Svět bez mužů by ani náhodou nebyl tak idylický, jak se vám snaží namluvit feministky. Spíš naopak.

O tom by mohl vyprávět Yorick, jediná osoba mužského pohlaví (když nepočítáme jeho opičáka), která přežila bleskovou apokalypsu a teď zjišťuje, že být posledním mužem na Zemi není taková sranda, jak si člověk představoval. Ve světě, kde je penis nedostatkovým zbožím, jste štvancem jak těch, které vás chtějí použít k plození, tak těch, které vás považují za relikvii temných dávnověků a chtějí vás zlikvidovat. A to ani nemluvíme o tom, že nikdo netuší, proč Yorick přežil a jestli ve svých genech neskrývá recept na záchranu lidské rasy.
Prezidentka, novodobé amazonky, agentky Mossadu, komanda republikánek, ruské vojandy, tajné organizace i nezaměstnané supermodelky, ty všechny mají o Yoricka zájem.
Být chlapem je těžký úděl.

V knize Jako jeden muž se začíná rozvíjet velkolepý postapokalyptický dobrodružný epos. Příběh, který má na svědomí jeden z největších komiksových talentů současnosti, Brian K. Vaughan.

Obsahuje sešity série Y: The Last Man #1-5

Y – POSLEDNÍ Z MUŽŮ získal v roce 2008 hned dvě prestižní Eisnerovy ceny: v kategorii Nejlepší série „na pokračování“ a výtvarníci Pia Guerra a Jose Marzan, Jr. byli oceněni v kategorii Nejlepší kreslíř/inker nebo kolektiv kreslířů/inkeristů.


Scénář
Brian K. Vaughan
Art
Pia Guerra
Ink
José Marzan jr.
Barvy
Digital Chameleon, Pamela Rambo
Obálka
J. G. Jones
Překlad
Petr Zenkl
Žánry
ze života
ISBN/ISSN
978-80-7381-339-0 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-339-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
408 g
Stran
128
Cena
349 Kč
Originál
Y: The Last Man #01: Unmanned (Vertigo (DC Comics))
  • ludek.n
    Scenárista Brian K. Vaughan a výtvarnice Pia Guerra tímto albem otevírají komiksovou sérii Y: Poslední z mužů. Už sám název napovídá, o čem to celé bude, přičemž ono symbolické Y odkazuje na Yoricka Browna, syna zastupitelky amerického kongresu, který jako jediný z nositelů chromozomu Y zůstal naživu po zatím nevysvětlitelné celoplanetární katastrofě. A že to nebude mít ve světě žen jednoduché, je nasnadě. Eisnerova cena v roce 2008 za nejlepší sérii, kresbu a barvy mluví jasnou řečí, nicméně prvních pět sešitů (nebo chcete-li kapitol) ve mně zase až takové nadšení nevzbudilo. Chápu, že úvodní díl má připravit půdu, seznámit čtenáře s reáliemi, fungováním procesů v proměněné společnosti a také s jednotlivými protagonisty… ale také by měl strhnout a navnadit potencionální kupce k zakoupení dalšího pokračování. Tržní ekonomika je v tomto ohledu nemilosrdná. Moje pocity z první knihy jsou však vlažné. V každé části mi něco vadilo: nějaký ten detail, vedení děje, Yorikova nanicovatost atd. Přestože kresba je precizní, ničím nepřekvapí ani neohromí. Dokonce mě napadla kacířská myšlenka, že obálky J. G. Jonese jsou vyzývavější a šťavnatější než jeden každý panel. Uvidíme, s čím přijdou další sešity.
  • MisaNuff
    Nechtěl jsem to číst, ale když se naskytla možnost koupit po 100 Kč., tak jsem se k tomu dostal. Jak píší ostatní, je to rozjezd, hodně se tady skáče a představují různé postavy a strany. Vadí mi tam americká politika a narážky, kterým nerozumím. Ale naštěstí to jde přejít a bavit se. Na světě zůstaly jen ženy a první setkání s jednou je havárie, protože jí nejde moc brzdit :D Nechala si udělat prsa a jsou jí k ničemu. Takových vtípků je tam spoustu. Pěkně to odsýpá a jsem zvědavý, co bude dál, kam se to rozvine.
