Koupit
Isis se má proti své vůli provdat za Strážce Donžonu,raději by si však vzala za muže Herberta. S tím ovšem nesouhlasí její otec, protože by tak přišel o slíbené věno. Strážce si ale na věno musí půjčit a do zástavy dává Donžon. Pokud půjčku včas nesplatí, připadne Donžon Vilému Delacourtovi...

Scénář
Joann Sfar
Art
Gilles Roussel (Boulet)
Obálka
Gilles Roussel (Boulet)
Překlad
Michala Marková
Žánry
fantasy, humorný
ISBN/ISSN
978-80-257-0153-9 (Argo)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
215 x 300 mm
Tisk
barevný
Váha
479 g
Stran
48
Cena
298 Kč
Originál
Donjon Zénith #05: Un mariage à part (Delcourt, 2006)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš4.5.2014 15:13Donžon - Zenit #05 - Svatba s překážkami
    Změna kreslíře ničemu neuškodila, obecně kvalita atakuje stále nejvyšší příčky.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš25.11.2011 16:50Donžon - Zenit #05 - Svatba s překážkami
    Donžon je fajn. Má hlavně výborné postavy v čele s drakem Marvinem. U téhle série se většinou ani moc nesměju, ale užívám si ty úsměvné příběhy jak malej fakan. Čtu to už poněkolikáté a je to lepší a lepší... Jinak kresba se zlepšila a je o dost vypiplanější.
  • flipflop
    Příjemná záležitost s dětskou kresbou a někdy s dost krutými událostmi. Celkově spokojenost. +bonus body za zdařilejší kresbu
  • kosmik
    kreslíř dobrej, ale mohl se zkusit ještě víc odprostit od throndheima. příběh není zlej, ale ty první díly asi nastavily laťku pořádně vysoko proto "jenom" 93%.
  • vasek
    Zaprvé - scénáristicky velmi zdařilé pokračování "staré dobré" série, neupadající kvalita a humor, který funguje naprosto dokonale.

    Zadruhé - Boulet umí kreslit. A to tak dobře, že strčí suverénně do kapsy nejen Trondheima, ale i Sfara a ještě by se mu tam nějakých pár kreslířů vešlo. Navíc dokázal "naroubovat" svou kresbu na předchozí styl a udělal to s neskutečnou elegancí, bez křeče. Předvádí starý donžonovský outfit ve vlastním pojetí a zároveň krásně a plynule navazuje na Trondheima.
    Po takřka geniálním Blainovi přichází další zajímavý autor a to mi nezbývá žádná jiná reakce než frenetické plesání. Zkrátka a dobře, celá série mě nepřestává překvapovat výběrem kvalitních kreslířů a stejně jako na nový díl zenitu se těším na další výjimečné výtvarníky!

    Zatřetí - Stovka zavání nekritickým pohledem. A v tomhle případě holt budu zase jednou zavánět.
  • pažout
    Při čtení Svatby s překážkami mne dokonce opakovaně napadala rouhačská myšlenka, že se mi Bouletovy kresby líbí (ještě) víc, než kresby Tronheimovy. V každým případě moc povedený díl:)
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš31.8.2009 23:08Donžon - Zenit #05 - Svatba s překážkami
    to Kapis: ja se ted obavam si dalsi Donzon koupit... uz jsem se desne dlouho nemrskal, nehladovel a neziznil. Naposledy to bylo, kdyz umrel Mot, budiz mu zeme lehka, a ja zacal se sebetriznenim, aby se buh smiloval nad Donzonem a prevzal ho jiny vydavatel. Coz tenkrat zafungovalo. A kdyz si ted tohle koupim, ta je skoro jiste, ze skoncim jako ty. Precist a mrskat nebo vydrzet a zapomenout? Kam se hrane Sofie se svoji volbou sakra.
  • Kapis
    Kapis mecenáš24.8.2009 12:11Donžon - Zenit #05 - Svatba s překážkami
    Takže máme tady dalšího kreslíře magického světa Donžonu a pro mne zatím po Trondheimovi nejlepší, dalo by se až říci k nerozeznání od mistra Lewise. Po této stránce není co vytknout, scénař už malinko pokulhává, ale fakt jen malinko - je to pořád moc dobrá zábava. Umíněnost, ignorance a flegmatismus Herberta je jednoduše k sežrání - a vůbec vykreslenost jednotlivých charakterů je komplexní a děj si to pěkně mašíruje ke konci, který ovšem víc než kdy jindy potřebuje pokračování!!!! Proto si po sedm dní, poslušen své klášterní výchovy, budu dávat čtyři kola bolestného a slavného růžence, nelítostně se budu mrskat v koňských žíních sklem zapleteným, klečíc na trnovém polštáři a týden nepozřu víc než 4 zrnka pšenice a do dlaně vody v tichých modlitbách za rychlé vydání dalšího dílu!!! Argo vyslyš mé volání!!! :-)
21821
Četl/a (34)
buscheer, Cabal, calvin10, Covenant, DanQ, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, farnhajt, filemon, flipflop, flyboj, gongon44, Hanussen, J.Connor, James, jankie, jiskra, Kapis, kaylin, kubosos, Light, Mariohurbanek, NecRoman, Noci, Paldini, robertsedmik, SickNail, Sir_Pete, SNUFKIN, tacmud, the.kasztan, trudoš, VXP
(143)
adam.ra, ardath, arnecht, arsan, Avian, Awakener, Azalin, Azbest, AZTeck, bboorreekk, Benji, Black Bro, yo, blackJag, Blacksad, bourgeois, Braindead, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, calviti, Cassidy, Černá Krysa, chcita, Covenant, CSE_AC/DC, DanQ, DAxik, DEmnoG, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, farnhajt, filemon, filippo, flipflop, flyboj, Fréza, gongon44, goodspeed, Greyman, grinder, Hamichal, Hanussen, hawkzn, herbert, holubdema, horaczhlinska, Houbař, Hulik, hypermlok, invape, J.Connor, James, jankie, jiskra, Johnny Sasaki, Joshua_T, Kapis, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, komik.sx, kosmik, krvinka56, kubosos, Lenny, Light, listr, Lobok257, Lysandra, M4rsellino, maara, macomix, mainman, Mankin, Mariohurbanek, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, mcleek, melmoth, merhyx, mgeralt, mikado, mikina, mikki.maser, Mr.Plysh, muflon, namathur, naut77, NecRoman, Neutrino, Noci, Olesh, Paldini, palo, pavel, pechna, POLAKST, Poseidon1978, q, RadimNemec, RainDamage, renhoek, robertsedmik, RR, Ruw, Saiffer, Samurai-Jack, Saran, sercial, Skot, Slaine, sleepless, SNUFKIN, songoku, Stara.kryta, start05, tacmud, the.kasztan, Tialster, Tombal, Tommy Monaghan, trudoš, tulipstros, vasek, Velkej šéf, Viking, vishnar, vranakx, VXP, willis, Wiruss, Woffce, xai, xintax, yama, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original
Chce (5)
Ajit, fusnix, Jezbo, nepěkná perspektiva, Netorack
Shání (1)
gobers
Nabízí (1)
M4rsellino