Kde skončí vynález třaskaviny nesmírné síly? Podle slavného románu Karla Čapka nakreslil komiks Jan Bažant.

Scénář
Jan Bažant (Hza)
Předloha
Karel Čapek
Art
Jan Bažant (Hza)
Obálka
Jan Bažant (Hza)
Žánry
drama, ze života
ISBN/ISSN
978-80-7197-356-0 (Talpress)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
215 x 305 mm
Tisk
černo-bílo-červený
Stran
52
Cena
249 Kč
  • kaylin
    kaylin23.8.2013 09:17Krakatit
    Proti kresbě v podstatě není co moc namítat. I postava inženýra Prokopa je tak zvláštně nepřátelská, že dojmy z příběhu jsou spíše depresivní. Jenže komiks není pouze o kresbě, ale o celkové kompozici, tedy také o propojení textu s kresbou. A tohle prostě nefunguje. Rozdělení panelů je atmosféricky dobré, trochu chaotické, ale z hlediska vypravěčského se jedná o pořádný problém, protože čtenář se v tom bude jednoduše ztrácet. Každý se minimálně jednou ztratí, ale spíše víckrát. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/08/246-krakatit-65.html
  • nixtreme
    nixtreme25.7.2011 13:44Krakatit
    klasicky pribeh s tajuplnou atmosferou, nicmene zmatecna kresba mi moc nesedla
  • flipflop
    flipflop12.5.2010 13:50Krakatit
    Moc hezky zpracováno. Souhlasím s předchozími výtkami. Domiks by mohl být delší. A už by mohl vyjít další Čapek.
  • willis
    willis25.9.2009 14:14Krakatit
    Hodnotím spíše kladně, i když bych raději viděl druhý díl Pána času. Jinak některé stránky se díky přehuštění dost špatně čtou, občas jsem bloudil a nevěděl očima kudy dál. Měl jsem ještě jeden problém a to, že jsem hlas komiksového ing. Prokopa slyšel automaticky jako hlas Karla Högera, přestože si vizuálně moc podobní nejsou, ale ty deklamace typu: "Všechno na světě je třeskavina, vy sama.." k tomu přímo svádí. :)
  • denny
    denny8.9.2009 21:51Krakatit
    kapis: já vím, jen tajně doufám. Předpokládám, že tam byl problém s nastavením autorských práv.

  • Kapis
    Kapis mecenáš18.5.2009 10:09Krakatit
    Hza Bažant je sympatický týpek, jeho kresba je vskutku osobitá a já ji hodně můžu. Tohle se nedá splésti s ničím jiným. Jak už bylo pode mnou zmíněno, rozhodně by dílku prospělo více stránek, ale co už? Trochu mi vadily schématické šipky, kde se kdo otočil a jak kývá rukama - intuitivnímu čtenáři by snad tohle mohlo být předloženo trochu méně přímočaře. Dále mi trochu nesedí "robotické uši" postav. Naopak mne velmi zaujal a potěšil způsob nakreslení plynoucích dní a nocí v laboratoři v jednom panýlku, kdy tam Ing.P. je po marném pokusu o útěk zavřen, aby vytvořil výbušninu z pudru. Tomu říkám maximálně využitý minimální prostor vysoce vytříbeným komiksovým stylem;-) Celkově se mi Krakatit moc líbí (i cenově) a dávám 90%

    denny: obávám se, že to hned tak nebude, předpokládám, že ještě nejsou zdaleka ani nakresleny, natož aby se to vydalo;-)
  • denny
    denny30.4.2009 22:41Krakatit
    Dobrý, tohle je fakt dobrý. Na konci knihy jsou tituly K. Čapka čekající na komiksovou variaci. Doporučoval bych nešetřit s místem a komiksy roztáhnout a hlavně rychle vydat.
  • DevCageR
    DevCageR7.3.2009 09:47Krakatit
    Musím se přiklonit k tomu, že je to určitě povedený komiks. Avšak hodně mě mrzí jak moc tomu ublížil rozsah 48 stran, který Hza musel dodržet - vtlačování desítek miniaturních okýnek není nejšťastnější. Hza opět zvládl osobitou kresbu, ale objevil se tam nějaký technologický problém v té červené, protože v ukázkách na netu byla mnohem hezčí, v tištěné podobě přecház až do hnusné růžové - snad to byl záměr a nezkazilo se to jen nepřevedením kreseb do CMYKu (možná jde jen o můj výtisk. Každopádně stojí za to koupit.
  • Woffce
    Woffce5.3.2009 12:17Krakatit
    Asi je to vždycky trochu o strach pustit se do zbublinování klasika; když ale vzpomenu na - dle mě víc než povedenou - páně Štěpánkovu "Válku s mloky" (vycházející kdysy na pokračování v "Kometě"), je na místě si odpovědět: Kdopak by se Čapka bál !? Dobře, že se ani Jan Bažant nelek´: Karel Čapek zachován, přidána hodnota atmosféry a příběhu sloužící, přesto samoživotaschopné a osobité kresby - co si přát víc ? Trochu srandy snad ? Odlehčení ? Proč ne - i to tu je, a bez křečí. Pokud tedy pan Čapek nepopsal detailně vybavení Prokopovy laboratoře včetně Nine Inch Nails nebo plechovky fazolí... Tenhle "Krakatit" zkrátka drží hezky pohromadě; ctí předlohu, nekřepčí - a přesto nešustí papírem a neduní náhrobkem. Tleskám.
  • vachudik007
    vachudik00727.2.2009 18:24Krakatit
    1000 %
554