  • Lord Baltimore
    Lord Baltimore4.11.2019 20:18Y: Poslední z mužů #01: Jako jeden muž
    Zatím takový pomalý rozjezd, jsem zvědavý kam se příběh nakonec upne.
  • Spacecore
    Tohle je přesně to, co mám rád. Postapo, ale dost netypické. Námět je geniální a celkem se mi líbí jak se s ním Vaughan vypořádává. Před námi je road trip, to taky dost můžu. Zkrátka je mi naprosto jasné, proč byl kolem této série takový hype a ač nevím, co mě čeká, vím, že to bude dobrý. Mám rád chytré, dospělé série od Vertiga a tahle bude mít něco do sebe. Pomalejší tempo mi nevadí, právě naopak, rád si vychutnám kvalitní nájezd, kdy stíhám o komiksu přemýšlet. A dialogy mě moc baví. Kresba od Pie Guerry je fajn, poslední dobou mám slabost pro takovýto typ kresby ve stylu Mezi řádky, Lucifera nebo tak, zkrátka "obyčejná" ničím nerušivá kresba. Krásně si můžu pak vychutnat příběh a tenhle vypadá moc zajímavě. Jdu na další knihu.
  • perak
    Tak zatím je to jen takový pomalý rozjezd, vhození do placu spousty postav (žen) s různými zájmy a postoji k mužům, tak uvidíme, kam se vším tím autoři namíří a jak se budou osudy jednotlivých žen kolem jediného muže protínat. Oceňuji autorovu styl se skoky v čase - stejně jako u Ságy to povyšuje vyprávění o level výše.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš6.12.2018 00:30Y: Poslední z mužů #01: Jako jeden muž
    Dosť seriálové a naťahované, ale rozhodne príbehom chytré. Zatiaľ mi okrem hlavnej postavy a jeho opičiaka ostatné neprídu nejak extra , ale je tu potenciál minimálne v postave jeho sestry. Som zvedavý kam sa bude príbeh uberať a ako sa bude zamotávať, len dúfam, že to nebude zbytočne dlhé prešlapovanie na jednom mieste. Kresba mi príde priemerná, ale pozerať sa na to dá. Zatiaľ ok.
  • rewkon
    Příběh se zatím rozjíždí ,ale docela mě bavil kresba není špatná .ale zde nejde tak o kresbu spíš to stojí fakt na tom příběhu a postavách v něm tak uvidím jaké budou další díly.
  • karl173
    karl173 mecenáš29.9.2018 19:40Y: Poslední z mužů #01: Jako jeden muž
    Na tuto sérii jsem si delší dobu dělal zálusk, a to především protože mám rád Vaughana a jeho sérii Sága. No a teď když čekám na 8. díl Ságy, tak jsem si řekl že je vhodný čas začít, aby toho Vaughana neubylo. No a musím zajásat, že Vaughan opět nezklamal. Hned po první knize mám jasno, že tuto sérii budu chtít číst. Námět super, tempo mi také vyhovuje a zase je tu klasický cliffhanger na závěr. Navíc mi velmi sedla kresba, která je taková příjemná a nenáročná. 85%
  • faster86
    Takhle by měl vypadat první sešit každé série. Ve zbytku se nam rozjíždí road trip. Každá přeživší se vypořádádá se smrtí mužů po svém, což je tu krásně znázorněno na pár příkladech.
  • hroubek
    Na tento komiks jsem se těšil několik let, a jsem moc rád, že jsem se k němu konečně dostal. Samotná myšlenka příběhu mě vždy přišla velmi slibná a zajímavá a rozhodně jsem byl dost zvědaví na to jak to komiks prodá. A to se povedlo velmi dobře. Brian K. Vaughan nikam moc nespěchá a krásně rozjede mezikontinentální příběh. Příběh prvního dílu je jen začátek jednoho velkého příběhu, který bude časem jistě gradovat. Kresba je fajn, ale dovedu si představit zajímavější. Zatím mě baví hlášky a i postavy, a hlavně samotné téma. Y: Poslední z mužů je dobrý komiks a já se těším na další díly.
