Příliš drsné pro TV, píše se na obalech DVD, kam se dávají dokumenty a úryvky ze seriálů, které byly pro normální televizní diváky cenzurované. A jelikož byl Punisher příliš drsný pro klasickou komiksovou řadu, přesunul se pod křídla řady „pro dospělé“, řady MAX.

A je to jiný Punisher. Mnohem drsnější, mnohem brutálnější… a mnohem vážnější a méně legrační. Zmizeli superhrdinové i komičtí padouši, Punisher se přesunul do reálného světa a k mnohem krutějším zločinům.

Je to nejen jiný Punisher, ale i jiný Garth Ennis. O dost nelítostnější, než jste byli zvyklí, o dost cyničtější. I kresba tomu odpovídá a pohodového Dillona nahradil temnější Lewis Larosa.

Je to jiný Punisher a jiný Ennis – ale oba jsou pořád stejně dobří. Nebo zlí. Podle toho, jak to berete.

Obsahuje sešity série The Punisher MAX #1-6 (leden 2004 - květen 2004)

Scénář
Garth Ennis
Art
Lewis Larosa
Ink
Tom Palmer
Barvy
Dean White
Obálka
Tim Bradstreet
Překlad
Šimon Španihel
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7381-340-6 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-340-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
425 g
Stran
136
Cena
349 Kč
Originál
The Punisher MAX #01: In The Beginning (Marvel Comics, 2004)
  • martin28
    martin282.7.2023 16:29Punisher MAX #01: Na začátku
    Již v úvodu knihy nečekejte žádné zdlouhavé seznamování, jde se rovnou na věc. Jak jinak také začít novou sérii, než pořádnými jatky? Přípona "MAX" Punisherovi náramně sluší, je to celé drsnější, mluví se tu velmi sprostě a uchopení postavy je více ukotveno v realitě. Depresivní kresba jakoby zrcadlí Frankovy nálady. Možná trošku chybí nějaké seznámení s postavami, počítám že se o nich více dozvíme v pozdějších knihách. Za zapamatování rozhodně stojí věčně vlhká a děsně sexy O'Brienová a sadistický mafián Řízek, který bude Frankovi rovnocenným soupeřem. Na úvod série hodně dobrá kniha. 80%
  • Norri
    Norri mecenáš3.9.2022 15:56Punisher MAX #01: Na začátku
    Tento díl mám jako jediný v angličtině, takže hodnotím jen samotný komiks, ne české vydání. Radši bych měl v knihovně české vydání, protože se slangem jsem si občas nevěděl rady, ale odmítl jsem za něj dát absurdní částku, za jakou je některými nabízen.

