Koupit
Jeden z největších fenoménů poslední doby – historie Marvelu vzatá pěkně od začátku, moderně… a také dost drsně. Komiks míchá cool scény a monumentální souboje s temnou a cynickou vizí nejslavnějších superhrdinů světa. V první knize se hrdinové střetli se svým vlastním kolegou, v druhé už konečně přichází to, co tak potřebovali – protivníci. Na Zemi zaútočí mimozemská rasa – a do týmu přichází noví členové: Bleskový Quicksilver a magická Scarlet Witch (jejichž vztah není zřejmě jen sourozenecký), střelec Hawkey a tajemná Black Widow.

Obsahuje sešity série The Ultimates #7-13

Scénář
Mark Millar
Art
Bryan Hitch
Obálka
Bryan Hitch
Překlad
Marek Barányi (Keram), Pavel Švanda (Ninjer)
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7381-563-9 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-563-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
600 g
Stran
192
Cena
399 Kč
Originál
The Ultimates #02: Homeland Security (Marvel Comics, 2004)
Varianty
Ultimátní komiksový komplet #037: Ultimates: Národní bezpečnost (2014)
Ultimates #02: Národní bezpečnost (2009)
  • ludek.n
    Jestliže se v prvních šesti sešitech Millar/Hitchovy série Ultimates potýkal tým superhrdinů pouze s problémy ve svých vlastních řadách, v sešitech 7-13 už jim autoři přivedli soupeře z venku: mimozemskou rasu Chitauri, známou také pod jménem Skrullové. Tito bytosti, které na sebe mohou brát lidskou podobu, infiltrovali za léta svého působení na Zemi mnoho klíčových pozic ve všech důležitých institucích a vládách. Nyní zdá se, nadešel čas, kdy se rozhodli převzít kontrolu na lidskou rasou. Po vypadnutí Wasp a Giant-Mana se k týmu přidali Natasha Romanovová alias Black Widow a Hawkey. Angažmá Quicksilvera a Scarlet Witch jsou čistě okrajovou záležitost a do děje nijak výrazně nezasáhnou. Millar každopádně výrazně přitlačil na pilu a pedál plynu zatížil pořádným špalkem. Po úvodním zaváděcím sešitě nasadí vpravdě vražedné tempo, z něhož už pak neslaví až do konce. Bryan Hitch mu k tomu dodává opět neskutečné širokoúhlé výtvarno, které je snad ještě lepší, než tomu bylo v prvních šesti sešitech. Je až neuvěřitelné, co tento člověk ze sebe dokáže dostat a jak umí vtáhnout do příběhu. Nicméně ani s touto druhou knihou Ultimates jsem se nedostal k pěti hvězdám, přestože se mi líbila více než její předchůdce. I tady se našel nějaký ten detail, nějaké drobnost, která mi zkazila celkový dojem.
  • trudoš
    Takhle má vypadat blockbuster. Akce jedna báseň, skvělé hlášky a výborné nápady. Na rozdíl od prvního dílu už zde figurují skuteční záporáci, takže je proti komu bojovat, pročež hrozby nadnárodního charakteru nabývají na intenzitě. Tým Ultimates se tak představuje v celé své kráse i komičnosti. Protože přes všechny superschopnosti jsou to v jádru obyčejní lidé, bojující s démony všedního dne, jako my všichni ostatní. Sklon k alkoholismu, domácí násilí a samozřejmě nezbytný egocentrismus. Ovšem aby to nepůsobilo mylně, psychologie postav je v příběhu odstavena na vedlejší kolej, první housle tu jednoznačně hraje boj proti mimozemským kryptofašistům. V tomhle ohledu odvádějí svůj kus práce především Quicksilver a Scarlet Witch. Pozadu ovšem nezůstávají ani Neuvěřitelný "Nejsem buzík" Hulk a Captain "To A neznamená Francie" America. Je to neskutečně zábavné, ale přitom ne parodické; bere se to vážně, ale zároveň si to ponechává zdravý kus nadhledu. A to mám u podobných komiksů nejraději.
