Koupit
Aneb posledních sedm dnů Násira Alího. Proslulý hráč na tar, což je íránský strunný nástroj, přijde o svůj nesmírně cenný historický nástroj, když mu jej manželka rozbije v hádce. Násir Alí nemůže sehnat náhradu, se kterou by byl spokojen, a když zjistí, že jeho radost z hudby i ze života zmizela, ulehne a rozhodne se zemřít. V sedmi dnech, po které čeká na smrt, s ním projdeme jeho životem i dobou a nakonec také pochopíme, že to, co mu vzalo životní sílu, nebyl jen rozbitý hudební nástroj.

Scénář
Marjane Satrapiová
Art
Marjane Satrapiová
Překlad
Richard Podaný
Žánry
ze života
ISBN/ISSN
978-80-7381-284-3 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 235 mm
Tisk
černobílý
Váha
320 g
Stran
88
Cena
199 Kč
  • RR
    RR22.3.2023 14:22Kuře na švestkách
    Od Šitíčka jsem nečekal nic a byl jsem překvapený. Od Kuřete jsem čekal moc a přišlo velké zklamání. Trpěl jsem při čtení víc než Násir Alí chán.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.5.2021 22:08Kuře na švestkách
    Skvělé rodinné a životní drama. Krásně popsané dilema muže, kterému sny mizí pod rukama zatímco stárne. Krásná introspekce muže z pohledu ženy. Satrapi fakt umí.
  • kaylin
    kaylin29.5.2014 15:40Kuře na švestkách
    Člověk by si skoro řekl, že tohle nemůže být komedie, ale Marjane se podařilo vhodně smísit komedii s dramatem. Jsou zde momenty, které vám na tváři vykreslí úsměv, ale jsou zde momenty, které jsou natolik nostalgické a dojemné, že jsem prostě musel chvíli přestat číst a jen se na ty panely dívat, užívat si ty emoce, i když nemusí být zrovna z těch, které cítíte rádi. Dobrý příběh by emoce vzbuzovat měl a "Kuře na švestkách" to dokáže s bravurou sobě vlastní. Marjane je skvělá vypravěčka a v podstatě každou svou knihou čtenáře strhne. Je to jen důkaz toho, že je rozhodně dobře, že dostala možnost kreslit a tvořit, protože její tvorba stojí za to. Vyšly u nás tři její příběhy a ani jedním nešlápla vedle. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/05/648-kure-na-svestkach-90.html
  • karel
    karel mecenáš3.2.2012 06:29Kuře na švestkách
    šitíčko me bavilo víc (to asi kvůli titulní zápletce)
  • flipflop
    flipflop13.6.2010 19:20Kuře na švestkách
    Díky za předchozí komentáře, které mě inspirovaly ke koupi. Moc se mi to líbilo.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.12.2009 16:48Kuře na švestkách
    Skutečně ještě lepší než Persepolis.
  • vachudik007
    vachudik00722.12.2009 18:49Kuře na švestkách
    Dějové rozvrhnutí a scénář ve slušné formě.Slabší provedení kresby,ale k povídce tohoto žánru celkem dobře provedeno.Pěkný děj,který na konci povídky stojí za zamyšleníííí....
  • Dr_Bilo
    Dr_Bilo4.10.2008 11:28Kuře na švestkách
    Moje první seznámení s Marjane Satrapiovou, ale určitě ne poslední...
  • The Genius
    The Genius24.9.2008 13:15Kuře na švestkách
    Úžasný komiks. Persepolis se mi líbilo a proto jsem s koupí Kuřete na švestkách neváhal ani vteřinu. A autorka se mi odměnila, bylo to ještě lepší. Dokonalost.
  • BeeSee
    BeeSee17.9.2008 16:05Kuře na švestkách
    naprosto výborné!!!
  • willis
    willis15.7.2008 13:41Kuře na švestkách
    Hlavní postavu postihlo něco čemu se dneska říká syndrom vyhoření.
  • Woffce
    Woffce12.7.2008 11:02Kuře na švestkách
    "Čirá radost" asi nejlíp vystihuje můj pocit po přečtení. Tahle nahořklá pohádka pro dospělý spěla k - trochu komický, o něco víc dojímavý, především ale uvěřitelný - pointě bez zakopnutí, bez zpětnýho hledání souvislostí, zkrátka přesně podle záměru a v intensích takřka geniální narativity M. Satrapiové. Příběh (ač pramálo akční) nenudil, plynul jak tóny Násirova taru a jako jeho struny udržoval napětí a zvědavost na pointu až do poslední stránky. Ňák jsem se rozbásnil... Už skončím: Obšírnost, kterou jsem trochu troufale vytknul Persepoli, je lapidárnímu, skvěle gradovanýmu "Kuřeti" naprosto cizí. Marjane asi občas zabloudí na comicsdb.... :-------)
  • Xeelee
    Xeelee24.6.2008 11:11Kuře na švestkách
    Po Persepolis jsem neodolal a rozhodně ta investice stála za to. Marjane Satrapi je skvělá vypravěčka, její kresba se mi moc líbí a příběhy z nám evropanům neznámého prostředí jsou inteligentně napsané. Úchvatný komorní příběh.
