Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Comicsový časopis neboli comics na kvadrát.

Comicsy:
Garfield - Jim Davis
Hodina šermu - Bill Willingham, John Bolton
Forest Whispers My Name - Ivo Skolek, Petr Willert
Kago no Tori - Guy Davis
Nikdykde (ochutnávka) - Mike Carey, Glenn Farby

Publicistika:
V poklusu a sfuněním (úvodník) - Jiří Pavlovský
Vaše vnitřnosti v koši nekončí
Česká krev: Aktuality - Tomáš Prokůpek
Mučírna Next Generation: Vyprávění příběhu
Anime a manga - Full Metal Alchymist - Ľudovít Plata
24 lží na stránce: Agrese - Štěpán Kopřiva
Z cizího krev teče: O americkém komiksu - Jiří Pavlovský
Drůbky
Muž na pitevním stole: Bill Willingham - Jiří Pavlovský
Série na pitevním stole: Mýty - Jiří Pavlovský
Komiksové milníky: Raymondovy papírové děti - Milan Krejčí
Neil Gaiman a jeho Nikdykde - Lukáš Růžička

Scénář
Mike Carey, Jim Davis, Guy Davis, Ivo Skolek, Bill Willingham
Art
John Bolton, Jim Davis, Guy Davis, Glenn Fabry, Petr Willert (Wilda)
Lettering
Alena Tejnická (Sarah), Petr Willert (Wilda)
Překlad
Viktor Janiš, Ľudovít Plata (Turlogh), Filip Škába
Publicistika
Štěpán Kopřiva, Milan Krejčí, Jiří Pavlovský, Ľudovít Plata (Turlogh), Tomáš Prokůpek, Lukáš Růžička
Žánry
humorný, magazín, mytologický
ISBN/ISSN
ISSN 1802-2219 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
barevný + černobílý
Váha
250 g
Stran
72
Cena
99 Kč
  • gwen666
    gwen666 mecenáš14.1.2016 12:06CREW² #22
    Jsem rád že CREW dává prostor i domácím autorům ( alespoň jednou za čas ) . Komiks od Skoleka a Willerta se mi líbil moc . Ostatní věci v tomto čísle také rozhodně neurazili . Nejméně mně nadchl Kago no Tori , čímž netvrdím , že je to špatná věc . Jen mně věci o Japonsku oslovovali a oslovují o něco méně .
  • pearlxjam
    pearlxjam18.2.2014 15:23CREW² #22
    Hodina šermu ****
    Forest Whispers My Name ****
    Kago no Tori ***

  • J.Connor
    J.Connor mecenáš14.6.2011 15:11CREW² #22
    Pro mě dosud jedna z nejslabších crwí, a to je hodnotím pravidelně dosti vysoko už proto, že nemají v Čechách srovnání (Aargh a spol. jsou prostě něco jiného). Scénář bych zas tak Hodině šermu nevyčítal, ale ambivalentí kresba, kdy se střídají soldiní obrázky nepokrytě čerpající z ruských pohádek (př. Krása nesmírná) s realistickou foto hrůzou jsem nevydejchal. I ten Garfield tentokrát z trapnějšího soudku, japonská historka mi moc nesedla a Forest byl tribute Michalu Kociánovi ?
  • Woffce
    Woffce31.10.2009 09:10CREW² #22
    Hezký číslo. Garfield mi sice opět ani koutkem nehnul, ale kocour je to tak věrohodně protivnej, že naprosto chápu, proč se ocit´ v oblibě. Vůbec jsem byl tentokrát chápavej: "Hodina šermu" mě nahlodala k přehodnocení mýho neúmyslu zakoupit si "Mýty", Ivo Skolek mi připomněl, co znamená mít talent na vystavění atmosféry, a ochutnávka "Nikdykde" mi naznačila důvody, proč mně je nákup tohodle dílka tak vehementně doporučován (a já už asi neodolám). Takže jediný, co jsem asi né úplně správně pobral, je "Kago no Tori" - pokud tedy nešlo opravdu o parodii (především tu kreslířovu); parodii se slabou pointou k tomu - a to asi nešlo.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš6.9.2009 16:44CREW² #22
    TOP: Hodina šermu
  • Scarface
    Scarface24.3.2009 08:07CREW² #22
    Kapis: Tak to jsem špatně pochopil, sorry.
  • Kapis
    Kapis mecenáš24.3.2009 07:48CREW² #22
    ....tou děsivou jsem samozřejmě myslel, ne že je děsivě odporná, ale že je strašidelná;-)
  • Kapis
    Kapis mecenáš24.3.2009 07:17CREW² #22
    Scarface: Právě, že kresba Guye Davise byla to, co jsem na Kago no tori vypíchl, tzn., že líbila. Potkat někde ty jeho postavy (a nemyslím jen slečinky, které by lezly z řeky s vyhřezlými střevy), tak se bojím i za bílého dne a utíkám, až by se mi za patami prášilo;-) Trochu mi evokovaly Mignolovy "Hlavy" z Hellboye - tam v tom Kjótu (myslím) bych taky určitě nepřijal pozvání k přespání.