    Je to opět parádně krvavá záležitost. Je to sice naprosto typický punisherovský příběh, ale pořád je to zábava. Doufám, že se v nějaké další knize ještě setkáme s O'Brien. Ta holka má potenciál. Kresba a barvy mě bavily.
  • MEGA
    Jako první musím říct, že kniha má skvělé tempo a čte se jedním dechem. Nejlepší částí je Clint Eastwood, ehm, teda Punisher. Ten je správně nekompromisní, ale i přes to Ennis zvládne najít hloubku v jeho černobílém vidění světa. Bohužel všechny vedlejší postavy kromě Micra jsou naprosto ploché a slouží pouze jako křoví nebo vtip. Humor celkově mně k tomuto zdánlivě vážnejšímu příběhu většinou nesedl. Kresba se mi moc líbila a dodávala celé knize dynamiku a vždy potřebnou atmosféru. Slabší 4*
  • Joker189
    Joker18922.12.2019 15:04Punisher MAX #01: Na začátku
    Čteno v angličtině.
  • Kadin
    Kadin mecenáš5.7.2019 17:44Punisher MAX #01: Na začátku
    První díl ze série Punisher MAX s podtitulem Na začátku je skvělá brutální akční jízda. Po sérii Transmetropolitan jsem chtěl něco trochu více mainstreamovějšího a toto je přesně to co jsem potřeboval. Krev cáká na všechny strany a fatalitky jsou nádherně brutální. Samotný Frank je badass a s ničím se nepáře. A co se týče scénáře ten je vesměs průměrný až nadprůměrný. Kresba je také hodně fajn. Těším se na další díly, zatím skvělá krvavá oddechovka. 8/10
  • mearez
    mearez20.12.2018 20:04Punisher MAX #01: Na začátku
    Tak tohle není vůbec špatný začátek. Hned v první knize Ennis ukazuje, že jeho Punisher bude jinej. A to dost. Možná nebudu moc objektivní, ale mě to prostě bavilo od začátku až do konce. Ano, bylo to trošku ukecanější, ale mě to nevadilo. Kresba byla v pohodě, ovšem na sérii Punisher MAX pracovali i lepší kreslíři. Za mě definitivně 5*, nemá to chybu.
  • Peppa
    Peppa14.9.2018 18:51Punisher MAX #01: Na začátku
    Pruměrnej punisher
  • JohnyG
    JohnyG4.8.2018 15:36Punisher MAX #01: Na začátku
    Bomba, prostě hodně hustý čtení s parádní kresbou a postavou, která se je cynickej kafemlejnek na mrtvoly. Po zdech stříkaj mozky a on si přitom úplně klidně jede svoje syrový vnitřní monology a vy nevíte, jestli mu ten důvod zabíjení ještě žerete, nebo je to prostě už jenom úplnej magor, kterýho cupování lidí kulometem prostě baví a jinak by nevěděl, co s časem. Vždycky překvapí nějakým originálním postupem, takže tak jak tak je to velká zábava.
  • mike731
    mike73112.10.2017 14:22Punisher MAX #01: Na začátku
    Zlákán druhou řadou netflixovského Daredevila jsem rozhodl pustit se do údajně nejlepší série s Punisherem, jakou kdy kdo napsal. Bohužel jsem dostal jenom ošklivou hloupou nudu.
    Pokud jste na tom stejně, hledejte komiksové seznámení s Frankem jinde.
  • Syndrom
    Syndrom1.3.2017 14:43Punisher MAX #01: Na začátku
    Čtu to v originále: It´s one in a thousand who´s got it together--who thinks soldier means soldier--who knows it´s a life--válečné přesahy. A že jich ještě bude. To, že jsou války za svobodu pro americkou vládu kapitalistickou invazí a policejním zásahem dneska už dávno není nic objevného, ale v 19, když jsem to četl poprvé bylo.
  • Luigim
    Luigim22.1.2017 21:29Punisher MAX #01: Na začátku
    Akce zábava a STYL. A to pořádný. Tento komiks mne nezklamal. Těším se na další.
  • Honzin
    Honzin10.8.2016 23:01Punisher MAX #01: Na začátku
    Musím říct, že na začátek téhle řady je to docela bída. Zrovna od Ennise bych čekal, že se v likvidaci Punisherovi rodiny bude vyloženě rochnit. Jenže začátek je tak uspěchaný až mi to kazilo zážitek z celé knihy až do konce. Příběh tady zachraňuje z větší části parádní atmosféra a drsnější kresba. Zbytek příběhu drží nad vodou samotný Frank, který je nám představen, jako nejsympatičtější magor v pokročilém věku.

    Celkem 60%
  • TheWrecker
    TheWrecker26.6.2015 23:26Punisher MAX #01: Na začátku
    Je možný, že to bude tím masmediálním návalem, globálním oteplováním aj. a já už nebyl v devět večer při čtení tohodle booku schopnej dostatečně vnímat děj, ale připadalo mi to... hodně zmatené. V příběhu jsem neviděl hlavu ani patu, v lepším případě mi to spíše připomínalo ten starší béčkový film se Seagalem, jak tam hraje toho poldu, nasere se a pak rozmrdá všechno na co narazí (který z těch filmů to asi bude?)
    Nicméně, vzhledem ke kvalitě nadcházejících Punisherů z řady MAX mi nejde do hlavy, že zrovna tohle je opening. Moc rychle rozjeté, vedlejší zápletka s mafiánama nudná... Nevím. Za mě zklamání.
  • Schramm
    Schramm27.5.2015 10:25Punisher MAX #01: Na začátku
    Za mě dobrý, bavilo a od Punishera vlastně víc nečekám.
  • sedw
    Za mě zasloužené 4 hvězdy. Punisher mi dal přesně to, co od něj očekávám, čirou zábavu, která si na nic nehraje, děj je nekomplikovaný (ale rozhodně ne hloupý) a vše je podpořeno přiměřenou dávkou brutality. Uplně dokonalé to však nebylo, zejména začátek mě mírně zklamal, od třetího sešitu to však už byla neskutečná jízda. Kresba mi místy sedla maximálně (zejména Punisher u výslechu), místy byla slabší, až jsem měl pocit, že se střídají 2 kreslíři. Celkově však hodnotím kladně.
  • mAGiic
    mAGiic editor27.11.2014 21:46Punisher MAX #01: Na začátku
    Punisher je zde vykreslen jako takovej padesátník s vráskama, kterej to likviduje hlava nehlava a série MAX je mnohem temnější a brutálnější než předchozí řada Ennise/Dillona. (o tom jsme se ale přesvědčili již v speicálu Born).

