Není nic nebezpečnějšího než odepsaný voják. A Nick Fury odepsaný je. Bylo mu jasně naznačeno, že doba studené války dávno skončila, že patří do starého železa a že jeho SHIELD by se měl řídit mnohem modernějšími zásadami než „půjdeme tam a nakopeme jim prdel“. Takže je legenda odsunutá do penze a místo SHIELDU má teď na krku mongoloidního synovce. Zdá se, že je konec… jenže pak se objeví starý protivník a Nick Fury musí zpátky do akce. A jelikož to píše Garth Ennis, můžete se vsadit, že to bude akce pořádně krvavá, cynická a zábavná.

Obsahuje sešity série Fury (Vol. 2) #1-6 (září 2001 - únor 2002)

Scénář
Garth Ennis
Art
Darick Robertson
Ink
James Palmiotti (Jimmy)
Barvy
Avalon Studios
Obálka
Bill Sienkiewicz
Překlad
Šimon Španihel
Žánry
akční
ISBN/ISSN
978-80-7381-465-6 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-465-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
438 g
Stran
136
Cena
399 Kč
Originál
Fury MAX (Marvel Comics, 2002)
  • Norri
    Norri mecenáš19.11.2021 20:50Fury: Bůh ochraňuj válku
    Fury je zde představitelem všeho, proti čemu dnešní progresivisti bojují - bílý, šovinistický a po všech stránkách nekorektní heterosexuál. Netolerantní kuřák, milovník masa, chlastu a kávy s kofeinem. Starý voják, kterému chybí střílení do špatných lidí. Boží! Tenhle důchodce je zatraceně nespokojený s novými pořádky a když se naskytne šance na ještě jednu vojenskou akci, tak po ní skočí jako flanďák po ministrantovi. Ať to stojí, co to stojí. Tenhle Ennisův komiks však není jenom vtipným festivalem krvavého masakru, ale také kritikou všech vojenských intervencí ve jménu "dobra".
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.5.2021 21:59Fury: Bůh ochraňuj válku
    Čekal jsem něco v duchu Mírotvůrce, ale tohle bylo na mě moc suprácké. Moc konspirační a komplotové. Není to špatné, neurazí to, ale není to ani terno. Ale jinak docela dobrý.
  • 3DD!3
    3DD!322.1.2018 08:03Fury: Bůh ochraňuj válku
    Všechny pozabíjet.... Tohle krédo vystihuje Ennisova Furyho dokonale. Uzemnění marveláckého űbermotherfuckera s jedním okem proběhlo hladce. Sebral mu hellcarier, ze Štítu udělali byrokratickou hromadu hnoje. na triko pověsil retardovaného Vendelína a co horšího... nadělil mu mírové časy. Ty naštěstí ukončí jeho starý známý Rudi. Nahláškováná řežba, kde krev rámuje každé druhé komiksové okénko a hrdinové přežijí jen proto, aby se pak v kanceláři mohli věnovat papírování. Fury je navíc stavěn do nevděčné role bojovníka, který bojuje za mír a tím i za to, aby nemohl bojovat. O kolik to ti záporní hajzové mají snazší...
  • luky.kuky10
    luky.kuky1019.5.2017 12:25Fury: Bůh ochraňuj válku
    Musím říct, že se mi víc líbila Mírotvůrce. Ale i tady jsem se dobře bavil. Je to ostřejší a krvavější, jak to u série MAX bývá. Za mě 4 hvězdy.
  • Schramm
    Schramm26.2.2017 19:24Fury: Bůh ochraňuj válku
    Nick Fury Garthu Ennisovi prostě sluší...
  • louza
    louza22.6.2016 16:49Fury: Bůh ochraňuj válku
    Nicku Furymu ukradli jeho válku. A to neměli dělat ... parchanti. Poměrně netypický Marvel reprezentovaný jen drobnými referencemi a identitou hlavních postav. Superhrdinský komiks to není ani náhodou. Spíš válečný s přesahem. Ennis se tu snaží naťuknout psychopatičnost osobností zasažených válkou, mechanismy v pozadí a kritizuje celkovou frašku za oponou válečných konfliktů. Jen nevím jestli si pro to zvolil ten správný píseček, protože osvěta nadšenců do Marvelu takhle drsným způsobem by se mohla celkem minout účinkem, zatím co žádoucí se k němu nedostanou, protože Marvel (a nebýt Markýzova top desetiletí, tak je to i můj případ). Jde každopádně o povedený kousek sympatický i uzavřeností příběhu. MAX série hobluje.