  • Scarface
    Scarface23.3.2009 21:17CREW² #22
    Kapis: Guy Davis (malíř toho Kago no tori) je v komiksu poměrně známé jméno, byť uznávám, že se nemusí líbit každému. Ale být tebou si na jeho styl zvyknu, protože jestli bude CC dál pokračovat v ÚPVO, tak to má od čtvrté knihy pod palcem právě Guy Davis - a právě s ním začíná tahle řada být dobrá. Což je samozřejmě taky díky scénářům, které už konečně nedělal Mignola (skvělý malíř - horší scenárista) ale Arcudi. Ale kresba k tomu sedne.

    Jinak, netvrdím, že slavný kreslíř rovná se automaticky geniální kreslíř... ale rozhodně je Guy Davis kreslíř, který stojí aspoň za stručné představení.

    P.S. Uznávám taky, že se sympatie a antipatie neřídí zrovna logikou... já třeba nesnáším Howarda Chaykina - a to až tak, že nejsem schopný číst komiksy, které kreslil. A nemám k tomu žádné přijatelné vysvětlení.
  • Kapis
    Kapis mecenáš23.3.2009 20:37CREW² #22
    Tahle Crew se mi nějak zvlášť nelíbila. Čekal jsem "hodinu šermu" přímo z Fables, kdy si to rozdává Modrovous s......teď si nejsem jistý a hledat se mi to nechce, takže trochu překvapení, kresba moc dobrá, ale jaxi bez gradace a něčeho nečekaného nakonec - vyšumělo to do ztracena jak šampus, když se ráno probudíte na zemi a dopíjíte skleničky z včerejšího večera, stejně tak Sláineho scénař (ale dobrý nápad;-)) Stejně tak Kago no tori - zde bych ale opět vypíchl kresbu, která byla docela děsivá. Ukázka z Nikdykde je tak vytržená, že celá ukázka je úplně na hovno, z publicistiky se mi líbila akorát Next generation. Obálka má být asi taky k Mýtům, ale nadšen z ní taky nejsem. No takže tak.
  • andywart
    andywart15.12.2008 17:44CREW² #22
    Mňa teda nejako zvášť obálka nenadchla. Hodina šermu je poňatá skôr ako knižné ilustráciie na netradične predvedenú rozprávku. Zaujal ma tiež hororový príbeh Kago no tori a scenár Forest Whispers my Name, ale inak nič
  • HEX
    HEX20.8.2008 13:37CREW² #22
    Číst Hodinu šermu ještě před Mýty, tak si je nekoupím.
  • Mononoke
    Mononoke13.7.2008 17:54CREW² #22
    Hodina šermu jako variace na Sněhurku a sedm trpaslíků, se mi - i přes celkem jednoduchou a hlavně předvídatelnou zápletku líbila. Co na tom že každý políčko vypadalo jako že je malovaný jinou technikou, mě osobně to připomnělo takové ty ruské pohádky a do příběhu to skvěle sedlo.
    Forest whispers my name nebyl špatný, ale příběh (teda konec) u Kago no tori mi prostě přišel schválně šokující a naschvál přitažený za vlasy (kresba se mi líbila, ale taky na ní mohlo být víc práce, když už to bylo v japanese štýlu).
    Škoda že Garfield nebyl vybraný zrovna nejlépe. Shazování Odieho ze stolu nepatří zrovna k mým oblíbeným scénkám :)
    Ale celkově mám z celého čísla dobrý pocit.
  • Davey
    Davey9.7.2008 21:31CREW² #22
    Hodina Šermu nebyla špatná. Publicistika mě ale tentokrát vůůbec nezaujala.
  • willis
    willis27.5.2008 14:53CREW² #22
    Hodina šermu je zbytečně natažená. Pointa dojde každému už při první mrtvole. Šeptající les bych si, vzhledem k Sláineho inspiraci, zase představoval, že by měl být nakreslený spíš tak nějak goticky. Ale to jsou vcelku drobnosti.
  • vasek
    vasek26.5.2008 14:20CREW² #22
    Příběh Hodina Šermu se mi výrazně nelíbil. Něco tak děsně předvídatelnýho aby člověk pohledal. Rozuzlení naprosto o ničem. Autor se navíc tak nějak nemohl rozhodnout, jestli má malovat prapodivně photoshopově přefiltrovaným fotografickým realismem nebo klasickou pohádkovou malbou západní provenience. Vzhledem k tomu, že tenhle příběh zaplácnul valnou část čísla, nemůžu si pomoct...