  • krvinka56
    krvinka5619.6.2008 07:56Kuře na švestkách
    Tak tohle sem si přečetl před Pertsepolis musím říct že autorka umí fakt dobře vyprávět.Kresba je fakt příjemná a dobře provedená.Sice sem to četl v dobré náladě a budu si to muset přečíst znova ale i tak sem byl nad míru spokojen.
  • Kabukiman
    Kabukiman31.5.2008 11:58Kuře na švestkách
    Úžasné a nečekané. Nechtělo se mi Kuře kupovat,ale nakonec jsem po výborném Persepolisu neodolal a pustil se do čtení. Prvních pár stránek jsem se do toho nemohl dostat,ale pak se to nějak přehouplo a nakonec Kuře považuji za jeden z nejlepších komiksů- jo až tak:))) Vzhledem k tomu,že jsem nenašel žádná negativa, dávám stopro! A Satrapiová je docela koča,co?:)
  • vifi
    vifi26.5.2008 11:34Kuře na švestkách
    Lepsi a zajimavejsi nez Persepolis. Krehky a vlastne velmi smutny pribeh s promyslenou strukturou vypraveni. Nektera mista jsou neuveritelne silna.
  • Wiruss
    Wiruss11.5.2008 21:00Kuře na švestkách
    Po přečtení Persepolis jsem čekal málo, ale velmi mě to překvapilo, příjemný příběh, podaný trochu s odstupem a přitom velmi něžně...
  • brkowycz
    brkowycz26.4.2008 22:30Kuře na švestkách
    Dneska jsem dostal náladu koupit si "inteligentní comics" a opravdu jsem nelitoval... Je to dobrý, líbilo se mi to víc než Persepolis, je to takový magičtější, skrze sedm dní sledujeme celý jeho život a nakonec zjistíme, že o ten tar je jen spojením s jeho hlavním důvodem ke smrti... prostě líbilo. Dobrej konec, hezky vyprávěné.
401141
Četl/a (53)
2scha, ben_bella, binnmode, Cabal, calvin10, chcita, cobe, Darth Raelchi, DEmnoG, Doctorow, Doly, Doppelganger, Draco nobilis, farnhajt, filmator, flipflop, Grrr, Hanussen, HellWeber, hypermlok, invape, jd., jindroush, jiskra, Jonathan Arbuckle, Joshua_T, kaylin, kinak, Light, lukascus, mgeralt, Mitak, Mr.Plysh, mywiel, NecRoman, oleav, Ozymandias, p3tris, pechna, punisher, robertsedmik, RR, seneke, sercial, SNUFKIN, spagr, start05, the.kasztan, trudoš, vita, Yaromil, yogi, zgrywus
(127)
2scha, Alfi, Alfonzo, antiimini, Azalin, AZTeck, bboorreekk, BeeSee, ben_bella, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, bourgeois, Bozhi, Braindead, brkowycz, buscheer, Cabal, calvin10, Černá Krysa, chcita, cobe, Corvus, CP, Cr4sh, CSE_AC/DC, DAxik, DEmnoG, disordered, Doly, Doppelganger, Draco nobilis, dvoracekpetr1, farnhajt, fel68, filemon, filosh, flynander, Fréza, gongon44, goodspeed, grinder, Hamichal, Hanussen, hawkzn, HellWeber, hi_jacker, holubdema, hypermlok, imro, invape, jankie, jd., jerom, jiskra, Jokerka, Joshua_T, Kabukiman, karel, Katareena, kaylin, Kazumaki, krvinka56, Lenny, Light, Lobok257, LukasX, Mankin, Martin Buchal, Marvin, Matio, MB, merhyx, mgeralt, milgouse, Mitak, moiqpiom, monique, Mononoke, Montiseus, Mr.Plysh, mstefl, namathur, namdnas, NecRoman, ohromno, oleav, Olesh, p3tris, Paldini, pavel, pechna, Poseidon1978, punisher, Ricarderon, robertsedmik, rooty, Rorschach, RR, Saran, sercial, Skot, sleepless, SNUFKIN, spagr, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, tacmud, Tasemnice, The Genius, the.kasztan, trop, trudoš, Velkej šéf, vita, Vrenn, Wiruss, Woffce, Xeelee, xintax, yama, Yaromil, yogi, Zajo original, zebedee, zgrywus
Chce (14)
barthez, ChaoticMan, fusnix, Himlik, Houbař, Kel, Lobodlak, nepěkná perspektiva, Nightmare, Paf, RadimNemec, sawtooth, Slaine, songoku
Shání (2)
Kel, Nightmare
Nabízí (2)
bourgeois, Kreatik