Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Ukáže se, že jsou mosty, přes které by se nemělo po setmění chodit, že pomsta ze záhrobí může vést i skrz ty nejnepatrnější předměty, že démoni mohou mít jakoukoliv podobu... ale budeme i svědky nelítostného souboje na život a na smrt a ve finálním příběhu se Usagi po létech vrací zpátky domů, by se střetl s ďábelským zabijákem a svou vlastní minulostí.

Předmluva: Jeff Smith

Obsahuje příběhy:
Most
Souboj
Yurei
Dcera mého pána
Kruhy


Obsahuje sešity série Usagi Yojimbo (Vol. 1) #25–31 (listopad 1990 - listopad 1991) a Critters #50 (1990)
Identický dotisk v roce 2019.


Scénář
Stan Sakai
Art
Stan Sakai
Obálka
Stan Sakai
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-87083-54-3 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
145 x 205 mm
Tisk
černobílý
Váha
257 g
Stran
160
Cena
229 Kč
Originál
Usagi Yojimbo #06: Circles (Fantagraphics, 1994)
  • Delphín
    Delphín21.8.2020 23:59Usagi Yojimbo #06: Kruhy
    Další skvělý Usagi. Vrací se nám několik známých postav z předešlých komiksů, což mi udělalo velikou radost. Nejvíce se mi bezesporu líbila poslední kapitola - Kruhy. Zápletka poměrně jednoduchá, a přitom tak čtivý děj plný akce a jednoho Usagiho životního zjištění, které doufám v budoucnu sehraje ještě větší roli. Radost mi udělal výskyt Mariko. Ta chemie mezi Usagim a Mariko mě prostě bere, fakt je to skvělý! Celá kapitola končí dojemně, ale pro budoucí děj to bylo nezbytné, a samotnou kapitolu to udělalo ještě lepší.
  • mearez
    mearez6.7.2019 20:33Usagi Yojimbo #06: Kruhy
    Skvělé pokračování legendární série. Krátké příběhy, jimiž kniha začíná, se mi líbily o něco míň, než hlavní příběh, ovšem se stále jedná kvalitní počin. Hlavní příběh byl brilantní, a to ne díky záporákovi, ale díky komplikovaným vztahůmezi jednotlivými postavami, které jsou skvěle napsané. Za mě 4*.
  • karl173
    karl173 mecenáš13.1.2019 19:33Usagi Yojimbo #06: Kruhy
    Je neskutečné jak se Stan Sakai dokáže skvěle poprat jak s kresbou, tak s příběhem. Ono to má své výhody, když autor ví kdy vyprávět více slovy a kdy obrazem, ale především jak přenést chtěnou atmosféru na stránky. Je skvělé jak je Sakai pracovitý a vše dělá na plno a propracovává do všech detailů. I přesto, že je Usagi povídkový, tak tomu skutečně moc není. Vše je totiž navzájem propojené a opět jsme svědky jak se minulé události protnou do tich přítomných a můžeme jen čekat kdy se objeví v tich budoucích.
  • cyboy
    cyboy mecenáš15.4.2016 04:07Usagi Yojimbo #06: Kruhy
    Nemuzu jinak nez dat plny pocet.
  • kaylin
    kaylin27.1.2014 15:53Usagi Yojimbo #06: Kruhy
    Tenhle příběh je zásadní hlavně v tom smyslu, že se zde dovídáme mnohem víc z Usagiho života a spolu s ním prožíváme i jedno zásadní odhalení jeho života, které by - zdá se - mělo hodně změnit. Na to si ale budeme muset ještě počkat. Stan Sakai vytvořil postavu, kterou si lidé oblíbili, a právě z toho těží i konec tohoto komiksu, protože právě díky skvěle napsaným postavám a vyústění příběhu je tohle neskutečně emotivní závěr, jenž dojme a zasáhne. V případě Usagiho možná ani nemusíte mít rádi samurajské příběhy, protože tady vás děj dostane tak silnými emocemi, že prostě oceníte skvělý příběh. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/01/472-usagi-yojimbo-6-kruhy-100.html
  • sedw
    sedw11.5.2013 00:24Usagi Yojimbo #06: Kruhy
    Zvlášť delší příběh Kruhy je naprosto dokonalý, téma návratu domů patří mezi má oblíbená A každý příběh, kde je Jei je parádní :-). Ostatní příběhy:
    Most - mírně hororový, velmi dobrý
    Souboj - velmi emotivní příběh
    Yurei - zejímavý, ale příliš mě nezaujal
    Dcera mého pána - paráda, hlavně obrazově, s překvapivou pointou.

