Koupit
Hitman už bojoval proti všem. Proti mafiánům, démonům, mimozemšťanům i masožravým tučňákům… ovšem tentokrát ho čeká souboj s něčím, co i jemu nahání strach. Ne nemluvíme o atomovém Santa Clausovi, který se tu taky objeví. Kvůli něčemu, co provedli za své vojenské kariéry, jdou po Tonym a Natovi ti nejtvrdší z nejtvrdších – jednotka SAS. Tentokrát půjde opravdu o život.

Obsahuje sešity série Hitman #23-28

Scénář
Garth Ennis
Art
John McCrea
Ink
Garry Leach, John McCrea
Barvy
Heroic Age Studios, Carla Feeny
Obálka
John McCrea
Lettering
Jan Kozák
Překlad
Šimon Španihel
Žánry
akční, humorný, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7381-512-7 (BBart s.r.o.)
978-80-7381-512-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 x 11 mm
Tisk
barevný
Váha
532 g
Stran
168
Cena
399 Kč
Originál
Hitman #05: Tommy's Heroes (DC Comics)
  • perak
    Kniha začíná úsměvným vánočním příběhem - před Vánoci si ho přečtu znovu, abych se naladil na tu správnou atmosféru. Dokonce je to ve verších. A pak už je to celkem na vážno vyprávěný příběh, kdy Tommyho s Nattem dohání hříchy minulosti v podobě party z SAS. Samozřejmě nechybí vtip, hlášky, nadsázka a kupa rozstřílených mafiánů, ale v tomto příběhu to není ten hlavní atribut - alespoň pro mne nebyl. A zase nechybí pár nových nezapomenutelných postaviček - tentokrát předevím Pánský WC Louie. No a ještě bych chtěl zmínit, že je vidět láska autorů k hospodám - to, jak si vyhrají s různými postavičkami a občas na pozadí hodí nějaký ten vtípek, opravdu pobaví.
  • louza
    Střet Tommyho a SAS je v mnohém překvapivý nejen pro čtenáře, ale i pro hlavní protagonisty a hlavně pro plejádu gothamských Gangsterů, kteří se velmi vtipně dostávají do středu vyhlazovací války mezi Noonanovým barem a speciální jednotkou, která nemůže Tommymu a Natovi zapomenout jednu starou křivdu. Ennis ukazuje, že pro skvěle jedoucí děj nepotřebuje tvrďáky v elastiši. A črtá morální válečný kodex, který o dost později hojně používá v MAXovském Punisherovi. Trochu jiný, ale jinak opět skvělý Hitman. Autor stále má čím překvapovat.
  • karl173
    karl173 mecenáš26.11.2017 19:34Hitman #04: Odvážným štěstí přeje
    Trochu slabší díl než ty předchozí. První příběh je jen takový výplňový a je to ten typ jednohubky jako se zabijáckými zvířaty, ale tenhle je kratší a bohužel ne tak dobrý. Pak je zde hlavní příběh podle kterého je pojmenovaná celá kniha. Ten není špatný, ale vlastně v něm Tommy a Natte hrají jen vedlejší housle. Hlavní postavy jsou čtyři členové S.A.S, kteří jsou určitě zajímavý, ale zkrátka na to aby utáhli hlavní děj příběhu to není. Na konci je fajn sešit ve kterém si Tommy a Natte uvědomují že byli jen vedlejší postavy a za mě to byla možná nejlepší část knihy. Kniha je každopádně opět velmi akční a možná i nejakčnější co zatím bylo, ale na úkor toho není v knize tolik silných momentů a nemá to takovou hloubku jako předchozí díly.
    Kresba je opět skvělá a nemohu si jí vynachválit.
    Tento díl je sice slabší, ale stále je to velmi dobrý komiks, který určitě stojí za přečtení. 80%
  • Walome
    Walome mecenáš10.1.2017 10:27Hitman #04: Odvážným štěstí přeje
    Funguje to i po 20 letech včerně narážek na moderní techniku (mobil) a nesnášenlivost mezi obyvateli Spojeného království. Nesmyslná a hovadská akce střídají vážněji laděné dialogy a je to fajn. Intermezza s vojáky SAS byly trochu nudný, ale jinak za mě ok, bavil jsem se.