    Závěr určitě (ne)překvapí. 5*
  • Fry
    Fry admin2.3.2014 10:02Punisher MAX #01: Na začátku
    Punisher spoután a vězněn policií, aby ho následně zachránili zločinci?!? Waaat? No, zdržím se raději delšího komentáře.
  • Walome
    Walome mecenáš1.11.2013 09:38Punisher MAX #01: Na začátku
    Všechno špatně. Frank vypadá jak po obrně a připomíná spíš Marva ze Sin City. Kreslíř si navíc nepamatuje zranění postav, takže na jednom panelu mají břicho od krve, na druhém už ne atd. Dějově je to naprosto o ničem, bez napětí. Myšlenka tu nějaká je, ale ta už nám tak nějak došla ze všech předchozích dílů. Po "nultém" čísle (které vyšlo až později, ale já ho četl jako první), je to opravdu slabota. Souhlasím s tím, aby se šlo víc na vážno, ale to by tam Ennis nesměl mít nadrženou policistku, která z Franka vlhne i když dotyčná bojuje o holý život. V tomto směru je to naprosto nevyvážené.
    Kresba jako taková mi atmosférou sedí více než Dillon, který byl vyloženě jednoduchý, ale je třeba si pohlídat ty detaily. A ve scénáři buď přidat na zábavě nebo na realističnosti, protože jinak je to takový pelmel.
  • KdG
    Je to drsnější než minulá řada a řádně zábavné.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš4.8.2011 18:59Punisher MAX #01: Na začátku
    Nejsem si jistej jakej druh Punishera se mi líbí víc, protože mě od četby starších Punisherů dělí několik let, ale Punisher jako šedesátiletej řezník s vráskama jak devadesátiletá stařena má šmrnc. Je to temnější, brutálnější a přečetl jsem to jedním dechem. Ennise mám prostě rád a musim to říct naplno, ano, je to můj nejoblíbenější komiksový scénárista. Možná to neni nejsofistikovanější nebo nejinteligentnější, ale u komiksů se chci hlavně bavit a tady sem se bavil královsky...Za posledních pár měsíců nejlepší komiks co jsem četl. Možná mi to prostě jenom sedlo a potřeboval sem dávku brutality v komiksu...
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš27.7.2010 19:17Punisher MAX #01: Na začátku
    Předkrm: Střevní (výh)řez. Hlavní chod: krvavý steak, škvařící se sádlo a mozkomíšní frappé. Jako dezert koblížky plněné novorozeňaty. A nakonec ryzí kuřbička při měsíčku. I takový může být Punisher. A nebudeme si nic nalhávat, Dillon přece jen užívá takový ten 'gay' styl, tenhle Larosa je trochu jiná sorta, ten to tam pere bez kondomu a na sucho.