    Garfield mi připomíná tu hlášku ze Simpsnů "To být ten vtipná kocour, co nebýt moc vtipná". Alespoň tentokrát to platí.

    Slanieho komiksu je mi trošku líto. Podle mě mohl kreslíř vydupat mnohem "hororovější" atmosféru. Z kresby mám trochu pocit, že to Willerta moc nebavilo (nebo to šudlal narychlo). Kdyby se komiks po výtvarné stránce povedl jako Kago No Tori, bejvalo by to mohlo být celkem kůl.
  • erik
    erik25.5.2008 09:03CREW² #22
    Po dlhšej dobe je tu naozaj číslo, ktoré ma presvedčilo ako celok. Mýty sa pohodlne čítajú. Hoci je od začiatku je všetko jasné, tak to nenudí. A majú bezchybnú obálku. Víťazná poviedka je veľmi dobrá, japonsko je v pohode. Garfield...to nie je moja šálka kávy, ale neurazil. Ukážka je o ničom. Publicistika je, naopak, o niečom.
  • royan
    royan17.5.2008 09:09CREW² #22
    povedená Crew
  • krvinka56
    krvinka5614.5.2008 17:54CREW² #22
    Tak a máme tu další Crew tentokráte už s velmi pěkným číslem 22.A naprosto perfektní obálkou mne se teda fakt líbí a dávám ji jasně první místo mezi obálkama.Komiksů je tu tentokráte pomálu.Díky jednomu hlavnímu příběhu který je fakt hodně dlouhej.Články sou jako vždy super.Nejraději čtu o Manze a amerických komiksech.Co se týče reklam tak mne zaujala reklama na Usagiho a Spide-mana.

    Tak hodnocení:
    MÝTY:HODINA ŠERMU- Tohle sem si zpočátku jen prohlédl a nezaujalo mne to a šel sem číst jiné příběhy a tohle sem nechal nakonec.Začal sem to číst kresba je fakt super letmý pohled byl chybný.Příběh se vtom odvíjí zajmavě perfektním způsobem.Barvy mohly být o kousek lepší.Jinak povedené.

    KAGO NO TORI: Kresba se mi líbíla hned napoprvé stejně tak příběh.Konec konců tohle je z Japonského prostředí a tak se mi to fakt líbilo protože japonské věci mám fakt rád.Stejně tak jejich kulturu.

    FOREST WHISPERS MY NAME:tAK Výtězný scénář tedy komiks od Slaina je fakt super příběh se mi líbil jak známo lesy sou už takové.Kresba je fakt super.Tohle by klidně mohly bejt povídky.

