Seriál Pandemonium vycházel v roce 2007 jako komiks na pokračování v časopisu Reflex. V nově vydávané knize nalezne čtenářská obec kromě všech jednapadesáti návštěv malého Janíka Štulce u svých sousedů a přátel manželů Kokešových i další materiály jako například vzácné ilustrace z Janíkova tajného deníku nebo technické nákresy několika vynálezů Vládi Kokeše.
Sešit je uveden fundovanou a zanícenou předmluvou odborníka na slovo vzatého, přeborníka v oboru dějin sousedství, sociologa, ekonoma a sociolibristy známého z mnoha televizních a rozhlasových soutěží, Doc. ing. Jána Bryndy, CSc.

Scénář
Džian Baban, Vojtěch Mašek
Art
Vojtěch Mašek
Redakce
Karolina Voňková
Žánry
ze života
ISBN/ISSN
978-80-254-3061-3 (Tichý syndikát)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 245 mm
Tisk
černobílý
Stran
60
Cena
199 Kč
  • zd
    Přečteno na jedno poležení v hamace. Už dlouho jsem se u něčeho takhle nezasmál. Pandemonium mám půjčené z knihovny, ale hned si ho koupím, nemá chybu.
  • Kapis
    Kapis mecenáš9.6.2014 14:53Pandemonium aneb Dějiny sousedství
    I když se z Reflexu stala zahnívajíci bulvární žumpa, z které i Šibík utekl a jedinou radost může mít člověk z výblitků zfetovaného nácka s perníkem zničenými zuby, jejich podpora komiksu se jim musí nechat. Když jsem sem tam viděl a četl jednotlivé epizody Pandemonia, moc smyslu to nedávalo, ale takhle pěkně v jedné knize, když má člověk přečten Monstrkabaret, to je jiná káva. Tato absurdní a mystifikačně mimózní bláznivina opravdu stojí za to. Mašek a Babán to umí skvěle roztočit. A ten prchavý dojem ničeho, který z toho mám, je silně naplňující:-)
  • Černá Krysa
    Černá Krysa10.1.2014 14:22Pandemonium aneb Dějiny sousedství
    Tohle mě nějak neoslovilo...ani mě to moc nebavilo...a provedení se mi nelíbilo.....asi si to budu muset přečíst ještě jednou, když vidím, v jakejch superlativech tady píšete...zatím nechávám bez hodnocení...
  • flipflop
    Tenhle komiks byl pro mě velkým překvapením. Těšil jsem se na každou další stránku.
  • andre
    andre mecenáš8.3.2010 10:07Pandemonium aneb Dějiny sousedství
    Ani jedno dílo tvůrčího dua jsem zatím nečetl. Dost mě odrazoval vzhled. Na mě působí dost složitě a strach, že "nezvládnu" (nepochopim) byl obrovský. Po přečtení Pandemonia strach znatelně ustoupil a objevuje se zvědavost až těšení:) .... Ačkoli vědom fikce a absurdity, několikrát jsem se přistihl, jak vážne dumám nad danou scénou. Tento přístup je mi normálně dost cizí:) ..... Takže tak.
  • Kocour
    Knížku jsem přečetl najednou, dost mě pobavila, styl humoru je mi blízký, přesto si nejsem jist, kolik mi toho z Janíkových návštěv u Kokešů zůstane v paměti. Je pravda, že to rozhodně není pro každého, ale mě se Pandemonium líbilo. Jenže jsem v tom nenašel nic hlubšího, jen příjemnou jednohubku na jeden večer, která rozesměje, ale neuchvátí. Někdy si to ale určitě zopakuju.
  • Neutrino
    Neutrino27.12.2009 19:15Pandemonium aneb Dějiny sousedství
    Nemohu se zbavit pocitu, že běžný komiksový konzument nějak k tomuhle typu komiksu nemá co říct. Hodnotit scénář? Hodnotit kresbu? Tvrdý toť oříšek. Každopádně když si člověk na styl vyprávění dvojice B+M zvykne, je to opravdu královská zábava. Krátké stripy mě od nich bavily vždycky, už Hovory z rezidence Schlechtfreund jsem si oblíbil, a tady je jich hned celá kniha. Je docela příjemné, že autoři se pro změnu v druhé části knihy již více odvázali a začali kombinovat již více než jeden obrázek, ale první část je taky super.
    Co bych této publikaci ale vytknul, je koncepce. Každá stránka se totiž skládá z jednoho krátkého prozaického odstavce a jednoho (nesouvisejícího) stripu. Tyto dvě části mají sice podobná témata, ale každá působí na člověka trochu jinak, takže se musí neustále přelaďovat y jednoho druhu humoru na jiný a zpátky. Možná je lepší si nejdřív přečíst všechny texty a pak všechny komiksy. To je ale spíš detail, který mi drobně narušoval zážitek ze čtení.
  • Sepp Jörgen
    Sepp Jörgen28.2.2009 17:22Pandemonium aneb Dějiny sousedství
    Inteligentní humor, moc pěkné zpracování, navíc Kokeš je mé oblíbené jméno:)) Četl jsem Pandemonium už dříve v přílohách Reflexu a je super, že vyšlo i samostatně. Jakou oblibu si ale získá u příznivců 'klasičtějšího' komiksového stylu, si fakt netroufnu odhadnout.
  • Woffce
    Já jsem u Kokešů jako doma. Střídám ty návštěvy s mejdany u Monty Pythonů nebo s posezením s Woody Allenem, a žije se mi v tom mým Absurdistánu blaze. Pravda ale - není to tu pro každýho...
  • willis
    Není to určitě pro každého ale kdo má rád dvojku Baban x Mašek a jejich předchozí dílka tak neudělá chybu. "Nálada" z těchto komiksů se přelila i do kraťasů, takže komu sedí jejich druh humoru tak se bude bavit. Ostatní raději ruce pryč.:)
  • Nikkarin
    Nikkarin11.11.2008 00:12Pandemonium aneb Dějiny sousedství
    Tohle je paráda....a vždycky byla....je to geniálně bizardní a absurdní....
20611