  • ConanVJ
    ConanVJ10.6.2016 12:27Fury: Bůh ochraňuj válku
    Parádní příběh. Drsné a pěkně nakreslené. Já se u toho hodně bavil. Má to i spoustu vtipných hlášek 100% :)
  • Landauer
    Landauer19.5.2015 22:49Fury: Bůh ochraňuj válku
    Taky mě překvapuje poměrně nízký hodnocení. Tenhle Fury je naprosto výbornej a vůbec není mělkej nebo oddechovej (i když na svoje si přijde i nenáročnější čtenář). Pro mě je to docela slušná úvaha o tom, jakej rozdíl je ve skutečnosti mezi klaďasem a záporákem, když oba žene dopředu stejná síla. V dokonalým finále spolu klaďas a padouch zápasí, ale není to ani tak o těch střevech, prokouslejch tvářích a pořezanejch končetinách, Ennis tenhle duel koncipoval spíš jako milostnej akt a skutečně končí velmi něžným mileneckým gestem. Rozdíl mezi Furym a Gagarinem je vlastně jenom v tom, že Fury si odmítá přiznat pravou podstatu proč to všechno dělá a nalhává si, že zachraňuje svět (klíčem k tomuhle jednoznačnýmu závěru, kterej pro nepozornýho čtenáře může na konci působit nejednoznačně, je Furyho retardovanej "synovec"...). Ne, tohle rozhodně není jen jednoduchá zábavná jednohubka i když se tak tváří. Je to zatraceně dobře promyšlená věc zabalená do velmi efektního a zábavnýho hávu. Pět hvězdiček je zcela na místě.
  • karel
    karel mecenáš28.4.2013 21:11Fury: Bůh ochraňuj válku
    pár vtipů, hezky nakreslený, celkově průměrný
  • Kocour
    Kocour19.2.2013 21:21Fury: Bůh ochraňuj válku
    Podle tohohle komiksu bych si myslel, že Ennis má jen jednu polohu, kterou neumí opustit. Tohle už jsem četl - v Preacherovi, v Punisherovi, v Hitmanovi... jenomže zajímavějc, vtipnějc a celkově líp!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.9.2011 16:11Fury: Bůh ochraňuj válku
    No asi takhle: Furyho jako postavu mám rád, protože je to drsňák a správňák. Jenže tady je brutálně "předrsněnej", a to už rád nemám. Názor za všechny prachy, že?

    Mnohokrát tu zaznělo slovo "oddechovka" a budiž, to celkem sedí. Vyšší ambice to doufám nemělo, neboť jestli tohle měla být úvaha o zlé válce, tak se to příliš nepovedlo. Ennis prostě umí lepší.
  • mart.in
    mart.in mecenáš26.6.2011 14:01Fury: Bůh ochraňuj válku
    Drsnej chlápek co dělá věci po svym, s ničim a nikym se nesere a k tomu samozřejmě přidá pár hlášek. To sem čekal a více méně i dostal, Žádná velká pecka, ale ani propadák. V paměti mi nejvíc uvízla ta poslední rvačka, protože takovejhle způsob zabití sem asi ještě nikdy neviděl:o).
  • Azalin
    Azalin mecenáš17.2.2011 17:18Fury: Bůh ochraňuj válku
    Tenhle komiks je zásah do černýho. Aspoň pro mě. Hodně mě překvapilo, jaký má tady mízký hodnocení. Možná je to tím, že osoba Furyho se u nás v zas tak mnoha komiksech neobjevila. Nevím. Pro mě lepší než Punisher, kterej je jenom prdel. Fury je ale něco víc.
  • punisher
    punisher24.6.2010 11:26Fury: Bůh ochraňuj válku
    Čekal jsem od toho trochu víc.Prostě průměr.
  • Mildaha1
    Mildaha127.4.2010 19:28Fury: Bůh ochraňuj válku
    příběh se dal přečíst, ale ta kresba je perfektní
  • Sirius
    Sirius24.4.2010 23:32Fury: Bůh ochraňuj válku
    Příběh sice není žádné terno a je tu jen proto, aby se neřeklo, ale hlášky, solidní akce a skvělá kresba to vynahrazují. Je to solidní oddechovka na jeden večer, která nemá žádné větší ambice, ale to nevadí. Já jsem se skvěle bavil a tenhle prvotní účel tvůrců, komiks splnil na maximální výkon.