  • MEGA
    Millarova cynická verze Avengers pokračuje. Trapné camea celebrit se zde nevyskytují, což je plus, ale zbytek je přesně to, co od Millara čekáte: rádoby drsné a cool postavy a velké akční scény. Tentokrát se ani nesnažil tomu dát nějaký zajímavý nápad a hlavní příběh je o mimozemšťanech. To by mohlo být zajímavé, ale mě to tam zkrátka nesedělo. Čte se to lépe než první kniha a taková postava Iron Mana je napsaná parádně. Zbytek je jako tradičně nesympatický a místy mi to prišlo jako parodie na původní postavy. Kresba, stejně jako u prvního dílu, je úžasná.
  • faster86
    Napřed je potřeba vypořádat se s průserama z jedničky, aby nám pak mohl Fury říct, že shield není jen tým ultimates, který je reprezentativní pro média, ale že má i black ops tým. Čímž se přidávají další 4 členové u kterých logicky neprobíhá verbování jako u původních členů což je škoda. No a víc jak půlka knížky je klasická superhrdinská rubačka i když v tomto případě příjemně obohacená Millarovýma nápadama. Millar má dobré nápady, o tom žádná, ale dvojka na mě působila slabším dojmem než jednička. Kdo zná film Avengers, tak tu může vidět z čeho čerpali.
  • perak
    Tak konečně se tým alespoň částečně zformoval a může vyrazit proti nepříteli. A bude to pořádná mela. I když i nadále velkou roli hrají vzájemné vztahy mezi člleny týmu. Všichni ti superhrdinové dostávají se svými chybami lidský rozměr a tím roste i moje sympatie k nim. A Hulk je prostě jednička, i když zabije tolik nevinných lidí jako žádný jiný kladný(?) superhrdina. To spolu s velkou řádkou nezapomenutelných hlášek dělá z této knihy hodně příjemné čtení.
  • Blackhand47XD
    Pořád Ultimate a pořád nijaké. První část se mi líbila víc.
  • Darth Raelchi
    Pokračujeme tam, kde skončila první kniha. Opravdu se mi líbí to prohloubení a zamotání té krize. Jsem rovněž rád, že gró příběhu posloužilo jako předloha k jedničce Avengers. Vůbec mi nevadí, že tam byli mimozemšťani. Nějak mi to tam zapadalo, a daleko víc jsem zamyslel nad námi lidmi. akt dobré počteníčko.
  • autokineton
    Ultimates je Millarův majstrštyk a jeden z nejlepších příspěvků v rámci UKK - 95%
  • Luigim
    Skoda ze sérii Ultimates nezfilmovali. Parádní příběh, hrdinové uvěřitelní se správnými nadávkami a hláškami. Kresba je vynikající. Komiks jsem přečetl na jeden zátah a tak to má být. Hned si mě k sobě připoutal a ne každy komiks to má!
  • Fimi
    Fimi mecenáš3.12.2016 19:35Ultimates #02: Národní bezpečnost
    Výborná kresba, super příběh, Millar dokázal něco skvělého, pro mě nejlepší serie Avengers, snad kromě Civil war...takhle měly vypadat filmy, přesně takhle
  • S4TW
    To byla atmosféra! Ano, opravdu se jedná o další z komiksů, ve kterých jde především o to, navodit tu správnou atmosféru. Nejedná se o nějakou bezduchou mlátičku plnou akce (ovšem i akce je tu více než dost), ale o velice povedený příběh, který se v prvé řadě zaměřuje na charaktery postav a neustále graduje do velkého finále. Charaktery postav jsou v této knize dovedené téměř k dokonalosti a společně s první dílem nám to dá krasný pohled na různé postavy a jejich pocity, názory, nálady a myšlenkové pochody. Dostaneme se jim pod kůži a zjistíme, že to nejsou jen obyčejní hrdinové v latexu, ale superlidé s problémy vyskytujícími se i u obyčejných lidí. Snad všechny postavy jsou něčím zajímavé a autor si s jejich charaktery opravdu bravůrně pohrál. Hlavní příběhová linie o emzácích je také zajímavá, napínavá a ve finále i velice dramatická a akční. Ovšem scény, které se zaměřují například na zavřeného Bannera nebo spor mezi Wasp/Giant Manem/Capem, mě nebavily o nic méně. Nechybí ani vtip, povedené dialogy a dech beroucí akční scény. Kresba, na tu jsem si musel chvíli zvykat, ale jakmile jí přijdete na chuť, tak zjistíte, že se jedná vskutku o prvotřídní záležitost, Jedno a dvojstránkové panely jsou třešničkou a vaše oči si na tom pochutnají. Celý komiks na mě působí dosti filmově a skutečně máte pocit, jako když si večer pustíte nějakou pořádnou komiksovou pecku na DVD. Vše do sebe krásně zapadá a já se nenudil snad ani stránku. Millarův rukopis je prvotřídní a Hitch to vše ještě vyšperkoval skvělou kresbou. Už u jedničky jsem měl chuť dát plný počet bodů a po znovu přečtení celého příběhu nemohu jinak, opravdu jsem byl maximálně spokojen.