    Netorack: Já se s Frankem také neztotožnil, já se bavil.
  • punisher
    punisher24.6.2010 11:13Punisher MAX #01: Na začátku
    Dobré,ale více mi líbila předchozí řada
  • BlackDragon
    BlackDragon18.3.2010 19:47Punisher MAX #01: Na začátku
    pekne :)
  • Netorack
    Netorack16.11.2009 23:12Punisher MAX #01: Na začátku
    Pro mě spíše horší Punisher. Řekl bych, že u Punishera je klíčová jeho motivace (nebo spíš "motivace") a já se v tomhle booku s hlavní postavou nestotožnil, nebylo mi jasné, proč dělá co dělá (aniž bych s ním chtěl nějak souhlasit, jen bych rád viděl, že to, co se odehrává, je nějak konzistentní). Co se týče ostatního, tak je to prostě Ennis se vším všudy. Kresba mi hodně nesedla, ani close-up záběry s tisíci vráskami ani větší scény s načrtnutnými panáčky.
  • andywart
    andywart12.9.2009 22:42Punisher MAX #01: Na začátku
    Mňa tu najviac fascinovala odolnosť fyzických schránok (viz Punisher a Řízek). Je to jednoznačne lepšia a naturalistickejšia kresba ako u Dillona, no trebárs pri vypočúvaní Microm vyzerá Castle na niečo medzi sedemdesiat a smrťou
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš31.8.2009 22:51Punisher MAX #01: Na začátku
    Osvezujici comicsova serie, pokud je clovek pripraven a ma naladu na prehrsli zbytecnych vulgarit, i kdyz proti novejsim Boys se Ennis jeste drzi na uzde, prehrsli nasili a typicke Ennisovy mrskacske pranyre, cili byrokracie, ulizanost a samosebou nekolik prapodivny postav z opravdu deformovanym pohledem na zivot. Tohle je proste comics, ve kterym si nenajdete postavu, u ktere si reknete "jak uslechtile myslenky, jak uslechtile chovani".

    Mirek Dusin by pri cetbe Punishera z rady Max chvili zvracel a pote by se pomalu odplazil do jedne hezke, vypolstrovane cely v Arkhamu. Coz by nebylo na skodu, pac potom by treba mohl byt nejaky crossover s Batmanem. Znate to, kdyz je nekdo az moc hodny, tak se dostava velmi nebezpecne k hranici stat se velmi zlym.

    Proti rade Marvels Knights je tohle Punisher, ktery se mi zamlouva - tvrdy, nesmlouvavy, nikoho nepotrebujici stroj na zabijeni, totalne chladny, bez emoci. A takovymu "cloveku" se tezko dostanete na kobylku. I kdyz, jak se dozvime v dalsich dilech, kazdy ma svoji Achillovu patu.

    Doporucuji pred ctenim dve veci:

    1) mit chut na lehci comics, u ktereho cekate drsnejsi zabavu. To znamena, ze kdyz v panelu uvidite divku, ktere ma cerstve prostrelene rameno, tak misto bezneho nadavani prohlasi: "jezisi kriste, jsem z toho uplne vlhka", tak si reknete "tak fajn, vcelku dobra, neotrela hlaska".

    2) vzit na vedomi ze vazne neni dobre cist od Ennise vic comicsovych serii za sebou, radeji rozdelit a prokladat, jinak si clovek lehce vsimne stejnych temat a schemat. Shodou okolnosti jsem nedavno cetl Furyho a podobnost je videt az moc.