    Tak garfield je fajn na zaplnění a nalákání ale bral bych jinou jednohubku jeho si raději koupím v jedné knize pěkně pohromadě.Vaše vnitřnosti-tentokrát bez dopisů ale fajn článek.České aktuality zásadně nečtu.Mučírna:next generation tentokrát fakt dobrá zase sem siji dokázal přečíst byla fajn čitelná a zajimavá.Článek o anime byl fakt dobrej zmiňovaný příběh sem viděl a je vcelku fajn.24lží na stránce mne fakt nedokázal zaujmout a pokud to bude pokračovat tak to nebudu číst.Muž na pitevním stole je perfektně čtivý.Serie na pitevním stole :Mýty je povedená a čtivá ale má malo obrázků.Komiksové milníky no nemohl sem se začíst.Nikdy kde ochutnávka. je fajn a navíc povinost pro každého.Takže zas jednou dobře odvedená práce se super obálkou dobrýmy komiksi sice jich tu je pomálu ale dobrejch.Málem bych zapomněl na redakční komiks který je fajn.A naprosto perfektní úvodník.Takže s radostí doporučuji a již se těším na další číslo nato si určitě nějaký pátek počkáme.
  • Spacecore
    Spacecore13.5.2008 17:16CREW² #22
    Mýty mě hodně potěšily.Slaineho povídka též.Kago No Tori už tolik ne,ale nevadilo mi to.Garfielda už bych v Crwi neviděl rád,spíš bych uvítal nějakou úplně novou sérii stripů.Ochutnávka mě nenadchla,i přesto,že si Nikdykde určitě pořídím.Asi se měla vybrat trošku lepší ukázka.Publicistika jako vždy na perfektní úrovni.No...Crew potěšila,ale že bych si za pár měsíců vzpoměl co v ní bylo,to se říct nedá.Každopádně děkuji redakci Crwe za to,že další číslo vyšlo.A včas dokonce.
  • blackJag
    blackJag admin13.5.2008 12:10CREW² #22
    Krásná obálka, to musím vyzdvyhnout jako první. Hlavní komiks je zajímavou variací na Sněhurku a 7 trpaslíků, pěkně malován, připomínajícím staré fresky klášterů a hradů. Slainovo povídka má slušný feeling, kresba tomu pěkně sedne. Říkal jsem si, že némůže být tak těžké něco podobného vymyslet, ale opak je pravdou, proto dvojnásobná gratulace. Japonská historka ma opravdu svébytnou kresbu, která v posledním políčku ladně přejde v uctivou poctu japonskému výtvarnému stylu. Docela jsem si vzpoměl na Sadako z Kruhu a mráz mi přebíhal po zádech. Garfield je klasika. Ochutnávka mi tentokrát přišla příliš vytržená z kontextu na to, aby fungovala samostatně, ale pointu to má dobrou. Publicistika a portréty tradičně na úrovni. Další výborné číslo.
  • Maxman2000
    Maxman200012.5.2008 15:19CREW² #22
    DObré, co říct víc...
  • Spider-man
    Spider-man12.5.2008 10:32CREW² #22
    Tak začneme hodnotit komiksy. Mýty mě velmi příjemně překvapily. Snadno uhodnutelná pointa, ale jinak čistokrevná oddechovka, navíc celkem pohodově nakreslená. Sláinův příběh (s vlastnoručním podpisem) jsem vůbec nepochopil, ale spíš ve stylu Lynchových filmů, takže příjemné nepochopení.:-) Do Kago no Tori se mi vůbec nechtělo, odrazovala me nezvyklá kresba, ale je to supr a ta kresba to dokresluje. Nikdykde bude určitě skvělý, ochutnávka mě navnadila. Garfielda už jsem četl lepšího a články jako vždy velmi dobré. Pěkných 80 procent.
  • Wiruss
    Wiruss11.5.2008 20:55CREW² #22
    Takže asi začnu od obálky, která je super, sice je pravda, že když se podívám na další tak se mezi ně moc nehodí, ale třeba zase zaujme lehce jinou sortu lidí. Úvodník je po dlouhé době opravdu nudnej. U Garfielda mi přijde, že bylo vybráno jedno z nejslabších témat stripů, takže nic moc, Garfieldem šlo záplácnou místo lépe. Speciál Mýtů se mi moc líbil ani nevím pořádně proč příbeh nějak extra není, ale malba mě vtáhla a celkově je to super. Slainův komiks musím taktéž hodnotit jedině kladně na malém prostoru ukazuje, že bezproblémů zadupe horové mini příběhy z poslední crwí. Japonsko mám rád, ale Kago no tori mě vůbec neoslovilo... No a ochutnávka je jako běžně dle mého jen škoda byrevných stran, jelikož si myslím, že scénář se dle těch pár stránek nemůže posoudit, na kresbu stačí zase jedna stránka a práci nakladatele čtenář podle ochutnávky stejně nezhodnotí... Takže jako minule...
