal výtečný scénář a říkám si, jak by to vypadalo, kdyby ho sám i nakreslil. Protože podle některých úhlů a pojetí kreseb mi to připadá, jako kdyby někdy Davidovi Mazzucchellimu seděl při kreslení za ramenem. Kupa bonusů už je jen tou pověstnou třešničkou na dortu.

    p.s.: Jdu si pustit animák Sama Liua, ať mám co kritizovat.
  • Devilek
    Devilek5.6.2012 14:11Batman: Rok jedna
    Skvělý příběh skvělá kresba i když millera zrovna nežeru fakt se mi to libilo. Vazba je dost na prd i žvejkou bych to snad slepil líp což je fakt škoda u takovýho komiksu.
  • dracula
    dracula3.7.2011 10:39Batman: Rok jedna
    Frank Miller po Návrate temného rytiera, kde ilustroval Batmanov odchod do dôchodku, nesklamal ani v komixe v ktorom mapuje Batmanove začiatky. Batmanov príchod na scénu má dušu, rovnako ako príchod poručíka Gordona. Skvelé čítanie s kopou bonusov ktoré tiež potešili. 100 %
  • Baartokk
    Baartokk21.5.2011 13:16Batman: Rok jedna
    Jeden z najlepších Batmanov, skvelý scenár a kresba je úžasná, presne podľa môjho gusta. Len tá väžba je na zaplakanie, trikrát som bol Rok Jedna reklamovať, teraz sa ho bojím otvoriť, aby sa mi zase nezačal rozpadať.
  • tonda
    tonda28.3.2011 12:13Batman: Rok jedna
    NNNNNNŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮDDDDDDDDDDDaaaaaaaaaaaaa!
  • rooty
    rooty2.3.2011 12:40Batman: Rok jedna
    Dlouho jsem se tomu vyhýbal, příliš jednoduchá kresba mě odrazovala. Ale nakonec jsem koupil, už jen kvůli tomu,že Batman je má nejoblíbenější komiksová postava a jsem velice spokojen. Scénář je skvělý a kresba k tomu dokonale padne. Příchod temného rytíře nemůže být lepší.
    Ps: Vazba je fakt na hovno :-)
  • Zajda
    Zajda1.11.2010 11:37Batman: Rok jedna
    Moc povedené, ale je škoda...že se mi to potom co jsem to přečet začalo rozpadat...je to asi blbe přilepené...ale stejne 98 %
  • pajo1919
    pajo191922.9.2010 12:38Batman: Rok jedna
    Frank Miller je boh ... tohto elastaka z jeho pera zerem dvojnasobne !
  • Azalin
    Azalin mecenáš17.9.2010 10:36Batman: Rok jedna
    Co dodat. Bonbónek.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš16.8.2010 17:20Batman: Rok jedna
    Přesně takhe si představuji začátek temného rytíře! Brilantní příběh, zasazen do temných a přesto uvěřitelných kulis velkoměsta. Všudepřítomná špína, korupce a vnitřní pohnutky odvádějící prvotní touhu po pomstě k životnímu poslání. Prostě všechno, co od tohodle komiksu mohu očekávat. Jsem rád že po "NTR" nám byla poskytnuta možnost podívat se na počátek provedený naprosto mistrovským a chytrým způsobem.
  • Scarface
    Scarface13.7.2010 13:26Batman: Rok jedna
    Punisher: To ale je věc nikoliv na odečítání procent, ale na vrácení do knihkupectví, kde ti to vymění. Jestli nemáš doklad a jsi z Prahy, zkus Čáslavskou nebo Krakatit v Jungmannově.
  • punisher
    punisher13.7.2010 09:35Batman: Rok jedna
    Tím zpracováním jsem myslel vazbu.Nevím, jest-li se to stalo všem nebo jenom mě,hned po rozbalení se mi to celé rozpadlo.
