Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Šedopruh a Millie konečně nalezli původní území Hromoklanu, ale netvoři Dvounožců les zničili a Šedopruh se obává, že všichni jeho druhové zahynuli nebo byli zajati Dvounožci. Millie naléhá, aby pokračoval v pátrání, a starý přítel ukáže oběma kočkám cestu, po níž Klan před mnoha měsíci šel. Ale nebezpečí stále číhá na každém kroku a Šedopruh má obavy, že jejich výprava je odsouzena k nezdaru. Podaří se oběma cestovatelům najít Šedopruhovy druhy?

Scénář
Erin Hunter, Dan Jolley (Erin Hunter)
Art
James L. Barry
Obálka
James L. Barry
Překlad
Jana Tučníková
Žánry
ze života
ISBN/ISSN
978-80-86815-99-2 (Zoner Press (ZONER software, a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
125 x 190 mm
Tisk
černobílý
Stran
96
Cena
119 Kč
Originál
Warriors #03: Warrior's Return (Tokyopop, 2008)
  • kaylin
    Tak ne. Nakonec mě ten třetí díl nijak zásadně nedostal a já si myslím, že celá série je taková průměrná, až jsem si skoro říkal, jestli to není sem tam spíš podprůměr. Myslel jsem si, že to ve třetím části bude dílko, které nějak pěkně vyvrcholí, ale to se bohužel nekonalo. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/03/870-valecnici-3-valecnikuv-navrat-50.html
  • Fry
    "Válečníci #3 - Válečníkův návrat" - A je to tady... finále! Oproti dvojce, zase maličko pokulhává a spíše hodně natahuje děj, nicméně to nic nemění na tom, že i tak to nemůže být dostatečně dobré. "Šedopruh" spolu s "Millie" dojdou na místo, kde přebýval kdysi "Šedopruhův" klan, ale bohužel, klan se přesunul... nezbývá tedy nic jiného, než kontaktovat starého přítele a vydat se na další dlouhou (a hlavně opět nebezpečnou) cestu za novým domovem. Super tečka za super sérií! Za mě 4*!
  • Mitsuko
    Kočičky se dočkaly závěru. Znovu opakovat, že jsou roztomilé, nebo to, že je knížka tenká a rychle přečtená, snad ani není třeba.

    Text může obsahovat spoiler! Po tom, co zjistili, že bývalý domov Hromoklanu je zničen, Šedopruh má skoro chuť vzdát se. Millie mu ale opět dodá sílu a odvahu a vydávají se hledat klan dál. Šedopruhovi staří přátelé z farmy jim poradí cestu a ti dva společně putují dál a dál. Mnohokrát se pohádají, Millie se začíná stýskat po bezstarostném životě u Dvounožců. Šedopruh má nehodu a kvůli jeho zranění jsou nuceni zůstat na místě plném aut a lidí - odpočívadle. Seznámí se zde s kocourem Dieselem, na kterého Šedopruh zjevně začne žárlit a uvědomuje si, že Millie nikdy neřekl, co k ní vlastně cítí. Kdykoli se o to ale pokusí, vyruší je Diesel...nakonec odcestují k moři netvorem Dvounožců. Cestou se ještě dostanou do konfliktu s cizími kočkami, ale nakonec opravdu najdou ostrůvek, kde se Šedopruhovi zdá, že zahlédl kočky, než se to ovšem vydají prozkoumat, rozhodne se vyznat Millie...

    Moc pěkný závěr. ^_^ A krásná obálka, Šedopruh na ní vypadá opravdu jako válečník. :-)