  • 3DD!3
    Brutální jatka. SAS se s nikým neserou a Tommyho a Natteův přehmat za války se jim teď má krutě vymstít. Název patří k nejvýstižnějším, protože štěstí (a Ennis) tu vážně hraje babu a do toho kolotočce přihazuje "pánské WC" Luieho, který si vybral pěkně blbou chvíli na pomstu. Zatím nejtvrdší Hitmanovka s temným koncem, který ale vede k nějákému tomu dobrému skutku. P.S: Sólo příběh o Santovi je teď v předvánočním čase lahůdka co nastoluje tu správnou vánoční atmosféru.
  • mAGiic
    mAGiic editor8.5.2016 16:58Hitman #04: Odvážným štěstí přeje
    Úvodní sešit "The Santa Contract" má super nápad, ale jeho provedení se moc nepovedlo. 3*
    Dalších 5 sešitů je "Who dares wins" - hlavní příběh této knihy o profesionálních zabijácích z SAS, kteří staré hříchy neodpouští. Rozhodně zajímavý příběh, který je především o samotné partě kluků z SAS než o Tommym a Nattovi. Ti tu hrají spíš druhé housle. Nesmím samozřejmě zapomenou na "Pánský WC Louie", to je další mafiánský otrapa, který si v Gothamu dělá nároky na všechno, tose mu samozřejmě vymstí...Vzhledem k vážnosti příběhu a v kvalitním scénáři, dávám 5*

    Poslední sešit "Door into the dark" je zajímavé filozofování nad dosavadním životem Tommyho a Natta, kteří diskutují o správnosti svého dosavadního počínání. Slušná tečka za kvalitním 4. dílem Hitmana. 4*
  • T-800
    Do černýho, Eddie! Specialita šéfkuchaře.
  • sedw
    A mě Hitman postě baví. První sešit byl sice opravdu slabý, zajímavý nápad, ale zpracování se mi opravu nelíbilo. Ale dál už to byla parádní jízda. Trošku jiný Hitman, méně humoru, ale vážnější příběh mi vůbec nevadil. Velmi se mi pak líbil poslední sešit, který celé vyznění příběhu podtrhl, hlavně na posledních stranách. Opravdu parádní série, jen mě mrzí, že už jsem v půlce.
  • kaylin
    To, co se děje, má následky a nejede se pouze na epizodky, které jsou pro příběh nepodstatné. Tohle se mi líbí a Ennis se tak snaží trochu popírat klasický suprácký formát, když vytváří jeden velký příběh, který neustále pokračuje, jen se na něj nabalují další epizody, které ho formují. Snad se mu to bude dařit až do konce. A možná i vtipněji. Komiks je hodně akční, ale najednou zjistíte, že to není akce, která vás tolik zajímá, nakonec to jsou zase vtahy, které v "Hitmanovi" vedou. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/02/488-hitman-4-odvaznym-stesti-preje-65.html
  • adevr
    paráda...
  • faster86
    začátek vánočně naladěný (slabý sešit) ale pak přijde Ennis s něčím, co sem u něj ještě neviděl... Tommy sám o sobě jde do pozadí a celé se to točí kolem SAS... noční můra je nejlepší část.... zatím díl co mě nejvic dostal
  • choze
    Radioaktivní Santa Claus je naštěstí jen jednosešitová kravinka. Po něm následuje vydatný, nečekaně vážný, temný a nadpřirozena zbavený příběh o pomstě partičky SAS, jejíž členové jsou dobře načrtnutí (žádní jednorozměrní záporáci). Přestřelka v hamburgerárně s krytím se za tlusťocha a jeho vyhození do povětří bylo fajné.
  • Azalin
    Azalin mecenáš3.6.2012 11:08Hitman #04: Odvážným štěstí přeje
    Až na epizodu se Santou je to trošku jinačí, lehce serióznější Hitman. Myslím, že tím tahle série nabrala druhý dech.