  • jh666
    Ultimate vesmír jsem si opravdu oblíbil a díky téhle knize ho mám zase o trochu radši. Je fajn vidět hrdiny, kteří mají k dokonalosti hodně daleko, ale pořád jsou hrdiny. První díl Ultimates byl až na finále takový komornější a psychologický, kdežto tady nám Millar předkládá o dost víc akce, která opravdu stojí za to a nemusel by se za ní stydět leckterý film. Škoda, že další díly v UKK už nevyjdou, ještě že je vydal alespoň BBart. 100 % a všem doporučuji.
  • Fry
    "Ultimátní komiksový komplet #37: Ultimates: Národní bezpečnost" - Já vám nevím lidi, tohle mě už asi moc nebere... Supráky miluju, ale tahle forma mi přijde neskutečně nudná - v podstatě celý "Ultimate vesmír" je pro mě nuda. Pak to akorát zachraňuje Capova nesmrtelná hláška o Americe. Jinak čistý průstřel, jak jsem se nudil u první knihy, tak jsem se nudil i u druhé, jediné co je plus jsou dvoustránkové panely a občas fajn scény. Ultimates vs. emzáci kteří tu byli už od druhé světové tedy nepřinese nic jiného, než neskutečnou dávku ničeho, ale čte se to celkem rychle ... a zlý asi taky úplně nebudu... Za mě 4*!
  • jirin
    Pro mě oplet není až tak zajímavý scénář. Druhou světovou válku způsobily emzáci, ti se teď rozmnožili a chtějí s ldistvem skoncovat. Ano závěrečná bitka je celkem povedená a dá se říci, že mě i bavila, ale furt tam chybí něco více. Je to lepší než první kniha, ale shánět další díly mě to tedy nedonutilo, škoda. A opět si musím postesknout nad přehnaným braním Božího jména nadarmo, to už opravdu Amíci používají snad za každou větou?
  • J.T.honza
    Jsem rád, že jsem si tu jednu hvězdičku nechal do zásoby a můžu ji tak dát s radostí až teď. Druhý díl možná nebyl dějově tak výživný jako ten první a spíše tam šlo a neustálé mlácení se, ale naštěstí to ten skvělý závěr zachránil a výrazně pozvednul a já tak po přečtení obou dílů nemůžu být spokojenější. Jako komplet se to krásně doplňuje a zvláště scény, kdy se objeví Jan a Hank Pymovi patří mezi to nejsilnější, co jsem zatím v mainstremovém komiksu viděl. Smekám, tohle je dílo hodné mistra Millara a okamžitě si jdu sehnat další díly.
  • firesnake
    Ultimates, není co řešit, hláškování, kresba, příběh, prostě super.
  • Xeelee
    EPIC! Konečně vím, odkud má Baudyš ty konspirační teorie o podpoře nacistů mimozemšťany apod. Čte marvelácký komiksy! :D
  • Schramm
    Stručně a jasně, kam se hrabe Whedon se svýma Avengers. Hlášku "Myslíš, že tohle písmeno znamená Francie?" asi hned tak nezapomenu.
  • Schramm
    Stručně a jasně, kam se hrabe Whedon se svýma Avengers. Hlášku "Myslíš, že tohle písmeno znamená Francie?" asi hned tak nezapomenu.
  • sedw
    Tak toto byla naprostá pecka, celou dobu jsem měl pocit, jako kdybych sledovat film, a jaký film! Již poslední dva sešity minulého dílu ukázaly, že je na co se těši, ale tohle jsem opravdu nečekal. Jízda od začátku do konce, výborně vykreslené postavy, parádní akční scény, propracovaný příběh, úžasná kresba. Nemám absoluetně co vytknout, jsem naprosto nadšený!