  • Scarface
    Scarface12.7.2010 13:19Batman: Rok jedna
    Punisher: Jaký je problém se zpracováním?
  • punisher
    punisher12.7.2010 12:36Batman: Rok jedna
    Za Comics 100%,ale za zpracování -20%.
  • BlackDragon
    BlackDragon9.3.2010 21:48Batman: Rok jedna
    dokonale!
  • Woffce
    Woffce23.7.2009 14:41Batman: Rok jedna
    Může za to Heath Ledger. Může za to, že mě v biografu navnadil popátrat trochu víc, co von je ten ušatec vlastně zač... A k tomu jsem si nemoh´ lepší odbornou literaturu pořídit - "Rok jedna" je Millerův majstrštyk, dle mě i majstrštykovatší než "Návrat TR", a samotnýho mě překvapilo, jak lehko - a jak rád - jsem atmosféře příběhu a způsobu jeho předestření během četby podleh´. Na tom má zásluhu určitě i David Mazzucchelli, kterej víc než držel s Millerovým scénářem krok - až mě napadlo, že kdyby mu FM přenechal i kresbu "NTR", měl by to u mě tenhle "zásadní komiks" zcela jistě lepší (než těch ušmudlaných 80 %)... No nic - tuhle šanci už Frankie propás´ ... :---)
    Jo, a: Díky, Ledgere ! :---)
  • Marv
    Marv3.6.2009 16:14Batman: Rok jedna
    Vyborne,uzasne,skvele,ohromujuce a priam dych vyrazajuce:)
  • KdG
    KdG27.5.2009 08:39Batman: Rok jedna
    Příběh výborný, lehce depresivní atmosféra, ale kresba malinko slabší, jinak celkově pěkné čtení i když dost věcí tam jen nakousnou, nebo přejdou zbytečně zkratkovitě.
  • brkowycz
    brkowycz2.4.2009 22:48Batman: Rok jedna
    Jeden z vůbec nejlepších comicsů co jsem kdy četl. Hoooodně dlouho jsem váhal, jestli do toho jít, protože pokaždý když sem tim v knihkupectví listoval, odrazovala mě kresba. Ale jednou sem se na to vykašlal a prostě do toho šel, nelituju ničeho. Kresba mě samam o sobě odrazovala, ale naprosto úžasně sedne scénáři. Dlouho jsem neviděl, že by se kresba a scénář takhle naprosto brilantně doplňovali. Jediná výtka snad, že spíš než Batman: year one, by se to skoro mělo jmenovat Gordon:Year one i Gotham, protože ten zde dostává daleko více prostoru. Trochu tam taky není řešený jak přišel Batman ke zbroji a tak, i když to by taky mohlo... daleko víc je to spíš o pocitech a atmosféře.
  • The Genius
    The Genius24.9.2008 12:32Batman: Rok jedna
    Tak tohle mě bavilo. Dokonalá atmosféra, scénář sice trošku méně gradovaný, ale i tak je to hodně kvalitní dílo, ke kterému se rád vracím.
  • FrAnK
    FrAnK1.9.2008 19:47Batman: Rok jedna
    A hlavne sem se zapomnel zmínit o perfektnim Gordnovi ten je tady větší borec než Batman.
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš10.8.2008 16:29Batman: Rok jedna
    Tak až teraz som pochopil Pavlovského opisy Batmana: Rok jedna. Že je to temný, starý, dobrý, pôvodný a Batmana reštartujúci príbeh. A ja som si hovoril: Ako? Ako sa môže Batman reštartnúť v tak tenučkej knihe. V podstate na pár stranách... No to som zvedavý...

    Dnes som si ho prečítal...

    Konečne má po dvoch Nolanových filmoch a jednom komikse Batman dušu.

    Toto mi chýbalo celé tie roky, keď som Batmana v skrytu duše obdivoval, ale "niečo bolo zle". Niečo tam nebolo. Duša, motív, dôvod, atmosféra. Teraz už ju má. Už je všetko v poriadku.