    Na zaver: jen se nedelejte, nemuzeme preci porad cist hlubokomyslne comicsy, ktere nase dusevno pusunout dal a predaji nam trosku toho zivotniho moudra, jednou za cas prijde cas na zabavu. A v tu chvili je dobre sahnout po Punisherovy, nebudete zklamani.
  • blackJag
    blackJag admin13.1.2009 17:49Punisher MAX #01: Na začátku
    Nejenom rozdrápaná a občas uživatelsky docela nepřátelská kresba napovídá, že tady se moc nezasmějeme. I hlášky o "menstruačním výtoku" nebo "lízání análu" vás dostatečně nasměrují mimo obvyklé trasy středoproudého způsobu vyprávění. Tohle bude beze srandy, navážno, natvrdo. A taky to tak opravdu je. Ne že by si Frank normálně obouval balerýnky a ve svém volnu křepčil balet, ale změna tu je. Je to hrubší, bez kompromisů, už ve svém počátku bezvýchodné.
  • Mleako
    Mleako mecenáš15.11.2008 13:24Punisher MAX #01: Na začátku
    Temnější a agresivnější verze Punishera se mně osobně možná i líbí o něco víc než ta s Dillonem, ale každá verze má něco do sebe. Btw na jednom detailu obličeje Frank vypadá jako clint Eastwood:)
  • willis
    willis11.11.2008 09:14Punisher MAX #01: Na začátku
    Tady je Punisher zobrazenej jako pořádně nařachanej šedesátiletej psychouš, kterej i přes ty tisícovky mrtvol v minulosti má stále chuť zabíjet. Příběhově je to Ennisovka, ale proti posledním dvěma bookům z minulé série je to oživení (teda nevim jestli to je v tomhle případě to správné slovo) i díky nové kresbě.
  • andre
    andre mecenáš20.10.2008 08:43Punisher MAX #01: Na začátku
    Celá kniha (a hlavně první část) mi připadá nevyvážená. Kresba jednou docela slušná a jednou totální patlanina 12ti letýho kluka. Co se efektů týče, tak ty mi připadaj, že někomu ukázali pár základních funkcí a filtrů ve Phosthopu a ten je používal úplně bez rozmyslu. Mluvím především o rozostření, které bylo poměrně často absolutně bez logiky. ........ Ani si nemyslím, že by tato kniha byla vhodná jako ukázka definice "komiksu pro dospělé" . Neb pokud je "dospělost" bezmyšlenkovité a samoúčelné používání vulgarismů, sadismu a nechutností, tak jsem byl dospělý už asi tak v 8-9 letech (minimálně co se vulgarismů týče - ovládal jsem veškeré "základní pojmy" minimálně dvoujazyčně;-) ). ......... Naštěstí se ke konci autor trošku uklidnil, a tak nakonec pro mě kniha nevyzněla tak špatně, jako jsem se bál ze začátku. Takže tak.
  • BlackStar
    BlackStar12.10.2008 19:51Punisher MAX #01: Na začátku
    No takhle...když jsem to dočetl, měl jsem celkem rozporuplné názory, ale o chvíli později, když jsem si vše vybavil a poskládal dohromady, došlo mi, že to neni vůbec špatné, kresba mi sedne, scénář taky není nejhorší a navíc se jedná o startovní knihu, takže to beru jako takový rozjest, kdyby to příště šlo ještě líp, tak by to bylo super!
  • Keram
    Keram5.10.2008 11:13Punisher MAX #01: Na začátku
    srandy sa v tejto sérii nedočkáš. čo sa týka kresby tak Larosa kreslil iba tento prvý príbeh. budúci príbeh (ak niekedy bude) menom Írska Kuchyňa kreslil môj oblúbený Leandro Fernandez. a čo sa týka úrovne brutality, tak tá bude stúpať a stúpať.
  • krvinka56
    krvinka565.10.2008 10:27Punisher MAX #01: Na začátku
    Tak a máme tu novou verzi Punishera serije Max.Hlavní změnou jer podle mne kresba je místy lepší hlavně v detajlech a emocích ,tedy jen u jedné postavy.Jakmile se tu objevý více postav tak mi přijde jakoby to krelíř nezvládal.Jednotlivé postavy sou fakt super ale jak mile se to d nich trochu vzdálí a přidá se víc postav tak všichni najednou vypadají jak mongolové.Sám Punisher nám pořádně zestárnul (narozdíl od minulé sérije, kde vypadal i potolika letech od Vjetnamu stále jako třicátník) taky mu přibylo pár stovek jizev.Příběh je povedený dokonce se dořeší vstah Punisheera a Mikra.Skutečný svět Punisherovy sluší dokonce víc než když se tam vyskytovaly poněkud šílené postavy.Akorát mi tu chybí nějaká sranda.Sem zvědav jak se to bude u bírat dál.Ale je to oproti předešlým dílům pořádně brutální.