  • brkowycz
    Celý příběh s SAS mě tak bavil, že jsem zapomněl na tu uchylnost se Santou. Není to vrchol akčního comicsu, ale je to určitě zatím nejlepší Hitman. Spíš než o Tommym to tentokrát bylo o zabijácích z SAS, kteří dostanou nesmyslný úkol někde v prdelní Americe. Mělo to tempo, mělo to smysl, mělo to grády a Tommy od začátku do konce dostával nakládačku od profesionálních vojáků. Vtáhlo mě to a zhltal jsem to raz dva.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš20.7.2011 16:30Hitman #04: Odvážným štěstí přeje
    „Diano,“ řek jsem jí, „se mnou žádná ženská mávat nebude...“ (Šestipívo vypráví o svém vztahu s Amazonkou)

    V úvodním vánočním speciálu vezme Tommy zakázku od uranbarona Burnse a jeho mončičáka Smitherse - cílem je atomový Santa. Nic světového, zato následující masírka s komandem SAS, to už je jiná káva. Černá, punisherovská vyvražďovačka prosáklá testosteronem, která je naředěná rachitickým chlápkem sedícím na hajzlu (pokud je TOHLE boss gothamského podsvětí, tak si Batman může vzít dovolenou:). A z Baytora se stal pravidelný štamgast u Noonana! Akorát ten McCrea mě pořád sere.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.10.2010 14:51Hitman #04: Odvážným štěstí přeje
    Když přišel zlý Santa jako superpadouch, který vznikl náhodným pádem do radioaktivního materiálu, myslel jsem, že tu knihu nebudu mít sílu dočíst. Ještě pár stránek jsem úpěl nudou, ale nakonec se to rozjelo a člověk se chytil. Víceméně špatná zápletka a děj je kompenzován občasnými vtipy a silnějšími pasážemi, nicméně tenhle Hitman není žádné veledílo. V kresbě mě navíc děsně iritoval namalovaný pot (který vypadal jak vyrážka) a auta (která místo jízdy levitovala).
  • krvinka56
    Tentokrát bez humoru tedy když pominu WC padoucha.A jen pořádná přímočaráakce jindy mi to neva ale tady mi to nějak nesdlo.Ale kvalitativně pořád na perfektní úrovni.No vlastně mne trochu pobavil první příběh se santou.Ale na druhoustranu mi přišel ke konci trochu nezáživný.Majitel elektrárny mi hodně připomínal Pana Barnse ze Simpsnváých.Kresbě není co vytknout k této sériji se perfektně hodí.Sem zvědav na další dly.
  • BlackDragon
    mne sa tato cast pacila najmenej :( nemam rad zmenu v komixoch na polceste
  • goldschmidchen
    goldschmidchen17.1.2010 13:41Hitman #04: Odvážným štěstí přeje
    Garth Ennis mi začíná připadat jako vyčpělý...
  • erik
    Tommy je späť. Táto kniha je trošku iná, než predchádzajúce, prakticky zmizol humor (okrem vianočného príbehu), rieši vcelku vážne vojenské živobitie a je zaujímavé, že Tommy, ktorý zvláda prešťať všetkých superhrdinov, si neporadí s partou vojakov zo SAS. Celkovo hodnotím pozitívne, po predchádzajúcej knihe zaujímavý obrat k lepšiemu.
  • Kabukiman
    Vidím to podobně jako willis. Rozhodně jsem se pobavil víc, než jsemčekal. SAS byli daleko lepší soupeři, než nadpřirozeno všeho druhu. Je vidět, že maník z Belfástu věděl o čem píše a sedlo mu to..:)))
  • willis
    Pro mě je tenhle booček o třídu lepší než předešlý a zatím snad nejlepší s Hitmanem vůbec. Po celkem vtipný hříčce se Santou následuje střet s elitní jednotkou SAS, která je pro Tonyho konečně více než důstojným soupeřem. Žádné nadpřirozeno, ale boj o holé přežití. Je to stále Ennis, ale tentokrát mně (a nebo mu) to sedlo, a to jsem už nad ním po trojce lámal hůl.