  • yogi
    yogi1.11.2009 19:05Fury: Bůh ochraňuj válku
    Takovéhle kousky evidentně seká Ennis jak Baťa obuv do tělocvičny . Příběh je zde jen aby se neřeklo ,asi jako v pornu o opraváři měnícím těsnění ,a slouží jen k tomu ,aby nějak ospravedlnil závěrečnou rádobydrsnou holomajznu .Ta by dnes šokovala snad jen Roda a Todda Flandersovi a to kdoví jestli . Ennis je prostě při síle jak potřetí zalitý sáček Pigi čaje .Kresba sice neirituje jako u jiné ho chcípáka -Ghost ridera , ale pluje v proudu současného komerčního komiksu . Tentokrát Garthe bohužel palec dolů .
  • Kabukiman
    Kabukiman14.10.2009 22:19Fury: Bůh ochraňuj válku
    Hmmm,tak jsem si přečetl všechny názory a říkal jsem si, že se pletou,že Ennis je dobrej a prostě to bude pecka. Koupil jsem to, přečetl jsem to a souhlasím s ostatními... Fury je tady jako Ennisův koktejl z Punishera a Dicka Marcinka z knižní série Profesionální válečník... Vadilo mi například, že Fury leží v trávě, sleduje nepřítele a u toho kouří doutník!!! To mi přišlo už fakt hodně mimo...Nejvíc mi na tom komiksu paradoxně sedl Vendelín. Fury ho očividně nesnáší,ale Vendelín je naopak největší tvrďák ze všech postav v komiksu. Je to takovej Lojza,ale absolutně si to nepřipouští a nenechá si za žádnou cenu vzít bojovnost a optimismus a má naprosto rád svého strejdu Furyho, kterej ho má u prdele.... No... Vzhledem k tomu,že jsem se u čtení docela nudil, víc jak 65% nedávám... Neříkám,že je to úplně špatnej komiks,ale tentokrát Ennisovo kouzlo nějak nefungovalo...
  • andywart
    andywart12.9.2009 22:51Fury: Bůh ochraňuj válku
    Je to dobré...ovšem s taktikou útoku bez rekognoskácie terénu by sa ošlahaný a vypatlaný veterán Fury mohol uplatniť ešte tak v 1. svetovej vojne, no sotva neskôr (to len tak na okraj). Robertsonova kresba je akčná i keď nie vždy anatomicky najpresnejšia. Ennis stavil na osvedčenú mlátičku
  • choze
    choze4.6.2009 19:32Fury: Bůh ochraňuj válku
    Spotřební Ennis, který servíruje dalšího cynického macho hrdinu, dalšího ultimátního lúzra, další groteskní obludu, další masakr... a s Furym se mu to daří podstatně líp než s Ghost Riderem. Nečekaná spokojenost.
  • KdG
    KdG29.5.2009 11:49Fury: Bůh ochraňuj válku
    Pěkná kresba, jednoduchý děj, dobré hlášky, všechno co má komix mít. ;-)
  • willis
    willis15.5.2009 09:39Fury: Bůh ochraňuj válku
    Tak určitě by se našly komiksy, které bych si koupil radši. Tenhle příběh je prostě jen další z řady "klasických" Ennisovek, autor stále opakuje svou šablonu. Ona přeci jenom ta zábavnost díky opakování námětů klesá a celkově je pak díky tomu scénář předvídatelný, Hodně mně to připomínalo čtvrtou knihu Punishera, takže do knihovny můžete Furyho zařadit hned vedle.
  • matrosh
    matrosh23.4.2009 09:55Fury: Bůh ochraňuj válku
    podle mě je to doslovná kopie punishera, ale to nic nemení na tom, že jsem se u toho dobře pobavil
  • andre
    andre mecenáš23.4.2009 07:52Fury: Bůh ochraňuj válku
    Tož zábavné to docela je, ale asi už jsem trošku starej na takovouhle zábavu. Ale věřím, že teenům se to může líbit. Trocha sexu, trocha cool hlášek a tracha víc násilí. Bohužel mi to celé připadalo trochu povrchní, nebo mě to jenom nedokázalo vtáhnout? To je jedno, před spanim to splní svůj účel:) ...Takže tak
  • erik
    erik6.4.2009 16:01Fury: Bůh ochraňuj válku
    Takže Fury. Ale je to obyčajný Ennis. Nie je to o superhrdinoch, Nie je to o SHIELDe a už vôbec to nie je o Furym. Je to pokračovanie Ennisovho názoru na vojenské konflikty, ktorý dokáže vraziť kamkoľvek od Preachera po Punishera. Nájdeme tu deformované postavy a hlavného hrdinu likvidujúceho všetko, čo mu stojí v ceste. A to je síce pekné, ale nič extra.
