Nasedat a jedeme! Cestování je báječná věc, nemyslíte? Kocour Vavřinec by se rád podíval kousek dál od vesnice, kde spolu s dalšími kamarády Mojmírem, Otylkou a Spytihněvem bydlí. Však už určitě znáte a právě teď se chystahí na velikánský výlet. Velká dobrodružství už čekají...

Scénář
Dagmar Lhotová, Zdeněk Kamil Slabý
Art
Věra Faltová
Obálka
Věra Faltová
Žánry
dětský
ISBN/ISSN
80-7257-883-9 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
235 x 225 mm
Tisk
barevný
Stran
56
Cena
199 Kč
Varianty
Kocour Vavřinec a jeho přátelé na cestách (2. vydání) (2002)
Kocour Vavřinec a jeho přátelé na cestách (1971)
  • Fry
    Mně se to líbí pořád. Stejně jako Markýz je mám u babičky.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš30.9.2011 12:28Kocour Vavřinec a jeho přátelé na cestách
    Vavřinec mě v dětství naprosto minul (povědomý mi byl jen ten zastavěný ocas, možná to vyšlo i někde jinde). Zpětně už se to ale špatně dohání, neupřu tomu roztomilost, ale na druhou stranu se mi nedaří se naladit na naivní strunu jako u spousty jiných dětských komiksů v podobné výchozí situaci. Scénář nápady zrovna nehýří a pozdější kresby Faltové mám radši, stejně jako hrdiny (Barbánek, Šotek).
  • choze
    Kult mého dětství, louskaný do roztrhání a hluboce prožívaný. Traumatizovalo mě tu tehdy úplně všechno, Vavřincův zastavěný ocas, Otylčin domek přes noc obrostlý hrachem, Vavřincův souboj s velrybou i žralokem. Příběhy jsou oproti mladšímu Čtyřlístku (inspirace ryze náhodná?) mnohem jednodušší a méně dialogové, s ne tak přesně vymezenými postavami. Zajímavá je kombinace kresby s fotografiemi. Takže za ryze nostalgických 100.
  • Markyz de Sade
    Ty jsem měl všechny u babičky ještě po tetách a často jsem jimi listoval ještě dřív než jsem uměl číst. MdS
  • yogi
    V předškolním věku moje oblíbená týmovka. Sice trochu klon party z Třeskoprsk,ale pro malé děti super věc.Celý book si dodnes pamatuji.Když to srovnám s lecčím pro děti ,co mi přišlo do ruky po samet´áku,tak tohle je na EISNER PRICE.
  • denny
    Tak tohle je naprostá bomba - dětský komiks, tak poutavý už dneska prostě neseženete. Dětem se prostě musí líbit, jo Faltová je prostě super.
  • saja
    Trocha nostalgie. Snad bych to ještě někde vyhrabal... V mládí jsem to žral, jak teď, nevim...