  • luky.kuky10
    Skvělý komiks, který by si zasloužil seriálovou podobu podobně jako Živí mrtví. Scénář má originální "post-apo" myšlenku. Na rozjezd série je to parádní, příběh dobře odsýpá a společně s hezkou kresbou tak tvoří komiks, který jsem si hodně užil a hlavně - navnadil mě na další pokračování. 4-5*
  • louza
    Celkem zajímavá i když v literatuře nikterak originální premisa. Autor jí pojímá klasickým kecacím způsobem seriálu na pokračování, všechny své zvraty si žárlivě šetří a používá jen v nezbytné nouzi, kdy už čtenářova pozornost upadá. První kniha určuje mantinely v nichž se bude příběh odehrávat a sečtělí už asi ví co mají čekat. Počátek klasické konzumní série, která jiným než autorovým fanouškům nemusí mít co říct. 70%
  • trudoš
    trudoš editor4.4.2016 22:45Y: Poslední z mužů #01: Jako jeden muž
    Tak nám zabili všechny chlapy světa. Co teď?
    Mohlo by se zdát, že oceňovaná série Briana K. Vaughana bude buď čistě feministická záležitost oslavující možnosti a schopnosti žen, nebo naopak machistická propaganda toho, že bez nás mužů je hezčí polovička totálně v koncích. Naštěstí nepojednává ani o jednom.
    Postkatastrofická roadmovie o posledním přeživším muži ve světě žen, který nechce nic jiného, než se ze Států dostat do Austrálie za svou snoubenkou. Ovšem každá společnost zasažená katastrofou musí nejdřív projít obdobím chaosu, a když jste jediný, kdo je alespoň jakous takous nadějí na obnovu lidstva, nemáte život zrovna lehký.
    Skvělá kresba, bezvadný scénář. Nemám, co dodat. Snad jediná vada na kráse je, že se jedná o otevírací album, kde je tradičně položeno xy otázek, aniž by alespoň jedna byla zodpovězena. Tak snad v dalších dílech.
  • Drekorian
    Drekorian mecenáš9.2.2016 23:16Y: Poslední z mužů #01: Jako jeden muž
    Celkem mě překvapila negativní internetová hodnocení, obviňující knihu z mysogynie a mužocentrismu. Samotná pointa, jak se všechny we-can-do-it frí-spirit vnitřní bohyni vzývající žáby poperou s apokalypsou, kde tak nějak není s kým šukat, je sama o sobě zajímavá. Bohužel Vaughan si v pěti sešitech akorát kolíkuje hřiště, rozbaluje charaktery postav a... tak nějak mu to nejde. Žádná z postav není nějak extra zajímavá, Yorickův rozsah je někde na ose „totální hovado“ - „neschopný zhulenec“ což je na rozjezd série strašně málo. Kresba je báječná - skoro se mi chce říct mýtovská, ale sama na čtyři hvězdičky nedosáhne.
  • nester
    1. díl jsem dostal jako dárek a darující nevěděl, že se jedná o sérii. Chytlo mě to tak, že mám komplet. Každý díl 5*.
  • yenda1
    Vynikající námět. Spousta témat k zamyšlení, mnoho kulturních odkazů.

    http://jhoppipolla.blogspot.cz/2014/12/y-last-man.html
  • Fry
    "Y: Poslední z mužů #01: Jako jeden muž" - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... A já jsem se bavil stejně jako v tom roce 2011, možná malinko víc (nevím), ale dokonce jsem se i párkrát zasmál, na což si u prvního čtení nepamatuji (židle na Titanicu)... Ale zase na druhou stranu jsem si všimnul asi 4 gramatických chyb, což mě malinko zklamalo... "Yorick" je poslední muž na zemi, teda až na jeho opičku "Ampersanda"... no a místo toho, aby se nějak kruto-přísně zajímal o to, proč je poslední, zajímá ho víc jeho přítelkyně, která je zrovna v Austrálii... a tak spolu s 355 vyrážejí na dlouhou cestu, která teprve začíná... Za mě 5*!