  • erik
    Vesmírna invázia a Ultimates, to je kombinácia sľubujúca poriadnu akčnú jazdu. A presne to aj dostaneme. Vo svojej kategórii špička.
  • luky.kuky10
    Vyborna zalezitost. Moderne zpracovany pribeh avengers. Ja to zeru!
  • kaylin
    Mark Millar a Bryan Hitch vytvořili něco, co by se mělo líbit i lidem, kteří klasické superhrdiny moc nemusí. Je zde akce, zábava, jsou zde drsné scény, skvělé panely plné postav a děje a hlavně je zde zajímavý příběh. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/08/729-ultimatni-komiksovy-komplet-37.html
  • Kabukiman
    Kabukiman14.8.2012 19:12Ultimates #02: Národní bezpečnost
    Jasnejch pět hvězd a ani o jednu míň. Kresba, příběh…paráda! Spousta super hlášek, za ty nejlepší může samozřejmě totálně absolutně do zelena nasranej Hulk. „Nahý muž je hloupý, nahý muž právě naštval Hulka“, „Hulk není buzík, hulk je hetero!!“ Black Widow „To myslíš vážně? Tohle je tvůj velký plán? Vezmeš bombu a hodíš jí do Narnie?“ „Tony, dřív než to uděláš, chtěla bych se s tebou rozloučit a říct ti, že si budu vždycky cenit toho krásnýho okamžiku, který jsme spolu strávili na pánských záchodech naší základny.“ Betty: „Promiň Bruci, právě jsem přemýšlela nad těmi satelitními snímky, na kterých ses krmil vnitřnostmi toho chlapa jako nějaké zvíře a…No myslíš si, že by nám Fury povolil nějaký druh manželského styku?“ Jak říkám…paráda!!!! :D
  • dracula
    Maximálna pecka ! Plno megalomanských kresieb, cool hlášok, vymakaných hrdinov a nadupaného nezničiteľného záporáka. Tento komiks má všetko čo od superhrdinského komiksu čakám.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš2.9.2011 19:10Ultimates #02: Národní bezpečnost
    Tak tohle má pro mě všechno, co má superhrdinskej komiks mít. Parádní kresbu, hromadu napětí, drsný hrdiny (Capitán America prostě vede. ) a drsnýho padoucha. Když Capitán America řval na emzáka "Myslíš že tohle písmeno znamená francie?" tak sem se málem pokáknul... Počkejte! Vydržte... Jo, vážně jenom málem...Tohle sem hodně rychle zhltnul (už mluvim zase o komiksu) chvilkama sem ani nedutal a brutálně rychle převracel stránky. Což bych asi neměl, ale občas to jinak nejde. Už se těšim jak do pár dní přečtu další díly...
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš1.7.2011 12:31Ultimates #02: Národní bezpečnost
    Hulk je HETERO. Jedna ze zásadních informací, které zjistíme z více než slušného superhrdinského masakru s pečetí kvality 'Opravdový od Millara'. Jen ten Captain America mi občas přijde jako Mirek Dušín po lobotomii, ale to už k němu tak nějak patří...
  • smazy
    Slušná akce. Řekl bych, že lepší než první díl.
  • FrAnK
    Vice akce, vice hlasek..trosku slabsi pribeh, ale jinak se serie zveda..
  • Awakener
    Awakener17.10.2010 10:04Ultimates #02: Národní bezpečnost
    oproti prvnimu dilu vice akce mene ostatniho, coz je pro me osobne lehce na skodu, ale jen malinko .) Millar drzi nastavenou latku porad hodne vysoko a snad nemuze nikoho nudit

    chtel jsem dat 85% ale dam 90% a to za jednu naprosto genialni hlasku, vymyslet neco vtipnyho co by mohlo vylezt z pusy superhrdiny, kterej je tu s nama uz skoro 70 let neni tak snadny a tady se to povedlo, nahlas jsem se zasmal u Calvina a Hobbese ale ze se mi to stane u superhrdinsky teamovky jsem necekal, bravo
  • Sirius
    Zatímco předchozí díl trpěl neduhy spojenými s pomalým tempem a úvodem do děje, tahle část už je rychlejší. Přibylo akce, ale za to zase ubylo psychologie postav, která se mi nad Člověku tak líbila. Ve výsledku jsou oba dva díly na stejném levelu a celý komiks slouží jen jako pobavení čtenářů a zkrácení nejedné dlouhé chvíle. Bohužel, kdyby tomu Millar přidal ještě větší hloubku, mohlo se jednat o kousek převyšující Mrtvý nebo živý. Takhle je z toho jen jednohubka na jedno odpoledne a slušivý restart jedné komiksové legendy.
