Zatímco 1. díl K2 se věnoval hlavně misi Tae-Yeon na cizí škole v převlečení za kluka, v 2. díle se do centra pozornosti dostává její samotářský bratranec Jung-woo. Tentokrát sice nemusí nosit dívčí školní uniformu, ale zato mu něžné pohlaví připraví spoustu jiných horkých chvilek. Před dívčím gangem ještě unikne, ale seznámí se tak s nebojácnou Que-min, kolem níž se vždy něco děje a která se ráda občas popere – třeba aby zachránila Jung-wooa. To se však nelíbí jejímu obdivovateli Ghoon-hahmovi, který vede nejsilnější gang ve městě, a kolotoč událostí se roztáčí na plné obrátky. Těžko ale říct, co působí Jung-wooovi víc starostí: zda zájem místních ostrých hochů, nebo tvrdohlavé Que-min…

Scénář
Lee Young Yuu
Art
Lee Young Yuu
Obálka
Lee Young Yuu
Žánry
humorný
ISBN/ISSN
978-80-252-0979-0 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
125 x 190 mm
Tisk
černobílý
Stran
176
Cena
199 Kč
Originál
K2: Kill Me, Kiss Me #02 (Daiwon C.I., 2001)
  • Plocan
    Plocan31.12.2014 13:16K2: Kill Me, Kiss Me #02
    Pozor! Text může obsahovat spoilery!!Druhý díl byl rozhodně lepší než ten předchozí. Hlavní hrdinka Que-Min je mi sympatická a má dobře nakročeno k tomu, odvyprávět skvělý příběh. Setkáme se s některými postavami z minulého dílu, konkrétně s Jung-Wooem, který zde sehrává poměrně důležitou roli. V prvním díle mi tolik nevadil, ale v tomto díle mě neskutečně otravuje jeho lhostejnost, která má být svým způsobem strašně cool, drsná a tajemná zároveň, ale na mě působí spíš jako omezený idiot. Que-Min se opravdu chová jako holka a vzhledem k tomu, že holka opravdu je, tak jí zatím její činy opravdu věřím. Co se týče příběhu, je to takové klišé, mnohokrát opakovaná slaďárna: Holčina narazí na kluka, který by mohl prozradit její tajemství a ve snaze umlčet ho se do něj zamiluje. Tento příběh je však oproti jedničce lépe rozveden, protože autorka se možná poučila z prvního dílu a dějová linka je tu jen jedna. Badass Yi-Won gang v čele s Ghoon-Hahmem je taky docela zajímavý a poslední stránky dobře navnadí na příští díl, protože chcete vědět, jak to vlastně s lehce naivní, přesto však sympatickou Que-Min bude dál. Možná taky skutečnost, že jsou před námi ještě další tři díly, naznačuje, že se zápletka může lépe rozvést a třeba nás na konci bude čekat přece jen nějaký šokující zvrat.
    Kresba je pěkná, jedinou výtku bych měl snad k pozadí, které je tu na můj vkus jednodušší. Každopádně to vynahrazují bravurně nakreslené postavy, takže ve výsledku se jedná o pěknou podívanou.
    Oproti minulému dílu nastalo ohromné zlepšení, takže hvězdičku navíc milerád udělím a jsem zvědav, zda-li si manhwa svoji kvalitu ve třetím díle udrží minimálně stejnou.
  • krvinka56
    krvinka5615.8.2008 09:08K2: Kill Me, Kiss Me #02
    Tak tady vydím podstatné zlepšení jak v orientaci postav(a že jich tu není zrovna málo) tak v kresbě přídemi o něco přehlednější než minule.I příběh doznal větších změn a je lepší víc se tam toho děje.Stále je to zábavná romantika pro holky které si s radostí přidají pár bodů navíc.Ale je pravda že sem se u toho kolikrát smál pořádně nahlas ,což se mi tak často zase nestává.(Jen u Garfielda,Laurela a Hardyho či Chaplina).Kresba je fakt dobrá přecházející do absurdna čímž si neustále ze sebe dělá legraci,to ale k tomuto komiksu patří.Miny příběh o psu který se mihne v závěru knihy je bohužel dosti ubohý a nezaujal mne zbytečné stránky navic.Nové postavy sou fajn ,hlavně ta ranařka(tu sem si z nějakého důvodu hned oblíbil),nebo pěkně neurvalej šéf gengu ale na toho z minulého dílu nějak nemá.Takže pokud se potřebujete uvolnit a vypnout a moc nad ničím nepřemíšlet mněl by tento komiks být vaší jasnou volbou.U něj se pobavíte a odpočinet.Lehká zábava na jeden zátah.
231