    A Gordon je sekáč.
  • DANCO
    DANCO24.7.2008 11:21Batman: Rok jedna
    ztohto cx som milo prekvapeny.paradny dej, pekne zapletky a aj kresba celkom ujde.podla mna trosku kratky.ale tie bonusy co su na 40 ci nakolko stran to hasia.pekne.-90
  • FrAnK
    FrAnK18.7.2008 17:52Batman: Rok jedna
    Jo jeste procenta..
  • FrAnK
    FrAnK18.7.2008 17:51Batman: Rok jedna
    Jo docela to uslo hlavne zacatek
  • krvinka56
    krvinka569.6.2008 09:01Batman: Rok jedna
    Tak stím to tytulem sem byl fakt spokojen.Fajn kresba a taky příběh je dobrej to jak postupuje ke vzniku Batmana je fakt super.Barvy sice nic moc a tento příběh bych raději vyděl černobílý než v barvě a nanormálním papíře.Vazba stojí totálně za hovno jinak by to byla rovná stovka.Bonusy sou bezva a potěší.Závěr komiksu namne působil nedokončeně.Jeden ze základních Batmanů .
  • Slaine
    Slaine admin8.6.2008 15:47Batman: Rok jedna
    Na zadní obálce píší, že zároveň s Watchmen a Návratem temného rytíře by se měl zminňovat i Rok jedna. To se pro mě stalo osudným, protože první dva zmíněný jsou monumentální příběhy s mnoha dějovýma linkama, geniálním finále prostě mistrovské kusy. Ani jedním z toho podle mě Rok jedna není... Velice civilní popsání zrodu Batmana, žádný extra vyvrcholení, Miller samozřejmě píše skvěle, ale nějak mi tam chyběla pořádná zápletka. Celou dobu mi jsem veškerý děj považoval za rozjezd, čekal jak se to zásadně zamotá, příjde padouch, co všechno propojí a najednou nic... konec... Poslední čtvrtina jsou bonusy. Kresba se mi líbila, ale od příběhu jsem, vzhledem k Millerovi a zdejší téměř jednohlasné chvále, čekal podstatně víc.
  • Tauren
    Tauren7.3.2008 18:06Batman: Rok jedna
    Příběh se mi dost líbil. A ta kresba, není můj pulitr zlatavého moku
  • 2scha
    2scha mecenáš16.2.2008 19:07Batman: Rok jedna
    Příběh byl super, kresba mi taky seděla, homada pohledu do zákulisí. Jediný co mi vadilo: knihu jsem přečetl během jízdy do prace (cca 180 km).
  • blackJag
    blackJag admin4.2.2008 11:18Batman: Rok jedna
    Pokud jsem dal Návratu temného rytíře a hlavně Tichu po stovce, nemůžu tady jinak. Z mého pohledu je to navíc stovka zasloužená, snad jen to vydání si zasloužilo pevnou knižní vazbu s přebalem. Motiv na obálce je skvělý, skvělé jsou i bonusy, samotný komiks je potom vynikající, po stránce kresby i scénáře ( old school Batman mi dost sedl ). U těchto kolaterálek je docela těžké udržet přijatelné tempo u obou linií a tady se to povedlo mistrně. Žádná nuda, žádný odpočinek, přečíst pěkně naráz, protože vás to nepustí.
  • Wiruss
    Wiruss3.2.2008 15:49Batman: Rok jedna
    Super Batman, kresba dobrá (jen batman má krátké uši), coloring starej čož by nevadilo, ale na některejch stránkách je fakt děsnej... Příběh příjemnej jen dost ochuzenej osobně bych to radši četl propracovanejší na 6-8 sešitů takto je tam kopa věcí jen lehce řečena a konec je až moc rychlej...