  • Oompa Loompa
    Oompa Loompa3.1.2013 22:45Usagi Yojimbo #06: Kruhy
    jj...králík...
  • Fry
    Fry admin7.1.2012 11:36Usagi Yojimbo #06: Kruhy
    Po nějaké době jsem se vrátil k mému oblíbenému Usagimu!!

    kapitola 1: Most - Netypický příběh, který vypráví o mostu a jeho démonovi.
    kapitola 2: Souboj - Poprvé uvidíte sázkaře s kterým se Usagi znovu setká v deváté knize.
    kapitola 3: Yurei - Krátký příběh s duchem...
    kapitola 4: Dcera mého pána - Podle mě jeden z nejlepších příběhů s Usagim (mimo jiné zde vystoupí - Monstra, Démonická chobotnice - Jeden z nejlepších momentů v knize a také Obří housenky a Také zlobr ((Oni))).
    kapitola 5: Kruhy - Příběh má 4 části, v té první (Vítr nad náhrobky) Usagi znovu spatří učitele Katsuichiho o kterém se domníval, že je mrtvý, v druhé části (Památky) se banda banditů dostane do Usagiho rodné vesnice, v třetí části (Rubášem zahalená hora) se Usagi znovu setká s Jeiem (viz. UY - 3), a v poslední čtvrté části (Kruh se uzavírá) se Usagi dozví že Jotaro je jeho syn.
    Celkově velice dobrý Usagi takže za 100!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.5.2011 12:59Usagi Yojimbo #06: Kruhy
    Krásný díl plný akce, hororu, ale i romantiky a králičích citů:-) fňuk.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš28.12.2010 15:24Usagi Yojimbo #06: Kruhy
    Vždycky když mi doma leží tak 10 komiksů (což je často, protože u nás neni komiksová prodejna a tudíž nakupuju spíš méně častěji ale ve větším množství) čtu vždy jako první většinou věci, na které mám nejmenší chuť. Vždycky mám nejmenší chuť na Usagiho a přitom se mi vždycky líbí.
  • doophy
    doophy25.10.2010 19:11Usagi Yojimbo #06: Kruhy
    Usagi, naprostá klasika, která nenudí, ale naopak velmi povzbudí. Ale pokud člověk podlehne jejímu kouzlu, nedokáže se od série Usagi Yojimbo odtrhnout...
  • brkowycz
    brkowycz10.10.2009 14:50Usagi Yojimbo #06: Kruhy
    Usagi ve své nejlepší formě
  • krvinka56
    krvinka5622.7.2009 09:05Usagi Yojimbo #06: Kruhy
    Usagimu není nikdy prakticky co vytknout drží si svou kvalitativní laťku vždy hodně vysoko a tento příběh není vyjímkou.Dobrá akce i zábava.
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš21.7.2009 08:51Usagi Yojimbo #06: Kruhy
    Na základě Turloghova doporučení jsem si koupil a neprohloupil... Líbí se mi víc první půlka knihy než delší Kruhy, ale v zásadě není co řešit - je to výborná knížka.
  • andre
    andre mecenáš2.7.2009 07:27Usagi Yojimbo #06: Kruhy
    První kratší příběhy jsou Usagi-klasika. U konce "kruhů" jsem ale málem uronil kroupu..... :.) .... Krásné, konečně se mi dostalo odpovědi, jejíž otázka mě trápila snad již od "prvního" dílu "Stíny smrti ".
  • willis
    willis19.6.2009 10:22Usagi Yojimbo #06: Kruhy
    Některý díl prostě sedne víc než jiný a tohle je ten lepší případ. Společně se Samurajem řadím Kruhy zatím na vrchol téhle série.
  • Turlogh
    Turlogh9.6.2009 12:44Usagi Yojimbo #06: Kruhy
    Nemám ve zvyku psát ke komiksům komentáře, a už vůbec ne k těm, se kterými mám něco společného, ale u této knihy si to neodpustím. Dle mého skromného názoru se totiž jedná o jeden z vrcholů série Usagi Yojimbo.
    (a teď pozor, začínám lehce spoilovat)
    Hned první příběh, "Most", přináší poměrně zdařilou variaci na tisíckrát viděné klišé 'Někdo za mnou stojí? Ne, jenom se mi něco zdálo.' Za toto drobné scenáristické překvapení si Sakai rozhodně zaslouží pochvalu. Následující "Duel" patří k emočně velmi silným příběhům, především díky nejednoznačně vystavěné konfliktní situaci, která Usagimu nedovolí vyjít z problému jako jednoznačně kladný hrdina. Poslední stranu sešitu pak - v kontextu daném příběhem - považuji za jednu z nejpůsobivějších stránek, jaké kdy v komiksu vůbec vznikly. "Dcera mého pána" je roztomilým 'úletem', který ukazuje, jak si Sakai umí se svým světem a svým hrdinou pohrát, a jak lze více méně bez podvádění napsat fungující příběh, který porušuje všechna zavedená pravidla. Titulní "Kruhy" pak nabízejí všechno, co by člověk od dobrého dobrodružného příběhu mohl očekávat - epický děj, překvapivé zvraty, návrat hodných i zlých 'starých známých', plné hrsti akce. Nechybí ani několik překvapivých, i když trošku předvídatelných odhalení, která jsou důležitá především v tom, jak rozvíjejí a posouvají kupředu hlavní dějovou linii série. (Pozn: Ačkoliv by se mohlo na první pohled zdát, že je série UY pouhým sledem epizodních historek, není to pravda; série skutečně MÁ hlavní dějovou linii a širší kontext, v rámci kterého se všechny postavy neustále vyvíjejí a posouvají vpřed.)