  • erik
    Drsný Punisher je späť. Navzdory rozšírenému názoru je to podľa mňa klasický Ennis, aj vtípky, aj tie úchylnosti sú prítomné. Kresba sa mi páči, ale po Dillonovi je každý kreslič lepší. Brázdy vo Frankovej tvári sú slušivé. Páči sa mi to moc.
  • Kabukiman
    Kabukiman27.9.2008 13:41Punisher MAX #01: Na začátku
    Nekompromisní vyvražďovačka snad všech zúčastněných krom Punishera:) Masakrálností už mi začíná Punisher připomínat Loba:))) Ale stále je to velmi zábavné a dobře se to čte,takže dávám po delší úvaze dokonce 90%.
  • brkowycz
    brkowycz26.9.2008 11:01Punisher MAX #01: Na začátku
    Docela bomba. Drsná kresba, syrovej scénář, pro mě osobně o moc lepší než všichni čtyři předchozí Punishrové, kteří na mě opravdu teďka působí jak sbírka comicsů Kačera Donalda. Už to prostě neni sranda. Kdysi jsem to četl a moc se mi to nelíbilo, ale když jsem si to teďka otevřel podruhé v češtině, dal sem to na jeden zátah a fakt sem si to užil. Supr závěr. Punisher je zpátky ve svý nejlepší formě.
  • choze
    choze25.9.2008 09:54Punisher MAX #01: Na začátku
    "Zaútočil na pohřeb...? S čím přijde teď? Vykope je z hrobu, aby je moh zabít ještě jednou? Punisher nám přitvrdil, potemněl a začal se brát víc vážně, ale že by to byla větší zábava... no, předpokládám, že se to teprv rozjíždí. Navíc mi nesedla Larosova kresba, byť k tomu samozřejmě sedí mnohem líp než Dillonova. Cena šla sice dolů, ale to i počet stran a opět chybí obálky. Aspoň, že si s tím pospíšili.
55621242
  • Corvus
    Corvus24.10.2018 16:59Punisher MAX #01: Na začátku
    Zdravím, sháním tento book pro kámoše. Bohužel je vyprodán. Neměl by někdo zájem prodat? Díky za info.
  • Fimi
    Fimi mecenáš21.10.2018 09:43Punisher MAX #01: Na začátku
    Oni na sebe vesměs nenavazují takže ne potřeba to není
  • Kadin
    Kadin mecenáš21.10.2018 08:45Punisher MAX #01: Na začátku
    Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli je tento díl potřeba nebo stáčí číst od 2. dílu nechce se mi dávat za paperback tisíce korun. Díky za odpověď
  • Fimi
    Fimi mecenáš14.9.2018 20:48Punisher MAX #01: Na začátku
    peppa: průměrnej Punisher a dáš mu pět hvězd? to není moc průměr, ne?
  • Fimi
    Fimi mecenáš11.7.2018 13:30Punisher MAX #01: Na začátku
    Teď to někdo prodal za 1400 Kč...pěkný kauf přitom je to v celku obyčejný příběh zrovna tento
Četl/a (149)
-spacilost-, 2scha, 3DD!3, Al0f0k, Alikkk, alois13, Ash Pointak, BadBoy, Balů103, batoo, Becko, besikv, bierce, binnmode, blackJag, Bronn, calvin10, Chaolinek, charvos, choze, Cinema Ranger, ConanVJ, crewni.konzerva, cyboy, dajik, Darker, davidek, dbar, Deckard, Doppelganger, erik, farnhajt, fifas, filosh, Final, flipflop, Fox01, Fry, Georgíno J., gezic, house192, hromotlk, hypermlok, invape, Izmir Čupr, Jabba, James, jankie, JANNE, jh666, jiskra, JohnyG, Joker189, Kaaos, kadas97, Kadin, kallenved, Kaluž, kaylin, KdG, kendor007, Khagrael, Killingjoke, kinak, Kocour, Ladinek82, lantan1, Lawer de Sanctis, Librarian, Light, LookAss, mAGiic, mart.in, martin28, Martinb, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, miuanek, mkolar, Mleako, MonsterGyre, monte walsh, monty.cl, Mrtvejbazen, mstefl, mywiel, namdnas, Nevidal7, Noci, Norri, oleav, Olesh, opytz, Ozymandias, Paldini, pearlxjam, pechna, Peppa, Petr, Petrisko911 , PH79, Pietro26, Plechy, punisher, radimisko, raenius, RaggamuffinSVK, raimi, RaptoR, Rezet, rooty, RudyRod, Saint of Killers, saja, samuelo12, Schramm, sedw, Shake, Shpeckk, Sikk, slavik38, Spacecore, Spike, Symbi, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, Ukko, Unerr, Velkej šéf, Vojtěch 393, vrazdinek, VskPrzk, Walome, Wasps, Wiw, Yaromil, Yefery, Zbysek2410, Zeebonk, zlejzmrd
