Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Komplet k přečtení
CZ SK sami-z-dat (underground) hardcore (c)komiks fanzine číslo 2 na hřejivé téma: Násilí

Obsah:

Comicsy:
Břečtan - Viktor Šauer, Michal "DevCageR" Petrus
Kinder Teror - Pavel "Pata" Talaš
Dopíchal - Pavel "Pata" Talaš
Milá maminko - Adam "Antiga" Kasalý
Life of Unseen - Unseen
Mařena - Václav "Hoki" Mysík
Pan Vajíčko vzpomína - BeeSee, Mankin
Phob "čmáráme" - Drobek, Phob

Publicistika:
10 nejbrutálnejších a nejnásilnejších scén v comicsu - Markýz de Sade, CMX Ultrazz, BeeSee
Mega-rozhovor s Viktorem Janišem - BeeSee
Rozhovor s Nikkarinem - Michal "DevCageR" Petrus
Konečník - BeeSee, Toebiash


Internetová stránka: http://bubble.kocogel.info

Scénář
Unseen, Drobek, Roman Bílek (BeeSee), Adam Kasalý, Václav Mysík (Hoki), Viktor Šauer, Pavel Talaš (PATA)
Art
Unseen, Adam Kasalý, Pavel Kopřiva, Miloš Mičátek (Mankin), Václav Mysík (Hoki), Michael Petrus, Petr Štefek (Phob), Pavel Talaš (PATA)
Obálka
Pavel Talaš (PATA)
Publicistika
CMX Ultrazz, Kamil Bernášek, Roman Bílek (BeeSee), Pavel Kopřiva, Michael Petrus
Redakce
Roman Bílek (BeeSee), Pavel Kopřiva
Žánry
magazín, underground
ISBN/ISSN
BubbleGun (dříve Ňací borci z Brna)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
150 x 210 mm
Tisk
černobílý
Stran
48
Cena
65 Kč
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš3.5.2013 14:15BubbleGun #02
    „Kasparov, pičo!“ (Zbyšek, první šachový hooligan)

    Rozhovory zajímavé, komiksové příspěvky slušné. Unseen a jeho stripy mi vykouzlily úsměv na rtech, obzvlášť ten s šukáním ovce byl výživný.
  • Kapis
    Kapis mecenáš20.2.2009 10:44BubbleGun #02
    Tak tohle číslo se mi líbilo více než jednička, totálním králem čísla je pro mně Unseen a nekorunovaný šachový hooliganking Zbyšek;-) Rozhovor s páně Janišů mě moc potěšil, protože mám moc rád i knihy Louise de Berniéra, které taky překládá. BeeSee měls dobře připravené otázky;-) No další body navíc díky osobním sympatiím k tvůrcům, kteří se snad se mnou ještě baví, navzdory tomu, že mě museli vzpírajícího se tahat a nahánět po Stodolní.
  • unseen
    unseen6.1.2009 00:02BubbleGun #02
    publicistika s ohledem na formu magacínu v zásadě bez chyby, komixy rozkolísané, nicméně pár jich bylo slušných a jedna stripová série vpravdě geniální .o) takže tři čtvrtě do plusu :oD
  • Woffce
    Woffce31.12.2008 11:27BubbleGun #02
    Tak poďme na to: Nepotěšily mě toporně filozofující "Břečťan", ani naivní moralitka "Milá maminko" (tu bych bral vážně jen jako školní práci ústřední hrdinky Sáry). Rozverná reklama na Biolit "Dopíchal" je rozverná dobře, stejně jako páně Talašův "Kinder Teror", a proti rozvernosti já ani cint = líbilo mi, "Pata" má i hlavu. Naproti tomu pan Vajíčko vzpomíná sice hezky, ale zbytečně: nevyvolal, chudák zneužitý beztrupý, ani nostalgii, ani úsměv (a může za to nesčetněkrát zrecyklovanej scénáristův NÁPAD). "Mařena" je docela sympatickej úlet; mých sympatií ale tentokrát nejvíc shrábnul "Life of Unseen", tu více, tu méně, ale porád vtipnej, a vždy výtečně zvýtvarněnej. A poďme na finiš: Přes 60 přetáhly tenhle fajnovej fanzin rozhovory s V. Janišem a Nikkarinem.
  • krvinka56
    krvinka569.12.2008 10:17BubbleGun #02
    Tak tohle je paráda co dokáže pár lidí udělat prakticky jen na koleni.Bohužel první BubbleGun nemám tak posun ve zlepšení kvality posoudit nemohu ale je to opravdu perfektní záležitot.Obálka je fakt hezká hlvně to mimino.První komiks Břečťan je fakt perfektně nakreslen a má něco i dosebe.Kinder teror je dobrá zábava s Patovýma stripama sem se už párkrát setkal a je to můj šálek kávy.Markýzův článek o nejnásilnějších scénách v komiksuje povedenej už vým že se budu těšit na dalšího Punishera Max(tedy pokud vyjde).Dopíchal no asi jeden z těch slabších ale má zas dobrou pointu.Comics o ničem no todle jak po kresební stránce tak příběhu nic moc, popravdě sem to moc nepobral hlavně ten konec.Mega rozhovor s Viktorem Janišem je dost dobrej a je fajn že totu je je to aspoň menší oživení mezi komksy.No Unsenovy stripy tady je to tak na padesát procen líbí a nelíbí za nejlepší považuji ty stripy s kocourem.Mařena no kresba mne sice moc nebrala ale přběh dost dobrej.Rozhovor jako vždy.Pan vajíčko vzpomíná mne pobavil jakž takž si tuto postavičku pamatuji.(Příště by se mohlo bjevit nezbedné jojo od Molavcové)Poslední komiks zajímavé.Rozsahem je toto dílko dostačující a cenou velmi potěšitelné navíc perfektní kvalita.Do daslších dílů půjdu na 100%.
  • pata
    pata8.12.2008 09:55BubbleGun #02
    Můj názor: velice povedený konkurenceschopný kousek
    Nabízím pár poznatků:

    obálka_oblíbená black&white&red barevná kompozice obálky s použitím lesklého papíru myslím nezklamala očekávání
    břečťan_hluboká ale dobře čitelná myšlenka v podání příjemné kresby od Deva...
    kinder terror_bez komentáře, hodnocení nechám na vás...
    10 nejbr. scén v comicsu_konečně vím, kde hledat inspiraci při kreslení násilných scén :)
    dopíchal_bez komentáře, hodnocení nechám na vás...
    milá maminko_po pravdě, ten konec mi trochu uniká... kresba trochu naivní ale nadšení se cení
    mega rozhovor_ok
    life of unseen_stripová série, něco ok, něco slabší…ale v celku jsem se pobavil
    Mařena_tenhle komiks by asi zasloužil větší formát, v A5-ce to moc nevyniklo. Ale příběh dobrej.
    Rozhovor s Nikkarinem_podporuju… konkurenci musíme mít pod dohledem:)
    Pan vajíčko_mladší čtenáři možná tolik neocení, my staří odchovanci Husáka jsme se pobavili
    Phob_ale jo, takové odlehčené prohlížení na konec.

    ...Konečník seznámí čtenáře s tvůrci tohoto čísla což je fajn, to mi třeba chybělo u Bunkru…
  • Toe
    Toe admin6.12.2008 13:11BubbleGun #02
    Druhé číslo mě příjemně překvapilo scénáři, které u mne tentokrát vyčnívají nad kresbou, což se mi většinou u CZ/SK tvorby nestává a též publicistikou, kdy mě potěšil hlavně výborný rozhovor s Viktorem Janišem.
    Břečtan splňuje jak pěknou kresbu, tak pěkný scénář (v originálu vše vypadá ještě lépe díky "příměsy" červené, škoda, že zde jsou jen odstíny šedi)
    Kider je milý kresbou, potěšil mě ale až strip se hrou "na maminku a tatínka" ;)
    Dopíchal jako kratičký příběh neurazí, je to příjemný vtípek s opět příjemnou kresbou od Paty
    Milá maminko mě opravdu překvapilo a ač se kresba nese v naprosto amatérském(otřesném) duchu, kupodivu mi ke scénáři sedla a čím více jsem jej četl, tím více věcí v té kresbě nacházel a tím více se mi tento kousek líbil - oproti příběhu z minulého bubláka lepší o 100%
    Life of Unseen je jednoznačně best off čísla pro mě - u všech stripů jsem si kálel smíchy do kalhot, bral bych klidně celé číslo jen těchto stripů :)
    Mařena se mi zdála krapet nepřehledná a nebylo to tím formátem-nepřehledný byl prostě scénář i kresba, přesto se to dalo přečíst a pochopit, tedy jestli tam bylo něco k pochopení ;)
    Pan vajíčko byla taková jednohubka na zavzpomínání si - mě se hlavně vybavila stará černobílá TV, kterou jsme v té době doma mívali ;)
    Phobovi kraťásky z battlů v hospůdkách byly takovou sladkou třešničkou na závěr, jen aby vám z Bubláka nezbyla hořká chuť v puse :)

  • royan
    royan1.12.2008 22:38BubbleGun #02
    Stripy jsou opradu povedené. Jinak celkově to na mě udělalo dobrý dojem.
  • brkowycz
    brkowycz1.12.2008 20:52BubbleGun #02
    Jedničku teda nemám, ale když jsem si byl v Čáslavský pro Batmana, tak jsem rovnou přikoupil i tohle. Samostatný příběhy se mi upřímně nelíbili, a to ani scénáristicky, ani nijak kresebně. Tedy kromě dopíchal, což byl solidní kraťas postavenej na myšlence anekdoty, a pan vajíčko vzpomíná, což bylo taky kraťoučký ale solidní a výstižný.
    Na druhou stranu stripy byly naprostá bomba všechny!! Jako nejvíc mě dostal Šachový huligen, to mě fakt vodrovnalo.
    Publicistika fakticky slušná, rozhovory potěšili, jediný co bych vytknul je malinkej spoiler u popisování, jaká brutalita se odehrává ve 100bullets v cca 60 čísle. Chápu že je to od ostřílenejch komiksáků, co maj všechno načtený v angličtině, ale prostý komiksový lid jako já nemá.
    Takže za komiksy bych dal tak 50% za publicistiku 90, za to že je to dílo několika nadšenců co jen nekecaj ale taky něco udělaj 100%. Takže dohromady...
3922