  • sedw
    Velmi slibný začátek série, která mě lákala už od doby, co jsem o ní zaslechl popvé. Scénář mě velmi chytl a již několikrát zmíněné skoky v čase mě bavily, byly udělány přehledně a dle mého názoru tímto způsobem Brian velmi dobře buduje napětí. Co se týče kresby, tu považuji za lepší průměr, rozhodně nejde o nic světoborného, ale příjemně se na ni kouká a příběhu slouží více, než dobře. Pokud si někdo potrpí na akční scény, bude asi v případě tohoto komiksu zklamán, ale co se týče scénáře a dialogů, jedná se (alespoň prozatím) o nadprůměr. Příběh je sice poměrně ukecaný, ale dialogy mají smysl a jsou zábavné, osobně preferuji právě dialogy před několikastránkovými akčními scénami. Už se těším na další díl.
  • kaylin
    Brian má specifický styl vyprávění, kdy hodně skáče v čase. Kupodivu to ani moc nevadí. Čtenáři dává komiks smysl, neztrácí se. Možná je to trochu zbytečné, skoro až seriálové skákání, které může některé čtenáře odradit, ale oceňuji právě celkem velkou přehlednost. Ne každý scénárista je toho schopen. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/10/321-y-posledni-z-muzu-1-jako-jeden-muz.html
  • Kabukiman
    Když jsem to četl před pár lety prvně, tak bych tady asi dal čtyři až pět hvězd,ale po druhém čtení to vidim tak na tři. Zase taková pecka to není. Hlavně nemusím takové to před půl hodinou támhle a o pět minut později jinde, přítomnost a zase o dvě hodiny zpět jinam.
  • Oompa Loompa
    Možná jsem čekal zběsilé porno hned od začátku a vžíval se do role hlavního hrdiny :) i když se z toho nic nekonalo,tak to má dobře nakročeno k parádnímu příběhu. Nebudu se tajit tím,že si pochopitelně koupím další díl(y) a že se na něj moc těším, jelikož nemám rád tyhle otevřené konce.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš27.12.2012 20:06Y: Poslední z mužů #01: Jako jeden muž
    Tenhle komiks vás donutí přemejšlet o tom, jestli by to vážně na světě bez mužů (skoro) mohlo takhle vypadat. No, proč ne. Výborné. Hned jsem slupl tři díly naráz .o)
  • mára
    mára mecenáš29.2.2012 17:06Y: Poslední z mužů #01: Jako jeden muž
    Tohle vyprávění je výborné jako velký celek. Ale při pohledu na jeho jednotlivé detaily zívám a přeskakuju stránky a hledám erotickou scénu (abych po prolistování celého dílu zjistil, že byla hned na následující straně). Co mě nejvíc štve:

    Banální dialogy, které dost často sdělují informace, které se daly elegantně a s větším požitkem vyprávět obrazem.

    Výtvarná nuda, všechno syntetické, uhlazené - včetně prostředí, od kterého po nějakém čase už nějakou zajímavou existenci nečekáte a vnímáte ho jen jako nezajímavou plochou kulisu. Kreslíř jede podle instrukcí scénáře a neřeší. Eisnera za kresbu? Ať žijou roboti.
  • mart.in
    mart.in mecenáš9.10.2011 21:04Y: Poslední z mužů #01: Jako jeden muž
    Místy možná až moc ukecané, ale rozhodně mě to nalákala na další díly.
  • Kibr
    Paráda - už se těším na další díly...
  • Fry
    Už dlouho jsem nedostal do rukou něco, od čeho jsem se nemohl odtrhnout.

    Tato kniha je plná záhad a napětí - opravdu si zaslouží Eisnerovy ceny, protože vás tato kniha vtáhne do tohoto světa a už vás nepustí.