  • Markyz de Sade
    Markyz de Sade11.5.2008 18:19CREW² #22
    Po delší době nemám Crwi co vytknout. Příběhy i publicistika super. MdS
103014
Četl/a (84)
2scha, adevr, Alfi, ben_bella, bierce, blackJag, Blacksad, calvin10, Cemino, Chaolinek, crewni.konzerva, cyboy, Darth Raelchi, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, emanek, erik, farnhajt, fel68, Filios dVekerec, filmator, Final, flipflop, Fox01, Golem, gwen666, Houbař, house192, hypermlok, J.Connor, James, jankie, jh666, jindroush, jiskra, kallenved, Kaluž, Kapis, Lawer de Sanctis, Librarian, Lobok257, majer, mart.in, Marty_von_Shit, Mercurio, Moyek, namdnas, NecRoman, oleav, Paldini, pavlosson, pearlxjam, Petr, Petrisko911 , Poseidon1978, raimi, RaptoR, Rinter, robert.hladil, robertsedmik, RudyRod, samuelo12, seneke, Shin, SHORTY, Spacecore, spekktrum, strougy, syon, tacmud, tankgirl, the.kasztan, Thurin, Tommy_88, trudoš, tukak, Ukko, Velkej šéf, vranakx, vrazdinek, VXP, zgrywus, zlejzmrd
(277)
007, 2scha, 5555, adam.ra, adevr, afri, Alfi, amazing_k, andik007, Andreew, andywart, Artigas, Avian, Azalin, Azbest, AZTeck, bboorreekk, BeeSee, Benji, ben_bella, bierce, Black Bro, yo, blackJag, Blacksad, bmc75, bobo666_2005, Braindead, brkowycz, budkin, Bursoft, burzum, calvin10, calviti, Caps, Cassidy, Celestius, Cemino, Chaolinek, ChaoticMan, Corvus, Cr4sh, crewni.konzerva, Crics, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, DAN478, danyno76, Davey, DAxik, DEmnoG, denny, DevCageR, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, DracoAn, dre, duri, eliera, emanek, erik, farb, farnhajt, fel68, felis, Filios dVekerec, Final, Fox01, FrAnK, Fréza, Fry, Golem, goodspeed, GORERATED, Grebenda, Greyman, grinder, Grynca, gwen666, Hamichal, hawkzn, hedgehog, HELLEIA, hi_jacker, holubdema, horaczhlinska, Houbař, house192, hugosnowden, Hulik, hypermlok, ikshorm, imro, invape, J.Connor, James, jankie, Jestrab2, jett, jh666, JindrasT, jindroush, jiskra, Johnny Sasaki, Jokerka, Joshua_T, J|P, Kabukiman, kallenved, Kaluž, kamil, Kapis, karel, Karel Sec, karelcedr, Katareena, Kazumaki, KdG, KejMart, KLAUN_DOMINANT, Knize_Ignor, konous, krvinka56, Lamahe, Lawer de Sanctis, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lojza, lokeren7777, maara, macomix, mainman, majer, Majkl, Mamba, mangan, MarDos78, markic, Markyz de Sade, mart.in, Marty_von_Shit, Marvin, Masinfira, Matej-29, matrosh, Maxman2000, MB, mcleek, Meesha, Mercurio, metalmaus, mgeralt, Michal Opitz, mikado, mike731, mikki.maser, mirror, misa, Mistak, Mleako, moiqpiom, Mononoke, monty.cl, morbn, morlum, Moyek, MP, Mr.Plysh, Mrlah, namdnas, NecRoman, Nightmare, noMster, Nyxxie, o2t2, Odal , OldaB, oleav, Olesh, Orbeek, Paldini, Papa Wu, Paprsek, pata, pavel, pavlosson, pearlxjam, pechna, pennywise, Petr, Petrisko911 , POLAKST, Poseidon1978, PP, q, RadimNemec, Radkos, raimi, RainDamage, RaptoR, Ricarderon, Rinter, Robb, robert.hladil, robertsedmik, Rorschach, RudyRod, Ruw, Saiffer, samuelo12, Samurai-Jack, SantinoV, Saran, seezeethree, seneke, Shin, SHORTY, Sick666, Sidi Santini, Skot, skřetman29, Slaine, Slávek, sleepless, songoku, spekktrum, Spider-man, Stara.kryta, strougy, syon, t0mas, tacmud, tankgirl, TBB, the.kasztan, Thurin, Tialster, Toe, Tombal, Tomek, Tominos, Tommmson, Tommy_88, tomned, Toren, trudoš, tukak, tulipstros, Ukko, vallyslayer, valon, vasek, Velkej šéf, Viking, vranakx, vrazdinek, VXP, willis, Wiruss, xai, xintax, xspeed, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zod
Chce (7)
filosh, fusnix, J.T.honza, Kitykatyn, Maty48, Netorack, R3d
Shání (3)
gobers, Kitykatyn, MickeyStuma
Nabízí (2)
budkin, Slaine