3843151
Četl/a (123)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 3DD!3, 81splinter, adevr, Al0f0k, Aldo26, Alfred, AlmightyMates , BadBoy, Balů103, bananzluty, bboorreekk, Bedou, ben_bella, besikv, binnmode, Bronn, calvin10, Cemino, charvos, chcita, ComicBookGuy, ConanVJ, crewni.konzerva, cyboy, Darker, Deckard, Doppelganger, Draco nobilis, Dzoglik, erik, farnhajt, filosh, flipflop, Fox01, Georgíno J., gezic, Grrr, HellWeber, house192, hromotlk, hypermlok, invape, Jabba, James, james dixon, jankie, japes, Jay-jay, jh666, jiskra, John Wick, Joker189, Kaluž, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Killingjoke, Kocour, Kokuun, Librarian, Light, LookAss, mAGiic, Mamut12, marek zigmund stanko, mart.in, Matthew, michelangelo, MonsterGyre, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Nexis, Noci, oleav, Olesh, opytz, Ozymandias, Paldini, pavlosson, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , punisher, puolpm, radimisko, RadimNemec, raimi, RaptoR, Rezet, rooty, RudyRod, Saint of Killers, saja, seneke, Shpeckk, Sir_Pete, Spacecore, Spike, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Velkej šéf, vita, VskPrzk, Walome, Zbysek2410, Zeebonk, zlejzmrd
(300)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 665+1, 81splinter, adam.butch.kubik, adam.ra, adevr, afri, Al0f0k, Aldo26, Alfi, Alfred, AlmightyMates , amazing_k, arnecht, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Balů103, bananzluty, bboorreekk, beanek, Bedou, Beng.D, Benji, besikv, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, bobo666_2005, Braindead, brkowycz, burzum, buscheer, calvin10, calviti, Cassidy, Cemino, charvos, chcita, chobotnička, choze, ComicBookGuy, ConanVJ, Corvus, CP, crewni.konzerva, CSE_AC/DC, cyboy, Darker, Deckard, Deži, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dvoracekpetr1, Dzoglik, ebbe_voe, Einstain666 , erik, EvilvsGod, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, felis, fifas, filemon, Filip123, filosh, Fox01, FrAnK, Fréza, Fry, Fuf00n, Georgíno J., Geralt, Godsmacker, goldschmidchen, goodspeed, GORERATED, Grebenda, grinder, Grynca, Hades, hahahoho, Hamichal, Hebled, hedgehog, HellWeber, herbert, holubdema, house192, hromotlk, Hulik, hyba1991, hypermlok, Iggy Pop, ikshorm, invape, isildur heir, Jabba, James, james dixon, jankie, japes, Jay-jay, Jestrab2, jett, Jezbo, jh666, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, John Wick, Johnny Sasaki, Joker189, Jokerka, jones1240, JORDY, Josh, Joshua_T, Kabukiman, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, kendor007, KLAUN_DOMINANT, Kocour, Kokuun, komik.sx, Krvavý Patejl, krvinka56, kubik1991, Lenny, Librarian, Light, Lisien, Lobok257, Lojza, LookAss, Lord Baltimore, m.jedle, maara, Majkl, Mamut12, Marcus Fenix, markic, mart.in, Marthy76, Martin Buchal, Marvin, Masinfira, Matej-29, Matthew, Maty48, MB, merhyx, mgeralt, michelangelo, MickeyStuma, mikado, Mikei, MIKER65, mikki.maser, misa, Mistak, Mitthrawnuruodo, miuanek, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, moris.cz, MP, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, namdnas, NecRoman, Nevidal7, Nexis, Nightmare, Noci, noMster, nx, Odal , OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, padre_negro, Paldini, pavel, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, pennywise, Pepares, perak, perper, Petr, Petrisko911 , PH79, POLAKST, Poseidon1978, punisher, puolpm, radimisko, Radkos, Radowan, raimi, RainDamage, RaptoR, Ricarderon, Rich, Ronik, rooty, Rowan, royan, RudyRod, Rumburaq, Saiffer, Saint of Killers, Salien, Samurai-Jack, Saran, sedw, seezeethree, seneke, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, Slaine, Slávek, sleepless, SmoothNCool, SpiderJerusalem, Spike, StanleyHu, stanleystar, Stara.kryta, suricattaontheway, Symbi, T-800, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, TIM.biker, Tomasino79, tomastrejbal, Tombal, Tomek, Tominos, Tomket.Tom, Tommy Monaghan, Tony TwoDee, trener83, trudoš, tulipstros, Ukko, utresyby, VasaX, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vrazdinek, VskPrzk, Wasps, wayhui, willis, Wiruss, worf, xai, xintax, xxSIMIxx, yama, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajda, Zajo original, Zbysek2410, zebedee, Zíďas, zlejzmrd
Chce (16)
Badgu.y1902, delsemela, DKoscik, DracoAn, fusnix, Hurvy, J.T.honza, koniklec, Netorack, Rezet, Rocksteady147, Sikk, svobyy, timek, xxaannddeerr, Zod
Nabízí (3)
karl173, MB, seezeethree