    Doufám, že i další díly budou tak povedené, jako tento díl (asi nemusím připomínat, že dávám 100%).
  • marshalx
    Zajímavý příběh, náááádherná kresba a barvy.
  • Azalin
    Azalin mecenáš21.9.2010 10:54Y: Poslední z mužů #01: Jako jeden muž
    První díl nic moc. Trošku moc politikaření a příběh utek. Ale věřím, že se to rozjede..
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.8.2010 22:24Y: Poslední z mužů #01: Jako jeden muž
    Mě to tedy dost navnadilo na pokračování... ale kdoví, třeba to skončí blábolem. Ale první díl dobrý.
  • flipflop
    Tak se to nějak vleče, a moc mě to nenadchlo. Raděj bych viděl v ruce dvojku DMZ než tohodle
  • BlackDragon
    nerozumiem tym malym hodnoteniam :) poprve su tam sexy zenske! podruhe som po docitani mal na chvilku pocit, ze naozaj na svete nie je uz ineho muza! po tretie to nie je Sexmisia, ale skor podobne knihe Muzi pod ochranou! postvrte ma v tom komixe nastvali amazonky a je to robene dramaticky, ziaden z tych nezazivnych opakujucich sa nudnych komixov!

    davam 99% a 1% davam dole kvoli otrasnej obalke, ktora odradza, pre ktoru by som tento super komix skoro odignoroval

    a kto hlasoval pod 80, trhnite si! :P
  • FrAnK
    Docela dobra nova serie, kresba prumer, scenar trosku lepsi, celkove to na me pusobi jako slibne se rozjizdejici vlak...
  • choze
    Kresebně standartní, zbytečně pomalý a ukecaný start, na kterém se mi ale líbil ten odpočet před katastrofou. Ke konci už to začínalo být docela zajímavé.
  • Saiffer
    Saiffer mecenáš27.9.2009 13:28Y: Poslední z mužů #01: Jako jeden muž
    Kedže mi nápad prišiel originálny, tešil som sa ako ho scénarista vyžmýka. Na jednu stranu sa mu to podarilo a nadhodil problémy, ktoré mi vôbec nenapadli, na druhú stranu sa príbeh hlavne v druhej polovici dosť zmiešal s politikou a natiahol do takých divných scénok, ktoré trochu stratili atmosféru. Celkovo (atmosfericky) veľmi príjemný úvod prešiel do (atmosfericky) rozpačitého konca. Logika príbehu ale funguje, kresba krásna, nápad super... ale popravde som očakával, že sa budú viac riešiť biologické, katastrofické a zábavné problémy ako to, kto bude na akom poste štátu. Na môj vkus by to chcelo menej politiky a príbeh trochu zrýchliť.
  • Houbař
    Houbař mecenáš11.5.2009 21:43Y: Poslední z mužů #01: Jako jeden muž
    Rozjezdový díl série. Pěkně nakreslený, děj sice ne úplně originální, ale "šlape." Nechme se překvapit pokračováním.
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš24.1.2009 02:06Y: Poslední z mužů #01: Jako jeden muž
    Jednim slovem SUPER! Při dočtení takovýchle kousků si řikam, že bych za každej další díl dal dvojnásobek peněz, jen aby vyšel co nejdřív..:) U mě rozhoduje zábava, a ta během tohodle komixu opravdu nechyběla..:) Super nápad, super kresba, kresleno i psáno s nadhledem, zkrátka takovýchdle počinů bych prosil více a častěji..:)
  • royan
    Typický rozjezdový díl serie. Jsem zvědavý na pokračování.
  • BeeSee
  • erik
    Mimochodom, Poliaci zvolili svoju naj komédiu minulého storočia a vyhrala Sexmisia. Kam sa Y hrabe na poctivých posledných dvoch (troch) mužov na zemi.
