Transcedentální příběh emzáků v reálném světě i když trochu jiném než ho známe my a v říši smrti, kde dochází k neuvěřitelným odhalením na cestě duše po destrukci její fyzické schránky.

Scénář
Josef Bolf
Art
Josef Bolf
Žánry
underground, ze života
ISBN/ISSN
Divus
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 300 mm
Tisk
černobílý
Stran
40
Cena
100 Kč
  • RadimNemec
    Je to Divus. Náhlý dějový zvrat překvapil.
  • George Walker Bush
    Totální androšovej a drogovej úlet:D:D

    Špatně naskenovaný stránky, škrtaný slova, místy odfláklá kresba... ale není to ani zdaleka tak debilní, jak se to tváří.... až na ten konec.
  • flipflop
    Jediný co se mi na tom fakt líbilo je název a obal. Kdyby měl příběh konec, tak dejme tomu...
  • DEmnoG
    Hmm, hmmm... ze bych si nakonec ty comicsy od Divusu precetl:).
  • Kapis
    No tak to je teda složitá a velmi nesourodá záležitost. Nevím co si mám o tom pořádně myslet - asi nejsem dosatečně intelektuálně na výši abych to kompletně pobral. Zdá se, že různé částí dílka jsou kreslená v různých životních etapách autorova života. Kusy začátku jsou jak by slepené z nějakých ústřižků, kreslených po patnácti pivech a pěti rumech, co někde posbíral po šuflících. Něco jak Kerouac sbíral "Nahý oběd" po zahradě a Burroughs ani nevěděl, že něco takového psal. Kresba je neotřelá, pravopisné chyby a opravy v textu asi patří k tomuto druhu comicsů, takže to mi nevadilo. Příběh se rozjíždí velmi zajímavě, reflexe na dnešní uspěchanou dobu stylu práce/domů spát/práce/..... řeší jeden z hlavních hrdinů - slůně - pěkně po svojemu a lije do sebe pivo po kyblech, čímž je mi velmi sympatický;-) Se svým kolegou slimákem se pak zlijou do bezvědomí (slimákova hláška, že mu to na hajzl trvá 20 minut mě celekm rozesmála) a druhý den se vyserou na práci, aniž by zavolali šéfovi, takže asi nemají příliš důležité pozice:-) No a v této napranosti proniknou přes matrixovskou přikrývku okolního světa a začíná jim docházet co se vlastně ve světě děje za bordel. Ten je řízen z "Královského paláce" ultrabizardními bytostmi, jež je tu škoda popisovat, to se musí vidět!!!! No a tihle "fešáci" zneužívají lidi ke svým cílům, všichni otrocky dřou pod pláštíkem plytké spokojenosti konzumního světa. No a naši hrdinové potkají třetího do party, který přišel celému tomu ojebu na lidi na kloub a ten po dýmce čehosi fajného;-) se pěkně rozpovídá. Pak příběh chvíli pokračuje, podle stylu kresby minimálně o 3 promile střízlivěji, ještě chvíli a pak je to useknuto a zbylá půlka nadějně rozjetého příběhu je zacpaná celoA4kovýma panelama nesourodého příběhu o tom jak kočička pejsek a jeden klučina z života v smrt vešli. To mě celkem nasralo, čekal jsem zajímavé pokračování. No nic jak píšu, možná jsem to jen celé napochopil. Ale spíš ten první příběh nebyl nikdy dopsán a toto bylo takové zaplácnutí místa.

    Jo ale po slově "Telina" jež je často používáno mi vždycky vyskočila husí kůže......uuarghghcghrgch.....telina........a vůbec ten slon monologoval jak kripl někde z ústavu

    No takže za ten začátek bych se nebál dát 90%, líbil se mi moc, vycpávka na konec to celé shazuje. Rozhodně je to ale zajímavý a odvážný počin, jenž z hlavy jen tak nevyšumí.