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš31.1.2008 03:00Batman: Rok jedna
    Frank Miller je proste jak porodni babou tak hrobnikem Batmana. Jasny, beru, TDKR SA si mohl odpustit, ale to taky nepocitam, pro me je "posledni" Batmana TDKR a finito:).

    O Batmanovi: Rok jedna se neda rici nic jineho, nez ze je to jedinecny comics... paralela mezi "zrozenim" Batmana, ktere je chvalabohu s malou davkou nadsazky uveritelna (necekejte nic ve stylu "ha, budu Batman a budu potirat zlocin, nepreji si, aby na ulici stalo dalsi dite nad svymi mrtvymi rodici", nene, tady je nadherne zachycen vyvoj z lehce naivniho milionare Wayna v Temneho rytire) a zacatky novacka Gordona ve zkorumpovanem policejnim sboru je vyborne promyslena, a nad ocekavani, uz tak vytecny scenar boostuje. Co mirne comics deklasuje je coloring, ktery je i pres remastrovani proste poplatny sve dobe a kresba, pac ckoliv je jasny, ze Mazzucchelli kreslit umi, tak jeho kresba nedosahuje kvalit scenare, takze se malinko obavam, aby po letmem nahlednuti do knihy realii neznaly clovek nesahl radeji po vizualne pritazlivejsim Tichu...

    A Crew, mno jo, ty bonosy se vyvedly, a je jich vice, nez-li u Mrtvy nebo zivy, takze opet kvituji s povdekem:).

    Sakumprdum se da rici, ze Crew mi tesne pred Vanoci udelala radost.
  • erik
    erik26.1.2008 08:28Batman: Rok jedna
    Vynikajúci Batman. Civilný, ale to neznamená, že nenabúšený, príbeh, v ktorom je hlavný hrdina skôr Gordon, než Wayne. Dýcha z toho patina poctivých policajných príbehov. Mne chýbala jediná vec - mohlo to byť dlhšie.
  • willis
    willis24.1.2008 10:12Batman: Rok jedna
    Mazzucchelli (až na to strašný jméno) se mně rozhodně líbí víc než barevný Miller v TDKR. Sledujeme příběh, ve kterém se rodí hned několik důležitých postav série. Jak se píše v doslovu tak autoři měli snahu udělat civilní superhrdinský komiks, který má hlavu a patu (to Ticho v druhém díle moc nemělo, že)což se vyplatilo. Plus spousta bonusů, které si tenhle komiks určitě zaslouží a i cena je přijatelná. Takže výsledkem je opět jeden velmi povedený Batman.
  • Big G
    Big G7.1.2008 12:15Batman: Rok jedna
    Já to přirovnával kvalitou... Jistě, Year One je rozhodně "výjimečnější" než Hush, ale prostě mě to tk "totálně" nechytlo. Ale stejně tak jsem dopadl i s TDKR... ;)
  • andre
    andre mecenáš7.1.2008 10:58Batman: Rok jedna
    Krásně syrový příběh. Sice jsem to před x lety již četl, ale opět mě to totálně odrovnalo. Opět mi to připomnělo proč je batman můj, s velkým odstupem, nejmilejší hrdina(tekřka součást rodiny). Sice mi původní barevnost sedí více, tady už jsou občas některé stránky až moc "veselé", nejsem si jist zda to je "novým" koliringem, nebo pouze volbou papíru (křídou), ale absolutně to příběhu nic nebere. Škoda, že ty skicované bonusy nejsou dělané na celou stránku, ale to už je asi velikost z nové USA předlohy. ..... Jinak "Ticho" (jak je uvedeno níže) se stímto nedá absolutně srovnávat. To je jako srovnávat Rolls Royce z 70-80s a nablejskanou korejskou novinku (na kterou se za pár let zapomene).
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade3.1.2008 21:42Batman: Rok jedna
    Jeden z nejlepších batmanovských booků konečně i v češtině a v novém amíky upraveném vydání se spoustou bonusů. Mohu jen doporučit. MdS
  • royan
    royan30.12.2007 15:45Batman: Rok jedna
    Zrození Temnoého rytíře.