    Abych to tedy shrnul: Ať už k tomu došlo jakkoliv (pouhou náhodou, nebo nečekaným vzedmutím Sakaiho kreativního úsilí), v Kruzích se sešly mimořádně silné příběhy, díky kterým tato kniha - přinejmenším pro mě - výrazně vyčnívá dokonce i nad rámec celkově nadprůměrné úrovne série Usagi Yojimbo. Rozhodně by neměla uniknout pozornosti žádného fanouška dobrého (nejenom komiksového) čtení.
  • erik
    erik8.6.2009 07:30Usagi Yojimbo #06: Kruhy
    Súhlasím s Jokerkou, séria Usagi je jedna z najpodmaniveších verzií Japonských príbehov, aké som kedy čítal. Žiadny Šógunomfil, fanda Jošikawových kníh atď. by nemal váhať.
    K tejto dodám iba toľko, že doteraz som mal vždy zážitok z oslavných úvodov rôznych osobností, ale Kruhy sú v tomto smere sklamaním. Odfláknutý úvod ako málokedy.
  • Jokerka
    Jokerka7.6.2009 20:30Usagi Yojimbo #06: Kruhy
    Ne. Nejde to jinak. Proste tyhlety pribehy ze staryho Japonska jsou rozhodne a stoprocentne moje kafe at uz maji jakoukoliv podobu. A spojeni tohohle tematu s komiksem...nejak nemuzu nadseni vyjadrit slovama... :D Ne vazne. Usagiho pribehy se radi mezi moje nejoblibenejsi tituly. Za sebe muzu rict ze tohle je pro me zatim nejdojemnejsi Usagi. Kratsi pribehy sednou lip nez dlouhy "sagy", kde je spousta odkazu na jine knihy. Mozna to rikam proto, ze kratsi pribehy mnohdy obsahuji nejakou mytickou slozku (pribeh o moste, kappa a okurky...a jiny dalsi ktery si tedka nevybavuju, tak abych nekecala), ktera me proste fascinuje. Mozna ze tedka zabiham uplne jinam, protoze Japonsko me fascinuje cely. Takze k tematu: vice Usagiho, Gena, tokagé a tech ostatnich. :)
  • listr
    listr7.6.2009 12:17Usagi Yojimbo #06: Kruhy
    Pořád je to náš starý známí králík Usagy :).
    Kvalita neklesá ani o kousek, prohlubují se nám před očima spojitosti a vazby mezi některými postavami a odhalují se důvody Usagiho počínání. Už se nemůžu dočkat další knihy.
66161
Četl/a (102)
81splinter, anka, autokineton, BadBoy, bananzluty, bierce, binnmode, Bonpar, borknagar1, Bronn, calvin10, Černá Krysa, charvos, cobe, Const.ex, cyboy, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, Delphín, DEmnoG, Django, Doppelganger, erik, fel68, figis, Final, flipflop, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Grrr, Hanussen, hhannie, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, James, jankie, japes, jh666, jiskra, karl173, kaylin, Keno, Killingjoke, Kraken, lacoste, lantan1, Light, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, Maličká, Mamut12, Masinfira, mearez, mgeralt, mostlysilly, Moyek, mstefl, namdnas, NecRoman, Nexis, Noci, oleav, Oompa Loompa, p3tris, Paldini, pbabinec, PeNNy, petrSF, plaštěnkář, Poseidon1978, raenius, raimi, RaptoR, Rezet, saja, Schramm, seneke, SNUFKIN, Spacecore, start05, tacmud, the.kasztan, trudoš, Tyfus, Ukko, VanTom, VasaX, VXP, Wasps, yardaformi, Yaromil, Yefery, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(264)