  • listr
    listr29.3.2009 11:38Fury: Bůh ochraňuj válku
    Další z řady příjemných jednohubek od Crew. Zajímavý příběh s pěknou kresbou, bohužel už né pro mě tak vtipnými texty- ano hlášky jsou, ale přijde mi jich zatraceně málo, nahlas jsem se zasmál jen jednou. Začínám mít pocit, že se Ennis silně opakuje a okoukává...
1738325
Četl/a (108)
2scha, 3DD!3, adevr, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , alois13, BadBoy, Balů103, binnmode, Bronn, calvin10, Caylen-Tor, Chaolinek, Choky86, cobe, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, Darker, Darth Raelchi, dbar, deadpool, Deckard, DEmnoG, Doncek4321, Doppelganger, Elnie, erik, flipflop, Fox01, Gustik5, hellblazer, house192, hypermlok, invape, Jabba, James, jankie, JANNE, Jay-jay, jh666, jiskra, Jonathan Arbuckle, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Killingjoke, Kitykatyn, Kocour, Lachvos, libcenko, Librarian, Light, Lobok257, luky.kuky10, Mariomichal, mart.in, Martinb, MEGA, Mercurio, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monte walsh, mstefl, NecRoman, Nevidal7, Norri, oleav, Olesh, opytz, Ozymandias, Paldini, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , PH79, Poniczech, punisher, raenius, raimi, RaptoR, Raul, RudyRod, saja, samuelo12, Schramm, seneke, slavik38, Spacecore, Spike, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, Ukko, VXP, Wasps, Yefery, yogi, Zbysek2410, zlejzmrd
(243)
123, 2scha, 665+1, adam.ra, adevr, afri, Alfi, Alfred, AlmightyMates , alois13, andywart, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Balů103, bboorreekk, Beng.D, Benji, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Braindead, BreakingAway, Bronn, burzum, calvin10, calviti, Caps, Cassidy, Caylen-Tor, Chaolinek, charvos, choze, cobe, Cody, ConanVJ, CP, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Darker, DAxik, dbar, deadpool, DEmnoG, disclose, discovery, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Drakeus, Duchy, dvoracekpetr1, Elnie, erik, faster86, FatMonster, fel68, felis, filemon, Filip123, filosh, Fox01, Fréza, Galupus, gezic, Goeger-Devil007, goldschmidchen, gongon44, goodspeed, GORERATED, grinder, Gustik5, Hamichal, Hebled, hedgehog, herbert, holubdema, Honza R., hugosnowden, Hulik, hypermlok, ikshorm, invape, isildur heir, ivos309, Jabba, James, jankie, JANNE, Jay-jay, jendavondra, jh666, jirka_smog, jiskra, jjjirik, jones1240, JORDY, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, keNNoslaw, KINIMODUS, Kitykatyn, Kocour, konous, krvinka56, kubanec13, kucik, Landauer, Lenny, libcenko, Librarian, listr, Lobok257, LordFlash, Lucifer, luky.kuky10, lutrix, maara, Macek78, mainman, maki, Mariomichal, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, Martinb, Marvin, Masinfira, Matej-29, Maty48, MB, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, mike731, MIKER65, mikina, mikki.maser, mimo_provoz, mineralk, Mistak, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr.Plysh, Mrlah, mstefl, mttra, namdnas, NecRoman, Nightmare, noMster, Norek, Norri, nx, Odal , OldaB, Olesh, opytz, pacient, palo, pavel, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , PH79, pk123x, POLAKST, Poseidon1978, punisher, Qee, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, RainDamage, RaptoR, Ricarderon, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Saiffer, Salien, samuelo12, Saran, Schramm, seneke, Skot, slavik38, sleepless, songoku, SpiderJerusalem, Spike, stanleystar, suricattaontheway, tacmud, terrordemon, Till, timek, Toe, tomasko33, Tombal, Tominos, tomned, Tony TwoDee, Toren, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, Valis, VasaX, Viking, Vítek, VskPrzk, VXP, Wasps, willis, Wiruss, worf, xai, xintax, Yefery, Zajo original, Zbysek2410, Zíďas, zlejzmrd
Chce (13)
Azik2586, Blacklarch, delsemela, fusnix, Hauzina, J.T.honza, koniklec, Miriyak, Netorack, quardok, Slaine, xxaannddeerr, Zod
Shání (4)
Al0f0k, delta11, Hauzina, quardok
Nabízí (5)
BreakingAway, Fox01, Grynca, karl173, raimi