  • Namrepus
    Namrepus30.12.2007 13:28Batman: Rok jedna
    Tak na toto jsem se těšil (ještě s X-MENama) nejvíc. Radost jsem měl i z X-MENů, ale tam mi nesedla kresba. Ovšem toto je jiné café :-D !!!
    Mám už orig.book s jinou obálkou a původním coloringem - který mě sedne víc (nemám moc rád předělávání - jak filmů,tak comicsů - maximálně remástrování původních barev (odtečkování)), ale i tak je to letos (MOJE) jednička .
    Perfektní kresba (starý styl - to já rád), perfektní scénář = perfektní nadčasové dílo . :-) RADOST AŽ NA KOST
  • Blood4ever
    Blood4ever25.12.2007 11:40Batman: Rok jedna
    Pro mě nejlepší batmanovský komiks!!!!!A jeden z nejlepších vůbec.MOc se mi líbil.
  • Big G
    Big G24.12.2007 23:01Batman: Rok jedna
    Zhruba na úrovni Ticha. Miller mě nikdy nechytl a ani jeho Návrat Temného Rytíře není mým šálkem kafe.
157721822
Četl/a (247)
-spacilost-, 123peta, 2Hitman3, 2scha, anka, ArmadOon, Babany, BadBoy, Badgu.y1902, Baffman55, bat62bum, bboorreekk, Benny, ben_bella, binnmode, blackJag, Blacklarch, Blacksad, Bonpar, BreakingAway, Burkh, buscheer, calvin10, charvos, chcita, cobe, ConanVJ, Const.ex, crewni.konzerva, cyboy, DANT3_, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dbar, deadpool, Deckard, Dejweez26, Delphín, DEmnoG, Denis, Denis1996, Deži, Doctorow, Doly, Don_Canagliume, Doppelganger, Draco nobilis, Duracell, Dzonik, emanek, enthony, erik, ertefol, farnhajt, fel68, Fida, Final, Fives, Flowtek, Fox01, Fr3d_K, Fry, GavlaDan, georg, Georgíno J., gezic, Giskard, Goldfinch, Golem, Gustik5, Hønzza, Hades, Hanussen, hellblazer, HellWeber, henrycruel, Hokejový_Svaz, Horstik, house192, hroubek, hypermlok, Infarkt, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jabba, James, japes, jeanbaklajean, jh666, jiskra, John Wick, Johny87, JohnyG, JORDY, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Killingjoke, kinak, kindanerd, Kiwi1902, Kjon, Kocour, Kouzelnik7, kubosos, Lachvos, Ladinek82, lantan1, Lavk, Leo159, Libča, libormatejka, Librarian, Light, Loks19, LookAss, Lordsouli, LuckyLjuk, Lukasitch, luky.kuky10, Madmax, mAGiic, majer, malylada, Mamut12, maravenger, Mariohurbanek, mart.in, martin28, Matthew, Matthew, Matyeos, Maweron, me, MEGA, Mercurio, michelangelo, mikjak, mineralk, misa, monocyt, moris.cz, mozzu, MP, MP81, Mr.Plysh, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Nexis, Noci, nocs, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, Oompa Loompa, opytz, Ozymandias, p3tris, Paldini, Palebras, pavlosson, pearlxjam, pechna, Peppa, Petr, petrik1710, Petrisko911 , Petrkoll, Philologus, Pizza Guy, punisher, puolpm, radimisko, raenius, rafannn1, RaggamuffinSVK, raimi, RaptoR, Raul, RedButton, rewkon, RichardWest, rockyt, rooty, RudyRod, Sagikkun, Saint of Killers, saja, sala, Scaleo1, Schimi85cz, Schramm, SekyCZ, Sharick, Shpeckk, simonator, Slaine, slavik38, snuk, Spacecore, Spike, SteveCZ, streeter, strougy, Symbi, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, TheLavk, Tiba, Tomasino79, tomkalhotka, Tomket.Tom, Tommar, Tomski, trudoš, tukak, Tyfus, utresyby, Václav Mikula, Velkej šéf, vita, Vojtěch 393, vrazdinek, VvV, Walome, Wiw, xnov, yogi, Zavulon, Zbysek2410, ZeznikoslavCZ, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(500)