  • erik
    No, tak to skúsim. Na druhýkrát to bolo o niečo lepšie, ale aj tak, mám pocit, že sa v celej knihe nič neudialo, nápad s posledným mužom nie je nový, ale rozhodne má potenciál. Kresba ma nezaujala. Za najväčší problém považujem fakt, že scenár okrem strihov neponúka prakticky nič. Verím, že sa to rozbehne v dlhodobom horizonte, ale neviem, či tak dlho vydržím a rozhodne budem v ruke obracať každú korunu, kým sa rozhodnem ísť do pokračovania.
  • brkowycz
    Slušná kresba, hlavní hrdina je sympatickej blb, logickej scénář, i když je zazačátku víc hlavních hrdinů člověk neztrácí přehled... jen je to fakt začátek a nikdo absolutně nemůže tušit, kam to celý spěje. Zdá se že tady ten příběh bude opravdu na pokračování, takže je opravdu brzo na nějaké hodnicení. Proto taky jen 75, protože ten comics vám nic neřekne. Serie jako Kazatel nebo 100 nábojů, mají dlouhý ucelený příběhl skládající se z menších "dobrodružství". Tady to vypadá pouze na jeden dlouhý příběh. Těžko nějak hodnotit, u dalších booků můžu dávat 90 procent, stejně tak jako třeba 60. Ale potenciál to fakt má. Uvidíme.
  • willis
    Nedávno jsem četl knížku Pan Adam někdy z roku 194?. Tam řeší podobný problém, akorát muži nevymřeli jsou ale díky oblíbenému atomickému :) záření neplodný, až na jednoho. Docela mně to tenhle komiks chvilkama připomínal. Jinak slušný, ale má to trošku pomalejší rozjezd než bych čekal. Zápletka se rozvíjí bez nějakých zádrhelů i vcelku logicky, ale nějakých překvapivých scének je pomálu.
  • erik
    Vôbec ma to nechytilo, ale prečítam ešte raz, kým nahodím percentá.
  • The Genius
    Zatím jsem to přečetl jednou, chystám se na to znova, ale musím říct, že to na mě udělalo slušnej první dojem. Kresba zde sice jenom slouží příběhu, ale určitě neurazí, to hlavní je tady scénář. A ten se rozjíždí celkem slušně, jsem zvědavej, jak to bude dál pokračovat. Jen doufám, že na poslední book nebudu muset čekat deset let :)
  • vccn
    Vaughana mám rád, ale tohle je jen lepší průměr.
  • Big G
    Slušnej začátek...
6565192
Četl/a (152)
123peta, 2scha, 3DD!3, Alikkk, BadBoy, Balů103, bananzluty, bierce, binnmode, Blockholm, bob-premky, Bonpar, Bronn, buscheer, calvin10, Chaolinek, charvos, cobe, Const.ex, Covenant, CreepyDragon, cyboy, dajik, Darker, Deckard, Dezodoo, Django, Doppelganger, Draco nobilis, dvory, Dzoglik, erik, farnhajt, figis, Final, flipflop, flynander, Fox01, Fr3d_K, Fry, Garp, Georgíno J., gumidekmedvidek, Hawwwran, Houbař, hromotlk, hroubek, Hugin, hypermlok, invape, Jabba, James, james dixon, jankie, japes, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Kaaos, Kaluž, kapicka, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, Keno, Kil-Khal, kindanerd, Kokuun, Lachvos, lacoste, lantan1, Light, Lord Baltimore, ludek.n, Lukasitch, luky.kuky10, majer, malylada, Mamut12, mart.in, Matthew, Mercurio, mgeralt, mineralk, misa, MisaNuff, mozzu, MP, Mr.Plysh, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Nexis, Noci, Norri, NylKasbri, oleav, Olesh, Onkel 1928, Oompa Loompa, Ozymandias, p3tris, PAK, Paldini, parado, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , punisher, radimisko, RadimNemec, raimi, RaptoR, Raul, rewkon, Rezet, Rinter, rockyt, rooty, saja, Schirru, Schramm, seneke, Spacecore, Spike, Stlucius, syon, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, tricky, trudoš, Ukko, Unerr, Václav Mikula, VasaX, Velkej šéf, vita, Walome, wolfgang, Yaromil, yogi, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(313)
