Příběh populární korejské manwhy Kill Me, Kiss Me, známé pod zkratkou K2, vychází z oblíbené zápletky asijského komiksu – záměny identit mezi lidmi různého pohlaví. Hlavní hrdinka, samostatná a odvážná Tae, si na jeden týden vymění totožnost se svým bratrancem Yung-Wooem, aby mohla studovat na stejné škole jako její platonická láska. Život na jiné škole pod cizím jménem však přináší nejen spoustu vtipných nedorozumění, ale od začátku i ostré střety s členem místního gangu, nekonformním a charizmatickým Ga-Woonem. Ten si totiž řeší nevyřízené účty s domnělým Yung-Wooem, Tainým bratrancem. Tae se však nevzdá a v kůži svého bratrance bojuje nejen za něj, ale i za možnost svůj původní plán dokončit… Jenže kdo může dopředu tušit, kde pravou lásku nakonec najde?

Scénář
Lee Young Yuu
Art
Lee Young Yuu
Obálka
Lee Young Yuu
Žánry
humorný
ISBN/ISSN
978-80-252-0949-3 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
125 x 190 mm
Tisk
černobílý
Stran
176
Cena
199 Kč
Originál
K2: Kill Me, Kiss Me #01 (Daiwon C.I., 2000)
  • Plocan
    Plocan29.12.2014 12:57K2: Kill Me, Kiss Me #01
    Když pominu jména, která si prostě nedokážu zapamatovat a anglický přepis mi k jejich zapamatování příliš nepomáhá, jedná se celkem o slušnou oddychovku. Samotné téma výměny mi přijde super a má obrovský potenciál, který tu ale autorka nevyužila ani z poloviny. Kresba je fajn a i když je místy poněkud chaotická, dá se na ni v pohodě zvyknout. Ke jménům už se vracet nebudu, ale mojí spásou byla tabulka výslovnosti jmen na začátku knihy, ke které jsem se neustále vracel, protože jména mi první třetinu knížky prostě nelezla do hlavy. Příběh jako takový je příliš uspěchaný. V jednu chvíli kouká Tae-Yeon (opět jsem využil tabulku jmen ze začátku) na časopis s Kunem, v druhé chvíli už se domlouvá s Jung-Wooem na svém plánu a v další chvíli už si to štráduje do školy. Zápletka je předem jasná, rozuzlení je minimálně od poloviny knížky taky zřejmé a fakt, že se holčina nechá zkopat do krve kluky z gangu a sama jich několik z nich pěkně zřídí, mi přijde poněkud nereálný. Taky mě velice zklamalo, že děj se odehrává pouze na chlapecké škole, kdežto zážitky Jung-Wooa byly v podstatě zapomenuty. Pár stránek se tam sice našlo, ale byly to řádově tak tři, čtyři strany. Přitom děj mohl být perfektně rozvinut, kdyby se přidala nějaká zápletka i na dívčí školu, postupně by se ony zápletky mohly například propojit, anebo taky ne. Jak říkám, toto téma mělo obrovský potenciál a autorka jej bohužel dostatečně nevyužila, a tak vzniklo spíše takové polovičnaté dílo, které ale není zdaleka dokončeno. Konec byl taky příliš umělý a kýčovitý a kdyby nám to ještě nestačilo, přihodila autorka krátký příběh o tom, jak se dva hlavní gangsteři vlastně seznámili. Co se týče postav, na to, že se jednalo o chlapeckou školu, se minimálně hlavní tři protagonisté - Tae-Yeon, Ga-Woon a Kun chovali místy jako třináctileté slepice a ne hlavy gangu. Je mi jasný, že v romantických mangách/manhwách pro dívky musejí být chlapci přecitlivělí, ale přesto strašně cool drsňáci, jenže v tomto případě to příliš nefunguje. Konkrétně Tae-Yeon bych ani náhodou nevěřil, že je Jung-Woo v přestrojení, protože její výstupy, kdy brečela a řvala kvůli každé kravině, byly jako pěst na oko.
    I přes všechny tyto nedostatky, kterých je však pomalu více než kladů, musím uznat, že jako odpočinkové čtivo to nebylo úplně špatné, každopádně zbylé čtyři díly kvalitu už asi příliš nezvednou. Chápu, proč si autorka manhwu musela vydávat na vlastní náklady...
  • hhannie
    hhannie28.1.2013 12:54K2: Kill Me, Kiss Me #01
    S tou nepřehledností souhlasím, sama jsem měla někdy problém poznat, ke komu jaká bublina patří. První díl se mi líbil nejvíce, další díly byly čím dál víc naivnější a stupidnější, bohužel. Víceméně jsem měla pocit, že se děj jen zbytečně protahuje.
  • willis
    willis19.11.2008 13:41K2: Kill Me, Kiss Me #01
    Záměny identit a pohlaví. No jo, to se může stát snadno, když všichni vypadají tak neurčitě. Pak dochází k dost nepříjemným situacím když hrdinové neví jestli líbají kluka nebo holku a začínají pochybovat o své orientaci. Jiná kultura, jiný druh humoru....
  • krvinka56
    krvinka5613.6.2008 08:25K2: Kill Me, Kiss Me #01
    Docela povedená záležitost očividně hlavně pro holiky ty si přidají učitě celých padesát procent.Tohle sem prokládal s Komiksovou historijí světa.Někdy sem se v pohodě zasmál příběh je jednoduchý a dost najivní.Kresba je dobrá ačkoli sem se několikrát v kresbě a její nepřehhlednosti strácel a netušil o které postavě se zrovna jedna.Ale je to fajnn oddychovka a jako náhrada za mangu mi to stačí.Sem zvědav na další díly.
2521