00sedm, 123peta, 2Hitman3, 2scha, 7eleven, adam.ra, afri, Alfi, Alfonzo, Alfred, AlienDr, andik007, Andresito, anka, antiimini, ArmadOon, arnecht, Avian, Azalin, Azbest, Baartokk, Babany, BadBoy, Badgu.y1902, Baffman, Baffman55, bananzluty, barthez, bat62bum, Batman, bboorreekk, Bellatrix, Beng.D, Benny, ben_bella, binnmode, Birgi, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, Blacklarch, Blacksad, bmc75, Bobsh, bodhi, Borg3po, bourgeois, Braindead, BreakingAway, brkowycz, bronxik, Buchtic, Burkh, Bursoft, Bury, burzum, buscheer, calvin10, calviti, Capa, Cassidy, Caylen-Tor, ChaoticMan, Charlie1203, charvos, chcita, CHester Turner, choze, cobe, ConanVJ, Corteg, Corvus, CoupeC, CP, Cr4sh, crewni.konzerva, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, d3-moon, Dali, DAN478, DANCO, DANT3_, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dbar, deadpool, Deckard, Delphín, DEmnoG, Denis, Denis1996, Devilek, Deži, Dinik, disclose, DoctorWho, Doly, domo9321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dracula, Draug, Drbo Jebo, dre, Drekorian, Duchy, Duracell, dvoracekpetr1, Dzoglik, Dzonik, ebbe_voe, eliera, emanek, enthony, Erich, erik, ertefol, Famozní, farnhajt, faster86, fel68, felis, Fida, fifas, filemon, filippo, Final, firesnake, Fives, flashpoint, Flowtek, Fox01, Fr3d_K, FrAnK, Fréza, Fricki, Fry, GavlaDan, georg, Georgíno J., gezic, Ghostt, Goldfinch, Golem, gongon44, gonzales, goodspeed, Greyman, grinder, Grynca, Gustik5, Hades, Hamichal, Hanussen, Hawwwran, HellWeber, henrycruel, herbert, herrman, Hokejový_Svaz, holubdema, Honzin, horaczhlinska, Horstik, house192, hroubek, husakpetr93, hyba1991, hypermlok, I.am.geek, ikshorm, illy, imro, Infarkt, invape, Isca, isildur heir, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jabba, Jak, James, jeanbaklajean, jerry67, Jestrab2, jett, Jezura, jh666, jiskra, jjjirik, John Wick, JohnStar, Johny87, johx, JORDY, Josh, Joshua_T, K-Os, Kabukiman, Kadin, kallenved, Kaluž, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, keNNoslaw, Keno, Killingjoke, kinak, Kiwi1902, KLAUN_DOMINANT, Kocour, komik.sx, konous, Kouzelnik7, krupan, krvinka56, kubanec13, kubosos, kucik, kybl, Lachvos, ladynemesis, Leland, lemon_zobak, Lenny, Libča, libormatejka, Librarian, lifi, Light, listr, Lízátko, Lobok257, Lojza, Loks19, LookAss, LuckyLjuk, luky.kuky10, lutrix, maara, Macek78, Madmax, majer, Majinek, Malachias, malejmates, malylada, Mamut12, mangan, Mankin, maravenger, Marcus Fenix, Mariohurbanek, markic, mart.in, Martin