  • BlackDragon
    BlackDragon27.2.2010 13:38Ultimates #02: Národní bezpečnost
    graficky uchvatne, ale troska prekombinovane
  • goldschmidchen
    goldschmidchen17.1.2010 13:30Ultimates #02: Národní bezpečnost
    Oproti prvnímu dílu (který byl totálním propadákem - alespoň z mého pohledu) jde o posun dopředu. Celkově bych ale Ultimates nepovažoval za něco výjmečného.
  • willis
    Takže tým se v prvním díle jakž takž poskládal, přichází tedy nepřítel. Tím jsou kryptofašistický mimozemšťani (nebo kryptomimozemský fašisti?), přišel čas vyrazit do akce. Noví členové týmu jsou celkem zbytečný, přidáni jen proto, aby série mohla mít plánovaný počet sešitů. Vůbec celkově na mě tenhle tým působí dost nesourodě, což je ale asi záměr. Jinak platí co pro jedničku, solidní mainstream s pěknou kresbou a ve dvojce i dostatkem akce.
  • Big G
    Nevím teda, ale pro mě je dvojka docela dost ústup ze slávy po parádním prvním dílu...
  • erik
    Lepšie ako prvá kniha, čo je dosiahnuté aj tým, že je tu podstatne viac strán komiksu. Brutálna akčná jazda okorenená podarenými hláškami, hlavnú rolu si zabrala dvojica, ktorú uvidíte iba vtedy, keď si komiks budete prezerať spomalene. Paráda.
  • krvinka56
    krvinka5617.8.2009 18:40Ultimates #02: Národní bezpečnost
    Tak první kniha bylo jen lehké seznamování s postavama kde se toho zas tak moc nestalo.Ale zde je to naopak narvané akcí zábavou a hláškama.Kapitán Amerika mi hodně připomíná Supermna ( mám namysli hlavně jeho skautské chování) ačkoli by se Supermanem Fjury nemohl tak doře manipulovat.Asi nejlepší je ta část kde se objeví Hulk má dobré hlášky a je fakt perfektní)ale potkat bych ho rozhodně nechtěl)No a Dr Benr taky dorej až nato že doplatí na hulkův jídelníček .Co mi trochu přšlo přehnané tak je postava Benrovy bejvalky ale má fajn hlášky a sem zvědav kam to sní autor dotáhne.Kresba i v bytvě perfekně přehledná.Závěrečná strana nemá chybu.S touto sérijí sem zatím spokojený a těším se na další díly.
  • mikki.maser
    mikki.maser2.8.2009 11:21Ultimates #02: Národní bezpečnost
    závěrečná bitka dobrá a vtipná. Škoda jen že tema o měnících se ufounech nenadhodili už prvnim díle ten se mi zdá zdlouhavej. Ale druhá kniha šlape jak hodinky a má to co má podle mě správnej komiks mít kresba je supr , barvy taky a zábavný hlášky - Myslíš si že to A tady na mí hlavě znamená Francie?! A ten blonďatej hipík nakonec taky válí...
