V roce 2001 se čtenáři seznámili s dvanáctiletým géniem Artemisem Fowlem a zamilovali si ho. Od té doby se po celém světě prodaly milióny výtisků knih o jeho dobrodružstvích. Tato fenomenálně úspěšná série se teď mění i v grafický román.
Nadšení fanoušci mohou poprvé spatřit podzemní svět skřítků, prozkoumat neuvěřitelné Klusákovy vynálezy, nahlédnout do Fowl Manor a samozřejmě sledovat svého oblíbeného mistrovského zločince, jak plánuje a kuje pikle; to vše na krásných barevných obrázcích, které přímo srší dějem.

Scénář
Eoin Colfer, Andrew Donkin
Art
Giovanni Rigano
Barvy
Paolo Lamanna
Obálka
Giovanni Rigano
Překlad
Veronika Volhejnová
Redakce
Richard Podaný
Žánry
dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-7381-440-3 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
431 g
Stran
112
Cena
299 Kč
  • krvinka56
    krvinka5625.10.2011 13:20Artemis Fowl - Grafický román
    Jo prvotní dašení pominulo zhruba v necelé půce akorát se kněmu ten krtek začal prokopávat.Je to nuda nevivedené .Ale kresbu to má fakt líbivou.Tohle se fakt nedá.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš8.3.2011 07:47Artemis Fowl - Grafický román
    Za tu cenu v LK to stálo, kniha je vyvedena luxusně (pevné desky s parciálním lakem, lesklá křída, záložka). Komiks samotný ale za mnoho nestojí. Kresba mě až na výjimky příliš neoslovila (v tomto ohledu to tu už vtipně vystihl "vasek") a příběh je kulantně řečeno nemastný neslaný, upřímně mě stálo i celkem snahu tento nepříliš obsáhlý book dočíst, lhostejnost ke všem postavám a linkám příběhu byla příliš velká.
  • flipflop
    flipflop6.5.2010 17:37Artemis Fowl - Grafický román
    Koupil jsem v levných knihách za pár korun, a tak jsem byl dost nadšenej. Pevný desky, super barva i papír, i ten příběh byl zábavnej. Určitě se k němu ještě vrátím.
  • Raikou
    Raikou7.12.2009 20:21Artemis Fowl - Grafický román
    Artemis Fowl co k tomuto komixu napsat chytl mě dočetl prostě přečtete pobaví te se vemete dašlí komix a je to. Mě se libil i nelibil prostě odechovka.
  • vasek
    Už při čtení komiksu mě napadlo, že hlavní hrdina Fowl asi nebude původní komiksová postava. A ejhle, záhy v knihkupectví zjišťuji že mám pravdu (ostatně jako vždycky, ale tím nechci unavovat :o). Artemis Fowl má být dvanáctiletý génius. Nevím jaký máte vzath ke geniálním dětem, ale já kdybych si měl vybrat jestli strávím půlhodinu s dvanáctiletým géniem nebo se nechám zamotat do šmirglpapíru a skutálím se z Milešovky, ...tak bych nad výběrem určitě chvíli přemýšlel. Jenže Fowl není jen obyčejný génius. On je rovnou génius zločinu. To už začíná být zajímavější.což? Ba ne, on totiž místo aby vymýšlel nové neotřelé podfuky, geniální plány loupeží a razil nové cesty kriminální činnosti ... rochňá se v nějakých skřítcích a elfech a trollech…takže spíš než v „Podrazu“ nebo „Rififi“, nacházíme se v X-tém klonu Harryho Pottera. Zločinná genialita našeho hrdiny je ale víc než sporná. V celém booku prakticky nepředvedl nic geniálního nebo významně duchaplného. Lex Luthor musel být v jeho letech mnohem větší kabrňák.

    Kresba…nevím jak to říct…atmosféru to má, ale autorův kresebný styl mě poněkud deptá. Jakási pseudomanga nemanga se spoustou photoshopových efektů a deformovaných hlaviček.

    Závěr: I když si uvědomuju, že už pár let nespadám do cílové kategorie, nepřidám ani procento navíc. Fowla hodnotím jako tuctovou tvorbu pro děti, která zároveň pro děti není, protože je prostřednictvím amorálního hrdiny vede ke špatnému příkladu. Mirka Dušína na vás, zmetci mrňaví!

  • yojimbo
    yojimbo7.6.2009 14:16Artemis Fowl - Grafický román
    Jednohubka, která na tu chvíli pobaví, ale trvalejší hodnota jí schází.
  • Black Bro, yo
    Black Bro, yo12.4.2009 14:10Artemis Fowl - Grafický román
    Knižního Artemise neznám, ale asi se k němu jen tak nedostanu, né, že by tento komiks byl vyloženě špatný, jen prostě nemá takový tah na bránu, který by mě dostal. Samotný příběh je vcelku zajímavý (a docela komorní, většinou se děj odehrává jen v Fowl Manor), stejně jako jeho vyústění, jen to provedení mě nedokázalo vtáhnout tak úplně do příběhu, možná mi hlavní hrdina úplně nesedí, stejně jako nedostatek nadhledu (myslím, že se to bere moc vážně), hlavně vyprávěcí rytmus mě přišel vcelku zdlouhavý, ale kresba byla fajn. prostě neurazí, nenadchne, ale o to dřív na něj zapomenu.
41583