Buchal, martin28, Marv, Marv8, Marvin, Masinfira, Matej-29, Matejrychly89, matohan, Matthew, Maty48, Matyeos, Mauzr, Maweron, Maxman2000, MB, mcezik, mcleek, me, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michael Jarkovský, michelangelo, mikado, MIKER65, MikeZ, mikki.maser, mimo_provoz, mineralk, mirec, Miriyak, misa, Mistak, Mitak, Mitthrawnuruodo, Mleako, moiqpiom, mokkun, Mokonen, monocyt, monte walsh, Montiseus, monty.cl, moris.cz, Mortisson, mozzu, MP, MP81, Mr. Bobeček, Mr. Smith, Mr. Terrible, Mr.Plysh, mrkirby, mstefl, Muž beze strachu, mywiel, namdnas, NecRoman, NewYorkMan, Nexis, Nightmare, Noci, noMster, Norri, nx, Odal , Odrikani, ohromno, OldaB, oleav, Olesh, Olisek, ondra, Onkel 1928, Oompa Loompa, opytz, Orbeek, oru, p3tris, Paldini, Palebras, Papa Wu, pavlosson, pavouk, pdfak, pearlxjam, pechna, pennywise, peposek, Petr, Petrisko911 , Petrkoll, Philologus, POLAKST, PopCultureBeast, Poseidon1978, punisher, puolpm, QuickQuackery, Quintana, radimisko, RadimNemec, Radkos, Radowan, raenius, rafannn1, RaggamuffinSVK, Raikou, raimi, RaptoR, razielus, RedButton, Redlum, rewkon, Ricarderon, RicHard. , RichardWest, Robb, Rocksteady147, rockyt, RodRoder, Roiser, Ronik, rooty, Rowan, RudyRod, Sagikkun, Saiffer, Saint of Killers, sala, Salien, Saran, saucius, Scaleo1, Scarecrow, Schimi85cz, Schramm, schwita, sedw, seezeethree, SekyCZ, semi41, ShadowJuice, Sharick, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, simonator, Sirius, SirSandál, Skot, skřetman29, Slaine, slavik38, sleepless, slothest, Sněhurka, snuk, Spacecore, Spike, stanleystar, Stara.kryta, stepan.tichy, SteveCZ, Stlucius, streeter, strougy, superheroesstuff, suricattaontheway, svobyy, t0mas, tacmud, taidana, TBB, terrordemon, The Genius, the.kasztan, TheWrecker, Tialster, Tiba, TIM.biker, Tomas024, Tomasino79, Tombal, Tomek, tomkalhotka, Tomket.Tom, Tommar, Tommy Monaghan, TommyBOYER, Tomski, TonyT, Traum, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, utresyby, Václav Mikula, valeriewilderness, Valis, VasaX, VaZbič, Velkej šéf, vidocq, Viking, vita, Vítek, Vojtěch 393, VojTEKK, vrazdinek, Vrenn, vteco, VvV, willis, Wiruss, Wiw, Woffce, worf, xai, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yogi, yojimbo, Zajda, Zajo original, Zaknafeine, Zavulon, Zbysek2410, ZeznikoslavCZ, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (49)
-spacilost-, 10milda, Ajit, Al0f0k, anfrene, Azik2586, ComicBookGuy, cybern, Dr.Okamura, DracoAn, FatMonster, fusnix, hahahoho, Hauzina, haxxor, J.T.honza, jajsemviktor, jd., Keenkeen, KINIMODUS, Kjon, Komiksum, koniklec, Kryysa1892, Lobodlak, Lysandra, Madao, Marthy76, Mighty_Morphine, MignolaMoore, mike731, morlum, Netorack, okbook, Pavouk01, planika, predek, PumpingArrow, Renato, Sebastian the wise, smazenapikantniskeble, spot, Suši, Tabasco, tuzexchrist, VenomCZ, Wakker, xnov, Zod
Shání (4)
FatMonster, Hauzina, pavel, spagr
Nabízí (6)
arnecht, burzum, Ivan Kucera, MB, nx, SirSandál