123peta, 2scha, adam.ra, afri, Alfi, amazing_k, arsan, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Balů103, bananzluty, bboorreekk, beanek, BeeSee, Benji, bierce, binnmode, bioh, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, Blair, bmc75, Bob, bob-premky, bobo666_2005, bourgeois, Braindead, brkowycz, Bubsy, burzum, buscheer, calvin10, calviti, camper, Cassidy, Chaolinek, charvos, chobotnička, Choky86, cobe, Cody, Const.ex, Corvus, CP, Cr4sh, crush, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, DAN478, Darker, davidrynes, Deckard, Dezodoo, Dinik, disclose, discovery, Django, DoctorWho, domo9321, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, Drekorian, dr_benway, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, Einstain666 , erik, EvilvsGod, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, felis, fifas, figis, filemon, Filip123, filipes, filosh, Final, Finvarra, Fox01, FrAnK, Fréza, Fry, Garp, Georgíno J., goodspeed, GORERATED, Grebenda, Greyman, Grim, grinder, gumidekmedvidek, Hamichal, hanocri, hawkzn, Hawwwran, hedgehog, herbert, holubdema, horaczhlinska, Houbař, hromotlk, hroubek, Hugin, Hulik, hyba1991, hypermlok, Indy, invape, Jabba, jakouback, James, james dixon, jankie, japes, jerry67, jh666, jindroush, jiskra, jjjirik, John Wick, jones1240, Joshua_T, Juseph , Kaaos, Kabukiman, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Keno, Klatic, Kokuun, koudak89, krvinka56, Kuba10, Kublaj, Kukajz, lacoste, Lass, Leland, Light, listr, Lobok257, Lojza, lokeren7777, Lord Baltimore, LuckyLjuk, luky.kuky10, maara, Macek78, mainman, majer, malylada, Mamut12, mangan, Mankin, markic, marshalx, martas, Marthy76, Martin Buchal, Marvin, Matej-29, Matio, matrosh, Matthew, MB, mcleek, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, MIKER65, mikina, mikki.maser, mineralk, mirror, misa, MisaNuff, Mistak, Mitak, moiqpiom, monty.cl, mozzu, MP, Mr. Bobeček, Mr. Terrible, Mr.Plysh, mstefl, naut77, NecRoman, nester, Niaz, Nightmare, Noci, noMster, Norri, nx, NylKasbri, Olesh, Ondraseeek, Onkel 1928, Oompa Loompa, Paldini, parado, pavel, paveln, pavouk, pearlxjam, pechna, pennywise, Pepares, perper, Petr, Petrisko911 , POLAKST, Poseidon1978, PP, punisher, radimisko, Radkos, Raijin, raimi, RaptoR, Redlum, regressiv, rewkon, Ricarderon, Rich, Rinter, rockyt, Ronik, rooty, royan, Rumburaq, Ruw, Saiffer, Salien, Saran, Schirru, Schramm, sedw, Shake, skepsi, SkillJam, Skot, Slaine, sleepless, songoku, Spideyy, Spike, spot, StanleyHu, stanleystar, Stara.kryta, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, Teach, the.kasztan, TIM.biker, timek, Toe, Tomasino79, Tombal, TommyBOYER, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Ukko, Václav Mikula, VasaX, Velkej šéf, Viking, vishnar, vita, Vítek, vranakx, wayhui, Wiruss, wolfgang, xai, xintax, yama, Yaromil, Yefery, yogi, yojimbo, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zod
Chce (22)
Askalon, Baffman, besikv, BreakingAway, deadpool, DennyTom, DKoscik, fusnix, Ghostt, husakpetr93, isildur heir, Jak, Komediant1842, koniklec, Maty48, Netorack, pepenzie, Remi LeBo, sawtooth, skepsi, tkorvas, Xeelee
Shání (1)
Baffman
Nabízí (6)
bourgeois, Faxim, jakouback, MB, Mildaha1, pavel