(289)
123, 15500, 2scha, 665+1, adam.ra, Aerchel, afri, Alfi, Alfray, alois13, andywart, ArmadOon, Ash Pointak, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Balů103, batoo, bboorreekk, Beng.D, Benji, besikv, Bezvliv, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, BlackStar, Blair, bmc75, bobo666_2005, bourgeois, Braindead, brkowycz, Bronn, Bury, calvin10, calviti, Capa, Caps, Cassidy, Chaolinek, charvos, choze, cobe, ConanVJ, Corvus, CP, Cr4sh, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Darker, davidek, dbar, Deckard, Denis1996, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, Dosis_Venenum, dracula, Drakeus, Drbo Jebo, Duchy, dvoracekpetr1, Einstain666 , Elhonzo , erik, Famozní, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, felis, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, firesnake, Fos4, Fry, goldschmidchen, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, gumidekmedvidek, hahahoho, Hamichal, hedgehog, herbert, ho.mof, holubdema, Honzin, house192, hromotlk, Hulik, hypermlok, ikshorm, Ilock, invape, isildur heir, ivos309, J.T.honza, Jabba, Jack043, James, jankie, JANNE, jh666, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, Joker189, Joshua_T, Kabukiman, kadas97, kallenved, Kaluž, Kapis, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, kinghome, KINIMODUS, Kocour, komik.sx, konous, Kreatik Digital, krvinka56, kubanec13, kucik, Lawer de Sanctis, Lenny, Librarian, listr, Lojza, LookAss, Lucifer, lutrix, maara, mAGiic, mainman, malylada, markic, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, martin28, Martinb, Marvin, Masinfira, Matej-29, Maty48, mclusky, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, mikina, mikki.maser, mineralk, mirec, Mistak, miuanek, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monte walsh, monty.cl, mouminek, Mr.Plysh, Mrlah, mstefl, namdnas, Netorack, Nevidal7, Nightmare, Noci, noMster, nx, Odal , ohromno, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, padre_negro, Pafnuc, Paldini, palo, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, pennywise, Pepares, Petr, Petrisko911 , PH79, POLAKST, Poseidon1978, punisher, radimisko, RadimNemec, Radkos, raenius, RaggamuffinSVK, Raikou, raimi, RainDamage, RaptoR, Ricarderon, Roiser, rooty, RudyRod, Rumburaq, Saiffer, Saint of Killers, Salien, samuelo12, SantinoV, Saran, Schramm, sedw, Shake, Shpeckk, SirSandál, Skot, Slaine, Slávek, slavik38, sleepless, songoku, Spideyy, Spike, spot, Stalker, StanleyHu, stanleystar, suricattaontheway, Symbi, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, TheWrecker, timek, Toe, Tombal, Tomek, Tony TwoDee, TonyT, Toren, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, vallyslayer, Velkej šéf, Viking, Vítek, Vlcacka, Vojtěch 393, vrazdinek, Wasps, willis, Wiruss, Wiw, xai, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zebedee, Zíďas, zlejzmrd
Chce (36)
-spacilost-, adriel, Ajit, AwatarDK, Azik2586, Badgu.y1902, Benny, Blacklarch, deadpool, DKoscik, DracoAn, EvilvsGod, Fugas, fusnix, Geralt, gezic, gwen666, halamastepan, Hauzina, Hebled, Lobok257, Macek78, Mamut12, mildaE, Miriyak, Pavouk01, petrsimcik, RedButton, Ronik, Rowan, seeker666, Tomas024, Vcelka_Maja, xxaannddeerr, Zelvak, Zod
Shání (7)
Adelheid1, delta11, Duracell, Dzoglik, gezic, Hauzina, Tomate
Nabízí (4)
bourgeois, MazeCZ, SirSandál, suchy