„Koně! Koně! Království za koně!“ volá v zvěru knihy titulní hrdina, zatímco kolem něj zuří nelítostná bitva: tak vrcholí jedna z nejslavnějších Shakespearových historických her –strhující, napínavý, dramatický, nadčasový příběh o svodech moci a drtivé síle lidských ambicí, příběh o lidské krutosti a zradě, příběh o krvavém vzestupu a pádu Richarda, vévody z Glostru.
Naše adaptace propojuje klasický shakespearovský jazyk v brilantním překladu Martina Hilského s moderním grafickým stylem japonské mangy. Patrick Warren, britský manga ilustrátor, nechává Shakespearovo drama v historických reáliích, ale dodává mu zcela dnešní dynamičnost a švih.

Richard III. je druhou knihou z edice Manga Shakespeare, která představuje dílo největšího britského dramatika a básníka prostřednictvím japonské mangy; důraz ovšem neklade jen na vizuální styl, ale dbá i na krásu Shakespearova jazyka a na citlivé dramaturgické zpracování každé Shakespearovy hry. Edici Manga Shakespeare tak ocení všichni, kteří se chtějí seznámit s nádherně barevným, krutým i laskavým světem Shakespearových her, ale bojí se kvůli tomu zajít do divadla či sáhnout po „pouhém“ neilustrovaném textu.

Scénář
Richard Appignanesi, Patrick Warren
Art
Patrick Warren
Překlad
Martin Hilský
Redakce
Petr Onufer
Žánry
ze života
ISBN/ISSN
978-80-00-02332-8 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
150 x 210 mm
Tisk
černobílý
Váha
343 g
Stran
208
Cena
199 Kč
  • Dov
    Je pravda, že postav je tam hodně, ale to se u Sheakespeara dá očekávat. Přiznávám, že jsem do komiksu šel s mírným negativním očekáváním. Shakespeare+komiks? A sakra! Shakespeare+manga? To nemůže dopadnout dobře! ALE. Po přečtení překvapivě nic z toho nepřišlo. Naopak, komiks mile překvapil. Pokud se čte pomalu, v postavách se dá zorientovat poměrně dobře. Hlavní linka Richarda III. je udržena také dobře. Kresba strohá, což se k tématu také hodilo. Myslím, že tento komiks by měl být součástí povinné četby na středních školách. Divadelní hru už nikdo číst nebude, a tento způsob skvěle předá myšlenku a obsah díla poutavou formou. Líbilo by se mi, kdyby byl tento námět zpracován podobnou formou jako Borgia.
  • kaylin
    kaylin15.9.2014 08:54Manga Shakespeare: Richard III.
    "Manga Shakespeare: Richard III." je fajn počtení, pokud Shakespeara neznáte, ale pokud si komiks přečtete, je vám na první pohled jasné, že tohle je tak skvělá postava, myslím Richarda, že na divadle to bude vypadat mnohem lépe a budete se méně ztrácet, protože teprve tam dialogy skutečně vyniknou a všechny myšlenky, které jsou pro toto dílo určující, si užijete v plné síle. Tady je potřeba přehrávat a přetvařovat se, tady je potřeba prožít ty emoce spolu s postavami, a to se prostě do tohohle provedení promítnout nepodařilo. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/09/741-manga-shakespeare-richard-iii-40.html
  • hhannie
    hhannie5.7.2012 12:47Manga Shakespeare: Richard III.
    Postupně jsem se ztrácela v tom, kdo je kdo.. "Ksichtíky" mi splývaly dohromady, takže jsem se musela stále vracet zpět.. Což se mi často nestává, takže netuším, zda to bylo způsobeno zpracováním či mou neznalostí Richarda III. :)
  • hromotlk
    hromotlk11.12.2011 22:36Manga Shakespeare: Richard III.
    shakespeare a komix?
    skusim...
    shakespeare a manga?
    kludne...
269