Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Antologie věnována projektu Gavron, sérii komiksových povídek o tichém hrdinovi, který se mezi světy pohybuje na havraních křídlech.
Jednotlivé příběhy podle scénáře Tomáše Prokůpka namalovali Tomáš Kučerovský, Jiří Grus, Ján Lastomírsky, Karel Jerie, Petr Včelka a Michal Bednář. Obálky speciálu se ujal Adolf Lachman a kromě sekce skic publikace obsahuje také galerii s tuctem samostatných kreseb Gavrona v podání významné české ilustrátorky Renaty Fučíkové, mezinárodně uznávaného ukrajinského kreslíře Igora Baranka a dalších tvůrců z Česka, Slovenska, Polska, Rumunska a Ruska.

Scénář
Tomáš Prokůpek
Art
Michal Bednář, Jiří Grus, Karel Jerie, Tomáš Kučerovský, Ján Lastomírsky, Petr Včelka
Obálka
Adolf Lachman, Václav Šlajch
Redakce
Tomáš Kučerovský, Tomáš Prokůpek
ISBN/ISSN
978-80-903578-8-4 (Analphabet Books)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
295 x 290 mm
Tisk
barevný
Váha
833 g
Stran
84
Cena
240 Kč
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.12.2017 07:10Aargh! Havraní speciál
    Zajímavá kolekce kreseb a příběhů. Není to úplně můj top, ale přesto je to kvalita. Oceňují jiný formát rozložení a pevnou vazbu, hned to působí více umělecky. Doporučuji spíš sběratelům a milovníkům Poea a jemu podobných příběhů. Rovněž oceňuji na této sbírce, že se může český (i slovenský) čtenář dobře seznámit i mj. s českou komiksovou tvorbou.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.7.2014 12:16Aargh! Havraní speciál
    Přesně tak, graficky úchvatná záležitost, ne které se vystřídala esa českého komiksu. I beze slov se dá vyprávět, nádherná kniha.

    Celkový dojem: 80%
  • BlackDragon
    BlackDragon27.2.2010 13:22Aargh! Havraní speciál
    90 graficky uchvatne!
  • willis
    willis23.12.2009 09:32Aargh! Havraní speciál
    Výpravná publikace, celkově pěkná knížka kterou může ocenit i bibliofil. Pro ty co se rádi zasní nebo hloubají v mystických světech i pro ty co si jen rádi prohlíží zajímavé obrazy.
  • Kapis
    Kapis mecenáš14.12.2009 07:35Aargh! Havraní speciál
    Kdo mě trochu zná, tak ví, že mám ornitologické sklony, havrani jsou mi obzvlášť milí a tady tento grantový kousek Prokůpovského stylu mě, musím říct, dost potěšil. Nádherná obálka, i trochu splněný sen autorů, divoké představy beze slov. Moc pěkná knížka. Z příběhů nad ostatní vyčnívá a nejvíce se mi líbí první část, malovaná Tomášem Kučerovským, z galerie vzadu mne pak nejvíce zaujal Lubomír Kupčík. Obrázek od Nikkarina jsem si koupil origo na Komiksfestu i s věnováním, teď ho jen zapaspartovat a někde si pověsit:-) Knihu jsem si na stejném Komiksfestu nechal podepsat a pokreslit od všech tvůrců, chybí mi akorát p. Lastomírský, takže sběratelský klenot.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin6.11.2009 11:37Aargh! Havraní speciál
    Já to řeknu rovnou. Nejvíc se mi líbí galerie na konci. Od tak dlouhého čekání si člověk slibuje trochu víc, oba konce jsou vcelku neuspokojivé, je to více umělecké dílko a nádherně zpracovaná kniha nežli komiks. Ale nepopírám, že listovat tím a kochat se umem autorů není požiteček. Je. Ale ne na dlouho.
  • davidek
    davidek3.11.2009 17:32Aargh! Havraní speciál
    Skvělá knížka. I když jsem před lety výstavu Gavron v Brně viděl, tak jsem si rád příběhy připomněl. Je to spíš sběratelská věc pro ty čtenáře, kterým nevadí, že hlavní zážitek tu budou mít spíš z celého designu knihy, než z komiksů jako takových. Především oceňuju zajímavý skicář a úžasnou galerii jednostránkových maleb dalších přizvaných autorů: u těch od Branko Jelínka a Honzy Bažanta jsem se nahlas rozesmál. Za zmínku stojí i poměrně směšná cena. Jasná koupě.
12102
Četl/a (35)
81splinter, ben_bella, calvin10, cyboy, Darth Raelchi, davidek, DEmnoG, Draco nobilis, farnhajt, flynander, GeorgeeW, Glumal, Hawwwran, J.Connor, James, jankie, jiskra, kallenved, Kapis, Kerbellos, Khagrael, Light, Lobok257, NecRoman, Paldini, petad, raimi, RaptoR, robert.hladil, robertsedmik, spekktrum, start05, suricattaontheway, tacmud, the.kasztan
(119)
2scha, 5555, 81splinter, Alfi, Ashek, AZTeck, bananzluty, BeeSee, Benji, ben_bella, BlackDragon, blackJag, Braindead, buscheer, calvin10, cyboy, Davedd168, davidek, DAxik, DEmnoG, DevCageR, DevCageR, Django, doophy, Draco nobilis, DracoAn, dre, dr_benway, Erich, farnhajt, fel68, filemon, flynander, Fox01, Fréza, Glumal, goodspeed, grinder, hawkzn, Hawwwran, hromotlk, invape, J.Connor, James, jankie, Jezura, jindroush, jiskra, Jokerka, K-Os, kallenved, Kapis, Kazumaki, Kerbellos, keyko, kilt, Kjon, Lenny, Light, listr, Lobok257, Lojza, m.jedle, macomix, mAGiic, Mamut12, Mankin, Marvin, mcleek, Meesha, merhyx, mgeralt, mikado, mikina, mikki.maser, monty.cl, morbn, MP, Mr.Plysh, NecRoman, Onkel 1928, Paldini, pavel, pechna, petad, petrsimcik, Plumm, Poseidon1978, RadimNemec, raimi, RainDamage, RaptoR, Ricarderon, robert.hladil, robertsedmik, Saiffer, Samurai-Jack, Saran, Šedo, Skot, Slaine, sleepless, spekktrum, start05, suricattaontheway, tacmud, the.kasztan, Tombal, trudoš, tulipstros, vasek, vranakx, Vrenn, willis, Wiruss, xai, xintax, yama, yogi
Chce (9)
burzum, CSE_AC/DC, fusnix, Kitykatyn, Lodnik11, Tillion, Velkej šéf, wayhui, Zod
Shání (4)
CSE_AC/DC, gobers, Kitykatyn, Tillion
Nabízí (1)
suricattaontheway