1317264
Četl/a (96)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 81splinter, Al0f0k, Alikkk, AlmightyMates , anka, Baffman55, Balů103, binnmode, Bronn, buscheer, calvin10, CaptainCzech, Cemino, charvos, CoVseNerdit, Darker, Darth Raelchi, Deckard, Doppelganger, Ejdý1, erik, figis, filosh, Final, Gustik5, Honzin, hypermlok, invape, Jabba, Jak, James, james dixon, JaroKakashi, jh666, jiskra, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, Keno, Killingjoke, Ladinek82, lantan1, Librarian, Light, Lobok257, Loks19, Lord Baltimore, maravenger, marduk, mart.in, Mates17, mearez, Mercurio, monte walsh, mozzu, mstefl, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, pbabinec, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , punisher, raenius, RaptoR, RudyRod, saja, Schramm, seneke, Shake, Shin, Shpeckk, Sir_Pete, SNUFKIN, Spacecore, Spike, terrordemon, Thurin, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, VskPrzk, xxSIMIxx, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(269)
123peta, 2scha, 665+1, 7eleven, 81splinter, adam.butch.kubik, adam.ra, adio cap, afri, Ajit, Al0f0k, AlmightyMates , anka, asgardpepa, Azalin, Azbest, AZTeck, Baffman, Baffman55, Balů103, barthez, beanek, BeeSee, Bender01, Beng.D, binnmode, Black Bro, yo, BlackDragon, blackJag, Blacksad, Blair, bobo666_2005, Braindead, Bronn, burzum, buscheer, c.tucker, calvin10, camper, CaptainCzech, Cassidy, Caylen-Tor, Cemino, charvos, cobe, Corteg, CoupeC, CoVseNerdit, CSE_AC/DC, D.K.Logic, DAN478, Darker, DAxik, DegiCZ, disclose, discovery, doophy, Doppelganger, dracula, dr_benway, Duchy, dvoracekpetr1, Dzoglik, eagle.newz, Elhonzo , eliera, Erich, erik, farnhajt, faster86, FatMonster, felis, figis, filemon, filosh, Final, firesnake, FrAnK, Fréza, Galupus, Garp, Ghostt, gocatgo, Godsmacker, Goeger-Devil007, goldschmidchen, goodspeed, GORERATED, grinder, Hamichal, hedgehog, herbert, holubdema, Honzin, Honzin92, horaczhlinska, Hulik, hypermlok, ikshorm, invape, isildur heir, IV, Jabba, Jak, James, james dixon, JaroKakashi, jh666, jiskra, jjjirik, JohnStar, Josh, Joshua_T, Kabukiman, Kaluž, Karel Sec, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Kelt, kendor007, Keno, Kibr, KINIMODUS, KLAUN_DOMINANT, komik.sx, koniklec, Kouzelnik7, Krenzi, krvinka56, Kuba10, kubanec13, kucik, ladynemesis, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lojza, Loks19, Luigim, lukin, Lysandra, maara, Macek78, mainman, Mamut12, Mankin, maravenger, marduk, markic, mart.in, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, Matej-29, Mates17, Matio, Mercurio, mikado, mike731, MIKER65, mikki.maser, mimo_provoz, Miriyak, misa, Mistak, miuanek, moiqpiom, monte walsh, monty.cl, mozzu, MP, Mr.Plysh, mstefl, naut77, nepěkná perspektiva, Netorack, Niaz, Nightmare, noMster, nx, Odal , okbook, oleav, Olesh, ondra, Paldini, palo, PatrikTheMighty, pavouk, pbabinec, pearlxjam, pechna, peposek, Petr, Petrisko911 , Pjenkus, POLAKST, Poseidon1978, pršiplášť, punisher, RadimNemec, radiohead99, Radkos, raenius, Raikou, RainDamage, RaptoR, Ricarderon, Roiser, Ronik, RudyRod, Saiffer, Saran, Shake, Shin, Shpeckk, Sidi Santini, Sirius, Sir_Pete, Skot, sleepless, smazy, SmoothNCool, SNUFKIN, Son-Goku, songoku, Spike, suricattaontheway, svobyy, tacmud, Teach, terrordemon, The Genius, the One, TheWrecker, Thorar, Toe, Tombal, Tomek, Tominos, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Tyfus, vasek, Viking, Vítek, Vlcacka, VskPrzk, willis, Wiruss, worf, xai, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, yogi, yojimbo, Zajo original, ZAPO, Zbysek2410, zgrywus, Zíďas, Zjew, zlejzmrd
Chce (19)
Azik2586, DevCageR, DracoAn, Drbo Jebo, EvilvsGod, fusnix, gezic, God Thor, Iggy Pop, Luxor, Marthy76, Maty48, Renato, Spickin, Till, timek, vrazdinek, Zaknafeine, Zod
Shání (2)
gezic, pavel
Nabízí (5)
buscheer, Fox01, Grynca, nx, SmoothNCool