81splinter, adam.ra, AdamOLIVe, afri, Ajit, Alfi, anka, arnecht, arsan, Askalon, autokineton, Awakener, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, bananzluty, barthez, bboorreekk, BeeSee, bierce, binnmode, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, bmc75, Bob, bobo666_2005, borknagar1, bourgeois, Braindead, brkowycz, burzum, Cabal, Calvin Klein, calvin10, calviti, Cassidy, Černá Krysa, charvos, cobe, Const.ex, Corvus, Cr4sh, Crics, cyboy, Dali, Darker, davidek, Davidos402, Deckard, Delphín, DEmnoG, disclose, Django, doophy, Doppelganger, Durvi, dvory, Einstain666 , eliera, erik, faster86, fel68, figis, Final, flaire, Fox01, FrAnK, Franta z Čokolády, Fréza, Fry, Georgíno J., ghousty, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, Grrr, hahahoho, Hamichal, Hanussen, hawkzn, hedgehog, herbert, Holmwood, holubdema, horaczhlinska, Houbař, hromotlk, Hulik, hypermlok, Iggy Pop, inosuke, invape, isildur heir, Jak, James, jankie, japes, jerry67, Jezbo, jh666, jiskra, Johnny Sasaki, Jokerka, Joshua_T, Kabukiman, Kapis, karel, Karel Sec, Kareru, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, konous, Kraken, krvinka56, lacoste, Lamahe, Landauer, lantan1, Leland, Lenny, lifi, Light, listr, Lobok257, Lojza, lopik, Lucifer, Luse, Luxor, Lysandra, M4rsellino, maara, Maličká, Mamut12, Mankin, markic, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, Matej-29, MB, mcleek, me, mgeralt, Michal Opitz, Mikei, mikki.maser, mikolas, mindstormjak, Miriyak, misa, Mitak, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, Mononoke, monty.cl, moris.cz, Mortisson, mostlysilly, Moyek, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Netorack, Nexis, Nightmare, Noci, noMster, nx, o2t2, OldaB, oleav, Oompa Loompa, p3tris, Paldini, pata, pavel, pavouk, pbabinec, pechna, Pekario, PeNNy, pennywise, petrSF, petrsimcik, pk123x, plaštěnkář, POLAKST, Poseidon1978, prokop.prcik, pršiplášť, RadimNemec, raenius, Raijin, raimi, RainDamage, RaptoR, regressiv, Ricarderon, Rich, Ricky Gervais, Ruw, Saiffer, Samurai-Jack, san, Saran, Scaleo1, Schramm, sedw, seeker666, seneke, Skot, Slaine, sleepless, slothest, SNUFKIN, Spacecore, start05, strougy, tacmud, Tarka Daal, The Genius, the.kasztan, Tombal, Tomek, Toren, trener83, trop, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, VanTom, VasaX, vishnar, Vlast0, vranakx, VXP, Wasps, wayhui, willis, Wiruss, xai, Xeelee, xintax, yama, yardaformi, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zebedee, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (15)
deadpool, DracoAn, Drbo Jebo, Fida, fusnix, Glutexo, jakouback, Maty48, Niaz, paveln, punisher, Santa666, Tiba, Tillion, wayhui
Shání (2)
Al0f0k, Tillion
Nabízí (3)
adam.ra, MB, nx